JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huumeiden tunnistaminen laboratorioiden ulkopuolella voi olla erittäin vaarallista ja kallista. Suomessa kehitetty kannettava huumeskanneri TactiScan tunnistaa laittomat aineet ilman turhaa altistusta vain muutamissa sekunneissa kenttäolosuhteissa. Nyt mullistava laite aloittaa maailmanvalloituksensa, kun se esitellään tänään Frankfurtissa turvallisuusmessuilla.

Kertakäyttöiset ja riskialttiit nykyiset testausmenetelmät korvaava, taskukokoinen ja lähes loputtomasti testauskertoja tarjoava skanneri esitellään päivänvalon tänään Frankfurtissa GPEC International Exhibition & Conference for Law Enforcement and Homeland Security -messuilla.

Tällä hetkellä käytössä olevat metodit huumeiden tunnistamiseen, kuten testipakkaukset ja Raman-laitteet, ovat joko hitaita, kertakäyttöisiä tai liian kalliita useimmille poliisilaitoksille. Monet laitokset etenkin Yhdysvalloissa ovatkin luopumassa kenttätestauksesta kokonaan sekä korkeiden kustannusten että näytteiden valmistelusta aiheutuneiden vaaratilanteiden, kuten huumeille altistumisen, kemikaalisten palovammojen ja testipakkausten ampullien aiheuttamien haavojen takia.

TactiScania käytettäessä näytteitä ei tarvitse valmistella ollenkaan, sillä se skannaa huumeet pussien läpi ja käyttää aineiden tunnistamiseen infrapunavaloa. Ennennäkemättömän tehokas skanneri laskee huumeiden tunnistuksen hintaa huomattavasti ja tekee aineiden analysoinnista kenttäolosuhteissa nopeaa ja turvallista. Tämän takaa puhelinsovellus, joka näyttää skannauksen tulokset sekunneissa.

Laite on yhteydessä turvalliseen pilvipalveluun, joka sisältää jatkuvasti päivittyvän huumeiden referenssikirjaston. Pilvi ja sen älykkäät algoritmit yhdistettyinä yleisimpien kemiallisten mallien kanssa varmistavat, että huumeet voidaan tunnistaa myös muilla aineilla jatkettuina. 

TactiScanin on kehittänyt suomalainen, kansainvälisiä palkintoja voittanut anturiteknologiayritys Spectral Engines. Yritys etsii tällä hetkellä testiryhmiä arvioimaan TactiScanin käytettävyyttä kentällä. Kenttätestauksen jälkeen TactiScan tulee markkinoille myöhemmin tänä vuonna. 

- Olemme todella innoissamme, kun saamme esitellä TactiScanin koko maailmalle. Se on ammattikäyttöön tarkoitettujen tuotteidemme kehitystyön kruununjalokivi. Uskomme, että skanneri tulee helpottamaan poliisien, tulliviranomaisten ja muiden lainvalvojien työtä todella huomattavasti”, kommentoi Tomi Väänänen, Spectral Enginesin liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja. 

Vuonna 2017 EU myönsi Spectral Enginesille 2,4 miljoonan euron Horizon 2020 SME Instrument -rahoituksen, jonka turvin TactiScanin kehitystyö ja tuotanto aloitettiin. Spectral Engines kehittää älyantureita ja taskukokoisia materiaalianalysaattoreita sekä ratkaisuja materiaalintunnistuksen käyttämiseen erilaisissa sovelluksissa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template