JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECF

Spektriantureita on kehitetty pitkään ja myös älypuhelimeen sopivaa versiota useamman vuoden ajan. Nyt itävaltalainen ams on esitellyt AS7341-anturin. Sen avulla voidaan tuoda laboratoriotason väri- ja valoanalyysi myös kannettavaan laitteeseen kuten älypuhelimeen.

Älypuhelimessa AS7341-anturin tarkkuus – se mittaa valoa 11 kanavalla – tuo esimerkiksi näyttöön aiempaa selvästi paremman valkotasapainon sekä välkkymisen aistimisen. Tämän avulla laitteen näytöllä voidaan toistaa värit ja valo luonnollisemmin.

Anturi mittaa valoa 10 nanometrin välein näkyvän valon 400-700 nanometrin alueella. Aiemmin tämäntyyppinen mittaus on ollut mahdollista vain ammattitason spektrometreillä. Kuvaavaa on, että AS7341-anturilla toteutettu Spectro 1T -kolorimetri on todettu yhtä tarkaksi kuin ammattilaitteet, vaikka sen hinta on kulutuslaiteluokkaa. Laitteen on valmistanut Variable.

AS7341-anturi on merkittävästi vastaavan suorituskyvyn antureita pienempi, mikä mahdollistaa se integroimisen myös älypuhelimeen. Sen mitat ovat 3,1 x 2,0 x 1,0 milliä. Anturi menee volyymituotantoon helmikuussa ja ams myy sitä 2 dollarin hintaa volyymeissä ostettuna.

Lisätietoja löytyy ams:n sivuilta.

 

IoT-laitteiden tietoturva on retuperällä

Viime syksynä Mirai-haittaohjelma valloitti tuhansia ja tuhansia valvontakameroita palvelunestohyökkäyksiä varten. Barr Groupin tuore kyselytutkimus osoittaa, että sulautettujen laitteiden suunnittelijat eivät vieläkään suhtaudu riittävän vakavasti laitteiden tietoturvaan.

Lue lisää...

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...
 
 
ETN_fi @DigiDotCom announces next generation of #IoT with user-focused subscription featuring edge intelligence, device ma… https://t.co/0S7iQBGPzO
ETN_fi @Hel_Tech Varjon lasit eivät ole tulossa kuluttajille https://t.co/KtC1C03QX0
ETN_fi The VR-1 by Varjo on display at HelTech, Helsinki. https://t.co/sx7kgBwoax
ETN_fi ETN newsletter out early today. Travelling to Embedded World in Nürnberg. See you there.
ETN_fi @embedded_world starts tomorrow. Today is travel day for a lot of professionals. Not too many straight flights from abroad, Im afraid.ECF template