logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

Harjattomilla tasavirtaa käyttävillä moottoreilla on merkittäviä toiminnallisia etuja harjallisiin tasavirtamoottoreihin verrattuna. FOC-ohjatun moottorin ohjaus voidaan toteuttaa mikro-ohjaimella.

Artikkelin on kirjoittanut Frank Malik. Toshiba Electronics Europelta. hän on työskennelly Toshiballa jo 24 vuoden ajan suunnittelijan tehtävissä. 

Harjattomilla saadaan aikaiseksi harjallisiin verrattuna enemmän vääntövoimaa pienessä tilassa, parempia hyötysuhdetasoja, vähemmän lämmönmuodostusta ja hiljaisempia käyttöääniä. Mainittujen etujen ansiosta on syntynyt runsaasti uudenlaisia sovelluksia, kuten esimerkiksi sähköpyörät ja dronet, joiden kaupallisesti järkevä tarjontaa ei olisi mahdollista tavanomaisiin tasavirtamoottoreihin perustuvilla ratkaisuilla. Mainittujen etujen hyödyntäminen edellyttää kuitenkin, että suunnittelijat kehittävät tehokkaita ohjauspiirejä. Niitä tarvitaan, kun mekaaninen kommutaatio korvataan sähköisellä.

Harjattoman tasavirtamoottorin perustason sähköinen kommutaatio on toteutettavissa varsin helposti. Hall-anturin avulla voidaan määrittää roottorin asento. Tällä tavoin MOSFET-pohjaisella ohjauspiirillä voidaan syöttää virtaa asianomaisiin moottorin käämeihin, jolloin roottoria saadaan liikutettua olemassa olevasta asennosta seuraavaan pyörimissektoriin haluttuun suuntaan. Tällainen puolisuunnikkaan muotoinen kommutaatiomenetelmä on helppo toteuttaa, ja, jos siihen yhdistetään pulssinleveysmoduloitu (PWM) signaali, pyörimisnopeutta pystytään ohjaamaan. Kun mukaan lisätään PID-säädin, jonka takaisinkytkennän muodostavat Hall-antureiden tuottamat signaalit, on mahdollista toteuttaa kestävä harjattoman tasavirtamoottorin ohjauspiiri.

Jos kyseessä on kestomagneettitahtimoottori, edellä mainittu alkeellinen kommutaatiomenetelmä synnyttää merkittävää aaltoisuutta vääntövoimaan, mikä lisää moottorin meluisuutta. Kestomagneettitahtimoottorit kannattaakin kommutoida mieluummin sinimuotoista kuin puolisuunnikasmaista signaalia käyttäen. Yksinkertaisessa sinimuotoisessa kommutaatiossa tarvitaan tavallisesti ohjelmoitava ohjausratkaisu esimerkiksi mikro-ohjain tai FPGA-piiri. Kun roottorilla olevaa anturia käytetään roottorin asentotiedon ilmaisemiseen, MOSFET-piirejä ohjataan pulssinleveysmoduloidulla signaalilla, jolloin ohjauslähdöt muodostetaan siniaaltoista hakutaulukkoa apuna käyttäen. Ohjauksen tarkkuutta voidaan parantaa käyttämällä tarkempaa ja kalliimpaa anturia, kuten resolveria tai optista enkooderia. Vääntömomentin säätäminen muuttuu kuitenkin sitä epätarkemmaksi, mitä suuremmilla kierrosnopeuksilla toimitaan.

Kuva 1: Vaikka onkin helpompi toteuttaa, puolisuunnikkaan muotoinen kommutaatio lisää aaltoisuutta vääntömomenttiin kestomagneettitahtimoottoreissa, kun taas sinimuotoisella kommutaatiolla aaltoisuutta voidaan vähentää.

Suurilla pyörimisnopeuksilla vääntömomentin säätöä voidaan tarkentaa käyttämällä kenttäorientoitua ohjausta (FOC, Field Oriented Control). Tässä sinimuotoisessa kommutaatiomenetelmässä ohjelmoitavalla säätöratkaisulla lasketaan roottorin ohjauksessa tarvittavat staattorivirrat moottorin virtatakaisinkytkennän perusteella. Kolme staattorivirtaa muutetaan virtausta ja vääntöä muodostaviin osiin, joiden avulla puolestaan muodostetaan pulssinleveysmoduloitu lähtösignaali sinimuotoisen kommutaatiosignaalin aikaansaamiseksi. Kenttäorientoitu ohjaus aikaansaa vahvan vääntömonenttisäädön sekä suurilla että pienillä nopeuksilla ja sitä pidetäänkin parhaimpana valintana kommutaatiomenetelmäksi puolisuunnikkaan muotoiseen ja sinimuotoiseen vaihtoehtoon nähden. Kenttäorientoidun ohjauksen vaatima monimutkainen algoritmi on kuitenkin sitä ennen ohjelmoitava.

Kenttäorientoidun säädön toteuttamisessa tarvitaan ohjelmoitavia piirejä, jotka pystyvät suorittamaan tehokkaasti vektorimatematiikan taustalla pyöriviä Clarkin ja Parkin muunnoksia, jotka muodostavat FOC-säädön perustan. Tavanomaisella mikro-ohjainyksiköllä (MCU) ei ole sellaista käskykantaa, jolla tarvittavaa laskentaa pystyttäisiin tekemään tehokkaasti. Digitaalinen signaaliprosessori (DSP) selviäisi tehokkaasti laskentaoperaatioista, mutta sen ongelmana on I/O-ohjaustoimintojen tehottomuus. Saatavilla on myös FPGA-pohjaisia ratkaisuja, mutta niiden ohjelmoitavuus (verrattuna MCU- tai DSP-ratkaisuihin) ei riitä suorittamaan tehokkaasti muita tarvittavia tehtäviä kuten jakamaan järjestelmän HMI-yhteyttä ihmisen ja koneen välillä tai verkkoyhteyksiä.

Kuva 2: Kenttäorientoidun FOC-säädön yksinkertaistettu lohkokaavio.

Viime vuosina alan teknologioiden kuten MCU-, DSP-, FPGA- ja vastaavien ratkaisujen tuotekehitys on keskittynyt ensisijaisesti tuottamaan FOC-säätimiin soveltuvia ohjelmoitavia ratkaisuja. Näissä on ajateltu, että moottorinohjauksen lähtö voitaisiin toteuttaa PWM-oheispiirillä, kun taas virtamittauksen tulo voitaisiin toteuttaa A/D-muunninoheispiirillä. Mainittuja komponentteja kehitetään jatkuvasti hienosäätämällä niitä ja lisäämällä niihin uusia ominaisuuksia, jolloin niiden toiminta muuttuu entistä itsenäisemmäksi mahdollistaen niiden keskinäisen triggautumisen. Yhtenä esimerkkinä voidaan mainita mekanismi, jonka avulla taataan, että A/D-muunnin sieppaa moottorivirran hetkellä, jolloin PWM-kytkennän huiput ovat päättyneet, ja tuloksena on entistä luotettavampaa dataa moottorinohjausalgoritmin käyttöön. Samalla signaalin prosessoinnin algoritmit yksinkertaistuvat, minkä seurauksena säästyy arvokasta prosessoriaikaa.

Kun harjattomien tasavirtamoottorien on tuettava yhä suurempia nopeuksia, joutuvat tuotekehitysinsinöörit kohtaamaan merkittäviä haasteita etsiessään ratkaisuja FOC-säätösovelluksiin. Jos valitaan puhtaasti ohjelmistopohjainen lähestymistapa, suurimmaksi ongelmaksi muodostuu hyväksyttävän siniaaltoapproksimaation (johon tarvitaan vähintään 12 tukipistettä aikajaksoa kohden) laskennan suorittaminen tarpeeksi nopeasti. Laitteistopohjaisessa lähestymistavassa laitteiston on kyettävä jakamaan tarvittava virta ja tarvittavien MOSFET- tai IGBT-piirien on pystyttävä kytkeytymään riittävän nopeassa tahdissa, mutta silti tehohäviöiden on pysyttävä määriteltyjen rajojen sisällä (tehohäviöt kasvavat kytkentätaajuuden nopeutuessa).

Kiihdytinratkaisut ovat yleistymässä nopeasti ja niitä käytetään optimoitaessa paljon laskentatehoa vaativia monimutkaisia toimintoja ja keskusprosessorien työkuorman keventämispyrkimyksiä. Toshiban TXZ4-sarjan mikro-ohjaimiin kuuluvat 80 MHz:n toimintataajuutta tukevat M4K-ryhmän piirit soveltuvat tällaisiin tarkoituksiin, sillä ne tarjoavat käyttöön vektoriytimen A-VE+. Tämä helppokäyttöinen oheispiiri toteuttaa Clarkin ja Parkin muunnokset, tilavektorimodulaation (SVM) ja lajitelman muita matemaattisia toimintoja riippumattomassa laitteistolohkossa, joka on kiinteästi kytkettävissä sekä PWM- että A/D-moduuleihin. Tuloksena on ratkaisu, jossa näillä mikro-ohjaimilla voidaan ohjata kahta moottoria FOC-säätöä käyttäen ja silti käytettävissä on edelleen prosessorijaksoja sovellusten toteuttamista varten. Järjestelmä pystyy jakamaan samantasoista suoritustehoa kuin 120 MHz:n laitteet.

Optimoinnissa voidaan lisäksi hyödyntää vaihdettavaa PWM-moodia, jonka ansiosta A/D-muunnin saa lisää aikaa muunnosten suorittamiseen yksittäisessä rinnakkaisoperaatiossa. PWM-lähdön merkki/väli-suhde pysyy samana, mutta nousevien ja laskevien reunojen välinen suhde muuttuu, mistä on etua virtamittauksessa. Tästä syystä saadaan merkittävästi tasaisempi virtasignaali syötettäväksi A-VE-ytimeen, jolloin tarvitaan vain vähän tai ei lainkaan suodatusta. PWM-moduulissa on myös vaiheen interpolointi, jolla tasoitetaan lähdön siniaallon porrastumisilmiötä. Tuloksena on helppokäyttöinen FOC-moottorinohjain, joka on saatavissa suorituskykyisellä ARM Cortex-M4 MCU -alustalla.

Kuva 3: FOC-moottorinohjaus toteutetaan kytkemällä A-VE-ydin A/D- ja PWM-oheispiireihin.

A-VE on helposti ohjelmoitavissa pääosin vain kolmella API-kutsulla, jotka ovat start, stop ja configure parameters -toiminto. Kun alkuarvot annetaan, A-VE on täysin deterministinen eikä tarvitse juuri vuorovaikutusta prosessorin kanssa. Cortex-M4:n liukulukuyksikkö pysyy täysin käyttäjäsovelluksen käytettävissä, sillä vektorimatematiikan vaatima lisääntynyt laskentateho on ulkoistettu kokonaan A-VE-ytimeen.

Kuva 4: Vaihdettava PWM-moodi ja muut vastaavat piirteet parantavat mitatun signaalin laatua A/D-muuntimessa ja siten helpottavat FOC-toteutuksen tekoa.

Toshiban TXZ4-sarja on optimoitu käytettäväksi isoissa kodinkoneissa, erityisesti niissä, joiden tulee olla IEC 60730 -yhteensopivia. Muistin ja prosessorin testaaminen on helppo suorittaa, koska moottorinohjaus on lähes autonomista, jolloin prosessoriaikaa jää runsaasti muita toimintoja varten mukaan lukien kohteena olevan sovelluksen toteuttaminen.

Koska moottorinohjauksen toteuttaminen vaatii vain vähän ohjelmistoa, eivät kääntäjäoptimointien suorittaminen tai testaustuen päälle tai päältä pois kytkeminen vaikuta juuri lainkaan moottorin ohjaukseen. Siitä on hyötyä tuotekehitysvaiheessa koodaukseen liittyviä asioita ratkaistaessa. Suunnittelijoilla on myös käytettävissään tuotekehitysvaiheessa koko laaja ARM-ekosysteemi, mikä sisältää yleiskäyttöisiä IDE- ja testauspiirejä. Lisäksi MCU-piireissä on laitteisto-ohjelmoinnin jäljitysominaisuuksia, joista on merkittävästi hyötyä, kun pyritään etsimään ja määrittämään ohjelmistovirheiden syitä koodauksen aikana ilman, että tarvitsee vaikuttaa järjestelmän deterministisyyteen. Datan testipisteet mahdollistavat tärkeiden muuttujien, kuten A/D-mittausten, lähes reaaliaikaisen visualisoinnin vaikuttamatta koodauksen suorittamiseen tuotekehitysympäristössä, joka tukee näitä testausominaisuuksia. Saatavissa on myös liitännät yleisiin reaaliaikaisiin käyttöjärjestelmiin, mikä helpottaa sovelluskehitystä.

Kuva 5: Kääntäjän tai debuggerin kytkemisellä päälle tai pois päältä ei ole juuri vaikutusta FOC-algoritmin suorittamiseen, sillä toiminnoista vain pieni osa on toteutettu ohjelmistollisesti.

Ohjelmistotyökaluja on saatavissa myös FOC-säätöparametrien ja suhteellisen/integraalisen ohjauksen virittämistä varten. Parametrien viritysjärjestelmä (PTS) mittaa moottorin vastuksen ja induktanssin eri moottorikuormilla ja antaa tuloksena kertoimet PI-säädöille, jotka sitten voivat olla sovelluskoodin tuloina.

Suuren valinnanvaran vuoksi voi olla vaikea löytää sellaista FOC-moottorinohjausratkaisua, joka soveltuisi parhaiten juuri kyseisen sovelluksen erityistarpeisiin. Jos FOC-moottorinohjaus toteutetaan täysin ohjelmallisesti, on selvää, että järjestelmän tuotekehitys ja testaus on erittäin haasteellista. Sen sijaan tässä artikkelissa esitetyillä MCU-pohjaisilla ratkaisuilla saadaan toteutettua FOC-säädön vaatimat ydinasiat. Niillä saadaan ”piilotettua” FOC-moottorinohjauksen monimutkaisuus toisiinsa kytkettyjen erikoistuneiden oheislaitteiden muodostamaksi ryhmäksi ja samalla kapasiteettia jää riittävästi käytettäväksi muiden järjestelmätason tehtävien toteuttamista varten.

MORE NEWS

Jättirahoitus GenAI-softakehitykseen

Business Finland on myöntänyt Jyväskylän yliopistolle merkittävän, 840 000 euron rahoituksen tutkimushankkeelle, jonka tavoitteena on tutkia generatiivisen tekoälyn (GenAI) hyödyntämistä ohjelmistokehityksen eri vaiheissa. Hanke kantaa nimeä Generative AI for the Software Development Life Cycle, ja sen kokonaisbudjetti Jyväskylän yliopiston osalta on 1,2 miljoonaa euroa, josta 30 prosenttia katetaan yliopiston omarahoituksella.

Raidejokerin lähestymisestä varoitetaan sanallisesti

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki on käynnistänyt vuoden mittaisen pilottikokeilun, jossa testataan uudenlaista varoitusjärjestelmää Viikin pikaraitiotien ylityspaikalla. Järjestelmä varoittaa jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä äänimerkein että sanallisesti lähestyvästä raidejokerin junasta.

Ensimmäistä kertaa grafiikka- ja AI-laskenta samalla RISC-V-prosessorilla

Imagination Technologies on esitellyt uuden E-Series-arkkitehtuurin, joka yhdistää grafiikka- ja tekoälylaskennan ensimmäistä kertaa samaan RISC-V-prosessoriin pohjautuvaan IP-lohkoon. Uutuus avaa tietä tehokkaammille, joustavammille ja energiaa säästäville reunalaitteille – älypuhelimista robottiautoihin.

Aurinkokennokalvo voi tehdä rakennuksista sähköntuottajia

Rakennusten ikkunat ja julkisivut voivat tulevaisuudessa toimia sähköntuottajina, kiitos Luulajan teknillisen yliopiston tutkimukselle. Uudenlainen ohut aurinkokennokalvo yhdistää sähköntuotannon, ympäristöystävällisyyden ja läpinäkyvyyden – ilman kompromisseja rakennusten estetiikassa tai luonnonvalon hyödyntämisessä.

Kenelle Samsungin veitsenterävä uutuus on tarkoitettu?

Samsungin odotettu Galaxy S25 Edge on virallisesti julkaistu, ja 5,8 millimetrin paksuisena se ottaa haltuunsa tittelin "maailman ohuimpana täysiverisenä älypuhelimena". Kyse on hienosta insinööritaidon näytöstä: titaanirunko, keraaminen lasi ja huipputason kamera- sekä tekoälyominaisuudet on mahdutettu hämmästyttävän solakkaan koteloon.

Selain on yritysten tietoturvan sokea piste

Yritykset nojaavat yhä enemmän verkkoselaimiin päivittäisessä työssään, mutta samalla altistuvat vakaville tietoturvauhille. NordLayerin kyberturva-asiantuntijan mukaan perinteiset selaimet muodostavat tietoturvan sokean pisteen, jota on vaikea valvoa ja suojata – erityisesti pienemmissä organisaatioissa, sanoo NordLayerin asiantuntija Edvinas Buinovskis.

FakeUpdates vaikutti 6 prosentissa organisaatioita

Tietoturvayritys Check Point Software Technologies on julkaissut huhtikuun 2025 haittaohjelmakatsauksensa. Raportin mukaan FakeUpdates jatkoi maailman yleisimpänä haittaohjelmana, vaikuttaen 6 prosenttiin organisaatioista maailmanlaajuisesti. Suomessa sen esiintyvyys oli 4,02 prosenttia.

Yksi ainoa molekyyli parantaa kennon suorituskykyä 0,6 prosenttia – ja sillä on merkitystä

Uusi kansainvälinen tutkimus osoittaa, että synteettinen molekyyli nimeltä CPMAC voi merkittävästi parantaa perovskiittipohjaisten aurinkokennojen tehokkuutta ja käyttöikää. Vaikka hyötysuhde parani vain 0,6 prosenttia, sillä on todellista merkitystä: suuressa mittakaavassa, kuten yhden gigawatin aurinkovoimalassa, se voi tuottaa tarpeeksi lisäenergiaa jopa 5000 kotitaloudelle.

Intel katkaisee linkin grafiikan ja CPU:n väliltä

Intel on virallisesti lopettanut Deep Link -teknologiansa kehityksen ja tuen, lopettaen näin kunnianhimoisen yrityksen yhdistää prosessorin ja näytönohjaimen voimat tiiviimmäksi kokonaisuudeksi.

Autojen tutkapiiri kutistui, teho kasvoi kaksinkertaiseksi

NXP Semiconductors on julkaissut uuden sukupolven tutkapiirin, joka mullistaa autonomisten ajoneuvojen tutkajärjestelmät. Uusi S32R47-imaging-tutkaprosessori tarjoaa jopa kaksinkertaisen suorituskyvyn edeltäjäänsä verrattuna ja mahtuu silti 38 prosenttia pienempään fyysiseen tilaan.

Vuoden lopulla jo 240 watin USB-lataus suoraan pistokkeesta

Pistorasiaan integroitava USB-lataus on siirtymässä täysin uudelle aikakaudelle. Brittiläinen tehoelektroniikkayritys Pulsiv on kehittänyt ensimmäisen valmiin ratkaisun, joka mahdollistaa jopa 240 watin USB-C-latauksen suoraan tavallisesta seinäpistokkeesta. Kyseessä on merkittävä tekninen läpimurto, joka voi muuttaa tapaa, jolla kannettavat tietokoneet, älypuhelimet ja jopa pienet kodinkoneet tai sähkötyökalut ladataan kotona ja työpaikoilla.

Omdia: Puolijohteet uuteen ennätykseen

Vuosi 2024 oli puolijohdeteollisuudelle historiallinen, sillä alan liikevaihto nousi Omdian mukaan 25 prosenttia edellisvuodesta ja ylsi ennätykselliseen 683 miljardiin dollariin. Kasvun moottorina toimi erityisesti tekoälyyn liittyvä kysyntä, joka nosti muistipiirien myynnin huikeaan 74 prosentin kasvuun.

Uusi standardi parantaa Bluetoothin tietoturvaa

Bluetooth-teknologia on saanut merkittävän päivityksen, joka parantaa käyttäjien yksityisyyttä ja laitteiden virrankulutusta. Bluetooth Special Interest Group (SIG) on julkaissut uuden Bluetooth Core Specification 6.1 -version, jossa keskeisenä uutuutena on satunnaistettu laiteosoitteiden päivitys – askel kohti vaikeammin jäljitettävää langatonta viestintää.

Tesla kiertää työsaartoa Ruotsissa suomalaisyrityksen kautta

Tesla on ajautunut erikoiseen selkkaukseen Ruotsin ay-liikkeen kanssa, ja yhtiö on nyt ryhtynyt kiertämään työtaistelutoimia suomalaislähtöisen yrityksen avulla. Kyseessä on ahvenanmaalainen ACS-konserni (Automation & Charger Solar), joka on aloittanut Teslan superlatureiden asennukset Ruotsissa kesken laajaa ay-liikkeen tukemaa saartoa.

Tehoelektroniikan PCIM oli suurempi kuin koskaan aikaisemmin

Nürnbergissä tällä viikolla järjestetty PCIM Expo & Conference 2025 ylitti odotukset niin laajuudeltaan kuin sisällöltään. Tapahtuma kasvoi tänä vuonna kuuteen näyttelyhalliin ja kattoi yhteensä 41 500 neliömetriä – enemmän kuin koskaan aiemmin. Näyttely houkutteli paikalle 685 näytteilleasettajaa ja noin 16 500 kävijää eri puolilta maailmaa.

Tuki uudelle USB4:lle laajenee

Testaus- ja simulaatiojärjestelmistään tunnettu Keysight Technologies on julkaissut päivitetyn version System Designer for USB -työkalustaan. Uusin versio tukee nyt USB4 v2-standardia, mikä mahdollistaa uusimpien USB-teknologioiden hyödyntämisen jo suunnitteluvaiheessa.

Python jyrää: Suosio ennätyslukemissa

Python ei ole vain suosituin ohjelmointikieli maailmassa – se on nyt suositumpi kuin yksikään kieli yli 20 vuoteen. Samalla kieli kehittyy entisestään, sillä toukokuussa julkaistu Python 3.14 -beta tuo mukanaan nipun merkittäviä uudistuksia, jotka tekevät kielen käytöstä entistäkin miellyttävämpää ja tehokkaampaa.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Infineon sai vihreää valoa Dresdenin uudelle tehtaalle

Infineon Technologies on saanut Saksan liittovaltion talousministeriöltä lopullisen rahoituspäätöksen uuden, huipputeknologiaan keskittyvän puolijohdetehtaan rakentamiseksi Dresdeniin. Yritys investoi Smart Power Fab -nimiseen tuotantolaitokseen yli viisi miljardia euroa omia varojaan. Hanke tuo arviolta 1000 uutta työpaikkaa alueelle.

Nokian uusi kuituratkaisu korvaa kuparikaapelit

Nokia on julkistanut uuden Aurelis Optical LAN -ratkaisunsa, joka tarjoaa yrityksille kehittyneen ja pitkäikäisen vaihtoehdon perinteisille kuparipohjaisille lähiverkoille. Uusi kuitutekniikka vähentää merkittävästi kaapelointia ja energiankulutusta, tarjoten samalla huippunopeaa ja luotettavaa verkkoyhteyttä tulevaisuuden tarpeisiin.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Lue lisää...

Selain on yritysten tietoturvan sokea piste

Yritykset nojaavat yhä enemmän verkkoselaimiin päivittäisessä työssään, mutta samalla altistuvat vakaville tietoturvauhille. NordLayerin kyberturva-asiantuntijan mukaan perinteiset selaimet muodostavat tietoturvan sokean pisteen, jota on vaikea valvoa ja suojata – erityisesti pienemmissä organisaatioissa, sanoo NordLayerin asiantuntija Edvinas Buinovskis.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article