National Instrumentsin toinen perustaja Jeff Kodosky tunnetaan myös graafisen LabVIEW-ohjelmointikielen isänä. Kodosky kertoi NIWeekillä Austinissa, miten Applen Macintosh-tietokoneen julkaiseminen vuonna 1986 toimi alkusysäyksenä myös LabVIEW´lle.
- Applen graafinen käyttöliittymä oli se, mikä mullisti kaiken. Suunnittelijat ovat aina käyttäneet lohkokaavioita, joten saimme idean graafisesta LabVIEW´stä.
Oli ideassa omat haasteensakin. - Mietimme, käyttäisikö kukaan suunnittelija maccia? Onneksi sellaisia löytyi ja monet kokivat tuottavuutensa kasvavan alusta asti, vaikka alkuvaiheessa olikin paljon ongelmia.
Vuonna 1986 julkistettua LabVIEW´tä kehitettiin kolme vuotta, kunnes datamallin käännin (compiler) julkistettiin LabVIEW 2.0:n yhteydessä. Kului toiset kolme vuotta, ja saatiin LabVIEW myös Windowsille.
- Vasta tämän kuuden vuoden jälkeen uskoimme, että LabVIEW´stä tulisi menestys.
NIWeekille esiteltiin tänä vuonna uusi versio LabVIEW´stä, kuten joka vuosi. Iso remontti alustaan on jo käynnissä ja sen vuoro on ensi vuonna.
Kodosky itse nosti 30-vuotiaan kielen suurimmaksi saavutukseksi tähän asti FPGA-ohjelmoinnin tuomisen vuonna 2004. Sen ansiosta mittaussovelluksissa voidaan hyödyntää FPGA:n ohjelmoitavuuden tuomaa joustavuutta ilman, että tarvitsisi olla VHDL-koodauksen huippuasiantuntija.