logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

Moottorikäyttöjen kaltaisissa suuritehoisissa järjestelmissä harmoniset yliaallot heikentävät tehonsyötön laatua. Yliaallot voidaan eliminoida helposti hyödyntämällä riittävän korkean eristystason omaavaa jänniteanturia valvontaan. LEM-yhtiö on kehittänyt anturinsarjan, joka tarjoaa helppokäyttöisen jännitteentunnistuksen sopivalla eristyksellä.

Artikkelin kirjoittaja Damien Leterrier toimii LEM-yhtiön kansainvälisenä tuotepäällikkönä.

Tärkeiden sähkömoottorien suojaaminen poikkeavilta tilanteilta on välttämätöntä aina tuuliturbiineista junien vetolaitteisiin. Tuulivoiman kaltaisilla energialähteillä tuotetun uusiutuvan energian yleistyessä on tärkeää varmistaa, että moottoreille syötetään mahdollisimman korkealaatuista sähkötehoa.

Keskeinen näkökohta on varmistaa kaikissa lämpötiloissa ja ympäristöoloissa järjestelmän luotettavuus ja turvallisuus, kun ensiöpuolen DC-syöttö muunnetaan tasavirrasta vaihtovirraksi.

Ympäristöystävällisen energian kasvava kysyntä on yksi tuulivoiman yleistymisen vetureista. Tuuliturbiineissa käytetään yleensä muuttuvaan nopeuteen perustuvaa ohjainta, joka yhdessä tehomuuntimen kanssa syöttää generaattorin tuottaman energian verkkoon. Yleisen ongelman muodostavat kuitenkin tehoelektroniikassa syntyvät harmoniset yliaaltovirrat, jotka heikentävät merkittävästi verkkoon syötettävän virran laatua.

Kuvaan 1 on taulukoitu yhteenveto IEEE 519 -standardin vaatimuksista. Siinä esitetään harmonisia yliaaltoja koskevat rajoitukset sekä jännitteelle että virralle eri suuruisilla linjajännitteillä.

Kuva 1. Harmonisia yliaaltoja koskevat rajoitukset jännitteelle ja virralle eri suuruisilla linjajännitteillä taulukoituna.
Huom. a) Harmoninen kokonaissärö (THD) voi nousta jopa 2,0 prosenttiin suurjännitejärjestelmissä, joissa aiheuttajana on HVDC-terminaali, jonka vaikutukset ovat vaimentuneet pisteissä, joihin tulevat käyttäjät saatetaan kytkeä.

Lähde: Modifioitu standardista IEEE Std. 1159-2009, IEEE Recommended Practice for Monitoring Electric Power Quality, IEEE Power and Energy society.

Harmonisten yliaaltojen aiheuttamien vääristymien vähentämiseksi hyväksyttävälle tasolle käytetään erilaisia suotimia. Nämä suotimet kykenevät kompensoimaan epälineaaristen kuormien tuottamia yliaaltoja ja ne sijoitetaan mahdollisimman lähelle vääristymien syntykohtaa. Yksi yleisimmistä tekniikoista on käyttää aktiivista APF-tehosuodinta (Active Power Filter), joka korjaa vääristyneen aaltomuodon syöttämällä linjaan anti-harmonista aaltoa. Tyypillinen piirikaavio on esitetty kuvassa 2.

 

Kuva 2. Tyypillinen piirikaavio aktiivisen tehosuotimen käytöstä.

Anti-harmoninen signaali muodostetaan hyödyntämällä p-q-teoriaa APF-kytkennän referenssinä. Clarken muunnosta käyttäen muunnetaan kolmivaiheiset koordinaatit jännitteen ja virran vastaaviksi kaksivaiheisiksi α-β-koordinaateiksi.

Suuria virtoja/jännitteitä sisältävissä järjestelmissä antureille asetetaan kovat vaatimukset, sillä niiden tulee toimittaa mitattu jännite ohjaimelle turvallisesti ja eristetysti.

LEM-yhtiön kehittämä elektronisten jänniteanturien DVC 1000 -perhe tarjoaa tähän riittävän korkean eristystason, jopa 4,2 kV. Modulaarisen rakenteensa ansiosta anturi voidaan asentaa mahdollisimman lähelle kuormaa ja varmistaa, että se mahtuu käytettävissä olevaan rajalliseen tilaan.

Rautatieliikenteen sovelluksissa tehoa erilaisille kuormille kuten tuulettimille, puhaltimille, valaistukselle ja akkulatureille syöttävän lisämuuntimen on valvottava tiukasti harmonisia yliaaltoja. Erityisen tärkeää on, ettei signaaleja syötetä takaisin 50 Hz taajuudella, mikä saattaisi synnyttää häiriöitä syöttölaitteisiin ja aiheuttaa näin turvallisuusriskejä. Siksi muuntimeen liitetään usein jänniteanturi, joka valvoo signaalin laatua ja muodostaa tärkeän osan turvasilmukkaa.

Kuten aiemmin mainittiin, moottorin suojaaminen on pysyvä vaatimus. Varsinkin sähkökäytöissä on useimmiten invertteripiiri, joka tasasuuntaa vaihtojännitteen korkeaksi tasajännitteeksi. Tämä DC-linkki toimii sitten teholähteenä piireille, jotka tuottavat ohjaussignaalit moottorin tehonsyöttöä varten. DC-linkin jännitettä on ohjattava jatkuvasti.

Tietyissä käyttötilanteissa moottori voi toimia generaattorina ja syöttää suurjännitettä takaisin DC-linkkiin invertterin tehokytkimien tai diodien kautta. Tämä korkea jännite summautuu DC-linkin jännitteeseen, ja moottoria ohjaavat IGBT-transistorit (Insulated Gate Bipolar Transistor) joutuvat sietämään korkeaa (mahdollisesti vaurioittavaa) ylijännitettä. Tästä syystä jännitteen valvomiseksi tarvitaan eristetty jänniteanturi, joka havaitsee ylijännitteen, ja sen seurauksena ohjausyksikkö sulkee koko sovelluksen turvallisesti ylijännitteen ilmetessä.

Ylijännitteiden lisäksi myös alijännitteet voivat olla yhtä vaarallisia. Jos tarkastellaan 600 V jännitteelle mitoitettua sähkökäyttöä, ylijännite tarkoittaisi noin 1000 volttia ja alijännite vastaavasti noin 400 volttia. Samaa anturia pitäisi voida käyttää näiden rajojen välillä.

On lukuisia eri tilanteita, jotka voivat johtaa jännitteen putoamiseen, mutta yleisin niistä on yhden vaiheen menetys. Usein sanotaan, että jänniteanturi voidaan sijoittaa joko tasasuuntaajan AC-tulopuolelle tai vielä useammin suoraan DC-linkkiin. Anturin asentaminen molemmin puolin antaa kuitenkin enemmän tietoa ja on siksi turvallisempaa koko järjestelmälle.

Moottorikäytöt eivät ole ainoita sovelluksia, jotka vaativat galvaanisesti eristetyn jänniteanturin. Monet muutkin sovellukset, kuten aurinkopaneelien invertterit ja UPS-laitteet, edellyttävät myös näitä toimintoja sovelluksen suojaamiseksi ja turvallisuuden varmistamiseksi. Tällaisissa tapauksissa jänniteanturin on mitattava tarkasti DC-linkin jännite ja eristettävä korkeajännitteinen puoli matalajännitteisestä ohjausosasta.

Kysymys kuuluukin: milloin tarvitaan eristetty jännitteentunnistus ja milloin taas tulisi valita eristämätön anturi tai vain yksinkertainen vastusjako?

Tällaisen anturin käyttöön on kaksi pääasiallista syytä:

Ensimmäinen tapaus: Kun AD-muunninta isännöivällä mikro-ohjaimella ei ole referenssinä sama piste (DC-) kuin jännitemittauksella (vastusjako). Toisistaan poikkeavien maadoitusten määritys on tehtävä järjestelmässä varoen. Eristämällä sekä mittaussignaali että mikro-ohjain voidaan välttää järjestelmän vaurioituminen poikkeavien tapahtumien kuten salamaniskujen tai induktanssien aiheuttamien jännitepiikkien seurauksena.

Toinen tapaus: Toinen kysymys on, mitkä turvamääräykset edellyttävät todellista eristämistä sen sijaan, että luotettaisiin vain vaimennusverkkoon? Turvasertifikaattien kannalta resistiivinen vaimennus ei usein riitä järjestelmän turvallisen maadoituksen varmistamiseksi. Jännitteentunnistuksen on siksi kuljettava eristetyn kanavan läpi riittävän turvaeristyksen varmistamiseksi.

Kun koko järjestelmä suunnitellaan erilaisten laitteiden ympärille, turvavaatimusten lisääminen määrittelemättä tiettyjä erityislaitteita voi olla kustannustehokkaampaa käyttäen olemassa olevia laitteita (ohjain, PLC) valvonnan suorittamiseen. Tässä tapauksessa DVC 1000 -anturi tarjoaa ohjaussovellukseen tarvittavan helppokäyttöisen jännitteentunnistuksen sopivalla eristyksellä. Tämä suora tunnistus helpottuu entisestään käyttämällä anturin vakioliitäntää (+/- 10V tai 4-20mA), joka on yhteensopiva ohjaimen standardoitujen analogiatulojen kanssa. DVC 1000 -anturin monipuolisuus AC- ja DC-suureiden mittaamisessa mahdollistaa laajan valikoiman sovelluksia.

Kuva 3. Esimerkki olemassa olevien laitteiden (ohjain, PLC) käytöstä valvontaan. Tällöin DVC 1000 -anturi tarjoaa ohjaussovellukseen tarvittavan helppokäyttöisen jännitteentunnistuksen sopivalla eristyksellä.

 

Kattavampaa integrointia varten DVC 1000 -anturi on saatavissa myös piirilevylle asennettavana versiona, mikä antaa mahdollisuuden säästää tilaa. Aivan kuten paneeliin asennettava versiokin, tämä piirilevyversio DVC 1000-P on omavarainen eikä vaadi muita komponentteja.

Asennusten fyysisen koon jatkuvasti pienentyessä LEM on kehittänyt uuden tekniikan näihin jännitemittauksiin. Eristävään vahvistintekniikkaan perustuva kehitystyö on näin johtanut DVC-sarjan luomiseen.

Täydentääkseen entistä pienempään kokoon mahtuvien digitaalisten jänniteanturien valikoimaansa LEM kehitti uuden jänniteanturin, jonka avulla voidaan mitata tehollisarvoltaan jopa 1000 voltin ja huippuarvoltaan 1500 voltin jännitteitä.

Jännitteen (Vp) mittaamiseksi DVC-sarjan anturi hyödyntää vain laadukkaiksi tunnettuja elektronisia komponentteja, joista suurin on eristävä vahvistin. Mitattava jännite (Vp) siirretään suoraan anturin ensiöliitäntään sisäisen vastusverkon ja joidenkin komponenttien kautta, jolloin signaali saadaan syötetyksi eristysvahvistimelle.

Tämä mahdollistaa eristetyn signaalin palauttamisen ja mukauttamisen, jotta jännite tai virta saadaan syötetyksi anturin lähtöön, joka on siten täsmällinen esitys ensiöpuolella esiintyvästä jännitteestä.

Anturin sisäistä eristettyä DC-DC-muunninta käytetään syöttämään ensiöpuolen elektroniikkapiirejä.

Kuva 4. Mitattava jännite siirretään suoraan anturin ensiöliitäntään sisäisen vastusverkon ja joidenkin komponenttien kautta, jolloin signaali saadaan syötetyksi eristysvahvistimelle.

Eristysvahvistimen ominaisuudet

- Kaikenlaisia signaaleja - DC, AC, pulssimuotoiset, monimutkaiset - voidaan mitata.
- Galvaaninen eristys ensiön (suuritehoinen) ja toision (elektroninen piiri) välillä.
- Nopea dynaaminen vaste laajalla taajuuskaistalla.
- Vähäinen tilantarve.

Uusi DVC-perhe koostuu kahdesta päätuotteesta: piirilevyasennukseen tarkoitettu DVC 1000-P ja paneeliasennukseen tarkoitettu DVC 1000, johon on saatavissa myös sovitin DIN-kiskoa varten.

  1. DVC 1000-P -anturi (piirilevylle juotettava) saa käyttötehonsa +5V jännitelähteestä ja se muuntaa bipolaarisen tulojännitteen lähtöjännitteeksi, joka on keskitetty 2,5 voltin referenssiin. Tämä referenssijännite on käyttäjän ulottuvilla ja sen sijasta voidaan käyttää myös jotain muuta referenssiä.
  2. DVC 1000 -anturi (paneeliin asennettava) saa käyttötehonsa +/-15 - 24 V jännitelähteestä ja muuntaa bipolaarisen tulojännitteen (1000 VRMS tai +/- 1500 Vp) bipolaariseksi lähtövirraksi +/-30 mAp tai lähtöjännitteeksi +/- 10Vp (malli DVC 1000-B) tai yksinapaiseksi 4-20 mA hetkellisvirraksi 0…+1000V DC jännitteellä (ainoastaan yksinapainen DC-jännitemittaus).

 

Kuva 5. DVC 1000x -anturisarjan asennusvaihtoehdot. Vasemmalla piirilevyversio.

Kuva 6. Paneeliasennukseen soveltuvan DVC 1000 -anturin rakenne.

Kuva 7. DVC 1000 -malleihin on saatavissa lisävarusteena sovitin DIN-kiskokiinnitystä varten.

Tämä tekniikka säästää huomattavasti tilaa. Vertailun vuoksi tavanomainen digitaaliseen eristystekniikkaan perustuva jänniteanturi vaatii noin 304 cm3 tilavuuden, kun DVC 1000-P -anturi tarvitsee tilaa vain 37,4 cm3. Eli tilaa säästyy 87 prosenttia.

Lisäksi anturiyksikkö painaa vain 22 grammaa eli 67 prosenttia vähemmän kuin suljetun silmukan Hall-efektiin perustuva LV 25-1000 -malli. Esimerkiksi paneeliin asennettavan DVC 1000 -version ulkomitat ovat vain 29 x 51 x 89 mm, joten se vie paneelista vain 131,6 cm3 kokonaistilavuuden. Painoa paneeliversiolla on vain 57 g. Nämä ominaisuudet tekevät anturista ainutlaatuisen markkinoilla.

 

Kuva 8. DVC-anturisarjan tarjoama suorituskyky.

DVC-sarja täyttää useat kansainväliset turvastandardit sekä noudattaa IRIS-määrityksiä (International Railway Industry Standards). Anturissa hyödynnetään materiaaleja, jotka täyttävät kaikki asiaan kuuluvat palo- ja savumääräykset (EN45545), jotka ovat pakollisia rautatieliikenteessä.

MORE NEWS

Jättirahoitus GenAI-softakehitykseen

Business Finland on myöntänyt Jyväskylän yliopistolle merkittävän, 840 000 euron rahoituksen tutkimushankkeelle, jonka tavoitteena on tutkia generatiivisen tekoälyn (GenAI) hyödyntämistä ohjelmistokehityksen eri vaiheissa. Hanke kantaa nimeä Generative AI for the Software Development Life Cycle, ja sen kokonaisbudjetti Jyväskylän yliopiston osalta on 1,2 miljoonaa euroa, josta 30 prosenttia katetaan yliopiston omarahoituksella.

Raidejokerin lähestymisestä varoitetaan sanallisesti

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki on käynnistänyt vuoden mittaisen pilottikokeilun, jossa testataan uudenlaista varoitusjärjestelmää Viikin pikaraitiotien ylityspaikalla. Järjestelmä varoittaa jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä äänimerkein että sanallisesti lähestyvästä raidejokerin junasta.

Ensimmäistä kertaa grafiikka- ja AI-laskenta samalla RISC-V-prosessorilla

Imagination Technologies on esitellyt uuden E-Series-arkkitehtuurin, joka yhdistää grafiikka- ja tekoälylaskennan ensimmäistä kertaa samaan RISC-V-prosessoriin pohjautuvaan IP-lohkoon. Uutuus avaa tietä tehokkaammille, joustavammille ja energiaa säästäville reunalaitteille – älypuhelimista robottiautoihin.

Aurinkokennokalvo voi tehdä rakennuksista sähköntuottajia

Rakennusten ikkunat ja julkisivut voivat tulevaisuudessa toimia sähköntuottajina, kiitos Luulajan teknillisen yliopiston tutkimukselle. Uudenlainen ohut aurinkokennokalvo yhdistää sähköntuotannon, ympäristöystävällisyyden ja läpinäkyvyyden – ilman kompromisseja rakennusten estetiikassa tai luonnonvalon hyödyntämisessä.

Kenelle Samsungin veitsenterävä uutuus on tarkoitettu?

Samsungin odotettu Galaxy S25 Edge on virallisesti julkaistu, ja 5,8 millimetrin paksuisena se ottaa haltuunsa tittelin "maailman ohuimpana täysiverisenä älypuhelimena". Kyse on hienosta insinööritaidon näytöstä: titaanirunko, keraaminen lasi ja huipputason kamera- sekä tekoälyominaisuudet on mahdutettu hämmästyttävän solakkaan koteloon.

Selain on yritysten tietoturvan sokea piste

Yritykset nojaavat yhä enemmän verkkoselaimiin päivittäisessä työssään, mutta samalla altistuvat vakaville tietoturvauhille. NordLayerin kyberturva-asiantuntijan mukaan perinteiset selaimet muodostavat tietoturvan sokean pisteen, jota on vaikea valvoa ja suojata – erityisesti pienemmissä organisaatioissa, sanoo NordLayerin asiantuntija Edvinas Buinovskis.

FakeUpdates vaikutti 6 prosentissa organisaatioita

Tietoturvayritys Check Point Software Technologies on julkaissut huhtikuun 2025 haittaohjelmakatsauksensa. Raportin mukaan FakeUpdates jatkoi maailman yleisimpänä haittaohjelmana, vaikuttaen 6 prosenttiin organisaatioista maailmanlaajuisesti. Suomessa sen esiintyvyys oli 4,02 prosenttia.

Yksi ainoa molekyyli parantaa kennon suorituskykyä 0,6 prosenttia – ja sillä on merkitystä

Uusi kansainvälinen tutkimus osoittaa, että synteettinen molekyyli nimeltä CPMAC voi merkittävästi parantaa perovskiittipohjaisten aurinkokennojen tehokkuutta ja käyttöikää. Vaikka hyötysuhde parani vain 0,6 prosenttia, sillä on todellista merkitystä: suuressa mittakaavassa, kuten yhden gigawatin aurinkovoimalassa, se voi tuottaa tarpeeksi lisäenergiaa jopa 5000 kotitaloudelle.

Intel katkaisee linkin grafiikan ja CPU:n väliltä

Intel on virallisesti lopettanut Deep Link -teknologiansa kehityksen ja tuen, lopettaen näin kunnianhimoisen yrityksen yhdistää prosessorin ja näytönohjaimen voimat tiiviimmäksi kokonaisuudeksi.

Autojen tutkapiiri kutistui, teho kasvoi kaksinkertaiseksi

NXP Semiconductors on julkaissut uuden sukupolven tutkapiirin, joka mullistaa autonomisten ajoneuvojen tutkajärjestelmät. Uusi S32R47-imaging-tutkaprosessori tarjoaa jopa kaksinkertaisen suorituskyvyn edeltäjäänsä verrattuna ja mahtuu silti 38 prosenttia pienempään fyysiseen tilaan.

Vuoden lopulla jo 240 watin USB-lataus suoraan pistokkeesta

Pistorasiaan integroitava USB-lataus on siirtymässä täysin uudelle aikakaudelle. Brittiläinen tehoelektroniikkayritys Pulsiv on kehittänyt ensimmäisen valmiin ratkaisun, joka mahdollistaa jopa 240 watin USB-C-latauksen suoraan tavallisesta seinäpistokkeesta. Kyseessä on merkittävä tekninen läpimurto, joka voi muuttaa tapaa, jolla kannettavat tietokoneet, älypuhelimet ja jopa pienet kodinkoneet tai sähkötyökalut ladataan kotona ja työpaikoilla.

Omdia: Puolijohteet uuteen ennätykseen

Vuosi 2024 oli puolijohdeteollisuudelle historiallinen, sillä alan liikevaihto nousi Omdian mukaan 25 prosenttia edellisvuodesta ja ylsi ennätykselliseen 683 miljardiin dollariin. Kasvun moottorina toimi erityisesti tekoälyyn liittyvä kysyntä, joka nosti muistipiirien myynnin huikeaan 74 prosentin kasvuun.

Uusi standardi parantaa Bluetoothin tietoturvaa

Bluetooth-teknologia on saanut merkittävän päivityksen, joka parantaa käyttäjien yksityisyyttä ja laitteiden virrankulutusta. Bluetooth Special Interest Group (SIG) on julkaissut uuden Bluetooth Core Specification 6.1 -version, jossa keskeisenä uutuutena on satunnaistettu laiteosoitteiden päivitys – askel kohti vaikeammin jäljitettävää langatonta viestintää.

Tesla kiertää työsaartoa Ruotsissa suomalaisyrityksen kautta

Tesla on ajautunut erikoiseen selkkaukseen Ruotsin ay-liikkeen kanssa, ja yhtiö on nyt ryhtynyt kiertämään työtaistelutoimia suomalaislähtöisen yrityksen avulla. Kyseessä on ahvenanmaalainen ACS-konserni (Automation & Charger Solar), joka on aloittanut Teslan superlatureiden asennukset Ruotsissa kesken laajaa ay-liikkeen tukemaa saartoa.

Tehoelektroniikan PCIM oli suurempi kuin koskaan aikaisemmin

Nürnbergissä tällä viikolla järjestetty PCIM Expo & Conference 2025 ylitti odotukset niin laajuudeltaan kuin sisällöltään. Tapahtuma kasvoi tänä vuonna kuuteen näyttelyhalliin ja kattoi yhteensä 41 500 neliömetriä – enemmän kuin koskaan aiemmin. Näyttely houkutteli paikalle 685 näytteilleasettajaa ja noin 16 500 kävijää eri puolilta maailmaa.

Tuki uudelle USB4:lle laajenee

Testaus- ja simulaatiojärjestelmistään tunnettu Keysight Technologies on julkaissut päivitetyn version System Designer for USB -työkalustaan. Uusin versio tukee nyt USB4 v2-standardia, mikä mahdollistaa uusimpien USB-teknologioiden hyödyntämisen jo suunnitteluvaiheessa.

Python jyrää: Suosio ennätyslukemissa

Python ei ole vain suosituin ohjelmointikieli maailmassa – se on nyt suositumpi kuin yksikään kieli yli 20 vuoteen. Samalla kieli kehittyy entisestään, sillä toukokuussa julkaistu Python 3.14 -beta tuo mukanaan nipun merkittäviä uudistuksia, jotka tekevät kielen käytöstä entistäkin miellyttävämpää ja tehokkaampaa.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Infineon sai vihreää valoa Dresdenin uudelle tehtaalle

Infineon Technologies on saanut Saksan liittovaltion talousministeriöltä lopullisen rahoituspäätöksen uuden, huipputeknologiaan keskittyvän puolijohdetehtaan rakentamiseksi Dresdeniin. Yritys investoi Smart Power Fab -nimiseen tuotantolaitokseen yli viisi miljardia euroa omia varojaan. Hanke tuo arviolta 1000 uutta työpaikkaa alueelle.

Nokian uusi kuituratkaisu korvaa kuparikaapelit

Nokia on julkistanut uuden Aurelis Optical LAN -ratkaisunsa, joka tarjoaa yrityksille kehittyneen ja pitkäikäisen vaihtoehdon perinteisille kuparipohjaisille lähiverkoille. Uusi kuitutekniikka vähentää merkittävästi kaapelointia ja energiankulutusta, tarjoten samalla huippunopeaa ja luotettavaa verkkoyhteyttä tulevaisuuden tarpeisiin.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Lue lisää...

Selain on yritysten tietoturvan sokea piste

Yritykset nojaavat yhä enemmän verkkoselaimiin päivittäisessä työssään, mutta samalla altistuvat vakaville tietoturvauhille. NordLayerin kyberturva-asiantuntijan mukaan perinteiset selaimet muodostavat tietoturvan sokean pisteen, jota on vaikea valvoa ja suojata – erityisesti pienemmissä organisaatioissa, sanoo NordLayerin asiantuntija Edvinas Buinovskis.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article