JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia on vähentänyt toimintojaan Suomesta jo pitkään ja vähennykset ovat kohdistuneet myös tutkimuspuolelle. Silti Nokia on edelleen Suomen selvästi suurin tutkija. Nokian osuus koko teollisuuden t&k-investoinneista on edelleen noin 50 prosenttia. Suomeen Nokian tutkimusrahoista panostetaan noin neljännes.

Tilastokeskuksen mukaan kaikki yritykset investoivat Suomessa vuonna 2016 tutkimukseen ja tuotekehitykseen yhteensä noin 3,9 miljardia euroa. Tästä teollisuusyritysten osuus on 2,5 miljardia euroa.

Elektroniikka-, sähkö- ja tietotekniikkateollisuuden t&k-panostukset olivat vuonna 2016 hieman alle 1,4 miljardia euroa. Nokia panostaa Suomessa siis selvästi yli miljardi euroa tutkimukseen.

Nokian viime kuussa Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovalle SEC:lle julkistaman F-20-raportin mukaan yhtiön tutkimusmenot olivat viime vuonna 4,9 miljardia euroa. Summa on käytännössä yhtä suuri kuin vuotta aikaisemmin. Yhtiön liikevaihdosta tutkimukseen investoidaan hieman yli viidennes.

Suomen viime vuoden tutkimusmenoista ei ole vielä tarkkaa tilastotietoa. Tilastokeskuksen tuoreimmat luvut koskevat vuotta 2016. Mikäli oletetaan, että yritysten panostukset ovat pysyneet suurin piirtein entisellä tasolla, voidaan todeta, että Nokia panostaa noin joka neljännen tutkimuseuronsa Suomeen.

Koko teknologiateollisuuden t&k-investoinneista Nokian osuus on noin 45 prosenttia. Luku perustuu Teknologiateollisuuden arvioon.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template