ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT USCONTACT
Oct 29/9 30/9 # Rohde supersquare
Jun # TME (2) square

ETNtv

Watch ECF videos

 
ECF23 videos
  • Milan Piskla & David Gustafik, Ciklum
  • Jarno Ahlström, Check Point Software
  • Hans Andersson, Acal BFi
ECF22 videos
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Timo Poikonen, congatec
  • Kimmo Järvinen, Xiphera
  • Sigurd Hellesvik, Nordic Semiconductor
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Andrea J. Beuter, Real-Time Systems
  • Ronald Singh, Digi International
  • Pertti Jalasvirta, CyberWatch Finland
ECF19 videos
  • Julius Kaluzevicius, Rutronik.com
  • Carsten Kindler, Altium
  • Tino Pyssysalo, Qt Company
  • Timo Poikonen, congatec
  • Wolfgang Meier, Data-Modul
  • Ronald Singh, Digi International
  • Bobby Vale, Advantech
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Zach Shelby, Arm VP of Developers
ECF18 videos
  • Jaakko Ala-Paavola, Etteplan CTO
  • Heikki Ailisto, VTT
  • Lauri Koskinen, Minima Processor CTO
  • Tim Jensen, Avnet Integrated
  • Antti Löytynoja, Mathworks
  • Ilmari Veijola, Siemens

logotypen

 2022  # square  (4)
TMSNet  advertisement
ETNdigi
May # Farnell sajt skyskrapa
A la carte
AUTOMATION DEVICES EMBEDDED NETWORKS TEST&MEASUREMENT SOFTWARE POWER BUSINESS NEW PRODUCTS
ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT US CONTACT
Tweet

TECHNICAL ARTICLES

Moniporttisten RF-laitteiden mittaus onnistuu 2-porttisella vektoripiirianalysaattorilla

Tietoja
Kirjoittanut Veijo Ojanperä
Julkaistu: 31.03.2022
  • Test & measurement

Moniporttisen RF-laitteen S-parametrien mittaus sujuu parhaiten käyttämällä vähintään 4-porttista VNA:ta eli vektoripiirianalysaattoria. Huolellisten kalibrointirutiinien avulla kaksiporttinen VNA voi kuitenkin yltää S-parametrien mittaamisessa yhtä hyvään tarkkuuteen. Tämä tarjoaa kustannustehokkaan ratkaisun niukkaan testausbudjettiin nojaaville hankkeille.

Artikkelin kirjoittaja Enrico Brinciotti toimii Anritsun RF & Wireless -sektorin sovellusten ja liiketoimintojen kehittäjänä EMEA-alueella. 

Vektoripiirinalysaattorilla (VNA, Vector Network Analyzer) tehdyt moniporttimittaukset RF-laitteiden S-parametrien määrittämiseksi ovat lisääntyneet merkittävästi viime vuosina. Keskeisiä kasvuun vaikuttavia tekijöitä ovat differentiaalisten siirtolinjojen käyttöönotto useimmissa nopeissa dataa käsittelevissä komponenteissa. Myös pinta-aaltosuotimien (SAW) ja differentiaalivahvistimien kaltaisten komponenttien yleistyminen langattomissa sovelluksissa on vaikuttanut komponenttien moniporttisuuteen.

Yksipäisiä siirtolinjoja korvataan differentiaalisilla paremman häiriövasteen, kohinansiedon, vakauden sekä vähäisemmän epälineaarisuuden vuoksi. Differentiaalisia linjoja ja laitteita käsitellään nelinapaverkkoina, jotka yleensä vaativat mittauksiin VNA-laitteen, jossa on vähintään neljä porttia.

Korkean hintansa vuoksi moniporttista (esim. 4-porttista) VNA-analysaattoria ei kuitenkaan ole aina helposti saatavilla. Seuraavassa käsitellään S- eli sirontaparametrien mittaamista moniporttisista RF-laitteista kaksiporttisen vektoriverkkoanalysaattorin avulla ja verrataan mittaustuloksia moniporttisen analysaattorin vastaaviin tuloksiin.

Kaksi ratkaisutapaa

Moniporttisen VNA-mittauksen suorittamiseen on kaksi vaihtoehtoista ratkaisutapaa. Moniporttisissa VNA-laitteissa on N kappaletta mittausportteja, jotka mahdollistavat kaikkien S-parametrien mittaamisen N porttisessa järjestelmässä yhdellä kytkennällä.

Vaihtoehtoisesti kaksiporttisella VNA:lla voidaan mitata kaksi porttia kerrallaan testattavana olevasta N-porttisesta laitteesta käyttäen analysaattorissa 2xN-toimintamuotoa.

Kaupalliset moniportti-VNA:t

Kuvassa 1 nähdään esimerkki nykyaikaisesta kaupallisesta VNA-mittausjärjestelmästä: neliporttinen 70 kHz – 110/125 GHz laajakaistainen analysaattori Anritsu ME7838A4. Järjestelmä tarjoaa parhaan mahdollisen kalibrointi- ja mittausvakauden (0,1 vs. 0,6 dB 24 tunnin aikana) sekä kohinamittaukset 125 gigahertsiin asti (Rx-moduli 3744x). Samassa kokoonpanossa voidaan käyttää kevyitä ja pienikokoisia mm-aaltoalueen mittausmoduuleja (272 g).

Tällä konfiguraatiolla on mahdollista tehdä testauskohteesta yksipäinen tai differentiaalinen mittaus, yhteismooditesti tai moodinmuunnos. Mittaustarkkuutta parantavat vaihelukitut vastaanottimet, vähäkohinainen RF-lähde ja systemaattisten virheiden korjaus. Täydellistä neliporttista virheenkorjausta varten mitataan kalibroinnin aikana kaikkiaan 72 virhetermiä.

Useita läpimenomittauksia (esim. S21) voidaan suorittaa samanaikaisesti ja vähentää siten kaikkien S-parametrien mittaamiseen tarvittavien pyyhkäisyjen määrää. Jokaiseen porttiin sijoitettu referenssivastaanotin auttaa optimoimaan nopeita moniporttisia mittauksia.

Aidosti neliporttisessa analysaattorissa on neljä vastaanotinta heijastusmittauksiin, joissa kussakin on kaksi näytteenotinta. Joko yhtä RF-lähdettä tai kahden lähteen yhdistelmää käytetään herätesignaalin syöttämiseen yhdelle porteista. Mittaustiedot kerätään kaikista vastaanottimista, mikä tarkoittaa, että kaikki kytkentävirheet voidaan tehokkaasti eliminoida, joten error box -virhemallia voidaan käyttää.

Kuva 1. Anritsu ME7838A4 on moderni laajakaistainen (145 GHz) moniporttinen järjestelmä, joka sisältää (kuvassa ylhäältä alas) näytöllisen VNA:n, moniporttisen signaalin jakajan, kaksi laajakaistaista testissettiä sekä harmaat ja kullanväriset 145 GHz mm-aaltoalueen mittausmoduulit.

Kaksiporttiset 2xN-järjestelmät

2xN-järjestelmä on yksinkertaisempi ja edullisempi menetelmä moniporttisten RF-laitteiden mittaamiseen, sillä se vaatii ainoastaan kaksiporttisen VNA:n ja jokaisen käyttämättömän portin päättämisen sovitetulla 50 Ω kuormalla. Tämä voidaan tehdä joko manuaalisesti tai ulkoisen kytkentämatriisin avulla, joka multipleksoi kaksiporttisen VNA:n porttimääräksi N. Jälkimmäisessä tapauksessa tarvitaan ulkoinen teholähde ja tietokoneohjattu logiikka kytkennän ja mittausten koordinointiin.

NIST (National Institute of Standards and Technology) on kuvannut kytkentämatriisikonseptin yksityiskohtaisesti artikkelissa ”In-line Multiport Calibration Algorithm”, (51st ARFTG Conference Digest, s. 88-90). Siinä ulkoisen tietokoneen suorittama ohjelma ohjaa kytkentämatriisia. Kuvassa 2 nähdään NIST:n suunnittelema kytkentämatriisi (2,1)-konfiguraatiossa (matriisin portti 2 kytkettynä VNA:n porttiin 1 ja matriisin portti 1 kytkettynä VNA:n porttiin 2).

2xN-järjestelmän suurin haittapuoli on, että kalibrointirutiini voi olla monimutkaisempi ja enemmän aikaa vievä verrattuna aidosti moniporttiseen järjestelmään. Yleisesti ottaen N-porttisen laitteen mittaaminen kaksiporttisella VNA:lla vaatii N(N-1)/2 mittausta. Jos laitteen loput portit päätetään tarkasti sovitetuilla kuormilla, testattavan laitteen S-parametrit voidaan johtaa (jonkin tason redundanssilla) suoraan mittauksista. Päätteet ovat kuitenkin usein epätäydellisiä ja niihin liittyvä virhe on siksi huomioitava uudelleennormalisoinnilla.

Artikkelissa ”A New Multiport Measurement-Method Using a Two-Port Network Analyzer” (IEEE MTT-S International Microwave Symposium Digest) on esimerkkinä kuvattu menetelmä, jolla määritetään yksi porttipäätteistä lisämittauksella, kun kaikki muut portit on päätetty omilla erityisillä kuormaimpedansseillaan. Menetelmää voidaan käyttää mittausten yksinkertaistamiseen hyödyntämällä hinnaltaan edullista kaksiporttista VNA-analysaattoria ja jättämällä testattavan kohteen käyttämättömät portit kytkemättömiksi.

Kuva 2. Anritsun kaksiporttinen Shockline MS46522B VNA liitettynä NIST-mallin mukaiseen neliporttiseen kytkentämatriisiin (2,1)-konfiguraatiossa.

Kalibrointi ja mittaustarkkuus

Yhteistyössä toteutettuun tutkimusprojektiin ”Metrology for new electrical measurement quantities in high-frequency circuits” osallistuivat useat eurooppalaiset metrologian laitokset kuten sveitsiläinen METAS, ranskalainen LNE ja brittiläinen NPL. Hankkeessa tutkittiin muun muassa moniporttisten VNA-laitekokoonpanojen jäljitettävyys- ja todennustekniikoita.

Yhteisprojektissa moniporttisille VNA-kalibrointitekniikoille suoritettiin sarja vertailuja. Testattavana laitteena käytettiin Marki Microwaven neliporttista 10 dB suuntakytkintä, joka oli kytketty mittauksiin 1,85 mm naarasliittimien kautta. Käytetty toimintataajuusalue oli testeissä 6 - 67 GHz.

Tutkimushankkeessa arvioidut menettelytavat (taulukko 1) sisälsivät kaksi menetelmää, joissa käytettiin kaksiporttista VNA:ta (metodit 1 ja 2), kaksi menetelmää, jotka sisälsivät neliporttisen VNA:n täydellisen kalibroinnin (metodit 3 ja 7) ja kolme menetelmää, joissa käytettiin ’nopeaa’ neliporttisen VNA:n kalibrointia. Viimeksi mainituissa SOL-kalibrointikomponentit (short, open, load) liitettiin vain osaan VNA-porteista (metodit 4, 5 ja 6).

Tutkimuksessa kävi ilmi, että metodit 1, 2, 3 ja 7 antavat S-parametreille laajasti samat tulokset, kun taas ’nopeat’ kalibrointimenetelmät (4, 5 ja 6) antavat epätarkempia tuloksia niille heijastuskertoimille, jotka mitattiin VNA:n porteista, joihin SOL-standardipäätteitä ei oltu kytketty suoraan kalibroinnin aikana.

Taulukko 1. Kooste menetelmistä S-parametrien moniporttimittauksiin. Taulukon lähteenä on lopullinen yhteishankeraportti ”Metrology for new electrical measurement quantities in high-frequency circuits” (SIB62).

Lisäksi hankkeessa suoritettiin moniporttisten S-parametrimittausten vertailu laboratorioiden välillä Saksan, Ranskan ja Ison-Britannian kansallisten laboratorioiden (PTB, LNE, NPL) kesken. Vertailumittausten kohteena oli Anritsun kolmiporttinen tehonjakaja, jossa on yksi urospuolinen ja kaksi naaraspuolista 1,85 mm liitintä, ja jonka toimintataajuusalue on 0 – 65 GHz, kuten kuvasta 3 nähdään.

LNE ja NPL käyttivät kolmiporttista SOLR-kalibrointia ’portista porttiin’, kun taas PTB käytti kolmiporttista SOLT-kalibrointia ’portista porttiin’ sekä pienimmän neliösumman moniporttimenetelmää. Laboratorioiden välisessä vertailussa mittaukset osoittivat hyvää yhteensopivuutta eri menetelmien ja laboratorioiden kesken.

Tulokset julkaistiin myöhemmin artikkelissa ”Measuring multiport devices with a two-port VNA with traceability to national standards”, (Martin Salter, 26th ANAMET Meeting) ja ne vahvistivat sen, että käyttämällä kaksiporttista VNA:ta moniporttisissa mittauksissa ei tarvitse tehdä kompromisseja.

Kuva 3. Anritsun RF-tehonjakajaa käytettiin testattavana laitteena, kun vertailtiin eri laboratorioiden suorittamia moniporttisia S-parametrimittauksia 65 GHz taajuuksille asti.

Kattava VNA-valikoima

Moniporttinen VNA-järjestelmä tarjoaa luonnollisesti parhaan joustavuuden ja suorituskyvyn moniporttisten RF-laitteiden karakterisointiin. Huolellisten kalibrointirutiinien avulla kaksiporttinen VNA-analysaattori voi kuitenkin yltää vertailukelpoiseen mittaustarkkuuteen ja tarjota näin kustannustehokkaan ratkaisun, kun testausbudjetti on rajallinen.

Testauslaitteiden käyttäjän on helppo valita paras VNA-ratkaisu yksilöllisiin tarpeisiinsa Anritsun laitteiden kattavasta valikoimasta. Tarjontaan kuuluu esimerkiksi yksiporttinen malli MS46121B, jolloin voidaan liittää useita laitteita rinnakkain moniporttisen kokoonpanon aikaansaamiseksi.

Kaksiporttiset VNA-analysaattorit, kuten pöytämallinen MS4647B ja kompakti USB-ratkaisu Shockline MS46122B, ovat ominaisuuksiltaan erityisen hyödyllisiä tuotanto- ja koulutuskäytössä. Täysin varusteltu neliporttinen VectorStar ME7838D4 puolestaan edustaa huippuluokan järjestelmää, joka yltää 145 gigahertsin laajakaistaiseen toimintaan.

back to top
MORE NEWS

Et ole ainoa - suomalainen pudottaa puhelimensa 60 kertaa vuodessa

Suomalaiset tiputtavat puhelimensa 60 kertaa vuodessa, selviää HMD Globalin teettämästä kyselystä, jossa haastateltiin yli tuhatta suomalaista. Keskimäärin puhelin putosi käyttäjältään viisi kertaa kuussa, eli puhelin ottaa vastaan jopa 60 iskua vuoden aikana. Vaikka uuden kännykän saadessaan sitä varjellaan erityisen huolellisesti, huolellisuus unohtuu nopeasti. Uusi puhelin putosi ensimmäistä kertaa keskimäärin 83 päivän päästä ostosta.

Traficom varoittaa: myös tekstarit ja puhelut voivat tulla huijareilta

Rikolliset esiintyvät usein pankkien nimissä ja huijaustavat kehittyvät jatkuvasti. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus varoittaa, että vanhojen sähköpostien lisäksi myös tekstiviestejä ja puheluita käytetään huijaamiseen.

Simulaattori viilaa auton valotutkan

Valotutka eli lidar on yksi tärkeä komponentti autojen ADAS-järjestelmissä ja tulevissa autonomisissa ajoneuvoissa. Mittaustalo Keysight Technologies esittelee ensi viikolla Stuttgartin autotestaamisen näyttelyssä uutta lidar-simulaattoriaan.

Missä se taivuteltava viipyy, Apple?

Motorola esitteli eilen kaksi taivuteltavaa älypuhelinta razr 40 -malliston muodossa. Samalla se liittyi useimpien muiden valmistajien joukkoon, jotka houkuttelevat ostajia kasaan taittuvilla puhelimilla. Kun Googlekin on jo julkistanut omansa, vain yksi on joukosta poissa: Apple.

Oikean 5G-IoT:n testaus etenee

RedCap eli Reduced Capacity on se on 5G-standardointia, joka käytännössä mahdollistaa IoT-datan siirtämisen 5G-verkon yli. Nyt alueen testaus on ottanut askeleita eteenpäin. Mittaustaloa Rohde & Schwarz kertoo olevansa RedCap-testitapausten ykkönen.

Ponssen kuormatraktoriin fossiilivapaata terästä

Teräsyhtiö SSAB haluaa mullistaa teräksen valmistusprosessin. SSAB aikoo toimittaa fossiilivapaata terästä markkinoille kaupallisessa mittakaavassa vuoden 2026 aikana. Yksi ensimmäisiä asiakkaita on metsäkonevalmistaja Ponsse.

Sähköautotavoite karkaa Suomelta

Suomessa olisi tarkoitus olla 700 000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä. Nyt näyttää siltä, että tavoite on karkaamassa kauaksi. Uusia autoja tulee markkinoille taas hieman parempaan tahtiin, mutta liian suuri osa niistä kulkee edelleen fossiilisilla polttoaineilla.

Suomalainen maailman pienin turvallinen tietokone vietiin avaruuteen

WithSecuren USB armory on maailman pienin turvallinen tietokone. Organisaatiot ympäri maailman käyttävät sitä moniin eri tarkoituksiin – ja nyt sitä on testattu myös avaruudessa. Tämä tapahtui Saksan ilmailu- ja avaruuskeskuksen johtamassa tutkimusrakettiohjelmassa. 

KUKA toi nopeat ja tarkat robotit puhdastiloihin

Saksalainen KUKA on esitellyt kaksi nopeaa, tarkkaa ja pienikokoista robottia, jotka soveltuvat erityisesti puhdastilakäyttöön. Uutuudet tulivat DELTA- ja SCARA-sarjoihin.

Suomen kolmas Internet-yhdyspiste perustuu Nokian laitteisiin

Saksalainen DE-CIX on avannut uuden Internetin yhdysliikennepisteen Suomeen. Uusi yhdysliikennepiste on aluksi käytettävissä Equinixin datakeskuksissa Helsingissä, mutta saatavuus laajenee myöhemmin uusiin kohteisiin. DE-CIX:n yhteydet ovat jo kolmas netin iso solmupiste Suomessa.

Kolmen nanometrin jälkeen tulee kaksi nanometriä

Taiwanilainen TSMC tunnetaan monien edistyneimpien puolijohdesirujen sopimusvalmistajana. Tällä hetkellä volyymituotantoon ovat siirtymässä 3 nanometrin prosessissa valmistetut piirit. Vuonna 2025 edessä ovat ensimmäiset isot sarjat N2-prosessissa, jossa viivanleveys on enää kaksi nanometriä.

Tekoälyn mahdollisuudet päihittävät sen uhat

Capgemini Research Instituten julkaiseman tutkimuksen mukaan lähes 60 prosenttia opettajista uskoo, että vuorovaikutusosaaminen tekoälyn kanssa nousee keskeiseksi työelämätaidoksi tulevaisuudessa. Vaikka monet tunnustavat generatiivisen tekoälyn mahdollisuudet, 78 prosenttia opettajista maailmanlaajuisesti jakaa huolen sen mahdollisista negatiivisista vaikutuksista oppimistuloksiin.

Nokia esittelee jo 6G-piirejä

Yleisesti arvioidaan, että 6G-verkot voisivat tulla käyttöön joskus ensi vuosikymmenen vaihteessa. Alueen tutkimus etenee jo kovaa vauhtia, kuten Nokian Bell Labs -tutkimuskeskuksen ja mittaustalo Keysightin demot kansainvälisessä mikroaaltotekniikan symposiumissa kesäkuussa osoittavat.

ECF23: RedCap saattaa kaupallistua ensi vuonna

3G on käytännössä kadonnut. 90 prosenttia verkoista tukee 4G-tekniikkaa. 4G tulee olemaan käytössä vielä pitkän aikaa ja 5G on suunniteltu toimimaan 4G:n rinnalla. 5G-NR on yhtenäinen, suorituskykyisempi radiorajapinta. Pian sen päällä alkaa kulkemaan IoT-data, sanoi AcalBFi:n myyntipäällikkö Hans Andersson ECF23-konferenssin esityksessään.

Maailman ensimmäinen vesitiivis MEMS-paineanturi

STMicroelectronics on esitellyt markkinoiden ensimmäisen vesi- ja nestetiiviin MEMS-pohjaisen paineanturin. Samalla ST lupaa komponentille pitkän käyttöiän eli teollisuuskomponenteille vaaditun 10 vuoden eliniän.

Tekoälystä kaikki hyöty irti: ilmainen kurssi opettaa promptaamaan

Tekoälystä on lyhyessä ajassa tullut jokaiselle tärkeä apuri. Siitä on jo nyt hyötyä kaikille arjessa ja työelämässä. Tulevaisuuden mahdollisuudet ovat rajattomat. Tekoäly voidaan valjastaa keventämään hallinnollista työtä, tukemaan oppimista ja luovuutta sekä vapauttamaan aikaa inhimillisiin kohtaamisiin.

”Suomeen tarvitaan nopeasti kattava valokuituverkko”

- Suomi on ollut mobiilimaana hurja edelläkävijä, mutta samalla kiinteiden yhteyksien puoli on jäänyt täysin paitsioon. Suuri osa ei edes tiedä, miltä tuntuu olla valokuituyhteyden päässä, kun esimerkiksi videopuhelu tai -peli on aidosti reaaliaikainen, sanoo valokuituyhtiö Valoon liiketoiminnan kehityksestä vastaavaksi johtajaksi nimitetty Vesa Kemppainen.

Turvallista Linuxin verkon reunalle

NXP Semiconductors on julkistanut uuden i.MX 91 -sovellusprosessorien perheen. Sarja tarjoaa optimoidun yhdistelmän suojausta, ominaisuuksia ja energiatehokasta suorituskykyä, joita tarvitaan seuraavan sukupolven Linux-pohjaisessa IoT:ssä ja teollisuuden sovelluksissa.

Suomalaiset kehittivät sentintarkan kaivuurobotin kiskotöihin

Ensi viikolla Espanjan Tarragonassa järjestetään raidetekniikan tutkimukseen keskittyvä näyttely. Siellä esitellään suomalaista demoa, joka vie kiskojen automatisoidun rakentamisen ja korjaamisen uudelle tasolle. Tampereen yliopiston ja Novatronin yhteisdemossa robotti skannaa ympäristöään ja liikkuu ja toimii sentintarkasti.

Arm esitteli tulevien puhelimien prosessorit - 32-bittiset sovellukset jäävät historiaan

Arm valitsi Taiwanin Computex-näyttelyn paikaksi, jossa sen seuraavan polven älypuhelinprosessorit esiteltiin. Luvassa on lisää tehoa kaikkiin laiteluokkiin, kun suorittimissa siirrytään TCS23-alustalle. Samalla tuki 32-bittisille sovelluksille loppuu.

2023 # 50 år box
 2022  # mobilbox
TMSNet  advertisement
Mar Apr May Jun # Rohde mobilbox
May  # Farnell  mobilbox f skyskrapa
2023 # 50 år mobilbox

© Elektroniikkalehti

 
 

TECHNICAL ARTICLES

Elintoimintojen kliiniset mittaukset yhdellä piirillä

Moni fyysisen kunnon ja terveyden seurantaan tarkoitettu laite sisältää erilaisia elintoimintojen mittauksia, mutta niiden tarkkuus ja luotettavuus eivät täytä terveydenhoidon ammattilaisten vaatimuksia. Pitkälle integroidun AFE-piirin avulla voidaan kuitenkin rakentaa jopa iholle kiinnitettävän tarralapun muotoon mittausjärjestelmä, joka hoitaa kaikki tärkeät elintoimintojen mittaukset kliinisellä tasolla.

Lue lisää...

OPINION

Ennakkoluulot estävät tekoälyn täyden hyödyntämisen

Tekoäly on valloittanut kahvipöytäkeskustelut. Keskusteluista voimme kiittää ChatGPT:n kaltaisia tekoälyjä, jotka loistavat kyvyllään laatia tekstejä – niin pätevästi kirjoitettuja artikkeleita kuin toimivaa koodiakin, kirjoittaa Lenovolla globaalin monimuotoisuustoimiston johtajana työskentelevä Ada Lopez.

Lue lisää...

LATEST NEWS

  • Et ole ainoa - suomalainen pudottaa puhelimensa 60 kertaa vuodessa
  • Traficom varoittaa: myös tekstarit ja puhelut voivat tulla huijareilta
  • Simulaattori viilaa auton valotutkan
  • Missä se taivuteltava viipyy, Apple?
  • ECF23: Kyberhyökkäys ilman yhtään kirjoitettua koodiriviä

NEW PRODUCTS

  • KUKA toi nopeat ja tarkat robotit puhdastiloihin
  • Navitasin ihmetehopiirit Mouserin valikoimaan
  • 5 wattia neliötuuman powerista
  • 3,5 kilowattia erittäin korkealla hyötysuhteella
  • Automaattisesti varavirran varaan
 

NEWSFLASH

twitter
ETN_fi @ETN_fi
ETN_fi UK Semiconductor Strategy https://t.co/MABHzsSaK4
toukokuu 10 • reply • retweet • favorite
ETN_fi RT @joeprkns: Last night I used GPT-4 to write code for 5 micro services for a new product. A (very good) dev quoted £5k and 2 weeks. G…
maalis 17 • reply • retweet • favorite
ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
joulu 12 • reply • retweet • favorite
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
joulu 07 • reply • retweet • favorite
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
marras 17 • reply • retweet • favorite
web design services
 

Section Tapet