JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huumeiden tunnistaminen laboratorioiden ulkopuolella voi olla erittäin vaarallista ja kallista. Suomessa kehitetty kannettava huumeskanneri TactiScan tunnistaa laittomat aineet ilman turhaa altistusta vain muutamissa sekunneissa kenttäolosuhteissa. Nyt mullistava laite aloittaa maailmanvalloituksensa, kun se esitellään tänään Frankfurtissa turvallisuusmessuilla.

Kertakäyttöiset ja riskialttiit nykyiset testausmenetelmät korvaava, taskukokoinen ja lähes loputtomasti testauskertoja tarjoava skanneri esitellään päivänvalon tänään Frankfurtissa GPEC International Exhibition & Conference for Law Enforcement and Homeland Security -messuilla.

Tällä hetkellä käytössä olevat metodit huumeiden tunnistamiseen, kuten testipakkaukset ja Raman-laitteet, ovat joko hitaita, kertakäyttöisiä tai liian kalliita useimmille poliisilaitoksille. Monet laitokset etenkin Yhdysvalloissa ovatkin luopumassa kenttätestauksesta kokonaan sekä korkeiden kustannusten että näytteiden valmistelusta aiheutuneiden vaaratilanteiden, kuten huumeille altistumisen, kemikaalisten palovammojen ja testipakkausten ampullien aiheuttamien haavojen takia.

TactiScania käytettäessä näytteitä ei tarvitse valmistella ollenkaan, sillä se skannaa huumeet pussien läpi ja käyttää aineiden tunnistamiseen infrapunavaloa. Ennennäkemättömän tehokas skanneri laskee huumeiden tunnistuksen hintaa huomattavasti ja tekee aineiden analysoinnista kenttäolosuhteissa nopeaa ja turvallista. Tämän takaa puhelinsovellus, joka näyttää skannauksen tulokset sekunneissa.

Laite on yhteydessä turvalliseen pilvipalveluun, joka sisältää jatkuvasti päivittyvän huumeiden referenssikirjaston. Pilvi ja sen älykkäät algoritmit yhdistettyinä yleisimpien kemiallisten mallien kanssa varmistavat, että huumeet voidaan tunnistaa myös muilla aineilla jatkettuina. 

TactiScanin on kehittänyt suomalainen, kansainvälisiä palkintoja voittanut anturiteknologiayritys Spectral Engines. Yritys etsii tällä hetkellä testiryhmiä arvioimaan TactiScanin käytettävyyttä kentällä. Kenttätestauksen jälkeen TactiScan tulee markkinoille myöhemmin tänä vuonna. 

- Olemme todella innoissamme, kun saamme esitellä TactiScanin koko maailmalle. Se on ammattikäyttöön tarkoitettujen tuotteidemme kehitystyön kruununjalokivi. Uskomme, että skanneri tulee helpottamaan poliisien, tulliviranomaisten ja muiden lainvalvojien työtä todella huomattavasti”, kommentoi Tomi Väänänen, Spectral Enginesin liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja. 

Vuonna 2017 EU myönsi Spectral Enginesille 2,4 miljoonan euron Horizon 2020 SME Instrument -rahoituksen, jonka turvin TactiScanin kehitystyö ja tuotanto aloitettiin. Spectral Engines kehittää älyantureita ja taskukokoisia materiaalianalysaattoreita sekä ratkaisuja materiaalintunnistuksen käyttämiseen erilaisissa sovelluksissa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Vanha audioplugi haastaa USB-C:n digitalisoituna

Perinteisestä 3,5 mm audioliittimestä dataominaisuuksilla höystetty ACI-kuulokeliitäntä haastaa USB-C:n. Kännykkään sijoitettavan isäntäpiirin ja kuulokkeisiin sijoitettavan renkipiirin avulla voidaan helposti ja edullisesti muodostaa muun muassa ulkoisen taustamelun vaimennus.

Lue lisää...
 
ETN_fi In Q417 Nokia had 31% of the LTE market revenue. https://t.co/YeYCj9jFfT
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Wiciot from Oulu has developed an intelligent cooking cover for microwaves. See more about Cmicro: https://t.co/XDPDg35pCd
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
 
 

ny template