JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jo ensi kesään mennessä useampi uusi lippulaivapuhelin Android-leirissä saa merkittävästi lisää suorituskykyä. Se perustuu Qualcommin uuteen Snapdragon 855 -piirisarjaan, jonka sandiegolaisyritys on esitellyt.

Snapdragon 855 on Qualcommin mukaan se piirisarja, joka kaupallistaa 5G-yhteydet, tekoälyn ja lisätyn todellisuuden. Ainakin OnePlus, Samsung ja Lenovon Motorola-brändi ovat jo kertoneet tuovansa 855-pohjaiset laitteet markkinoille ensi kesään mennessä.

Snapdragon 855 -piirisarja on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä X24-modeemin kanssa. Sen myötä laitteeseen saadaan 4G-verkoissa dataa jopa kahden gigabitin sekuntinopeudella. 5G-verkoissa modeemi vaihtuu vieläkin nopeampaan X50-piiriin.

855-piirisarja tukee myös uusimpia wifi-yhteyksiä 60 gigahertsin taajuudella. Linkit eivät läpäise seiniä, mutta toisaalta datanopeus kasvaa jopa 10 gigabittiin sekunnissa.

Toisin kuin monessa muussa älypuhelinten prosessoriarkkitehtuurissa, Snapdragonissa ei jatkossakaan ole erillistä dedikoitua tekoälyprosessoria. Sen sijaan Tensor-laskennan kiihdytys tapahtuu prosessorin DSP-lohkoilla ja on kaksi kertaa 845-edeltäjää tehokkaampaa. Qualcommin mukaan tekoälylaskenta tuodaan suorituskyvyn kasvun myötä pilvestä laitteeseen.

Ensimmäiset 855-pohjaiset älypuhelimet ehtivät markkinoille ensi keväänä.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2