JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Toisen kerran järjestetty Embedded Conference Finland osoittautui menestykseksi. ECF18-ohjelmaa kiiteltiin erityisesti ja esityksiä lisätään pikku hiljaa verkkoon. Nyt sekä katsottavissa että luettavissa ovat tapahtuman keynote-esitykset.

Keynote-esitykset aloitti VTT:n tutkimusprofessori Heikki Ailisto, jonka mukaan suomalainen tekoälytutkimus on pieneksi maaksi hyvin vahvaa. Vaikka tutkimusrahoitusta on viime vuosina leikattu rankasti, tekoälyn tutkimukseen rahoitusta on löytynyt. Ailisto myös visioi supertekoälystä, vaikka itään kehityspolkua sellaiseen ei olekaan vielä nähtävillä.

Toisena keynote-puhujana oli Etteplanin teknologiajohtaja Jaakko Ala-Paavola, joka käsitteli IoT:n tietoturvaa. Karmaisevana esimerkkinä hän esitteli asiakasproton, jossa laitteessa oli avattu kaikki portit julkiseen nettiin ilman suojausta.

Viimeisestä keynotesta vastasi Siemensin Ilmari Veijola, joka esitteli uutta Mindsphere IoT -käyttöjärjestelmää. Veijolan mukaan Mindsphere IoT on alusta asti suunniteltu täysin avoimeksi alustaksi, johon voidaan liittää erilaisia laitteita ja analytiikkatyökaluja.

Kaikki keynotet löytyvät videoina ECF:n Youtube-kanavalta sekä ETNtv:stä.

Keynote-esitykset pdf-versioina:

Heikki Ailisto, VTT: AI is Coming - Is Finland Ready?
Jaakko Ala-Paavola, Etteplan: How secure is my IoT?
Ilmari Veijola, SiemensClosing the loop of an industrial value chain with MindSphere IoT

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template