Itävaltalainen RECOM on esitellyt minikokoisen 5 watin DC-DC-teholähteen. REC5K-AW-poweri sopii monenlaisiin sovelluksiin, joissa on pulaa tilasta.
REC5K-AW:n mitat ovat 1 x 1 x 0,4 tuumaa eli 25,4 x 25,4 x 10 millimetriä. Muoviin koteloidussa teholähteessä on laaja 4:1 tuloalue (9 – 36 VDC) ja yksi säädelty 5 VDC lähtö. Ulos saadaan jopa 5W/1A-lähtö 18-36 voltin tulosta.
Teholähde toimii -40…-110 °C lämpötiloissa. Se on sertifioitu UL/EN/IEC 62368-1:n mukaan. Teholähde on oikosulkusuojattu ja siinä on tulon alijännitteen lukitus. On/Off-ohjaus on myös varustettu tyypillisellä vain 3 mA:n valmiusvirralla.
Microsoft Outlook on yksi käytetyimpiä sähköposti- ja kalenterisovelluksia, eikä monikaan enää klikkaile sen tarjoamia hämäriä linkkejä. Check Pointin tutkimus varoittaa kuitenkin, että pahimmillaan Outlook voi aiheuttaa ongelmia, vaikka vain lukisi viestejä.
Slushin tarina sai alkunsa 15 vuotta sitten Kulttuuritehdas Korjaamolla. Pienimuotoisesta sijoittajatapahtumasta on kasvanut 3000 startupin ja 5000 sijoittajan jättitapahtuma. Mitä jäi käteen tällä kertaa? Ainakin valtava määrä ideoita. Tärkein tietokoneemme on muuttumassa tekoälyn takia, kuten Nothingin perustaja Carl Pei sanoi.
Akkuasiantuntijat Texasin yliopistossa Austinissa ovat valaisseet uutta valoa sähköajoneuvoissa yleisesti käytettyjen akkukomponenttien kriittiseen ongelmaan. Ongelmaksi paikantuivat reaktiiviset elektrolyytit, jotka ajan myötä aiheuttavat halkeamia nikkelipohjaisiin katodeihin.
Trondheimissa perustettiin jo 40 vuotta sitten yritys, josta on kasvanut tärkeä toimittaja langattomien järjestelmäpiirien alueelle. Nordic Semiconductorin historiaa voisi kuvata yhdeksi kahdesta 20-vuotiaasta yhdistyneestä yrityksestä, joista ensimmäinen loi kriittisen teknisen perustan toiselle.
STMicroelectronics on viime aikoina lisännyt tekoälyä liikeantureihinsa, jotta laskenta rasittaisi järjestelmäprosessoria vähemmän. Nyt yhtiön uusin anturi toimii aina 125 asteen lämpötilaan asti eli se kestää autojen ankaria olosuhteita.
Yhdysvalloissa tieliikenteen turvallisuutta valvova virasto NHTSA haluaa, että kaikki uudet autot osaavat jarruttaa automaattisesti jalankulkijan edessä. Tämä edellyttää uusia ratkaisuja ajoneuvoihin. Yksi niistä on lämpökamera, joka näkee kaiken jopa täysin pimeässä.
Suomalainen DoublePoint haluaa tehdä useimpien ranteessa olevasta älykellosta erilaisten virtuaaliympäristöjen ohjauslaitteen. Yhtiö lupaa aloittaa demoamisen piakkoin ja tammikuussa Las Vegasin CES-messuilla se esittelee omaa kehitysalustaansa, kertoivat toimitusjohtaja Ohto Pentikäinen ja tuotejohtaja Thomas Joseph Slush-tapahtumassa.
Tänä vuonna myydään 1,16 miljardia uutta älypuhelinta. Määrä on 3,5 prosenttia pienempi kuin viime vuonna. IDC-tutkimuslaitoksen mukaan vuoden viimeisellä neljänneksellä tapahtuu kuitenkin valmistajien pitkään odottama käänne, kun markkina kääntyy kasvuun pitkän taantuman jälkeen.
Lidar-valmistajien osakkeet laskivat tällä viikolla, kun komitea pyysi Yhdysvaltain hallitusta tutkimaan lidar-markkinoita Kiinan ja mahdollisten turvallisuusuhkien valossa. Tällainen huoli Yhdysvalloissa on aiemmin johtanut siihen, että Yhdysvallat on heittänyt kiinalaisia yrityksiä pois markkinoiltaan.
Berkeleyn yliopistossa kehitetty avoin RISC-V-arkkitehtuuri on saavuttanut nopeasti suosiota sulautetuissa sovelluksissa, mutta ohjaimien ykkössarjaan kuuluva Renesas Electronics on nyt ottanut merkittävän askeleen ensimmäisenä isona MCU-talona. Se on esitellyt ensimmäisen oman RISC-V-prosessorinsa.
Eilen alkanut Slush-startup- ja sijoittajatapahtuma eroaa viimevuotisesta ainakin kahdella tapaa. Rahaa on tarjolla vähemmän ja isoksi teemaksi on noussut tekoäly. Tai oikeastaan generatiivinen tekoäly ja suuret kielimallit. Niissä huoleksi on Euroopassa noussut amerikkalaisen, Microsoftin vahvasti tukeman OpenAI:n vahva asema.
Philipsin entinen vakiokomponenttien ryhmä tunnetaan nykyään nimellä Nexperia. Nyt se haluaa osansa piikarbidipohjaisten tehokomponenttien kovasta kasvusta. Yhtiö on esitellyt ensimmäiset SiC-mosfettinsa, kaksi 1200 voltin 3-nastaista piiriä.
Useat uutissivustot raportoivat, että Apple olisi lopettanut oman 5G-modeeminsa kehittämisen iPhone-puhelimeensa. Apple ei ole asiaa virallisesti kommentoinut. Yhtiö on investoinut vuosia kehittääkseen modeemitekniikan, jolla sen riippuvuus Qualcommin siruista vähenisi.
Tallinnassa ruoditaan taas elektroniikkateollisuuden tilaa EEIA:n eli Viron elektroniikkateollisuuden liiton järjestämässä IPC DAY -seminaarissa. Liiton puheenjohtaja Arno Kolk sanoo, että vuodessa markkina on kellahtanut lähes päälaelleen. Huippukasvusta on tultu aikaan, jossa uusia tilauksia ei tule.
Ruotsalainen Evertiq järjesti eilen Tampereella jokavuotisen Exponsa. Näyttelyn yhteydessä oli seminaari, jossa Huldin sulautettujen järjestelmien kyvykkyyksistä vastaava Mikko Vulli muistutti, ettei täysin turvallista mikro-ohjainta ole olemassakaan.
CUI Devices on esitellyt uusia C-tyypin USB-liittimiä. Vedenpitävät USB Type C -vastakkeet on määritelty suojausluokkiin IP67 tai IP68, eli ne kestävät kosteutta ja ympäristön epäpuhtauksia ankarissa ympäristöissä.
STMicroelectronics on esitellyt evaluointikortit, joiden avulla laitevalmistajat voivat nopeammin alkaa kehittämään langatonta Qi-standardia tukevia lähettimiä ja vastaanottimia. Kortit on suunnattu erilaisiin sovelluksiin kuluttaja-, lääketieteen ja teollisuuselektroniikassa.
Kaiken sähköistyessä on hyvä tietää, että litiumioniakkujen hinnat putoavat tasaisesti. Tänä vuonna akut maksavat 139 dollaria kilowattitunnilta. Hinta on pudonnut kymmenesosaan vuoden 2010 tasoista, kertoo BNEF (Bloomberg New Energy Finance).
Microchip on esitellyt uuden PIC-ohjainten perheen, jossa on parannettu koodin suojausta. PIC18-Q24 MCU-perheessä on otettu käyttöön PDID-ominaisuus (Programming and Debugging Interface Disable), joka estää asiattoman pääsyn ohjaimen liitäntään.
Sulautetussa projektissa kehitysajan hallinta on erittäin tärkeää kustannusten hallinnan ja tuotteen oikea-aikaisen toimituksen varmistamiseksi. Ruotsalainen IAR on esitellyt TCO-laskimen (Total Cost of Ownership), joka paljastaa, kuinka kaupalliset työkalut voivat alkukustannuksistaan huolimatta olla taloudellisesti kannattavampia kuin freeware-vaihtoehdot.
Uusi langaton standardi näyttää auttavan lunastamaan älykkään kodin lupaukset. Se myös tarjoaa kuluttajille turvallisempia, luotettavampia ja saumattomimpia yhteyksiä ja sitä myötä parempia kokemuksia. Standardi on nimeltään Matter.
Slushin tarina sai alkunsa 15 vuotta sitten Kulttuuritehdas Korjaamolla. Pienimuotoisesta sijoittajatapahtumasta on kasvanut 3000 startupin ja 5000 sijoittajan jättitapahtuma. Mitä jäi käteen tällä kertaa? Ainakin valtava määrä ideoita. Tärkein tietokoneemme on muuttumassa tekoälyn takia, kuten Nothingin perustaja Carl Pei sanoi.