logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

Moottorikäyttöjen kaltaisissa suuritehoisissa järjestelmissä harmoniset yliaallot heikentävät tehonsyötön laatua. Yliaallot voidaan eliminoida helposti hyödyntämällä riittävän korkean eristystason omaavaa jänniteanturia valvontaan. LEM-yhtiö on kehittänyt anturinsarjan, joka tarjoaa helppokäyttöisen jännitteentunnistuksen sopivalla eristyksellä.

Artikkelin kirjoittaja Damien Leterrier toimii LEM-yhtiön kansainvälisenä tuotepäällikkönä.

Tärkeiden sähkömoottorien suojaaminen poikkeavilta tilanteilta on välttämätöntä aina tuuliturbiineista junien vetolaitteisiin. Tuulivoiman kaltaisilla energialähteillä tuotetun uusiutuvan energian yleistyessä on tärkeää varmistaa, että moottoreille syötetään mahdollisimman korkealaatuista sähkötehoa.

Keskeinen näkökohta on varmistaa kaikissa lämpötiloissa ja ympäristöoloissa järjestelmän luotettavuus ja turvallisuus, kun ensiöpuolen DC-syöttö muunnetaan tasavirrasta vaihtovirraksi.

Ympäristöystävällisen energian kasvava kysyntä on yksi tuulivoiman yleistymisen vetureista. Tuuliturbiineissa käytetään yleensä muuttuvaan nopeuteen perustuvaa ohjainta, joka yhdessä tehomuuntimen kanssa syöttää generaattorin tuottaman energian verkkoon. Yleisen ongelman muodostavat kuitenkin tehoelektroniikassa syntyvät harmoniset yliaaltovirrat, jotka heikentävät merkittävästi verkkoon syötettävän virran laatua.

Kuvaan 1 on taulukoitu yhteenveto IEEE 519 -standardin vaatimuksista. Siinä esitetään harmonisia yliaaltoja koskevat rajoitukset sekä jännitteelle että virralle eri suuruisilla linjajännitteillä.

Kuva 1. Harmonisia yliaaltoja koskevat rajoitukset jännitteelle ja virralle eri suuruisilla linjajännitteillä taulukoituna.
Huom. a) Harmoninen kokonaissärö (THD) voi nousta jopa 2,0 prosenttiin suurjännitejärjestelmissä, joissa aiheuttajana on HVDC-terminaali, jonka vaikutukset ovat vaimentuneet pisteissä, joihin tulevat käyttäjät saatetaan kytkeä.

Lähde: Modifioitu standardista IEEE Std. 1159-2009, IEEE Recommended Practice for Monitoring Electric Power Quality, IEEE Power and Energy society.

Harmonisten yliaaltojen aiheuttamien vääristymien vähentämiseksi hyväksyttävälle tasolle käytetään erilaisia suotimia. Nämä suotimet kykenevät kompensoimaan epälineaaristen kuormien tuottamia yliaaltoja ja ne sijoitetaan mahdollisimman lähelle vääristymien syntykohtaa. Yksi yleisimmistä tekniikoista on käyttää aktiivista APF-tehosuodinta (Active Power Filter), joka korjaa vääristyneen aaltomuodon syöttämällä linjaan anti-harmonista aaltoa. Tyypillinen piirikaavio on esitetty kuvassa 2.

 

Kuva 2. Tyypillinen piirikaavio aktiivisen tehosuotimen käytöstä.

Anti-harmoninen signaali muodostetaan hyödyntämällä p-q-teoriaa APF-kytkennän referenssinä. Clarken muunnosta käyttäen muunnetaan kolmivaiheiset koordinaatit jännitteen ja virran vastaaviksi kaksivaiheisiksi α-β-koordinaateiksi.

Suuria virtoja/jännitteitä sisältävissä järjestelmissä antureille asetetaan kovat vaatimukset, sillä niiden tulee toimittaa mitattu jännite ohjaimelle turvallisesti ja eristetysti.

LEM-yhtiön kehittämä elektronisten jänniteanturien DVC 1000 -perhe tarjoaa tähän riittävän korkean eristystason, jopa 4,2 kV. Modulaarisen rakenteensa ansiosta anturi voidaan asentaa mahdollisimman lähelle kuormaa ja varmistaa, että se mahtuu käytettävissä olevaan rajalliseen tilaan.

Rautatieliikenteen sovelluksissa tehoa erilaisille kuormille kuten tuulettimille, puhaltimille, valaistukselle ja akkulatureille syöttävän lisämuuntimen on valvottava tiukasti harmonisia yliaaltoja. Erityisen tärkeää on, ettei signaaleja syötetä takaisin 50 Hz taajuudella, mikä saattaisi synnyttää häiriöitä syöttölaitteisiin ja aiheuttaa näin turvallisuusriskejä. Siksi muuntimeen liitetään usein jänniteanturi, joka valvoo signaalin laatua ja muodostaa tärkeän osan turvasilmukkaa.

Kuten aiemmin mainittiin, moottorin suojaaminen on pysyvä vaatimus. Varsinkin sähkökäytöissä on useimmiten invertteripiiri, joka tasasuuntaa vaihtojännitteen korkeaksi tasajännitteeksi. Tämä DC-linkki toimii sitten teholähteenä piireille, jotka tuottavat ohjaussignaalit moottorin tehonsyöttöä varten. DC-linkin jännitettä on ohjattava jatkuvasti.

Tietyissä käyttötilanteissa moottori voi toimia generaattorina ja syöttää suurjännitettä takaisin DC-linkkiin invertterin tehokytkimien tai diodien kautta. Tämä korkea jännite summautuu DC-linkin jännitteeseen, ja moottoria ohjaavat IGBT-transistorit (Insulated Gate Bipolar Transistor) joutuvat sietämään korkeaa (mahdollisesti vaurioittavaa) ylijännitettä. Tästä syystä jännitteen valvomiseksi tarvitaan eristetty jänniteanturi, joka havaitsee ylijännitteen, ja sen seurauksena ohjausyksikkö sulkee koko sovelluksen turvallisesti ylijännitteen ilmetessä.

Ylijännitteiden lisäksi myös alijännitteet voivat olla yhtä vaarallisia. Jos tarkastellaan 600 V jännitteelle mitoitettua sähkökäyttöä, ylijännite tarkoittaisi noin 1000 volttia ja alijännite vastaavasti noin 400 volttia. Samaa anturia pitäisi voida käyttää näiden rajojen välillä.

On lukuisia eri tilanteita, jotka voivat johtaa jännitteen putoamiseen, mutta yleisin niistä on yhden vaiheen menetys. Usein sanotaan, että jänniteanturi voidaan sijoittaa joko tasasuuntaajan AC-tulopuolelle tai vielä useammin suoraan DC-linkkiin. Anturin asentaminen molemmin puolin antaa kuitenkin enemmän tietoa ja on siksi turvallisempaa koko järjestelmälle.

Moottorikäytöt eivät ole ainoita sovelluksia, jotka vaativat galvaanisesti eristetyn jänniteanturin. Monet muutkin sovellukset, kuten aurinkopaneelien invertterit ja UPS-laitteet, edellyttävät myös näitä toimintoja sovelluksen suojaamiseksi ja turvallisuuden varmistamiseksi. Tällaisissa tapauksissa jänniteanturin on mitattava tarkasti DC-linkin jännite ja eristettävä korkeajännitteinen puoli matalajännitteisestä ohjausosasta.

Kysymys kuuluukin: milloin tarvitaan eristetty jännitteentunnistus ja milloin taas tulisi valita eristämätön anturi tai vain yksinkertainen vastusjako?

Tällaisen anturin käyttöön on kaksi pääasiallista syytä:

Ensimmäinen tapaus: Kun AD-muunninta isännöivällä mikro-ohjaimella ei ole referenssinä sama piste (DC-) kuin jännitemittauksella (vastusjako). Toisistaan poikkeavien maadoitusten määritys on tehtävä järjestelmässä varoen. Eristämällä sekä mittaussignaali että mikro-ohjain voidaan välttää järjestelmän vaurioituminen poikkeavien tapahtumien kuten salamaniskujen tai induktanssien aiheuttamien jännitepiikkien seurauksena.

Toinen tapaus: Toinen kysymys on, mitkä turvamääräykset edellyttävät todellista eristämistä sen sijaan, että luotettaisiin vain vaimennusverkkoon? Turvasertifikaattien kannalta resistiivinen vaimennus ei usein riitä järjestelmän turvallisen maadoituksen varmistamiseksi. Jännitteentunnistuksen on siksi kuljettava eristetyn kanavan läpi riittävän turvaeristyksen varmistamiseksi.

Kun koko järjestelmä suunnitellaan erilaisten laitteiden ympärille, turvavaatimusten lisääminen määrittelemättä tiettyjä erityislaitteita voi olla kustannustehokkaampaa käyttäen olemassa olevia laitteita (ohjain, PLC) valvonnan suorittamiseen. Tässä tapauksessa DVC 1000 -anturi tarjoaa ohjaussovellukseen tarvittavan helppokäyttöisen jännitteentunnistuksen sopivalla eristyksellä. Tämä suora tunnistus helpottuu entisestään käyttämällä anturin vakioliitäntää (+/- 10V tai 4-20mA), joka on yhteensopiva ohjaimen standardoitujen analogiatulojen kanssa. DVC 1000 -anturin monipuolisuus AC- ja DC-suureiden mittaamisessa mahdollistaa laajan valikoiman sovelluksia.

Kuva 3. Esimerkki olemassa olevien laitteiden (ohjain, PLC) käytöstä valvontaan. Tällöin DVC 1000 -anturi tarjoaa ohjaussovellukseen tarvittavan helppokäyttöisen jännitteentunnistuksen sopivalla eristyksellä.

 

Kattavampaa integrointia varten DVC 1000 -anturi on saatavissa myös piirilevylle asennettavana versiona, mikä antaa mahdollisuuden säästää tilaa. Aivan kuten paneeliin asennettava versiokin, tämä piirilevyversio DVC 1000-P on omavarainen eikä vaadi muita komponentteja.

Asennusten fyysisen koon jatkuvasti pienentyessä LEM on kehittänyt uuden tekniikan näihin jännitemittauksiin. Eristävään vahvistintekniikkaan perustuva kehitystyö on näin johtanut DVC-sarjan luomiseen.

Täydentääkseen entistä pienempään kokoon mahtuvien digitaalisten jänniteanturien valikoimaansa LEM kehitti uuden jänniteanturin, jonka avulla voidaan mitata tehollisarvoltaan jopa 1000 voltin ja huippuarvoltaan 1500 voltin jännitteitä.

Jännitteen (Vp) mittaamiseksi DVC-sarjan anturi hyödyntää vain laadukkaiksi tunnettuja elektronisia komponentteja, joista suurin on eristävä vahvistin. Mitattava jännite (Vp) siirretään suoraan anturin ensiöliitäntään sisäisen vastusverkon ja joidenkin komponenttien kautta, jolloin signaali saadaan syötetyksi eristysvahvistimelle.

Tämä mahdollistaa eristetyn signaalin palauttamisen ja mukauttamisen, jotta jännite tai virta saadaan syötetyksi anturin lähtöön, joka on siten täsmällinen esitys ensiöpuolella esiintyvästä jännitteestä.

Anturin sisäistä eristettyä DC-DC-muunninta käytetään syöttämään ensiöpuolen elektroniikkapiirejä.

Kuva 4. Mitattava jännite siirretään suoraan anturin ensiöliitäntään sisäisen vastusverkon ja joidenkin komponenttien kautta, jolloin signaali saadaan syötetyksi eristysvahvistimelle.

Eristysvahvistimen ominaisuudet

- Kaikenlaisia signaaleja - DC, AC, pulssimuotoiset, monimutkaiset - voidaan mitata.
- Galvaaninen eristys ensiön (suuritehoinen) ja toision (elektroninen piiri) välillä.
- Nopea dynaaminen vaste laajalla taajuuskaistalla.
- Vähäinen tilantarve.

Uusi DVC-perhe koostuu kahdesta päätuotteesta: piirilevyasennukseen tarkoitettu DVC 1000-P ja paneeliasennukseen tarkoitettu DVC 1000, johon on saatavissa myös sovitin DIN-kiskoa varten.

  1. DVC 1000-P -anturi (piirilevylle juotettava) saa käyttötehonsa +5V jännitelähteestä ja se muuntaa bipolaarisen tulojännitteen lähtöjännitteeksi, joka on keskitetty 2,5 voltin referenssiin. Tämä referenssijännite on käyttäjän ulottuvilla ja sen sijasta voidaan käyttää myös jotain muuta referenssiä.
  2. DVC 1000 -anturi (paneeliin asennettava) saa käyttötehonsa +/-15 - 24 V jännitelähteestä ja muuntaa bipolaarisen tulojännitteen (1000 VRMS tai +/- 1500 Vp) bipolaariseksi lähtövirraksi +/-30 mAp tai lähtöjännitteeksi +/- 10Vp (malli DVC 1000-B) tai yksinapaiseksi 4-20 mA hetkellisvirraksi 0…+1000V DC jännitteellä (ainoastaan yksinapainen DC-jännitemittaus).

 

Kuva 5. DVC 1000x -anturisarjan asennusvaihtoehdot. Vasemmalla piirilevyversio.

Kuva 6. Paneeliasennukseen soveltuvan DVC 1000 -anturin rakenne.

Kuva 7. DVC 1000 -malleihin on saatavissa lisävarusteena sovitin DIN-kiskokiinnitystä varten.

Tämä tekniikka säästää huomattavasti tilaa. Vertailun vuoksi tavanomainen digitaaliseen eristystekniikkaan perustuva jänniteanturi vaatii noin 304 cm3 tilavuuden, kun DVC 1000-P -anturi tarvitsee tilaa vain 37,4 cm3. Eli tilaa säästyy 87 prosenttia.

Lisäksi anturiyksikkö painaa vain 22 grammaa eli 67 prosenttia vähemmän kuin suljetun silmukan Hall-efektiin perustuva LV 25-1000 -malli. Esimerkiksi paneeliin asennettavan DVC 1000 -version ulkomitat ovat vain 29 x 51 x 89 mm, joten se vie paneelista vain 131,6 cm3 kokonaistilavuuden. Painoa paneeliversiolla on vain 57 g. Nämä ominaisuudet tekevät anturista ainutlaatuisen markkinoilla.

 

Kuva 8. DVC-anturisarjan tarjoama suorituskyky.

DVC-sarja täyttää useat kansainväliset turvastandardit sekä noudattaa IRIS-määrityksiä (International Railway Industry Standards). Anturissa hyödynnetään materiaaleja, jotka täyttävät kaikki asiaan kuuluvat palo- ja savumääräykset (EN45545), jotka ovat pakollisia rautatieliikenteessä.

MORE NEWS

Traficom varoittaa: myös .fi-pääte voi viedä huijaussivulle

Suomalaiset verkkosivustot, joilla on .fi-pääte, koetaan usein turvallisiksi. Aika ajoin ilmenee kuitenkin tapauksia, joissa tätä luottamusta on pyritty hyväksikäyttämään. Kyberturvallisuuskeskus kehottaakin tarkkaavaisuuteen myös .fi-osoitteiden kanssa.

Haluatko murtautua yrityksen verkkoon? Se maksaa vain 500 dollaria

Pimeässä verkossa käydään vilkasta kauppaa yritysverkkoihin murtautumisesta ja hinnat ovat yllättävän edullisia. Tietoutrvayritys Check Pointin uunituoreen raportin mukaan rikolliset voivat ostaa pääsyn yritysten sisäverkkoihin jopa 500 dollarilla.

Maailman pienin lidar painaa vain 50 grammaa

Sony Image Sensing Solutions on julkistanut maailman pienimmän ja kevyimmän lidar-etäisyysanturin. Uusi AS-DT1-malli hyödyntää dToF-teknologiaa (Direct Time of Flight) ja painaa vain 50 grammaa. Moduulin mitat ovat vain 29 x 29 x 31 millimetriä.

Apple aikoo kiertää Trumpin tullimaksut

Apple pyrkii välttämään jopa 145 prosentin tullit Kiinasta tuoduista tuotteista siirtämällä iPhone-tuotantoaan Intiaan ja nopeuttamalla logistiikkaansa, kertovat Reuters ja MarketWatch. Yhtiö on Reutersin mukaan lennättänyt viime viikkojen aikana noin 600 tonnia iPhoneja – arviolta 1,5 miljoonaa kappaletta – Intiasta Yhdysvaltoihin. Tarkoituksena on kasvattaa Yhdysvaltain varastoja ennen kuin tullit nostavat laitteiden hintoja dramaattisesti.

Uusi anturi tuo elokuvatason kuvanlaadun huippupuhelimiin

Piilaaksolainen Omnivision on julkistanut uuden kuva-anturin, joka tuo ennennäkemättömän laajan dynaamisen alueen ja elokuvatason videokuvauksen älypuhelimiin. OV50X-uutuusanturi on suunnattu huippuluokan puhelimiin, jotka tavoittelevat parasta mahdollista kuvanlaatua kaikissa valaistusolosuhteissa.

Yllättävä tutkimus: ChatGPT tekee samanlaisia päättelyvirheitä kuin ihminen

Tuore kansainvälinen tutkimus paljastaa, että tekoäly ei ole niin rationaalinen kuin usein uskotaan. OpenAI:n kehittämä ChatGPT tekee monissa tilanteissa samanlaisia päättelyvirheitä kuin ihmiset – ja joskus vielä pahempia.

Näin Teslan ja BYD:n akut eroavat toisistaan

Saksalaisen RWTH Aachenin yliopiston tutkijat ovat tehneet perusteellisen purkuanalyysin kahdesta maailman johtavan sähköautovalmistajan, Teslan ja BYD:n, litiumioniakusta. Tutkimuksessa verrattiin Teslan 4680-sylinterikennoa ja BYD:n Blade-prismaattista kennoa kennotasolla.

Suomalaisyritys tuo yrityksille oman tekoälyn

Suomalainen konsulttitalo Y4 Works on lanseerannut uuden tekoälyratkaisun, Suunta.ai:n, joka tuo organisaatioille niiden oman, asiantuntijamaisen tekoälyn. Toisin kuin yleiset kielimallit, kuten ChatGPT, Suunta.ai oppii yrityksen omasta datasta, haastaa käyttäjäänsä ja toimii kuin digitaalinen liiketoimintakonsultti.

Piikarbidi vähentää tehohäviöitä datakeskuksessa

ON Semiconductor on julkaissut uuden sukupolven tehomoduulin, joka lupaa merkittävästi pienempiä tehohäviöitä ja energiatehokkaampaa käyttöä erityisesti datakeskuksissa ja teollisuussovelluksissa.

Boreo ostaa Elfa Distrelecin Suomen ja Baltian toiminnot

Boreo Oyj on allekirjoittanut sopimuksen Elfa Distrelecin myyntitoimintojen ostamisesta Suomessa, Latviassa, Virossa ja Liettuassa. Kaupan myötä Elfa siirtyy näissä samaan yritysryhmään kuin Yleiselektroniikan toiminnot. Kauppahinnaksi ilmoitetaan 5,5 miljoonaa euroa.

Ruotsalaistutkijoiden vahvistin nostaa kuidun kapasiteetin 10-kertaiseksi

Göteborgilaisen Chalmersin teknillisen korkeakoulun tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen optisen vahvistimen, joka voi moninkertaistaa kuituverkkojen tiedonsiirtokyvyn. Uusi vahvistin mahdollistaa jopa kymmenen kertaa enemmän dataa sekunnissa verrattuna nykyisiin teknologioihin.

Google siirtää sovelluskehityksen selaimeen – tekoäly isossa roolissa

Google esitteli Cloud Next -tapahtumassaan uuden sukupolven sovelluskehitysalustan, Firebase Studion, joka siirtää koko kehitysprosessin selaimeen – suunnittelusta julkaisuun. Uutuus rakentuu vahvasti tekoälyavusteisuuden ympärille ja hyödyntää Googlen omaa Gemini-mallia läpi koko kehityksen.

Trumpin tullit iskevät rankasti suuriin amerikkalaisiin autonvalmistajiin

Yhdysvallat asetti viime viikolla 25 prosentin tuontitullit useista maista tuotaville autoille ja varaosille. Presidentti Trumpin hallinnon ilmoittamat laajat tuontitullit ovat tuomassa autoalalle uudenlaisia haasteita. Vaikka toimenpiteet on nimellisesti suunnattu vahvistamaan kotimaista teollisuutta, tuoreen analyysin mukaan myös Yhdysvaltain omat jättivalmistajat – General Motors, Ford ja Stellantis – ovat merkittävästi alttiita tullien vaikutuksille.

Nokian ja Telian 5G-viipale kattoi kolme maata

Nokia, Telia ja Puolustusvoimat ovat saavuttaneet maailmanlaajuisesti merkittävän teknologisen virstanpylvään toteuttamalla ensimmäisen saumattoman 5G Standalone -verkkoviipaleen (slice) siirron kolmen eri maan välillä toimivassa verkossa. Kokeilu osoittaa, kuinka 5G-teknologiaa voidaan hyödyntää viranomaisviestinnässä myös kansainvälisesti.

Optinen liitäntä tuotiin ensimmäistä kertaa SSD-levylle

Tallennustekniikan kehityksessä saavutettiin merkittävä virstanpylväs, kun KIOXIA, AIO Core ja Kyocera julkistivat ensimmäisen toimivan SSD-levyn, jossa käytetään optista liitäntää. Uusi prototyyppi yhdistää PCIe 5.0 -väylän ja valoon perstuvan optisen tiedonsiirron, mikä tekee siitä maailman ensimmäisen laatuaan.

Joskus yksittäinen komponentti voi olla vaarallinen takaovi

Yritykset investoivat valtavasti kyberturvallisuuteen suojatakseen verkkojaan ja sovelluksiaan. Silti, kaikista suojaustoimista huolimatta, verkkorikolliset onnistuvat vuosi vuodelta entistä paremmin. Miten tämä on mahdollista, kysyy Lenovon tietoturva-asiantuntija Steven Antoniou?

Trump haluaa nopeuttaa miljardi-investointeja Yhdysvaltain puolijohdeteollisuuteen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on antanut uuden presidentin asetuksen, jolla perustetaan United States Investment Accelerator -niminen virasto vauhdittamaan miljardiluokan investointeja maahan. Tavoitteena on houkutella sekä kotimaisia että ulkomaisia yrityksiä sijoittamaan erityisesti strategisesti tärkeisiin aloihin, kuten puolijohdeteollisuuteen.

Ethernet aikoo vallata autot

CAN-väylä on hallinnut autoja pitkään, mutta moni uskoo kaistatarpeen vaativan jatkossa Ethernetiä. Tätä silmällä pitäen Infineon on ostanut Marvellin aujoneuvojen Ethernet-liiketoiminnan 2,5 miljardilla dollarilla. Kauppa kattaa Marvellin Brightlane-tuotesarjan ja siihen liittyvät varat, ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2025 aikana.

STMicroelectronics julkisti kevyemmän version MP25-prosessorista

STMicroelectronics on tuonut markkinoille uuden STM32MP23-mikroprosessorisarjan, joka täydentää viime vuonna julkaistua MP25-sarjaa. Uutuusprosessori tarjoaa tehokkaan ja taloudellisen vaihtoehdon teollisuuden ja esineiden internetin (IoT) älykkäisiin reunalaitteisiin, koneoppimiseen ja kehittyneisiin käyttöliittymäratkaisuihin.

Androidin avustin voi muuttua vaaralliseksi takaoveksi

Androidin esteettömyyspalvelu – jonka tarkoitus on auttaa käyttäjiä käyttämään puhelinta paremmin esimerkiksi näkö- tai liikuntarajoitteiden kanssa – voi muuttua tietoturvariskiksi. Tuore Georgia Techin tutkimus esittelee uuden analyysityökalun, DVa:n, joka paljastaa, kuinka haittaohjelmat hyödyntävät tätä avustinta päästäkseen käsiksi käyttäjän tietoihin ja sovelluksiin.

Galvaaninen erotus on yhä tärkeämmässä roolissa

Teollisuus- ja ajoneuvosovelluksissa siirtyminen kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tehokkaampia moottoreita tuo mukanaan uudenlaisia vaatimuksia elektroniikkasuunnittelulle. Järjestelmät yhdistävät yhä useammin laajan kaistaeron komponentteihin perustuvat suurjännitealijärjestelmät ja herkät pienjännitepiirit, kuten mikro-ohjaimet. Näiden yhdistäminen samassa kokonaisuudessa lisää sekä suorituskykyä että riskejä – galvaaninen erotus ja häiriösuojaus ovatkin nyt tärkeämpiä kuin koskaan, sanoo Toshiba Electronics Europe.

Lue lisää...

Joskus yksittäinen komponentti voi olla vaarallinen takaovi

Yritykset investoivat valtavasti kyberturvallisuuteen suojatakseen verkkojaan ja sovelluksiaan. Silti, kaikista suojaustoimista huolimatta, verkkorikolliset onnistuvat vuosi vuodelta entistä paremmin. Miten tämä on mahdollista, kysyy Lenovon tietoturva-asiantuntija Steven Antoniou?

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
 R&S -seminaari: 5G Advanced & Beyond
Oulussa 13.5.2025
Espoossa 14.5.2025
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025

Seminaareihin ilmoittautuminen ja tiedustelut:
asiakaspalvelu@rohde&schwarz
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article