JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huumeiden tunnistaminen laboratorioiden ulkopuolella voi olla erittäin vaarallista ja kallista. Suomessa kehitetty kannettava huumeskanneri TactiScan tunnistaa laittomat aineet ilman turhaa altistusta vain muutamissa sekunneissa kenttäolosuhteissa. Nyt mullistava laite aloittaa maailmanvalloituksensa, kun se esitellään tänään Frankfurtissa turvallisuusmessuilla.

Kertakäyttöiset ja riskialttiit nykyiset testausmenetelmät korvaava, taskukokoinen ja lähes loputtomasti testauskertoja tarjoava skanneri esitellään päivänvalon tänään Frankfurtissa GPEC International Exhibition & Conference for Law Enforcement and Homeland Security -messuilla.

Tällä hetkellä käytössä olevat metodit huumeiden tunnistamiseen, kuten testipakkaukset ja Raman-laitteet, ovat joko hitaita, kertakäyttöisiä tai liian kalliita useimmille poliisilaitoksille. Monet laitokset etenkin Yhdysvalloissa ovatkin luopumassa kenttätestauksesta kokonaan sekä korkeiden kustannusten että näytteiden valmistelusta aiheutuneiden vaaratilanteiden, kuten huumeille altistumisen, kemikaalisten palovammojen ja testipakkausten ampullien aiheuttamien haavojen takia.

TactiScania käytettäessä näytteitä ei tarvitse valmistella ollenkaan, sillä se skannaa huumeet pussien läpi ja käyttää aineiden tunnistamiseen infrapunavaloa. Ennennäkemättömän tehokas skanneri laskee huumeiden tunnistuksen hintaa huomattavasti ja tekee aineiden analysoinnista kenttäolosuhteissa nopeaa ja turvallista. Tämän takaa puhelinsovellus, joka näyttää skannauksen tulokset sekunneissa.

Laite on yhteydessä turvalliseen pilvipalveluun, joka sisältää jatkuvasti päivittyvän huumeiden referenssikirjaston. Pilvi ja sen älykkäät algoritmit yhdistettyinä yleisimpien kemiallisten mallien kanssa varmistavat, että huumeet voidaan tunnistaa myös muilla aineilla jatkettuina. 

TactiScanin on kehittänyt suomalainen, kansainvälisiä palkintoja voittanut anturiteknologiayritys Spectral Engines. Yritys etsii tällä hetkellä testiryhmiä arvioimaan TactiScanin käytettävyyttä kentällä. Kenttätestauksen jälkeen TactiScan tulee markkinoille myöhemmin tänä vuonna. 

- Olemme todella innoissamme, kun saamme esitellä TactiScanin koko maailmalle. Se on ammattikäyttöön tarkoitettujen tuotteidemme kehitystyön kruununjalokivi. Uskomme, että skanneri tulee helpottamaan poliisien, tulliviranomaisten ja muiden lainvalvojien työtä todella huomattavasti”, kommentoi Tomi Väänänen, Spectral Enginesin liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja. 

Vuonna 2017 EU myönsi Spectral Enginesille 2,4 miljoonan euron Horizon 2020 SME Instrument -rahoituksen, jonka turvin TactiScanin kehitystyö ja tuotanto aloitettiin. Spectral Engines kehittää älyantureita ja taskukokoisia materiaalianalysaattoreita sekä ratkaisuja materiaalintunnistuksen käyttämiseen erilaisissa sovelluksissa.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template