Vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä maailmanlaajuiset älypuhelintoimitukset kasvoivat 1,5 prosenttia verrattuna edellisvuoteen. Kansainvälisen markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan toimituksia kertyi yhteensä 304,9 miljoonaa kappaletta. Markkina kehittyi pitkälti ennakoiden mukaisesti, vaikka taustalla oli merkittäviä geopoliittisia jännitteitä, erityisesti Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota sekä siihen liittyvät tullikiistat.
Valmistajat reagoivat tilanteeseen nopeasti ja strategisesti. Useat älypuhelinvalmistajat kiihdyttivät tuotantoaan alkuvuonna ja toimittivat laitteita etupainotteisesti erityisesti Yhdysvaltojen markkinoille. Tällä pyrittiin varautumaan mahdollisiin tullikorotuksiin ja toimitusketjun häiriöihin. Tämä näkyi selvästi alkuvuoden toimitusmäärissä, jotka nousivat korkeammalle tasolle kuin mitä pelkkä kuluttajakysyntä olisi edellyttänyt.
Yhdysvalloissa älypuhelinmarkkina kasvoi yli viisi prosenttia, vaikka kotitalouksien käytettävissä olevaan tuloon kohdistui painetta tullien ja taloudellisen epävarmuuden vuoksi. Kasvua siivitti kuluttajien kiinnostus uusimpiin huippumalleihin sekä pelko tulevista hinnankorotuksista, mikä kannusti ostamaan puhelimia ennakoivasti. Yhdysvaltain hallinnon päätös keskeyttää tullien asettaminen älypuhelimille 90 päivän ajaksi toi myös helpotusta markkinoille ja voi tukea kysyntää toisen neljänneksen aikana, jos kuluttajat tarttuvat tilaisuuteen ennen mahdollisia uusia hintapaineita.
Kiinassa älypuhelinmyyntiä vauhdittivat valtion myöntämät tuet, jotka laajenivat vuoden alussa myös älypuhelimiin. Tuki koski laitteita, joiden hinta oli alle 6 000 juania eli noin 820 dollaria. Tämä kattoi valtaosan kiinalaisten valmistajien myynnistä ja toi selkeän piristysruiskeen markkinoille.
Yksittäisistä valmistajista Samsung nousi jälleen markkinajohtajaksi. Sen menestystä siivittivät erityisesti huippuluokan Galaxy S25 -malli sekä keskihintaiset Galaxy A36- ja A56-mallit, jotka toivat tekoälyominaisuuksia kuluttajille edullisemmassa hintaluokassa. Apple puolestaan ylsi historiansa parhaaseen ensimmäiseen neljännekseen toimitusmäärissä, mikä selittyi paitsi ennakoinnilla mahdollisia tulleja vastaan, myös varastojen täydentämisellä muualla maailmassa. Apple kuitenkin menetti asemiaan Kiinassa, koska sen kalliimmat Pro-mallit eivät kuuluneet valtion tukiohjelman piiriin.
Xiaomi menestyi erityisesti Kiinan markkinoilla, missä tukiohjelma kasvatti sen keskihintaisten mallien myyntiä merkittävästi. OPPO nousi jälleen neljänneksi suurimmaksi valmistajaksi, mutta sen kokonaismyynti väheni, koska kansainvälisen myynnin heikkous ei täysin kompensoitunut Kiinan kasvulla. Vivo puolestaan saavutti vaikuttavan 6,3 prosentin vuosikasvun. Tämä perustui paitsi kotimarkkinoiden tukiin myös vahvaan kansainväliseen kysyntään, erityisesti edullisten mallien ja suosittujen V-sarjan puhelimien osalta.