JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kasvaneista datanopeuksista ja tarkemmista näytöistä huolimatta nopeampi akun lataaminen on yksi parhaista viime vuosien uudistuksista älypuhelimiin. Nyt markkinoille alkaa tulla Qualcommin neljännen polven pikalataus eli Quick Charge 4.0.

USB-ohjainvalmistajista Cypress Semiconductor ilmoittaa, että sen EZ-PD CCG3PA -ohjain on yksi ensimmäisiä, joka on saanut sertifioinnin Qualcommin uusimmalle pikalataukselle.

Ohjain tukee USB-tehonsiirron PD-määritysten 3.0-versiota. Se tarkoittaa esimerkiksi teholähteen ohjelmoitavuutta, jolloin älypuhein voi kommunikoida laturin kanssa optimaalisen jännitteen ja virtatason valitsemiseksi.

Cypressin CCG3PA-ohjain tukee firmware-ohjelmiston päivitettävyyttä. Tämän ansiosta laite on mahdollista pitää ajan tasalla standardin kehittyessä.

Qualcomm esitteli uuden Quick Charge 4.0 -tekniikan viime vuoden lopulla. Tekniikan avulla on mahdollista saada älypuhelimeensä jopa yli viiden tunnin käyttäaika viiden minuutin latauksella. Aiempaan QC 3.0 -tekniikkaan verrattuna uusi nelosversio on 20 prosenttia nopeampi ja 30 prosenttia tehokkaampi tapa pikaladata älypuhelinta.

Lisätietoja Cypressin uutuusohjaimesta löytyy yhtiön verkkosivuilta.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template