JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECF

HMD Global joutui viime torstaina myrskynsilmään, kun norjalainen uutissivusto paljasti yhden Nokia-mallin lähettävän käyttäjätietoa kiinalaiselle palvelimelle. Nyt NRKbeta-sivusto kertoo, että vika vaivaa muitakin Nokia-malleja kuin Nokia 7 Plus -puhelinta.

Perjantaina HMD Global puolustautui esittelemällä julkisesti, mitä Nokia 7 Plus -tapauksessa oli tapahtunut, ja mitä tietoja puhelimesta tai sen käyttäjästä kerätään ja lähetetään eteenpäin. Perjantaina HMD Global myös vakuutti, ettei ongelma koskenut muita Nokia-älypuhelimia.

Mikäli NRKbetan uudet tiedot pitävät paikkansa, tulee tapauksesta käytännössä korjaamattomat imagotappiot sekä HMD Globalille että Nokian brändiin. Saitin mukaan Nokia Plus -mallin lisäksi dataa on lähtenyt kiinalaispalvelimelle myös Nokia 2 -puhelimesta.

NRKbetan saamien tietojen mukaan HMD Globalin valmistuttamista puhelimista on lähtenyt dataa kiinalaispalvelimille ainakin yhdeksän kuukauden ajan.

Näyttää siltä, että osa HMD Globalin myymistä puhelimista on autoregistration-sovelluksen avulla lähettänyt aika paljon erilaista sensitiivistä dataa. Lähetettyihin tietoihin kuuluu sivuston mukaan esimerkiksi tietoa siitä tukiasemasta, mihin laite on liittynyt, SIM-korttinumero, laitteen sarjanumero sekä maantieteellinen sijainti.

 

IoT-laitteiden tietoturva on retuperällä

Viime syksynä Mirai-haittaohjelma valloitti tuhansia ja tuhansia valvontakameroita palvelunestohyökkäyksiä varten. Barr Groupin tuore kyselytutkimus osoittaa, että sulautettujen laitteiden suunnittelijat eivät vieläkään suhtaudu riittävän vakavasti laitteiden tietoturvaan.

Lue lisää...

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...
 
 
ETN_fi Periscope cameras are the next big thing. Huawei P30 Pro shows the way. Others will surely follow. @HuaweiMobileFI https://t.co/2p9I8gRK1Y
ETN_fi Speed up your RF design with virtual antennas! Virtuaaliantenni nopeuttaa RF-suunnittelua https://t.co/jFw1nzMrkK
ETN_fi Tosibox signs a sales partner in Chile and Peru. https://t.co/XyuIabmHrm
ETN_fi @DigiDotCom announces next generation of #IoT with user-focused subscription featuring edge intelligence, device ma… https://t.co/0S7iQBGPzO
ETN_fi @Hel_Tech Varjon lasit eivät ole tulossa kuluttajille https://t.co/KtC1C03QX0ECF template