Kauppa osoittaa Ethernet-teknologian kasvavaa merkitystä ajoneuvojen sisäisessä viestinnässä. Vaikka perinteinen CAN (Controller Area Network) on edelleen laajimmin käytetty ratkaisu, erityisesti moottorin ja muiden järjestelmien ohjauksessa, Ethernet kasvattaa nopeasti suosiotaan edistyneissä sovelluksissa kuten autonominen ajo, sensorifuusio, infotainment ja ajoneuvojen väliset yhteydet (V2X).
Autojen sähkö- ja tietojärjestelmät ovat keskellä murrosta. Perinteinen johdotettu arkkitehtuuri ei riitä enää vastaamaan ohjelmistopohjaisten, älykkäiden autojen tiedonsiirtotarpeisiin. Tulevaisuuden autot ovat yhä enemmän tietoverkkoja pyörillä, joissa sadat sensorit, kamerat ja ohjausyksiköt vaihtavat dataa reaaliajassa.
Tässä kehityksessä Ethernet tuo merkittäviä etuja. Se taipuu kevyistä sovelluksista aina huipputehokkaisiin ajoturvajärjestelmiin ja on kustannustehokas toteutus nopeille verkoilla. Se myös mahdollistaa ns. zoned tai central compute -pohjaiset järjestelmät, joissa ohjausyksiköt yhdistetään Ethernetillä keskuslaskentaan.
Yksi suurimmista haasteista Ethernetin käytössä autoissa on ollut determinismi: järjestelmien on pystyttävä takaamaan, että viestit kulkevat ajoissa ja ennakoitavasti – erityisesti turvallisuuskriittisissä toiminnoissa, kuten jarru- tai turvajärjestelmissä. Tässä astuu kuvaan TSN (Time-Sensitive Networking) – joukko IEEE-standardeja, jotka laajentavat Ethernetin ominaisuuksia reaaliaikaisten vaatimusten täyttämiseksi.
Infineonilla oli jo aiempaa osaamista auto-Ethernetissä, erityisesti AURIX-mikro-ohjainsarjan kautta, mutta Marvellin tuoteportfolion myötä yritys nousee täyden palvelun tarjoajaksi tällä nopeasti kasvavalla markkinalla. Brightlane-tuotteet tuovat mukanaan kehittyneitä ratkaisuja Ethernet-kytkentään, siltoihin ja fyysisiin kerroksiin (PHY), joita tarvitaan suurinopeuksisessa ja ajoturvallisessa tiedonsiirrossa.
Kaupan myötä Marvell keskittyy yhä enemmän datakeskusmarkkinoihin, jotka jo tuottavat noin 75 prosenttia sen kokonaisliikevaihdosta.