JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Virtuaalitekniikka tekee ilmeisesti tuloaan myös autourheiluun. Japanilaisen JDI:n eli Japan Display Inc:n läpinäkyvää näyttöä on testattu Japanin Super Formula -sarjan autossa. Testissä kypärän visiiriin asennettiin virtuaalinäyttö, johon voidaan kuljettajalle heijastaa erityyppistä informaatiota.

Testi toteutettin heinäkuussa Japanin Super Formula -sarjaan osallistuvan Dandelion Racing -tiimin kanssa. Tiettävästä tällaista läpinäkyvää virtuaalinäyttöä ei aiemmin ole kilpa-autoissa testattu.

Näyttö on toteutettu JDI:n uusimmalla tekniikalla. Ruutu on 80-prosenttisesti läpinäkyvä. Tähän on päästy, kun näytöstä on voitu jättää pois värisuotimet ja polarisaatiokerrokset.

Testi toteutettiin Fujin moottoriradalla, jossa takavuosina on ajettu myös F1-kilpailuja. Testissä kuljettajalle näytettiin visiirissä esimerkiksi moottorin lämpötilaa ja polttoaineen kulutusta kuvaavia lukemia.

Kuljettajalle näytöstä on tietysti etua, sillä informaation näkee ilman, että irrottaa katseensa tiestä. JDI kertoo jatkavansa testejä Dandelion Racingin kanssa. Tavoitteena on tuoda tekniikka jollakin aikataululla kilpailukäyttöön.

JDI on markkinajohtaja pienissä ja keskisuurissa näyttöpaneeleissa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2