JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kasvaneista datanopeuksista ja tarkemmista näytöistä huolimatta nopeampi akun lataaminen on yksi parhaista viime vuosien uudistuksista älypuhelimiin. Nyt markkinoille alkaa tulla Qualcommin neljännen polven pikalataus eli Quick Charge 4.0.

USB-ohjainvalmistajista Cypress Semiconductor ilmoittaa, että sen EZ-PD CCG3PA -ohjain on yksi ensimmäisiä, joka on saanut sertifioinnin Qualcommin uusimmalle pikalataukselle.

Ohjain tukee USB-tehonsiirron PD-määritysten 3.0-versiota. Se tarkoittaa esimerkiksi teholähteen ohjelmoitavuutta, jolloin älypuhein voi kommunikoida laturin kanssa optimaalisen jännitteen ja virtatason valitsemiseksi.

Cypressin CCG3PA-ohjain tukee firmware-ohjelmiston päivitettävyyttä. Tämän ansiosta laite on mahdollista pitää ajan tasalla standardin kehittyessä.

Qualcomm esitteli uuden Quick Charge 4.0 -tekniikan viime vuoden lopulla. Tekniikan avulla on mahdollista saada älypuhelimeensä jopa yli viiden tunnin käyttäaika viiden minuutin latauksella. Aiempaan QC 3.0 -tekniikkaan verrattuna uusi nelosversio on 20 prosenttia nopeampi ja 30 prosenttia tehokkaampi tapa pikaladata älypuhelinta.

Lisätietoja Cypressin uutuusohjaimesta löytyy yhtiön verkkosivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template