JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) mukaan väärentämisestä aiheutuu Suomessa suoraan 125 miljoonan euron suuruiset vuosittaiset tappiot. Tämä merkitsee yli 1000 työpaikan menetystä niillä aloilla, joita tutkimus koskee.

EUIPO arvioi piratismin ja väärennösten vaikutuksia Euroopassa yhdeksällä eri alueella, jokta olivat kosmetiikka ja henkilökohtainen hygienia, vaatteet, jalkineet ja asusteet, urheilutarvikkeet, lelut ja pelit, korut ja kellot, käsilaukut, musiikkitallenteet, alkoholijuomat ja lääkkeet.

Väärennösten suhteellinen vaikutus (myynnin ja työpaikkojen) menetyksiin on Suomessa kaikista pienin: myynnin suhteellinen menetys on vain neljännes EU:n keskiarvosta. Suhteelliset menetykset ovat kaikilla aloilla huomattavasti alle EU:n keskiarvon (alle puolet siitä), musiikkitallenteita lukuun ottamatta.

Koko EU:n alueella ongelma on paljon merkittävämpi. Tutkimuksissa on arvioitu, että yli 48 miljardia euroa eli 7,4 prosenttia kaikesta myynnistä menetetään joka vuosi yhdeksällä alalla markkinoilla olevien tuoteväärennösten vuoksi.

Joka vuoksi EU:n talousalueella menetetään lisäksi 35 miljardia euroa kyseisillä aloilla harjoitetun väärentämisen ja piratismin välillisten vaikutusten seurauksena, kun valmistajat ostavat vähemmän tavaroita ja palveluita alihankkijoilta. Kerrannaisvaikutukset tuntuvat muillakin aloilla.

Myyntitappiot ilmenevät puolestaan lähes 500 000:na suoraan menetettynä tai syntymättä jääneenä työpaikkana näillä aloilla EU:ssa, kun lailliset valmistajat ja toisinaan myös kyseisten tuotteiden jakelijat työllistävät vähemmän ihmisiä kuin tekisivät ilman väärentämistä ja piratismia.

Kun väärennöksistä aiheutuvat kerrannaisvaikutukset muilla aloilla otetaan huomioon, muualla EU:n taloudessa menetetään vielä lisäksi 290 000 työpaikkaa.

EUIPO suoritti tutkimukset maaliskuusta 2015 syyskuuhun 2016. Tavoitteena oli muodostaa kattavampi kuva väärentämisen ja piratismin taloudellisista kustannuksista EU:ssa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2