logotypen
 
 

IN FOCUS

Gallimnitridi tuo laatua, kestävyyttä ja luotettavuutta

Gallium-nitridi (GaN) tarjoaa merkittäviä etuja tehokkuuden ja tehotiheyden lisäämisessä, mikä mahdollistaa suunnittelijoille huomattavasti haastavampien virtalähdemääritysten täyttämisen verrattuna piipohjaisiin MOSFET-komponentteihin. Yksi kohtuullinen huolenaihe minkä tahansa uuden, merkittäviä etuja tarjoavan teknologian suhteen on sen kestävyys ja luotettavuus. Poistaaksemme mahdolliset epäilykset, joita käyttäjillä saattaa olla, tarkastellaan GaN-teknologian kestävyyttä, luotettavuutta ja laatua.

Lue lisää...

SOFTWARE

  • Microchip toi tekoälyassistentin mikro-ohjainkehitykseen

    Microchip Technology on ottanut tekoälyn hyötykäyttöön auttaakseen ohjelmistokehittäjiä ja sulautettujen järjestelmien insinöörejä koodin kirjoittamisessa ja virheiden korjaamisessa. Yhtiö on julkaissut uuden MPLAB AI Coding Assistant -työkalun, joka on ilmainen Microsoft Visual Studio Code -laajennus.

  • Tekoäly on riski radioverkkojen protokollille

    Ruotsin puolustusvoimien tutkimuslaitos FOI on julkaissut raportin, joka paljastaa tekoälyn ja koneoppimisen (ML) tuomat uhat langattomille verkoille. Tutkimuksen mukaan tekoäly voi optimoida langattoman viestinnän tehokkuutta, mutta samalla se avaa uusia mahdollisuuksia vihamielisille hyökkäyksille, joita perinteiset kyberturvallisuuskeinot eivät välttämättä tunnista.

  • FakeUpdates jatkaa kyberuhkien kärjessä

    Tietoturvayritys Check tammikuun haittaohjelmakatsauksen perusteella FakeUpdates on yhä merkittävä kyberuhka ja keskeinen väline kiristyshaittaohjelmahyökkäyksissä. Suomessa uhkalistan kärjessä on Windows-käyttöjärjestelmään kohdistuva infostealer eli tietovaras Formbook .

  • Juoksuaan parantava Bittium vaihtaa toimitusjohtajan

    Teknologiapalveluita tarjoava Bittium Oyj on vahvassa kasvuvaiheessa ja vaihtaa samalla toimitusjohtajaa. Nykyinen toimitusjohtaja Johan Westermarck on irtisanoutunut tehtävästään, ja hänen seuraajakseen on nimitetty Petri Toljamo, joka aloittaa tehtävässään 1. huhtikuuta 2025.

  • C++ nousee Javan ohi

    Helmikuun ohjelmointiyhteisöindeksi paljastaa kasvavan trendin ohjelmistokehityksen maailmassa: nopeus on valttia. Kun laskentatehon tarve kasvaa ja laitteistokehitys ei pysy vauhdissa, tehokkaat ohjelmointikielet keräävät suosiota. Tämä näkyy myös kielten suosiota mittaavassa TIOBE-indeksissä.

  • Ransomwarea neljä kertaa enemmän viime vuonna

    Kiristyshaittaohjelmien määrä nelinkertaistui vuonna 2024, kertoo tietoturvayhtiö Barracudan tuore vuosikatsaus. Ransomware-as-a-Service (RaaS) -alustojen yleistyminen on mahdollistanut laajemmat ja kehittyneemmät verkkohyökkäykset, jotka kohdistuvat sekä yrityksiin että yksityishenkilöihin.

  • Voisiko uusi suomalaistekniikka korvata salasanat?

    Jyväskylän yliopiston tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen monivaiheisen tunnistautumismenetelmän, joka voi mullistaa digitaalisen tunnistautumisen. SalaLogin-niminen ratkaisu korvaa perinteiset salasanat biometriikan sekä käyttäjän itse luomien vihjeiden ja salaisuuksien avulla, mikä tekee siitä turvallisemman ja helpomman käyttää.

  • Web3-sovellukset eivät ole juuri Web2-sovelluksia turvallisempia

    Vaikka Web3:n on luvattu tuovan hajautetun ja turvallisemman internetin, todellisuus näyttää toisenlaiselta. Uudet tutkimukset osoittavat, että Web3-sovellukset perivät Web2:n haavoittuvuudet, mikä tekee niistä alttiita yhä kasvaville kyberuhille, kuten haittaohjelmille, tietojenkalastelulle ja palvelunesto- eli DDoS-hyökkäyksille.

  • Ruotsalaiset tarjoavat kattavampaa sulautetun koodin analyysiä

    Sulautetun ohjelmistokehityksen laadunvarmistus saa uutta vahvistusta, kun Nohau Solutions ja Percepio AB ilmoittavat uudesta jakelukumppanuudesta. Yhteistyön myötä sulautetun ohjelmistokehittäjät saavat entistä paremmat työkalut koodin analysointiin, testaukseen ja diagnostiikkaan.

  • Pythonin uusi tulkki tekee ohjelmista jopa 30 prosenttia nopeampia

    Python 3.14:n uusi tulkki voi nopeuttaa ohjelmien suoritusta jopa 30 % ilman, että koodia tarvitsee muuttaa. Pythonin seuraavan suuren version beta-julkaisu on odotettavissa toukokuussa 2025.

  • Venäjä jäi Moldovassa kiinni typeryyttään

    Moldovan presidentinvaalien ja EU-jäsenyyskansanäänestyksen alla paljastunut laajamittainen disinformaatiokampanja on paljastanut Venäjän valtiollisten toimijoiden kömpelön yrityksen vaikuttaa maan politiikkaan. Kyberuhkiin erikoistunut Check Point Research löysi kampanjan kieliasusta, teknisistä yksityiskohdista ja metadatasta kiistattomia todisteita, jotka viittaavat venäjänkielisiin tekijöihin.

  • Linuxissa vakava haavoittuvuus – päivitä heti!

    Yhdysvaltain kyberturvallisuusvirasto CISA on varoittanut kriittisestä haavoittuvuudesta Linux-ytimessä. CVE-2024-53104 mahdollistaa hyökkääjän pääsyn järjestelmään ja voi johtaa käyttöoikeuksien korotukseen, mielivaltaisen koodin suorittamiseen ja palvelunestohyökkäyksiin. Päivitys on suoritettava välittömästi.

  • OnePlus avasi jättilabran terveystekniikan kehittämiseen

    OnePlus on avannut uuden huippumodernin Health Lab -laboratorion Guangdongissa, Kiinassa. 4 840 neliömetrin tutkimuskeskus on suunniteltu edistämään terveysteknologian kehitystä erityisesti älykellojen ja muiden puettavien laitteiden osalta.

  • DigiKey laajentaa ladattavien CAD-mallien

    Maailmanlaajuisesti tunnettu komponenttijakelija DigiKey on ilmoittanut uudesta yhteistyöstä TracePartsin kanssa, joka on johtava tietokoneavusteisen suunnittelun (CAD) sisällöntuottaja. Yhteistyön myötä DigiKeyn asiakkaat saavat entistä kattavamman pääsyn ladattaviin CAD-malleihin, mikä sujuvoittaa suunnitteluprosesseja ja nopeuttaa tuotteiden kehitystä.

  • Suomalaisyritysten sähköpostit eivät ole turvassa

    Tietoturvayhtiö Check Point Software järjesti tällä viikolla CPS 2025 -tapahtuman, jossa esiteltiin uusia tuotteita ja kyberturvallisuuden kuumimpia trendejä. Yhtiön Suomen ja Baltian maajohtaja Viivi Tynjälä muistutti, että monet yritykset ovat vielä siinä harhaluulossa, että niiden järjestelmät olisivat täysin suojattuja.

  • Ota nämä seikat huomioon, kun teet räätälöityjä laitteistoja

    Markkinoilla on tarjolla suuri määrä valmiita laitteistoratkaisuja ja ohjelmistoalustoja. Kun valmiit ratkaisut eivät suoraan sovellu aiottuun käyttötarkoitukseen, tarvitaan usein asiakaskohtaisten laitteistojen ja ohjelmistojen suunnittelua. Tämä artikkeli käsittelee keskeisiä asioita, jotka on huomioitava tietotekniikkaa sisältävän tuotteen teknisen ratkaisun valinnassa ja suunnittelussa.

  • congatec toi valmiin alustan pilveen liitettäville IoT-laitteille

    Saksalainen sulautettujen ratkaisujen toimittaja congatec on julkaissut uuden aReady.IOT-alustan, joka helpottaa ja nopeuttaa IoT-laitteiden liittämistä pilvipalveluihin. Valmiit ohjelmistokomponentit mahdollistavat turvallisen ja tehokkaan tiedonsiirron ilman laajaa ohjelmointiosaamista, auttaen yrityksiä keskittymään ydinliiketoimintaansa.

  • Kyberrikolliset käyttävät jo uusia kiinalaisia tekoälymalleja

    Kyberrikolliset ovat alkaneet hyödyntää uusia avoimia kiinalaisia tekoälymalleja, kuten DeepSeekia ja Alibaban kehittämää Qveniä. Check Pointin Threath Intelligence -ryhmän päällikkö Sergey Shykevichin mukaan verkkorikolliset keskustelivat DeepSeekista jo ennen sen virallista julkaisua, ja Alibaban vasikääb esittelemää Qvenia käytetään jo haittaohjelmien kehittämiseen.

  • Lopulta tietoturvasta tulee itseään korjaava

    Kyberturvallisuus on siirtymässä kohti täysin autonomisia järjestelmiä, joissa tekoäly valvoo, ennakoi ja torjuu hyökkäyksiä itsenäisesti. Check Pointin visiona on luoda itseään korjaava tietoturva, joka ei ainoastaan reagoi uhkiin, vaan ehkäisee ne jo ennen syntymistään, kertoi yhtiön tutkimusjohtaja Nataly Kremer CPX2025-tapahtumassa Wienissä.

  • Ransomwaren kasvu jatkuu – uudet ryhmät lisäävät uhan vakavuutta

    Kyberrikollisten toiminta ei osoita hiipumisen merkkejä, sillä vuoden 2024 aikana ransomware-hyökkäysten uhrien määrä kasvoi peräti 26 prosenttia. Cybernewsin Ransomlooker-työkalun mukaan viime vuonna raportoitiin lähes 5 300 uutta ransomware-iskun uhria, huolimatta viranomaisten laajoista toimenpiteistä rikollisryhmien toiminnan rajoittamiseksi.

IoT-anturien tehonsyöttö edullisesti hallintaan

Uudenlainen primääriakun, superkondensaattorin ja tehonhallinnan yhdistelmä parantaa älykkäiden IoT-anturiverkkojen luotettavuutta sekä pidentää akkujen vaihtoväliä. Tämä puolestaan vähentää laitetoimittajien ja operaattorien kustannuksia. Microchipin ratkaisu tarjoaa parhaan kompromissin kustannusten, koon ja suorituskyvyn välillä.

Lue lisää...

Ota nämä seikat huomioon, kun teet räätälöityjä laitteistoja

Markkinoilla on tarjolla suuri määrä valmiita laitteistoratkaisuja ja ohjelmistoalustoja. Kun valmiit ratkaisut eivät suoraan sovellu aiottuun käyttötarkoitukseen, tarvitaan usein asiakaskohtaisten laitteistojen ja ohjelmistojen suunnittelua. Tämä artikkeli käsittelee keskeisiä asioita, jotka on huomioitava tietotekniikkaa sisältävän tuotteen teknisen ratkaisun valinnassa ja suunnittelussa.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
  
R&S -koulutus: RF Mittaustekniikan 2-päiväinen koulutus (huom. maksullinen)
Vantaalla 12.-13.3.2025
Ilmoittautuminen: RF Mittaustekniikka - Rohde & Schwarz Finland Oy
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

ETNinsta

THIS SPACE TEMPORARILY LEFT BLANK
 
tag