JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Toisen kerran järjestetty Embedded Conference Finland osoittautui menestykseksi. ECF18-ohjelmaa kiiteltiin erityisesti ja esityksiä lisätään pikku hiljaa verkkoon. Nyt sekä katsottavissa että luettavissa ovat tapahtuman keynote-esitykset.

Keynote-esitykset aloitti VTT:n tutkimusprofessori Heikki Ailisto, jonka mukaan suomalainen tekoälytutkimus on pieneksi maaksi hyvin vahvaa. Vaikka tutkimusrahoitusta on viime vuosina leikattu rankasti, tekoälyn tutkimukseen rahoitusta on löytynyt. Ailisto myös visioi supertekoälystä, vaikka itään kehityspolkua sellaiseen ei olekaan vielä nähtävillä.

Toisena keynote-puhujana oli Etteplanin teknologiajohtaja Jaakko Ala-Paavola, joka käsitteli IoT:n tietoturvaa. Karmaisevana esimerkkinä hän esitteli asiakasproton, jossa laitteessa oli avattu kaikki portit julkiseen nettiin ilman suojausta.

Viimeisestä keynotesta vastasi Siemensin Ilmari Veijola, joka esitteli uutta Mindsphere IoT -käyttöjärjestelmää. Veijolan mukaan Mindsphere IoT on alusta asti suunniteltu täysin avoimeksi alustaksi, johon voidaan liittää erilaisia laitteita ja analytiikkatyökaluja.

Kaikki keynotet löytyvät videoina ECF:n Youtube-kanavalta sekä ETNtv:stä.

Keynote-esitykset pdf-versioina:

Heikki Ailisto, VTT: AI is Coming - Is Finland Ready?
Jaakko Ala-Paavola, Etteplan: How secure is my IoT?
Ilmari Veijola, SiemensClosing the loop of an industrial value chain with MindSphere IoT

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template