JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huumeiden tunnistaminen laboratorioiden ulkopuolella voi olla erittäin vaarallista ja kallista. Suomessa kehitetty kannettava huumeskanneri TactiScan tunnistaa laittomat aineet ilman turhaa altistusta vain muutamissa sekunneissa kenttäolosuhteissa. Nyt mullistava laite aloittaa maailmanvalloituksensa, kun se esitellään tänään Frankfurtissa turvallisuusmessuilla.

Kertakäyttöiset ja riskialttiit nykyiset testausmenetelmät korvaava, taskukokoinen ja lähes loputtomasti testauskertoja tarjoava skanneri esitellään päivänvalon tänään Frankfurtissa GPEC International Exhibition & Conference for Law Enforcement and Homeland Security -messuilla.

Tällä hetkellä käytössä olevat metodit huumeiden tunnistamiseen, kuten testipakkaukset ja Raman-laitteet, ovat joko hitaita, kertakäyttöisiä tai liian kalliita useimmille poliisilaitoksille. Monet laitokset etenkin Yhdysvalloissa ovatkin luopumassa kenttätestauksesta kokonaan sekä korkeiden kustannusten että näytteiden valmistelusta aiheutuneiden vaaratilanteiden, kuten huumeille altistumisen, kemikaalisten palovammojen ja testipakkausten ampullien aiheuttamien haavojen takia.

TactiScania käytettäessä näytteitä ei tarvitse valmistella ollenkaan, sillä se skannaa huumeet pussien läpi ja käyttää aineiden tunnistamiseen infrapunavaloa. Ennennäkemättömän tehokas skanneri laskee huumeiden tunnistuksen hintaa huomattavasti ja tekee aineiden analysoinnista kenttäolosuhteissa nopeaa ja turvallista. Tämän takaa puhelinsovellus, joka näyttää skannauksen tulokset sekunneissa.

Laite on yhteydessä turvalliseen pilvipalveluun, joka sisältää jatkuvasti päivittyvän huumeiden referenssikirjaston. Pilvi ja sen älykkäät algoritmit yhdistettyinä yleisimpien kemiallisten mallien kanssa varmistavat, että huumeet voidaan tunnistaa myös muilla aineilla jatkettuina. 

TactiScanin on kehittänyt suomalainen, kansainvälisiä palkintoja voittanut anturiteknologiayritys Spectral Engines. Yritys etsii tällä hetkellä testiryhmiä arvioimaan TactiScanin käytettävyyttä kentällä. Kenttätestauksen jälkeen TactiScan tulee markkinoille myöhemmin tänä vuonna. 

- Olemme todella innoissamme, kun saamme esitellä TactiScanin koko maailmalle. Se on ammattikäyttöön tarkoitettujen tuotteidemme kehitystyön kruununjalokivi. Uskomme, että skanneri tulee helpottamaan poliisien, tulliviranomaisten ja muiden lainvalvojien työtä todella huomattavasti”, kommentoi Tomi Väänänen, Spectral Enginesin liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja. 

Vuonna 2017 EU myönsi Spectral Enginesille 2,4 miljoonan euron Horizon 2020 SME Instrument -rahoituksen, jonka turvin TactiScanin kehitystyö ja tuotanto aloitettiin. Spectral Engines kehittää älyantureita ja taskukokoisia materiaalianalysaattoreita sekä ratkaisuja materiaalintunnistuksen käyttämiseen erilaisissa sovelluksissa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template