JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Toisen kerran järjestetty Embedded Conference Finland osoittautui menestykseksi. ECF18-ohjelmaa kiiteltiin erityisesti ja esityksiä lisätään pikku hiljaa verkkoon. Nyt sekä katsottavissa että luettavissa ovat tapahtuman keynote-esitykset.

Keynote-esitykset aloitti VTT:n tutkimusprofessori Heikki Ailisto, jonka mukaan suomalainen tekoälytutkimus on pieneksi maaksi hyvin vahvaa. Vaikka tutkimusrahoitusta on viime vuosina leikattu rankasti, tekoälyn tutkimukseen rahoitusta on löytynyt. Ailisto myös visioi supertekoälystä, vaikka itään kehityspolkua sellaiseen ei olekaan vielä nähtävillä.

Toisena keynote-puhujana oli Etteplanin teknologiajohtaja Jaakko Ala-Paavola, joka käsitteli IoT:n tietoturvaa. Karmaisevana esimerkkinä hän esitteli asiakasproton, jossa laitteessa oli avattu kaikki portit julkiseen nettiin ilman suojausta.

Viimeisestä keynotesta vastasi Siemensin Ilmari Veijola, joka esitteli uutta Mindsphere IoT -käyttöjärjestelmää. Veijolan mukaan Mindsphere IoT on alusta asti suunniteltu täysin avoimeksi alustaksi, johon voidaan liittää erilaisia laitteita ja analytiikkatyökaluja.

Kaikki keynotet löytyvät videoina ECF:n Youtube-kanavalta sekä ETNtv:stä.

Keynote-esitykset pdf-versioina:

Heikki Ailisto, VTT: AI is Coming - Is Finland Ready?
Jaakko Ala-Paavola, Etteplan: How secure is my IoT?
Ilmari Veijola, SiemensClosing the loop of an industrial value chain with MindSphere IoT

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template