JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia 6 on 250 euron hintainen älypuhelin, jonka HMD Global esitteli jo helmikuussa Barcelonan Mobile World Congressissa. Voit yhä voittaa laitteen omaksesi tilaamalla ETN:n uutiskirjeen. Kisa loppuu elokuun lopussa eli ensi torstaina.

Nokia 6:n toimituksissa esintyi pitkään hankaluuksia. ETN pääsi itse testaamaan laitetta vasta heinäkuussa, kun niitä ei yksinkertaisesti toimitettu aiemmin ennakkotilauksesta huolimatta.

Testissä Nokia 6 osoittautui onnistuneeksi laitteeksi. Ominaisuuksista voi lukea lisää täällä.

Yksi merkittävä tekijä Nokia 6:ssa on ns. puhtaan Androidin käyttö. Sen myötä laitteet saanevat Android-päivitykset ensimmäisten laitteiden joukossa markkinoilla. Toisaalta laite tuntuu tämän takia hieman kliiniseltä. Siinä on vähän "nokiaa" mukana.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template