JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECF

Taipuisilla näytöillä varustetut älypuhelimet herättivät paljon huoniota Barcelonan Mobile World Congressissa viime kuun lopulla. Nyt japanilainen Sharp on esitellyt patentin, jossa taivuteltava näyttö on toteutettu tyystin toisella tavalla.

Asiasta uutisoi LetsGoDigital-sivusto. Sharpin patentissa kuvataan vanhalta simpukkapuhelimelta näyttävä malli, joka erikoisen kahdesta kohtaa avautuvan saranaratkaisunsa avulla aukeaa yhdeksi suurinäyttöisemmäksi laitteeksi.

LetsGoDigital on laatinut omia luonnoksia Sharpin tulevasta mallista patenttidokumenttien perusteella. Hahmotelmissa ja patenttidokumenteissa näyttö on avattuna iso, eikä siinä ole käytännössä reunuksia. Millekään lovelle ei näin jää tilaa.

Sharpin visiossa ei ole lähdetty lisäämään kameroiden määrää. Toisin kuin vaikkapa Nokia 9 Pureview´ssä, jossa kameroita on peräti viisi, Sharpin laitteessa niitä on vain yksi.

Sharp ei ole ainoa, joka suunnittelee taipuisalla näytöllä varustettu simpukkamallia. Tiettävästi ainakin Motorola, Apple ja ZTE ovat suunnitelleet vastaanlaista rakennetta.

Lue lisää LetsGoDigitalista.

 

IoT-laitteiden tietoturva on retuperällä

Viime syksynä Mirai-haittaohjelma valloitti tuhansia ja tuhansia valvontakameroita palvelunestohyökkäyksiä varten. Barr Groupin tuore kyselytutkimus osoittaa, että sulautettujen laitteiden suunnittelijat eivät vieläkään suhtaudu riittävän vakavasti laitteiden tietoturvaan.

Lue lisää...

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...
 
 
ETN_fi Periscope cameras are the next big thing. Huawei P30 Pro shows the way. Others will surely follow. @HuaweiMobileFI https://t.co/2p9I8gRK1Y
ETN_fi Speed up your RF design with virtual antennas! Virtuaaliantenni nopeuttaa RF-suunnittelua https://t.co/jFw1nzMrkK
ETN_fi Tosibox signs a sales partner in Chile and Peru. https://t.co/XyuIabmHrm
ETN_fi @DigiDotCom announces next generation of #IoT with user-focused subscription featuring edge intelligence, device ma… https://t.co/0S7iQBGPzO
ETN_fi @Hel_Tech Varjon lasit eivät ole tulossa kuluttajille https://t.co/KtC1C03QX0ECF template