logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

Laitevalmistajien pitää vähentää kosketusnäyttöjen kustannuksia. Tämä onnistuu esimerkiksi älykkäillä suunnitteluvalinnoilla, kuten artikkelimme osoittaa.

Artikkelin ovat kirjoittaneet Cypressillä Truetouch-tuotteiden markkinoinnista vastaavat Chitiz Mathema ja  Christiana Wu. Chitizillä on yhdeksän vuoden kokemus suunnittelusta ja tuotemarkkinoinnista. Hän on valmistunut Mississippi Staten yliopistosta. Christianalla on sähköinsinöörin sekä suunnittelun ja muotoilun tutkinnot Washingtonin yliopistosta.

Kosketusnäyttö ei ole enää uutta tekniikkaa. Laitevalmistajien kova kilpailu on johtanut siihen, että kosketuslaitteiden hinta on laskenut. Valmistajien täytyykin kehittää uusia tapoja alentaakseen kustannuksia ja parantaakseen katteitaan. Kosketusnäyttö - joka on yksi älypuhelimen tai tabletin kalliimmista moduuleista - voidaan suunnitella laitteeseen edullisemmin, mikä kasvattaa laitevalmistajan tuotekatetta.

Kuva 1: Standardi kosketusnäyttöjärjestelmä

Tyypillinen kosketusnäyttö koostuu kapasiteettisesta kosketusanturikalvosta, joka on laminoitu suojaavaan lasikerrokseen, joustavasta piirilevystä, johon näytön ohjain on istutettu ja näytöstä. Joustava laattaliitin yhdistää kosketusnäytön ohjaimen laitteen isäntäprosessoriin. Näyttö on kosketusanturikalvon alla ja yleensä välissä on ilmarako. Näyttö voi olla myös suoraan laminoitu kosketuskalvoon.

Järjestelmänsuunnittelijan täytyy ymmärtää, miten kukin komponentti vaikuttaa järjestelmän hintaan ja suorituskykyyn. Kummatkin voi optimoida älykkäillä suunnitteluvalinnoilla.

Lasipinta ja kosketusanturi

Suojakuori on kosketusjärjestelmän ylin fyysinen kerros. Sen hinta riippuu esimerkiksi käytetystä materiaalista (lasi tai polymetyyliakrylaatti, PMMA), pinnoitteista (öljyä tai vettähylkivä) ja kameralle tai antureille tehtyjen reikien määrästä. Ylimmän kerroksen hintaa voi laskea jopa puolella käyttämällä polymetyyliakrylaattia, joka on halvempi, kevyempi ja iskuja kestävä vaihtoehto lasille. PMMA-anturit kuitenkin kärsivät hieman heikommasta signaaliherkkyydestä. Lisäksi, koska PMMA on lasia joustavampaa, se voi taipua kun pintaa painetaan kovaa sormella tai esimerkiksi ohjauskynällä. Paneelin taipuminen voi johtaa vääränlaisiin reaktioihin kosketuksessa. Jos kosketusanturissa on lasialusta tai erilinen suojakerros, paneelin taipuminen voidaan välttää. Siksi pintakerros täytyy valita erityisen tarkkaan tarkkaan paneelin rakenteen mukaan.

Kuva 2: Kosketusnäyttöjen rakenteet

Kosketusnäytön anturit ovat kompleksisia rakenteita. Ne valmistetaan suihkuttamalla indium-tina-oksidia (ITO) lasille tai PET-kalvolle (polyethylene terephthalate). Sen jälkeen etsaamalla tuotetaan ITO-kalvoon haluttu kuvio. Kuviot ja rakenteet, jotka muodostavat jokaisen anturikerroksen, ovat aina asiakaskohtainen osa kosketusnäyötn suunnittelua. Tyypillinen kosketusnäyttö koostuu kahdesta ITO-kerroksesta (kuten Cypressin MH3 ja Diamonds-anturit kuvassa 2), joilla päästään hyvään tarkkuuteen, lineaarisuuteen ja monikosketustoimintoihin. Kaksikerrosrakenteet käyttävät joko lasi- tai PET-alustaa. PET-kalvo on halvempi ja immuunimpi näytön aiheuttamalle kohinalle, mutta ajan myötä kalvon kirkkaus heikkenee. Loppujen lopuksi tehokkain tapa alentaa kosketusnäytön kustannuksia on vähentää rakenteen kerrosten määrää.

Käyttämällä yksikerroksista anturirakennetta, kuten Cypressin LCS-ratkaisua (Low Cost Sensor), suunnittelijat voivat pienentää kustannuksia jopa 50 prosenttia. Mitä vähemmän kerroksia rakenteessa on, sitä enemmän kustannuksia voidaan leikata. Pienempi määrä kerroksia merkitsee myös parempaa saantoa tuotannossa. Edulliset yksikerroksiset kosketusnäytöt käyttävät yhtä PET-alustaa, jossa kuvion yksinkertaisuus tuo hyvän läpinäkyvyyden. Suorituskykyä arvioitaessa yksikerroksisten anturirakenteiden suorituskyky on alhaisempi. Kosketus ei ole niin tarkka, eikä näyttö yleensä tue monikosketusta (niitä voidaan ohjata yhdellä, korkeintaan kahdella sormella).

Edulliset yksikerroksiset ratkaisut ovat ihanteellisia halvempiin älypuhelimiin ja ns. feature-puhelimiin. Jos suunnittelijat ovat aiemmin käyttäneet resistiivisiä kosketusnäyttöjä tai eivät kosketusnäyttöjä lainkaan, yksikerroksinen rakenne sopinee parhaiten heidän tarpeisiinsa ja budjettiin. Resistiivisiin näyttöihin verrattuna yksikerroksinen kapasitiivinen näyttö tuo monia etuja, joita ovat parempi läpinäkyvyys, pienempi tehonkulutus, parempi kestävyys ja parantunut käyttäjäkokemus.

Yksikerroksiset monikosketusnäytöt kuten Cypressin SLIM (Single-Independent Multi-touch) voivat alentaa kustannuksia jopa 40 prosenttia kaksikerroksiseen anturiratkaisuun verrattuna. Yksikerroksinen ratkaisu merkitsee hieman alempaa suorituskykyä, mutta toisaalta niillä voidaan toteuttaa ohuempi laite. Yksikerroksinen monikosketusanturi voidaan tehdä myös ilman reuna-alueen anturointia, joten kosketuksen aluetta voidaan laajentaa. Suunnittelijoille, jotka haluavat sekä pienempiä kustannuksia että ohuempia laiteratkaisuja, yksikerroksinen anturirakenne on houkutteleva vaihtoehto.

Pienemmät näyttökoot ovat selvästi edullisempia. Näytön aktiivisen alueen koko vaikuttaa suoraan kosketusnäytön hintaan, joten järjestelmäsuunnittelijoiden pitää pohtia kaikkia eri vaihtoehtoja suunnittelun optimoimiseksi.

Liitännän suunnittelu

Laitekustannuksia voidaan alentaa myös liitäntäsuunnittelun avulla. Joustava laattaliitin (FPC) liittää yksittäiset anturien I/O:t kosketusnäytön ohjainpiiriin, ja ohjaimesta laitteen isäntäprosessoriin.

Taipuisa liitäntäkaapeli voi olla joko aktiivinen tai passiivinen. Aktiivisessa kosketusnäytön ohjain ja muut tarvittavat komponentit asennetaan itse kaapeliin. Passivinen kaapeli sisältää vain reititinjohdot: ohjain sekä muut ulkoiset komponentit sijaitsevat erillisellä piirilevyllä. Liitäntä voidaan reitittää usealla eri tavalla. Mitä tehokkaampi ja monipuolisempi liitäntä on, sitä helpompaa muiden komponenttien integroiminen on. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kustannukset kasvavat jokaisen reitityskerroksen myötä. Järkevä reititys yhdessä kerroksessa auttaa pitämään liitännän kustannukset minimissä. Yksikerroksinen reititys parantaa myös signaalin eheyttä ja tekee PCB- eli piirilevysuunnittelusta yksinkertaisemman.

Näytöt

Kosketusnäyttöjärjestelmässä kapasitiivinen anturikalvo on näytön päällä. Näytöt ovat luonnostaan kohinaisia, mikä voi johtaa häiriöihin kosketusanturin toiminnassa. Kosketuksen herkkyys voi heikentyä ja tuottaa vääriä reaktioita kosketukseen. Hyvät suunnitteluvalinnat voivat pienentää näytön kohinaa ja vaikuttaa merkittävästi sekä kosketusnäytön suorituskykyyn että sen kustannuksiin.

Kuva 3. Näytön kohina kosketusnäyttöjärjestelmässä

Kohinan eristääkseen valmistajat ovat tyypillisesti lisänneet yhden suojaavan ITO-kerroksen näytön ja anturikalvon väliin. Vaikka ratkaisu on tehokas, suojakerros lisää kustannuksia ja kasvattaa moduulin paksuutta. Vaihtoehtoisesti näytön ja anturikerroksen väliin voidaan jättää pieni, tyypillisesti 0,2-0,5 millin ilmarako. Se on edullisempi ratkaisu, mutta kasvattaa myös moduulin paksuutta, mitä laitevalmistajat eivät halua. Tätäkin tärkeämpi suunnitteluvalinta kohdistuu itse näyttöön.

Matkapuhelimien ja tablettien suosituimmat näytöt ovat edelleen TFT LDC -ruutuja, joita on saatavilla DCVCOM- ja ACVCOM-tyyppisinä. sErot tulevat siitä, ajetaanko elektrodikerrosta (VCOM) tasa- vai vaihtojännitteellä. Kalliimmissa laitteissa AMOLED-näyttö kasvattaa suosiotaan koko ajan leveän katselukulmansa, paremman kirkkausten ja konstrastinsa, matalan tehonkulutuksen ja ohuemman rakenteensa ansiosta.

AMOLED on yksi vähäkohinaisimpia näyttötekniikoita, mutta se on myös kallis. DVCOM on yleisesti ottaen myös vähäkohinainen, mutta kallis. ACVCOM on sen sijaan suhteellisen edullinen, mutta suurikohinainen tekniikka. Näytön valinta riippuu suuresti siitä, mitä laitteelta halutaan. Loppukäyttö määrittelee laite- ja suorituskykyvalinnat.

Kosketusohjain

Vaikka ohjainpiiri ei ole yhtä kallis komponentti kuin näyttö tai kosketuspaneeli, sen valinnalla on eniten vaikutusta kosketusnäyttöjärjestelmän suorituskykyyn. Ohjain yhdistää kapasitiivista aistimista ja prosessointia päätelläkseen sormen painallukset ja eleet, ja raportoimalla sen sijainnin ja liikkeet isäntäprosessorille. Kun sormi asetetaan kapasitiiiviselle kosketusruudulle, ohjain havaitsee muutoksen kapasitanssissa ja muuntaa tämän informaation digitaalisiksi arvoiksi. Tätä muunnosta käsitellään edelleen edistyneillä kosketuksen tarkkuusalgoritmeilla ohjaimessa ennen kuin koordinaatit ja muu oleellinen informaatio lähetetään isäntäprosessorille.

Iso tekninen haaste kosketusnäytöissä on kohinalle herkkien signaalien käsittely. Niissä on pakko käyttää ohjaimia, joissa on laadukkaat analogiaosat, sisäänrakennettu kohinankäsittely ja edistyneitä signaalinkäsittelyn algoritmeja. Kosketusohjaimen laatu vaikuttaa suoraan loppukäyttäjän käyttökokemukseen, joten oikean ohjaimen valinta on keskeistä kosketusnäytön suorituskyvyn ja aiemmin esillä olleen kustannusedun kannalta.

Ohjain, jossa on suuri signaali-kohinasuhde (SNR) ja tehokas kohinan käsittely, pystyy kompensoimaan signaalin heikkenemistä, joka aiheutuu erilaisista kohinan lähteistä. Tällaisia ovat esimerkiksi näytön halvempi pintakerros tai kohinainen ACVCOM-näyttö. Jotta edullisen monikosketusta tukevan yksikerroksisen näytön suotuskyky voidaan optimoida, ohjaimen algoritmien pitää tukea tätä. Lisäksi yksikerroksisen liitäntäreitityksen edut voidaan saavuttaa vain, jos ohjaimen nastoitus tukee joustavaa reitityksen suunnittelua.

Kosketusohjaimet voivat vähentää järjestelmäkustannuksia muös eräillä edistyneillä lisäominaisuuksilla. Useimmar ohjaimet tulkitsevat esimerkiksi veden näytön päällä sormeksi, koska veden ja sormen kapasitanssikuvat (capacitance signature) ovat lähellä toisiaan. Tämän ratkaisuksi kosketusnäytön valmistaja voi lisätä kalliin vettähylkivän pinnoituksen näytön pintaan. Kun vesipisarat putoavat pinnalle, vettähylkivä pinta rikkoo pisarat pienemmiksi, jolloin näyttö ei enää rekisteröi niitä kosketuksina. Kosketusohjain voi myös tukea natiivisti veden hylkimistä algoritmeissaan, mikä säästää laitevalmistajan lisäpinnoituskustannuksilta.

Osaavat suunnittelijat, jotka ymmärtävät läpikotaisin kosketusnäyttöjärjestelmän ja sen avainkomponentit, voivat merkittävästi alentaa kustannuksia älykkäillä suunnitteluvalinnoilla, sekä suojalasin, anturimateriaalin ja -rakenteen, näyttötyypin ja liitännän valinnoilla. Kun valitaan innovatiivinen ja suorituskykyinen kosketusnäytön ohjain voidaan kustannuksia laskea ilman, että suorituskyvystä täytyy tinkiä. Suorituskyky on kuitenkin lopulta se tekijä, jolla lopputuotteita myydään.

MORE NEWS

Raipe vienyt tekoälyä 6-0

Digian tekoäly on yrittänyt datan perusteella ennustaa Liigan voittajaa lähes ifk-maisella menestyksellä. Nyt Digia myöntää, että SaiPa on Raimo Helmisen luotsaamana yllättänyt niin tekoälyn kuin koko jääkiekkoyleisön. SaiPan mestaruuteen tekoäly ei vieläkään usko, vaan povaa mestariksi KalPaa.

Sähköauton akku lähes täyteen 18 minuutissa

Autoteollisuus otti merkittävän askeleen kohti seuraavan sukupolven sähköajoneuvoja, kun Stellantis ja Factorial Energy julkistivat onnistuneen validoinnin uudelle kiinteän elektrlyytin FEST-akkuteknologialle. Uudet 77Ah-akut tarjoavat 375 Wh/kg energiatiheyden ja mahdollistavat akun lataamisen täyteen vain 18 minuutissa.

TSMC: CPU-sirut 1,4 nanometriin, RF-piirit neljään nanometriin

TSMC esitteli Pohjois-Amerikan teknologiaseminaarissaan seuraavan sukupolven A14-prosessinsa, joka vie prosessoritekniikan uudelle 1,4 nanometrin aikakaudelle. Samalla yhtiö julkisti myös uuden N4C RF -prosessin, joka tuo neljän nanometrin valmistustekniikan radioyhteyksiä hyödyntäviin siruihin.

6G-läpimurto: PET-ikkunakalvo päästää kaikki millimetriaallot läpi

Elektroniikan ja tietoliikenteen tutkimuslaitos ETRI Koreassa on kehittänyt uudenlaisen läpikuultavan PET-pohjaisen ikkunakalvon, joka voi mullistaa sisätilojen 5G- ja tulevan 6G-verkon kuuluvuuden. Kalvo päästää lävitseen millimetriaallot (mmWave) tehokkaasti ja ohjaa niitä tarkasti – täysin passiivisesti, ilman sähköä tai vahvistimia.

Pieni poweri syöttää tiukasti säädeltyä tehoa tekoälykameralle

Tekoälyn siirtyessä yhä enemmän "reunalle" – eli laitteisiin, jotka suorittavat paikallista laskentaa ilman pilviyhteyttä – myös tehonhallinnan vaatimukset kasvavat. Uusi Microchipin MCPF1412 on suunniteltu vastaamaan tähän tarpeeseen: kyseessä on täysintegroitu buck-muunnin, joka pystyy syöttämään jopa 12 ampeeria virtaa erittäin kompaktissa koossa.

Nopeampi DisplayPort tulee – Rohde takaa toiminnan

Näyttöteknologian kehitys ottaa jälleen ison harppauksen eteenpäin, kun DisplayPort 2.1 -väylä yleistyy markkinoilla. Uusin versio nostaa siirtonopeudet uudelle tasolle. Jopa 80 Gbps mahdollistaa korkeita resoluutioita ja virkistystaajuuksia, kuten 8K-ruudun 165 hertsin taajuudella ilman pakkausta tai jopa 16K-tasoisen videon 60 ruudun sekuntinopeudella.

CompactPCI-sarjaliitännän nopeus kasvoi kaksinkertaiseksi

PICMG-järjestö on julkaissut CompactPCI Serial -standardin kolmannen version, joka tuplaa liitännän nopeuden ja kaistanleveyden. Näin väylä tuo entistä parempaa suorituskykyä vaativiin teollisiin sovelluksiin.

Elisan 5G kiihtyy 2 gigabittiin, mutta se on vielä vain harvojen herkkua

Elisa laajensi eilen 5.5G-liittymien saatavuutta koko maassa, mutta supernopeiden yhteyksien todellinen hyöty jää toistaiseksi rajatulle joukolle. Syynä ovat rajoittunut alueellinen kattavuus ja harvat yhteensopivat päätelaitteet.

NIS2 on nyt täällä

Uusi NIS2-direktiivi tuo mukanaan tiukentuneet velvoitteet erityisesti kyberturvallisuuden raportointiin. - Isoimmat toimijat ovat varmasti hyvin varautuneet, mutta pienemmillä riittää tekemistä, arvioi Into Securityn toimitusjohtaja Niki Klaus, kun direktiivi astui virallisesti voimaan Suomessa.

DigiKeyn alkuvuosi: lähes satatuhatta uutta tuotetta

Elektroniikan komponenttien jakelija DigiKey on käynnistänyt vuoden 2025 vauhdikkaasti lisäämällä valikoimaansa 104 uutta toimittajaa ja peräti 98 320 uutta tuotetta vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Nokialle tärkeä jatko T-Mobilen 5G-toimittajana

Nokia ja T-Mobile US ovat solmineet uuden monivuotisen strategisen kumppanuuden jatkosopimuksen, jolla vahvistetaan T-Mobilen 5G-verkon kattavuutta ja kapasiteettia koko Yhdysvalloissa. Sopimus on Nokialle merkittävä päänavaus jatkossa 5G-toimittajana maailman suurimpiin kuuluvan operaattorin rinnalla.

Nyt se tapahtui – kiinteistä verkoista tuli Nokian suurin ryhmä

Nokian uusi toimitusjohtaja Justin Hotard on ollut yhtiön ruorissa vasta muutaman viikon ajan ja nyt hän esitteli ensimmäisen osavuosikatsauksensa. Ehkä osuvasti ensimmäistä kertaa Nokian kiinteiden verkkojen liiketoiminta eli verkkoinfrastruktuuri ohitti liikevaihdossa mobiiliverkot. Tämä heijastaa Nokian muuttuvaa fokusta.

Nyt voit kehittää tarkasti paikantavia Bluetooth-laitteita

Bluetooth-teknologia on ottanut merkittävän askeleen eteenpäin uuden version myötä, ja nyt myös kehittäjillä on entistä paremmat työkalut hyödyntää sen mahdollisuuksia. Bluetooth Special Interest Group (SIG) on julkaissut Bluetooth Core Specification -version 6.0, joka tuo mukanaan useita uusia ominaisuuksia – niistä kenties kiinnostavin on kanavan kuulostelu (Channel Sounding).

Ilmainen seminaari kalibroinnin perusteista

Rohde & Schwarz järjestää maksuttoman puolen päivän seminaarin, joka pureutuu mittaus- ja testauslaitteiden kalibroinnin perusteisiin. Tapahtuma on suunnattu kaikille, jotka työskentelevät kalibroinnin parissa tai haluavat syventää osaamistaan aiheesta – riippumatta käytössä olevasta laitevalmistajasta.

Sähköautojen latauslaitteiden myynti piristyi

Sähköauton latauslaitteiden myynti kasvoi alkuvuonna 9,2 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan, kertoo Sähköteknisen Kaupan Liitto (STK). Tammi–maaliskuussa myytiin yhteensä 6156 kiinteistöihin asennettavaa latauslaitetta.

DNA pärjäsi parhaiten Ooklan 5G-vertailussa

DNA on noussut selkeäksi voittajaksi Ooklan tuoreessa 5G-verkkojen vertailussa Suomessa. Speedtest Intelligence -datan perusteella DNA oli vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla nopein mobiilioperaattori Suomessa – sekä kokonaisuudessaan että erityisesti 5G-teknologiassa.

5G-yksityisverkko voi nyt ulottua usean operaattorin verkkoon

Vodafone, A1 Group ja Ericsson ovat tehneet historiaa muodostamalla maailman ensimmäisen 5G Standalone (SA) -roaming-yhteyden kahden eri operaattoriryhmän välillä. Uraauurtava tekninen saavutus mahdollistaa nyt myös yksityisten 5G-verkkojen laajentamisen usean operaattorin ja maan yli.

Renesas helpottaa siirtymistä 32-bittisiin

Renesas on julkaissut uuden RA0E2-mikro-ohjainsarjan, joka tekee siirtymästä 8- ja 16-bittisistä ohjaimista tehokkaampiin 32-bittisiin ratkaisuihin entistä sujuvampaa – ilman kustannusten tai suunnittelutyön merkittävää kasvua.

Rekoistakin pitää tulla hiilivapaita

Maantiekuljetukset ovat elintärkeitä talouselämälle. Kuorma-autoilla kuljetetaan ruokaa, tarvikkeita, materiaaleja ja monia muita tavaroita mihin tahansa paikkaan. Vaikka keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen osuus maailman ajoneuvoista on vain neljä prosenttia, niiden osuus tieliikenteen hiilidioksidipäästöistä on 40 prosenttia, tehden niistä kasvihuonekaasupäästöjen päälähteen, joka on otettava huomioon pyrittäessä kohti hiilivapautta.

Nyt se tapahtui – Nvidia nousi suurimmaksi puolijohdetaloksi

Nvidia on noussut maailman suurimmaksi puolijohdeyritykseksi, ohittaen sekä Samsungin että pitkään kärkeä hallinneen Intelin. Gartnerin tuoreiden lukujen mukaan Nvidian liikevaihto kasvoi peräti 120 % vuodessa ja nousi 76,7 miljardiin dollariin. Markkinaosuus kohosi 11,7 prosenttiin.

Rekoistakin pitää tulla hiilivapaita

Maantiekuljetukset ovat elintärkeitä talouselämälle. Kuorma-autoilla kuljetetaan ruokaa, tarvikkeita, materiaaleja ja monia muita tavaroita mihin tahansa paikkaan. Vaikka keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen osuus maailman ajoneuvoista on vain neljä prosenttia, niiden osuus tieliikenteen hiilidioksidipäästöistä on 40 prosenttia, tehden niistä kasvihuonekaasupäästöjen päälähteen, joka on otettava huomioon pyrittäessä kohti hiilivapautta.

Lue lisää...

Kovaa käyttöä kestävät koneet voi ostaa palveluna

Kenttätyö vaatii kovia koneita – ja nyt ne saa palveluna. Panasonicin uusi Toughbook Mobile-IT As-A-Service (MaaS) -ratkaisu mullistaa tavan, jolla liikkuvaa työtä tukevat laitteet ja IT-palvelut hankitaan ja hallitaan. Ei enää isoja kertahankintoja, pitkiä IT-projekteja tai laitteiden elinkaaren miettimistä – nyt saat kaiken tarvittavan helposti ja kuukausimaksulla.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article