JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia, Ericsson ja Huawei kärsivät muiden valmistajien tavoin hiljaisista tukiasemamarkkinoista. Onneksi hieman parempaa on luvassa. 5G-laitteista tulee kymmenien miljardien liiketoimintaa, kunhan jaksaa odottaa.

Research and Markets -tutkimuslaitos arvioi, että 5G-verkkolaitteita myydään vuonna 2023 lähes 28 miljardilla dollarilla. Tämä on lähellä vuoden 2014 huippulukemia, jolloin tukiasemien markkinat kasvoivat 33 miljardiin dollariin.

Vielä markkinoilla ei olla aallonpohjassa. Eri analyytikoiden ennusteiden mukaan markkinat kutistuvat vielä 2-3 vuoden ajan, ennen kuin 5G lähtee vetämään. Tällöin tukiasemia myydään enää noin 20 miljardilla dollarilla.

Research and Markets ennustaa, että vuoden 2023 jälkeen markkinat kasvavat 34 prosenttia vuoteen 2026 mennessä. Valmistajista Ericsson jakaa tämän näkemyksen.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template