logotypen
 
 

IN FOCUS

IP suojaan ulkoiseen muistiin

Monet markkinoilla olevat mikro-ohjaimet tarjoavat tallennuskapasiteettia muutamien megatavujen verran, mikä vaikuttaa merkittävästi tuotteen hintaan. Sopiva vaihtoehtoinen ratkaisu on käyttää ulkoista muistia, jota voidaan hankkia suuremmissa määrissä selvästi edullisempaan hintaan ja useilla eri kapasiteettivaihtoehdoilla – yleensä muutamasta megatavusta satoihin megatavuihin.

Lue lisää...

Teknologian kehityksen myötä elintoimintojen seuranta yleistyy eri toimialoilla ja jokapäiväisessä elämässämme. Tällaiset terveyteen liittyvät ratkaisut vaativat luotettavaa ja vankkaa tekniikkaa. Analog Devicesin signaalinkäsittelyyn kehitettyjen tuotteiden laajasta valikoimasta elintoimintojen seurantajärjestelmien suunnittelijat löytävät joukon ratkaisuja eteen tuleviin haasteisiin.

Artikkelin on kirjoittanut Analog Devicesin sovellusinsinööri Cosimo Carriero. Hän on työskennellyt ADI:lla vuodesta 2006 lähtien sovellusinsinöörinä. Carrierolla on fysiikan tutkinto Milanon yliopistosta. Hän on aiemmin kehittänyt esimerkiksi antureita ja järjestelmiä teollisuusautomaatioon Italian kansallisessa ydinfysiikan tutkimuslaitoksessa. Thales Alenia Spacella hän suunnitteli satelliittien tehonhallintajärjestelmiä.

Elintoimintojen seuranta on ulottunut lääketieteellisen seurannan ulkopuolelle ja monille jokapäiväisen elämämme alueille. Alun perin elintoimintojen seuranta tapahtui sairaaloissa ja klinikoilla tiukassa lääkärin valvonnassa. Mikroelektroniikan edistys on johtanut valvontajärjestelmien kustannusten alenemiseen, mikä tekee näistä teknologioista helpommin saavutettavia ja yleisempiä sellaisilla aloilla kuin etälääketiede, urheilu, kuntoilu ja hyvinvointi sekä työturvallisuus. Näin on käynyt myös autonomiseen ajamiseen keskittyvillä automarkkinoilla. Laajentumisesta huolimatta ja kun otetaan huomioon näiden sovellusten terveyteen liittyvä luonne, laatustandardit ovat edelleen korkeat.

Elintoiminnot

Elintoimintojen seurantaan kuuluu fysiologisten parametrien mittaaminen, jotka voivat antaa viitteitä henkilön terveydestä. Syke on yksi yleisimmistä parametreista, ja se voidaan havaita EKG:lla, joka mittaa sydämenlyöntitaajuutta ja ennen kaikkea sen vaihtelua. Muutokset sykkeessä perustuvat yleensä aktiivisuuteen. Unen tai levon aikana rytmi on hitaampi, mutta se yleensä kiihtyy fyysisen toiminnan, tunnereaktion, stressin tai ahdistuksen seurauksena.

Normaalin alueen ulkopuolella oleva syke voi olla merkki häiriöstä, kuten hidaslyöntisyydestä eli bradykardiasta tai takykardiasta, jolloin syke on liian korkea. Hengitys on toinen tärkeä elintärkeä merkki. Veren happitasoa voidaan mitata käyttämällä fotopletysmografiaa (SpO2) kutsuttua tekniikkaa. Huono hapetus voi liittyä sairauksien puhkeamiseen tai hengityselinten häiriöihin.

Muita tärkeitä elintoimintojen mittauksia, jotka voivat antaa viitteitä henkilön fyysisestä kunnosta, ovat verenpaine, kehon lämpötila ja ihon johtavuusvaste. Ihon johtavuusvaste, joka tunnetaan myös nimellä elektrodermaalinen vaste, liittyy läheisesti sympaattiseen hermostoon, joka puolestaan on suoraan osallisena tunnekäyttäytymisen säätelyssä. Ihon johtavuuden mittaaminen antaa viitteitä potilaan stressistä, väsymyksestä, henkisestä tilasta ja tunnereaktioista. Lisäksi kehon koostumuksen, vähärasvaisen massan ja rasvamassan prosenttiosuuksien sekä nesteytys- ja ravitsemusasteen mittaaminen antaa selkeät viitteet henkilön kliinisestä tilasta. Lopuksi liikkeen ja asennon mittaaminen voi tarjota hyödyllistä tietoa aktiivisuudesta.

 

Kuva 1. Optisten mittausten signaaliketju.

Elintoimintojen mittaamisen tekniikoita

Elintoimintojen, kuten sykkeen, hengityksen, verenpaineen ja lämpötilan, ihon johtavuuden ja kehon koostumuksen seurantaan tarvitaan erilaisia antureita. Ratkaisujen on oltava kompakteja, energiatehokkaita ja luotettavia. Elintoimintojen seuranta sisältää:

  • - Optiset mittaukset
  • - Biopotentiaalin mittaukset
  • - Impedanssimittaukset
  • - Mittaukset MEMS-antureilla

Kuva 2. Kattava biopotentiaalin ja bioimpedanssin mittauksen sisältävä biosähköinen järjestelmä.

Optiset mittaukset

Optiset mittaukset menevät tavallista puolijohdetekniikkaa pidemmälle. Tämäntyyppisten mittausten suorittamiseen tarvitaan optinen mittaustyökalupakki. Kuvassa 1 näkyy tyypillinen signaaliketju optisille mittauksille. Valonlähteitä (yleensä ledejä) tarvitaan tuottamaan valosignaali, joka voi koostua eri aallonpituuksista. Useiden aallonpituuksien yhdistelmä mahdollistaa suuremman mittaustarkkuuden. Myös sarja pii- tai germaniumantureita (fotodiodeja) tarvitaan muuttamaan optinen signaali sähköiseksi signaaliksi, joka tunnetaan myös nimellä valovirta.

Valodiodien tulee vastata valonlähteen aallonpituuteen riittävällä herkkyydellä ja lineaarisuudella. Tämän jälkeen valovirtaa on vahvistettava ja muunnettava, minkä vuoksi tarvitaan suorituskykyinen, energiatehokas, monikanavainen analoginen etuaste, joka pystyy ohjaamaan ledejä, vahvistamaan ja suodattamaan analogista signaalia ja suorittamaan analogia-digitaalimuunnoksen tarvittavalla resoluutiolla ja tarkkuudella.

Optisen järjestelmän koteloinnilla on myös keskeinen rooli. Kotelo ei ole vain elektroniikkaa varten, vaan myös järjestelmä, jossa on yksi tai useampi optinen ikkuna, joka voi suodattaa lähtevän ja tulevan valon ilman liiallista vaimennusta. Kotelo myös ehkäisee heijastuksia, jotka voivat vaarantaa signaalin eheyden. Kompaktin monisirujärjestelmän luomiseksi optisen järjestelmäkotelon tulee sisältää useita osia, mukaan lukien ledit, valodiodit sekä analogiset ja digitaaliset prosessointipiirit. Myös optisten suodattimien toteuttamisen mahdollistava pinnoitustekniikka on olennainen sovelluksen vaatiman spektrin osan valitsemiseksi ja ei-toivottujen signaalien poistamiseksi. Sovelluksen tulee toimia myös auringonvalossa. Jos optista suodatinta ei ole, signaalin voimakkuus voi kyllästää analogisen ketjun, mikä estää elektroniikkaa toimimasta kunnolla.

Analog Devices tarjoaa sarjan valodiodeja ja erilaisia analogiaetuasteita (analog front ends), jotka pystyvät käsittelemään valodiodeista vastaanotettua signaalia ja ohjaamaan ledejä. Saatavilla on myös kokonainen optinen järjestelmä, joka sisältää ledit, valodiodit ja etupäät yhdellä sirulla, kuten ADPD188GG-piiri osoittaa.

Biopotentiaalin ja bioimpedanssin mittaukset

Biopotentiaali on sähköinen signaali, joka syntyy kehomme sähkökemiallisen toiminnan vaikutuksesta. Esimerkkejä biopotentiaalin mittauksista ovat elektrokardiogrammi (EKG) ja elektroenkefalogrammi. Nämä mittaukset havaitsevat erittäin pienikokoiset signaalit taajuuskaistalla, jolla on useita häiriöitä. Tämän seurauksena signaali on vahvistettava ja suodatettava ennen käsittelyä. EKG-biopotentiaalimittauksia käytetään laajalti elintoimintojen monitoroinnissa, ja Analog Devices tarjoaa useita komponentteja tähän tehtävään, mukaan lukien AD8233, ADAS1000-perhe ja ADuCM3029.

Näistä piireistä AD8233 on suunniteltu puettaviin sovelluksiin, ja se voidaan yhdistää ADuCM3029:n kanssa, joka on Cortex-M3-ytimeen perustuva SoC-järjestelmäpiiri. Lisäksi ADAS1000-perhee, joka on suunniteltu vaativampiin sovelluksiin, on energiankulutukseltaan alhainen. Se sopii erityisen hyvin akkukäyttöisiin kannettaviin laitteisiin, ja sen tehonkulutus ja kohinaominaisuudet ovat skaalattavia (eli kohinatasoa voidaan vähentää virrankulutuksen kasvattamisen suhteessa). Tämä tekee piiristä erinomaisen integroidun ratkaisun EKG-järjestelmiin.

Bioimpedanssi on toinen mittaus, joka voi antaa meille hyödyllistä tietoa fyysisestä tilastamme. Impedanssimittaukset antavat tietoa elektrodermaalisesta aktiivisuudestamme, kehomme koostumuksesta ja nesteytystilastamme. Jokainen parametri vaatii erilaisen mittaustekniikan. Tarvittava elektrodien määrä ja niiden käyttökohdat voivat vaihdella käytetyn taajuusalueen mukaan.

Esimerkiksi ihon impedanssin mittauksessa käytetään matalia taajuuksia (200 Hz asti), kun taas kehon koostumuksen mittauksessa käytetään yleensä kiinteää 50 kHz:n taajuutta. Samoin vaihtelevia taajuuksia käytetään nesteytystarpeen mittaamiseen ja solunsisäisten ja solunulkoisten nesteiden oikeaan arvioimiseen.

Vaikka mittaustekniikat voivat vaihdella, yhtä ja samaa etuastetta (AD5940) voidaan käyttää kaikkiin bioimpedanssi- ja impedanssimittauksiin. Tämä piiri tarjoaa herätesignaalin ja täydellisen impedanssin mittausketjun. Erilaisia taajuuksia voidaan tuottaa useiden mittausvaatimusten täyttämiseksi. Lisäksi AD5940 on suunniteltu toimimaan AD8233:n kanssa kattavan bioimpedanssin ja biopotentiaalin lukujärjestelmän luomiseksi, kuten kuvassa 2 on esitetty. Muita impedanssin mittauslaitteita ovat ADuCM35x-sarjan SoC-ratkaisut, jotka erillisen analogisen etuasteen lisäksi sisältävät Cortex-M3-mikro-ohjaimen, muistin, HW-kiihdyttimiä ja oheislaitteita sähkökemiallisiin antureihin ja bioantureihin liittymiseen.

Liikkeen mittauksia MEMS-antureilla

Koska MEMS-anturit voivat havaita kiihtyvyyden, niitä voidaan käyttää havaitsemaan aktiivisuutta ja poikkeavuuksia, kuten epävakaata kävelyä, kaatumisia tai aivotärähdyksiä. Niillä voidaan jopa tarkkailla asentoa kohteen ollessa levossa. Lisäksi MEMS-antureita voidaan käyttää täydentämään optisia antureita, koska ne ovat alttiina liikeartefaktien aiheuttamille häiriöille. Kun näin tapahtuu, kiihtyvyysmittarin tietoja voidaan käyttää korjauksen tekemiseen. ADXL362 on yksi suosituimmista lääketieteen liikeantureista. Se on 3-akselinen kiihtyvyysanturi, jolla on markkinoiden pienin energiankulutus. Sille on ominaista digitaalinen lähtö ja ohjelmoitava mittausalue välillä 2-8 g.

Kuvat 3. ADPD4000 on tarkoitettu fotometriseen, biopotentiaalin, bioimpedanssin ja lämpötilan mittauksiin.

ADPD4000: Universaali analoginen etuaste

Tällä hetkellä markkinoilta löytyvissä puettavissa laitteissa, kuten älyrannerenkaissa ja älykelloissa, on erilaisia toimintoja elintoimintojen seurantaan. Yleisimpiä ovat sykemittarit, askelmittarit ja kalorilaskurit. Usein mitataan myös verenpainetta ja ruumiinlämpöä sekä elektrodermaalista aktiivisuutta, veren tilavuuden muutoksia (fotopletysmografian avulla) ja muita mittareita. Seurantavaihtoehtojen määrän kasvaessa tarve pitkälle integroiduille elektronisille komponenteille kasvaa. ADPD4000-piirissä on erittäin joustava arkkitehtuuri, ja se luotiin auttamaan suunnittelijoita vastaamaan tähän tarpeeseen. Se voi hallita fotometristä etuastetta ja ledejä, ja lukea valodiodeja biopotentiaalin ja bioimpedanssin lukemien lisäksi.

ADPD4000 on varustettu lämpötila-anturilla kompensointia varten ja kytkinmatriisilla, joka mahdollistaa tarvittavien lähtöjen ohjauksen ja signaalien vastaanottamisen joko yksipäisille (single ended) tai differentiaalisille jännitesignaaleille. Lähtö voidaan valita sen AD-muuntimen tulovaatimusten mukaan, johon ADPD4000 on kytketty. Laitteeseen voidaan ohjelmoida 12 eri aikakaistaa, joista jokainen on omistettu tietyn anturin käsittelyyn. Kuvassa 3 on yhteenveto ADPD4000:n tärkeimmistä ominaisuuksista muutamissa tyypillisissä sovelluksissa.

MORE NEWS

Uusi salaus suojaa jo tämän päivän kuituyhteyksiä kvanttikoneilta

Kvanttitietokoneiden uhka nykyiselle tietoturvalle on herättänyt huolta laajasti: tulevaisuudessa ne voivat murtaa laajasti käytössä olevat salausmenetelmät. Nyt Karlsruhen teknillisen instituutin (KIT) tutkijat ovat kehittäneet ratkaisun, joka tuo kvanttiturvallisen salauksen jo olemassa oleviin kuituyhteyksiin – ilman kalliita erikoislaitteita.

Tekoäly alkaa valvoa Pohjoismaihin tulevaa dataa

Tiedon valtaväylistä Pohjoismaissa vastaava GlobalConnect ottaa käyttöön kehittyneen tekoälypohjaisen valvontajärjestelmän. Yhtiö investoi ScienceLogicin alustan käyttöönottoon, jonka avulla voidaan reaaliaikaisesti seurata verkon toimintaa ja ratkaista ongelmia ennen kuin ne ehtivät vaikuttaa käyttäjiin.

Uusi fotonipiiri kiihdyttää tekoälyn prosessoinnin huippunopeuteen

Amerikkalainen teknologia-alan yritys Lightmatter on julkaissut uudenlaisen fotoniikkaan perustuvan superpiirin, joka lupaa mullistaa tekoälyn infrastruktuurin. Passage M1000 -niminen piiri mahdollistaa ennennäkemättömän nopean tiedonsiirron tekoälylaskennassa, avaten tien entistä suuremmille ja tehokkaammille AI-malleille.

Trumpin politiikka voi nostaa seuraavan iPhonen hintaa jopa 40 prosenttia

USA Todayn mukaan Applen iPhonet saattavat kallistua jopa 43 prosenttia Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin uusien tullien seurauksena. Trump ilmoitti keskiviikkona laajasta uudesta tullisuunnitelmasta, jonka tavoitteena on vauhdittaa yhdysvaltalaista tuotantoa. Tämä sisältää 34 prosentin lisätullit Kiinasta tuotaville tuotteille, mikä nostaa kokonaistullin 54 prosenttiin – korkeimmaksi Yhdysvaltain historiassa Kiinaa kohtaan.

Tänä vuonna jo joka viides uusi auto kulkee sähköllä

Sähköautojen suosio jatkaa kasvuaan haasteista ja epäilyksistä huolimatta. Uusimpien tilastojen mukaan vuonna 2025 jo 18 % maailmanlaajuisista autokaupoista kohdistuu sähköautoihin – kolme kertaa enemmän kuin viisi vuotta sitten.

Microsoft lähti liikkeelle 50 vuotta sitten BASIC-tulkista

Microsoft juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan, ja juhlan kunniaksi yhtiön perustaja Bill Gates julkaisi alkuperäisen ohjelmakoodin, joka käynnisti koko teknologiayrityksen – Altair BASIC -tulkin. Gatesin mukaan kyseessä on "siistein koodi, jonka olen koskaan kirjoittanut".

Rohde lisäsi tehoa EMC-mittauksiin

Rohde & Schwarz on julkaissut päivitetyn version ELEKTRA-ohjelmistostaan, joka tuo lisää tehoa ja automaatiota EMC-mittauksiin. Uusi ohjelmistoversio tukee kaikkia ajankohtaisia EMC-standardeja eri toimialoilla – mukaan lukien kaupallinen elektroniikka, autoteollisuus, langattomat järjestelmät, puolustus ja ilmailu.

Tekoäly vaikuttaa lähes joka toiseen työpaikkaan

Tekoäly on nopeasti nousemassa maailman talouksien uudeksi moottoriksi – ja murroksen keskiössä ovat työmarkkinat. YK:n kauppa- ja kehitysjärjestön (UNCTAD) tuoreen Technology and Innovation Report 2025 -julkaisun mukaan jopa 40 prosenttia maailman työpaikoista on alttiina tekoälyn vaikutuksille. Se voi tarkoittaa joko työn automatisointia tai sitä, että työtehtävät muuttuvat perustavalla tavalla.

Tamperelaissiru purkaa useampia audiovirtoja kuin mikään muu prosessori

Tamperelainen VLSI Solution on julkaissut uuden sukupolven audioprosessorin, joka asettaa uudet standardit äänenkäsittelylle sulautetuissa järjestelmissä. VS1073-uutuuspiiri pystyy purkamaan ja käsittelemään enemmän äänenpakkausmuotoja kuin mikään muu prosessori markkinoilla – mukaan lukien uudet tuetut formaatit kuten ALAC, DSD, Opus ja AC-3.

Uusi LUMI-supertietokone yllättää: kylkeen tulee kvanttitietokone

Suomeen rakennetaan maailman tehokkainta tekoälysupertietokonetta, ja sen rinnalle kehitetään nyt myös täysin uusi kvanttilaskenta-alusta. LUMI AI Factory -hankkeen johtaja Pekka Manninen vahvistaa, että uusi huippuluokan laskentaympäristö käynnistyy keväällä 2027.

Samsungin uusin tuo tekoälyn jäässä oleville tablettimarkkinoille

Tablettimarkkinat hakevat suuntaa, mutta Samsung uskoo tekoälyyn. Yhtiö julkaisi 2. huhtikuuta uuden Galaxy Tab S10 FE -sarjan, joka tuo älykkäät ominaisuudet yhä useamman käyttäjän ulottuville. Vaikka markkina kokonaisuudessaan junnaa lähes paikallaan, Samsung pyrkii herättelemään sitä AI-pohjaisella tuottavuudella ja kevyellä muotoilulla.

Trumpin tullit aiheuttavat suurta epävarmuutta puolijohdealalla

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ilmoittanut uusista tullipolitiikoista, jotka uhkaavat horjuttaa puolijohdeteollisuuden globaaleja toimitusketjuja. Trumpin hallinto on määrännyt 10 prosentin perustullin kaikkiin tuontituotteisiin ja jopa 32 prosentin tullit valikoiduille maille, kuten Taiwanille. Vaikka Taiwanin puolijohteet ovat toistaiseksi tullivapaita, alan toimijat elävät epävarmuudessa mahdollisista tulevista muutoksista.

Maailman ensimmäisessä MEMS-kompassissa ei ole liikkuvia osia

Ranskalainen teknologiayritys SBG Systems on esitellyt maailman ensimmäisen MEMS-pohjaisen gyrokompassin, joka kykenee määrittämään suunnan ilman GNSS-apua ja täysin ilman liikkuvia osia. Tämä inertianavigoinnin läpimurto avaa uuden luvun tarkassa ja kompaktissa paikannuksessa, erityisesti merenkulun ja robotiikan sovelluksissa.

Cadence demosi eurooppalaisvoimin kehitettyä ajoneuvojen SoC-piiriä

Euroopassa pitäisi vähentää riippuvuutta sekä kiinalaisesta että amerikkalaisesta tekniikasta. Muutaman viikon takaisilla Nürnbergin Embedded World -messuilla nähtiinkin tähän suuntaan kasvavia versoja. Esimerkiksi Cadence ja saksalainen Dream Chip Technologies esittelivät uuden sukupolven älykkään SoC-järjestelmäpiirin ajoneuvosovelluksiin.

LUMI-tekoälytehdas on yksi ensimmäisiä Euroopassa

LUMI-tekoälytehdas avaa uuden luvun eurooppalaisessa tekoälyn kehityksessä yhdistämällä huipputeknologian, asiantuntijuuden ja yhteistyön ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Tekoälyhubin fyysiset tilat sijoittuvat Espoon Otaniemeen Aalto-yliopiston yhteyteen, ja laskennan ydin toimii Kajaanissa, missä nykyinen LUMI-supertietokone tarjoaa maailmanluokan suorituskykyä tekoälykehitykselle.

Jyväskylän ylioppilaskylään maailman nopein opiskelijanetti

Kotimainen valokuituyhtiö Lounea toteutti Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan Soihtu-asuntoihin huippumodernit nettiyhteydet. Opiskelijakylä nousi kerralla maailman kärkeen tarjoamalla asukkailleen poikkeuksellisen nopeat verkkoyhteydet. 

Painetun elektroniikan tutkija TactoTekin teknologiajohtajaksi

Oululaistaustainen elektroniikkayhtiö TactoTek on nimittänyt tekniikan tohtori Pälvi Apilon uudeksi teknologiajohtajakseen. Apilo on ollut osa TactoTekin asiantuntijatiimiä vuodesta 2018 ja toiminut viimeksi yhtiön ennakoinnin ja tutkimuksen johtajana.

Linuxista tulee parempi pelaajille

Linux-kernelin tuore 6.14-päivitys lupaa merkittäviä suorituskykyparannuksia Windows-pelejä pelaaville Linux-käyttäjille. Ytimeen on tuotu parannettu NTsync-ajuri, jonka ansiosta Wine- ja Proton-yhteensopivuuskerrosten kautta ajettavat pelit voivat hyötyä jopa satojen prosenttien teholisästä tietyissä tilanteissa.

Eficoden aprillijuttu oli hieno

Yli 600 koodaajan ohjelmistotalo Eficode päätti tänä vuonna aprillipäivän kunniaksi viedä kehittäjähuumorin uudelle tasolle julkaisemalla kuvitteellisen SUAMI-järjestelmän – Single Unified AI Metrics Indicator – joka mittaa kehittäjien tuottavuutta sielunmaiseman, eksistentiaalisen ahdistuksen ja astrologian avulla.

Maksupäätteen kosketusnäyttö vaatii vahvan tietoturvan

Kosketusnäyttö on olennainen osa jokaista nykyaikaista maksujärjestelmää ja myyntipisteen POS-päätettä (point of sale terminal). Sen tietoturvaan on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Maksupäätteen kosketusnäyttö vaatii vahvan tietoturvan

Kosketusnäyttö on olennainen osa jokaista nykyaikaista maksujärjestelmää ja myyntipisteen POS-päätettä (point of sale terminal). Sen tietoturvaan on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Lue lisää...

Tekoäly vaikuttaa lähes joka toiseen työpaikkaan

Tekoäly on nopeasti nousemassa maailman talouksien uudeksi moottoriksi – ja murroksen keskiössä ovat työmarkkinat. YK:n kauppa- ja kehitysjärjestön (UNCTAD) tuoreen Technology and Innovation Report 2025 -julkaisun mukaan jopa 40 prosenttia maailman työpaikoista on alttiina tekoälyn vaikutuksille. Se voi tarkoittaa joko työn automatisointia tai sitä, että työtehtävät muuttuvat perustavalla tavalla.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
 R&S -seminaari: 5G Advanced & Beyond
Oulussa 13.5.2025
Espoossa 14.5.2025
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025

Seminaareihin ilmoittautuminen ja tiedustelut:
asiakaspalvelu@rohde&schwarz
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

ETNinsta

THIS SPACE TEMPORARILY LEFT BLANK
 
article