JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) mukaan väärentämisestä aiheutuu Suomessa suoraan 125 miljoonan euron suuruiset vuosittaiset tappiot. Tämä merkitsee yli 1000 työpaikan menetystä niillä aloilla, joita tutkimus koskee.

EUIPO arvioi piratismin ja väärennösten vaikutuksia Euroopassa yhdeksällä eri alueella, jokta olivat kosmetiikka ja henkilökohtainen hygienia, vaatteet, jalkineet ja asusteet, urheilutarvikkeet, lelut ja pelit, korut ja kellot, käsilaukut, musiikkitallenteet, alkoholijuomat ja lääkkeet.

Väärennösten suhteellinen vaikutus (myynnin ja työpaikkojen) menetyksiin on Suomessa kaikista pienin: myynnin suhteellinen menetys on vain neljännes EU:n keskiarvosta. Suhteelliset menetykset ovat kaikilla aloilla huomattavasti alle EU:n keskiarvon (alle puolet siitä), musiikkitallenteita lukuun ottamatta.

Koko EU:n alueella ongelma on paljon merkittävämpi. Tutkimuksissa on arvioitu, että yli 48 miljardia euroa eli 7,4 prosenttia kaikesta myynnistä menetetään joka vuosi yhdeksällä alalla markkinoilla olevien tuoteväärennösten vuoksi.

Joka vuoksi EU:n talousalueella menetetään lisäksi 35 miljardia euroa kyseisillä aloilla harjoitetun väärentämisen ja piratismin välillisten vaikutusten seurauksena, kun valmistajat ostavat vähemmän tavaroita ja palveluita alihankkijoilta. Kerrannaisvaikutukset tuntuvat muillakin aloilla.

Myyntitappiot ilmenevät puolestaan lähes 500 000:na suoraan menetettynä tai syntymättä jääneenä työpaikkana näillä aloilla EU:ssa, kun lailliset valmistajat ja toisinaan myös kyseisten tuotteiden jakelijat työllistävät vähemmän ihmisiä kuin tekisivät ilman väärentämistä ja piratismia.

Kun väärennöksistä aiheutuvat kerrannaisvaikutukset muilla aloilla otetaan huomioon, muualla EU:n taloudessa menetetään vielä lisäksi 290 000 työpaikkaa.

EUIPO suoritti tutkimukset maaliskuusta 2015 syyskuuhun 2016. Tavoitteena oli muodostaa kattavampi kuva väärentämisen ja piratismin taloudellisista kustannuksista EU:ssa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template