JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vaisala on ostanut amerikkalaisen Second Wind Systems Inc:n, joka on erikoistunut tuulivoiman etämittausteknologiaan ja datapalveluihin. Kauppahintaa yritykset eivät kertoneet.

Second Wind on kehittänyt uudenlaisia tuulivarojen arviointiteknologioita. Esimerkiksi yhtiön kehittämät Triton- ja SoDAR-tekniikat tarjoavat tuulivoimapuistojen rakentajille luotettavaa tuulitietoa, jota tarvitaan puiston ja rahoituksen suunnittelussa sekä operoitaessa tuulivoimaloita mahdollisimman tehokkaasti.

Vaisalan uudet säämarkkinat -asiakasryhmän johtaja Richard Pylen mukaan kauppa sopii hyvin yhtiön tavoitteeseen laajentua uusiutuvan energian markkinoilla.

- Tämän ansiosta pystymme tuomaan markkinoille ainutlaatuisia ja kattavia mittausratkaisuja, jotka auttavat nostamaan tuulienergian optimoinnin ja integroinnin seuraavalle tasolle, Pyle hehkuttaa.

Tuulienergiateollisuus kehittyy jatkuvasti pystyäkseen tehokkaasti kilpailemaan perinteisten energialähteiden kanssa. On tärkeää, että myös meteorologisten mittausten tasoa ja tarkkuutta parannetaan, jotta ne pysyvät mukana turbiiniteknologian kehityksessä, Vaisala tähdentää.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2