logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

Pitkän kehitystyön ansiosta tekoäly ja koneoppiminen valtaavat sovelluksia lukuisilla eri aloilla. Datamassojen kerääminen ja käsittely vaativat valtavasti laskentaa, joka suoritetaan yleensä pilvessä. Päätelmien tekeminen ja lopputulosten muodostaminen kannattaa usein kuitenkin tehdä paikallisesti verkon reunalla. Näin voidaan parantaa toiminnan nopeutta, lisätä turvallisuutta ja säästää kustannuksissa.

Artikkelin kirjoittaja Adil Yacoubi toimii Microchipin teknisen markkinoinnin insinöörinä EMEA-alueella.

Tekoälyä (AI) ja koneoppimista (ML) hyödynnetään monissa hyvinkin erityyppisissä sovelluksissa: matkailu, pankki- ja rahoituspalvelut, teollisuustuotanto, elintarvikeala, terveydenhoito, logistiikka, kuljetusala, viihde jne.

Yksi tunnetuimmista sovelluskohteista on autonominen ajoneuvo, joka pystyy tunnistamaan esteet, jalankulkijat ja muut tiellä liikkuvat autot koneoppimisen avulla. Muita tunnettuja AI/ML-sovelluksia ovat esimerkiksi sairauksien havaitseminen ja ennustaminen sekä elektroniikan piirilevyjen tarkastaminen.

Käyttöönotto kiihtyy

Yksi keskeinen tekoälyn ja koneoppimisen käyttöönottoa nopeuttava tekijä on tietokoneiden laskentatehon jatkuva kasvu, joka mahdollistaa monimutkaisten matemaattisten laskelmien suorittamisen helposti ja nopeasti.

Käytettävissä on myös entistä enemmän algoritmeja, jotka auttavat mallien luomisessa ja tekevät datan perusteella päättelemisestä helpompaa ja nopeampaa. Eri maiden hallitukset ja yritykset myös investoivat valtavasti tälle alueelle.

Tekoälyn ja koneoppimisen soveltamista tukevat helppokäyttöiset työkalut, jotka auttavat muitakin kuin datatieteilijöitä luomaan ja ottamaan käyttöön uusia malleja, ovat hyödyntämisessä keskeisellä sijalla. Niitä on yhä enemmän tarjolla kaikkien ulottuvilla.

Vaikka mallien luominen toteutetaan pilvipalvelujen huipputehokkaissa tietokoneissa, päättely halutaan usein tehdä paikallisesti. Tämä tuo lukuisia etuja esimerkiksi lisäturvallisuutena, koska paikallisesti toimittaessa ei olla yhteydessä ulkomaailmaan. Paikallinen toiminta verkon reunalla tarkoittaa myös, että kaistanleveyttä ei haaskata eikä ylimääräisiä kuluja synny datan lähettämisestä pilveen ja tulosten palauttamisesta takaisin.

Verkon reunalla tapahtuvan päättelyn tärkeimpiä etuja ovat:

  • Reaaliaikainen toiminta/välitön vaste
    • Alhainen latenssi, turvallinen toiminta
  • Alemmat kustannukset
    • Verkon kaistanleveyden tehokas käyttö, vähemmän datansiirtoa
  • Luotettava toiminta ajoittaisella yhteydellä
  • Parempi asiakaskokemus
    • Nopeampi vasteaika
  • Yksityisyys ja turvallisuus
    • Vähäisempi siirrettävä datamäärä parantaa yksityisyyttä
  • Pienempi tehonkulutus
    • Nopeaa datansiirtoa ei tarvita
  • Paikallinen oppiminen
    • Suorituskyky paranee, kun jokainen tuote oppii erikseen

Latenssi on hyvä kannustin tehdä päätelmiä paikallisesti, koska tietojen lähettämistä ja tulosten palauttamista ei tarvitse odottaa. Verkon reunalla tapahtuva päättely voi merkittävästi auttaa käyttäjiä, kun koneoppimista voidaan siirtää huippuluokan pilvikoneista tehokkaisiin mikro-ohjaimiin ja prosessoriyksikköihin.

Mitä on tekoäly ja koneoppiminen?

Tekoälyn käsite syntyi 1950-luvulla. Pohjimmiltaan tekoäly korvaa ohjelmointiproseduurin luomalla dataan perustuvia algoritmeja sen sijaan, että ne kirjoitettaisiin manuaalisesti perinteiseen tapaan. Koneoppiminen puolestaan on tekoälyn alaryhmä, jossa kone yrittää poimia oleellisia tietoja annetusta datasta. Koneelle annetaan esivalmisteltua dataa ja sitä pyydetään sen jälkeen luomaan algoritmi, joka auttaa ennustamaan tuloksia uusille tuoreille datajoukoille.

Koneoppiminen perustuu konseptiin, jota kutsutaan ’ohjatuksi oppimiseksi’. Tässä tekniikassa data merkitään ja tulokset perustuvat näihin merkintöihin. Samalla luodaan myös malli näiden merkintöjen perusteella. Toinen tekniikka on ns. syväoppiminen, joka hyödyntää paljon monimutkaisempia algoritmeja, eikä dataa ole merkitty. Tässä artikkelissa tarkastellaan pääasiassa verkon reunalla paikallisesti tapahtuvaa (Edge ML) ohjattua oppimista.

Koneoppimisen peruselementti on neuroverkko, joka koostuu solmukerroksista, joiden kullakin solmulla on yhteys tuloihin tai seuraaviin kerroksiin. Neuroverkkoja on useita tyyppejä. Mitä enemmän siirrytään koneoppimisesta syvään oppimiseen, sitä enemmän nähdään yhä monimutkaisempia verkkoja. Syväoppiminen sisältää myös joitakin palautemekanismeja, kun taas yksinkertaisissa ML-malleissa on pelkistettyjä eteenpäin-toimintoja, jotka siirtyvät datasta lähtöön tai laskentatulokseen.

 

 

Näin konetta koulitaan

Koneoppimisen ensimmäinen askel on datankeruu. Kun keskitytään ohjattuun oppimiseen, kerätään merkittyjä dataryhmiä, jotta mallit voidaan löytää oikein. Datan laatu määrää, kuinka tarkka malli on. Data täytyy koota ja muokata satunnaiseksi – jos se on liian organisoitua, malleja ei luoda oikein ja voidaan päätyä huonolaatuisiin algoritmeihin.

Toinen vaihe on puhdistaa ja poistaa epätoivottu data. Kaikki datajoukot, joista puuttuu tietoja, tulisi poistaa. Myös ne tilat, joiden tietoja ei tarvita tai tilat, jotka ovat tyypillisesti tuntemattomia, tulee poistaa.

Sen jälkeen data on jaettava kahteen osaan, joista toinen on koneen koulutusta ja toinen testausta varten.

Kolmas vaihe on algoritmin opettaminen. Tämä on jaettu kolmeen jaksoon. Ensimmäinen askel on valita koneoppimisen luokittelualgoritmi. Niitä on tarjolla useita ja ne soveltuvat erityyppisille tiedoille. Seuraavassa on esimerkkejä koneoppimisen luokittelualgoritmeista:

  • Bonsai-puurakenne
  • Päättelypuu-rakenne
  • Tehostettu puurakenne
  • TensorFlow Lite mikro-ohjaimille
  • PME (Pattern Matching Engine)

On tärkeä valita oikea mallirakenne, sillä se määrää vasteen, joka saadaan lähtöön, kun ML-algoritmi on suoritettu kerätylle datalle. Tämä saattaa vaatia datatieteilijän taitoja, mutta se voidaan myös jättää hoidettavaksi automaattiselle koneelle, joita useat mallinluonnin työkalut tarjoavat.

Toinen alavaihe on mallin harjoitteluoperaatio, joka koostuu useista iteraatiokierroksista eri kerrosten painotusten ja mallin yleisen tarkkuuden parantamiseksi.

Sen jälkeen malli on evaluoitava, mikä tehdään testaamalla mallia datan osajoukolla - juuri sillä, joka on säilytetty tulevaa testausta ja evaluointia varten. Tämä datajoukko on mallille tuntematon. Näin voidaan verrata mallin antamaa tulosta tunnettuihin tuloksiin.

Kun nämä vaiheet on suoritettu, voidaan käyttää luotua mallia ja validoida tulokset tekemällä päätelmiä kohteista. Ideana on viedä malli kentälle, antaa sille syötteitä ja katsoa, ovatko tulokset oikein.

 

 

Microchipin ohjelmistot ja työkalut

Microchip on tehnyt tämän alueen yhteistyötä monien kolmansien osapuolten kanssa. Näitä yrityksiä ovat esimerkiksi Edge Impulse, Motion Gestures ja SensiML.

Microchip tukee myös suosittuja kehysrakenteita. Tällainen on esimerkiksi TensorFlow Lite For Microcontrollers, joka on osa Microchip Harmony -rakennetta. Sitä voidaan käyttää mallien luomiseen Microchipin kaikille piireille, paitsi nykyisille 8 bitin ohjaimille. Yhtiön muut mikro-ohjaimet ja prosessorit ovat kuitenkin yhteensopivia ja tukevat TensorFlow Litea.

Microchipin mikro-ohjaimet ja prosessoriratkaisut tukevat monenlaisia sovelluksia kuten älykästä sulautettua konenäköä. Ne sopivat hyvin myös ennakoivaan ylläpitoon ja huoltoon, joka perustuu esimerkiksi tärinän anturointiin, tehon mittaamiseen tai äänisignaalien valvontaan. Piirivalikoimaa voidaan myös käyttää eleiden tunnistamiseen, ja yhdessä kosketustoimintojen kanssa ne helpottavat ihmisen ja koneen välisen käyttöliittymän hallintaa.

Lisäksi Microchip tarjoaa tehokkaita PCI-kytkimiä, jotka mahdollistavat GPU-yksiköiden liittämisen yhteen ja auttavat näin mallin koulutuksessa. Datankeruu voidaan suorittaa mikro-ohjaimilla, prosessoriyksiköillä, FPGA-piireillä ja antureilla. Kaikki nämä ovat tarjolla Microchipin piirivalikoimissa. Datan validointi ja päättelyprosessi voidaan puolestaan suorittaa mikro-ohjaimilla, prosessoreilla tai FPGA-piireillä.

Kaiken kaikkiaan mainitut ratkaisut tekevät ML-sovelluksesta helposti toteutettavan Microchipin piirien avulla.

Mitä tulee ohjelmistoihin, Microchipin AI/ML-koulutussivusto on mainio paikka tutustua yhtiön uusimpiin ratkaisuihin.

Suosittuja kehysrakenteita tukevan Microchip Harmonyn lisäksi tarjolla on useita koneoppimiseen tarkoitettuja ohjelmistoja yhtiön lukuisten kumppanuuksien ansiosta.

Yksi kumppaniyrityksistä on Edge Impulse, jolla on täydellinen TinyML-ratkaisu, jonka avulla voidaan helposti kerätä dataa, rakentaa malli ja ottaa se käyttöön. Yhtiö käyttää TensorFlow Litea mikro-ohjaimille. Yksi tärkeimmistä eduista on se, että Edge Impulsen koodi on täysin avointa ja rojaltivapaata.

Toinen tärkeä yhteistyökumppani on Motion Gestures, joka on erikoistunut eleiden tunnistamiseen. Tätä voidaan hyödyntää ihmisen ja koneen välisen käyttöliittymän rakentamisessa. Tämä työkalu voi minuuteissa auttaa luomaan ja ottamaan käyttöön erilaisia eleitä lyhentäen näin ohjelmistojen kehitysaikaa. Se tarjoaa hyviä tuloksia eleiden tunnistukseen, jossa lähestytään testeissä jo 100 % tunnistusvarmuutta.

Tätä toimintoa voidaan soveltaa kahdella eri tavalla: joko koskettamalla klassiseen tapaan tai liikkeiden avulla hyödyntämällä erityisiä liikkeiden ilmaisuun tarkoitettuja antureita (IMU).

 

 

Näillä alkuun

Microchip tarjoaa useita piirisarjoja, joiden avulla kehittäjät pääsevät helposti alkuun AI- ja ML-sovellusten suunnittelussa. Mikro-ohjainten puolella tarjolla on SAMD21 ML sekä sitä varten suunniteltu ML-evaluointipaketti TDK:n MEMS-anturin kera. Toisessa versiossa hyödynnetään Boschin valmistamaa IMU-anturia.

Liike-eleiden puolella tarjolla on demosarja, johon kuuluu SAMC21 Xplained Pro sekä Qtouch-kosketuslevy. Kyseessä on työkalu, jonka avulla on helppo aloittaa eleitä tunnistavan ML-sovelluksen suunnittelu.

Integroitu graafinen kosketuslevy (IGaT) hyödyntää ML-tekniikkaa. Sen mukana tulee valmis laiteohjelmisto, joka sisältää myös eleiden tunnistusdemon monien muiden demojen lisäksi (autot, kotijärjestelmät, viihde jne.)

Adafruit EdgeBadge - TensorFlow Lite on toinen sarja, joka hyödyntää suoraan TensorFlow Litea.

Siinä on mukana 2 tuuman TFT-näyttö. EdgeBadgea hyödynnetään yleisesti Arduino-yhteisössä. Tarjolla on useita sovellusesimerkkejä, kuten siniaaltodemo, eleohjausdemo ja puhedemo.

Huippuluokan sovellusten puolella PolareFire-videosarjassa on liitännät kaksoiskameralle, MIPI-sarjaväylälle ja HDMI-videolle sekä 2 gigatavun DDR-muisti, 4 gigaa SDRAM-muistia, USB2UART-liitäntä ja gigatavun SPI-flash.

Paketti tarjoaa ML-mallia käyttävän tai siihen pohjautuvan demosarjan esineiden tunnistamiseen.

 

Lisätietoja täällä.

MORE NEWS

Jättirahoitus GenAI-softakehitykseen

Business Finland on myöntänyt Jyväskylän yliopistolle merkittävän, 840 000 euron rahoituksen tutkimushankkeelle, jonka tavoitteena on tutkia generatiivisen tekoälyn (GenAI) hyödyntämistä ohjelmistokehityksen eri vaiheissa. Hanke kantaa nimeä Generative AI for the Software Development Life Cycle, ja sen kokonaisbudjetti Jyväskylän yliopiston osalta on 1,2 miljoonaa euroa, josta 30 prosenttia katetaan yliopiston omarahoituksella.

Raidejokerin lähestymisestä varoitetaan sanallisesti

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki on käynnistänyt vuoden mittaisen pilottikokeilun, jossa testataan uudenlaista varoitusjärjestelmää Viikin pikaraitiotien ylityspaikalla. Järjestelmä varoittaa jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä äänimerkein että sanallisesti lähestyvästä raidejokerin junasta.

Ensimmäistä kertaa grafiikka- ja AI-laskenta samalla RISC-V-prosessorilla

Imagination Technologies on esitellyt uuden E-Series-arkkitehtuurin, joka yhdistää grafiikka- ja tekoälylaskennan ensimmäistä kertaa samaan RISC-V-prosessoriin pohjautuvaan IP-lohkoon. Uutuus avaa tietä tehokkaammille, joustavammille ja energiaa säästäville reunalaitteille – älypuhelimista robottiautoihin.

Aurinkokennokalvo voi tehdä rakennuksista sähköntuottajia

Rakennusten ikkunat ja julkisivut voivat tulevaisuudessa toimia sähköntuottajina, kiitos Luulajan teknillisen yliopiston tutkimukselle. Uudenlainen ohut aurinkokennokalvo yhdistää sähköntuotannon, ympäristöystävällisyyden ja läpinäkyvyyden – ilman kompromisseja rakennusten estetiikassa tai luonnonvalon hyödyntämisessä.

Kenelle Samsungin veitsenterävä uutuus on tarkoitettu?

Samsungin odotettu Galaxy S25 Edge on virallisesti julkaistu, ja 5,8 millimetrin paksuisena se ottaa haltuunsa tittelin "maailman ohuimpana täysiverisenä älypuhelimena". Kyse on hienosta insinööritaidon näytöstä: titaanirunko, keraaminen lasi ja huipputason kamera- sekä tekoälyominaisuudet on mahdutettu hämmästyttävän solakkaan koteloon.

Selain on yritysten tietoturvan sokea piste

Yritykset nojaavat yhä enemmän verkkoselaimiin päivittäisessä työssään, mutta samalla altistuvat vakaville tietoturvauhille. NordLayerin kyberturva-asiantuntijan mukaan perinteiset selaimet muodostavat tietoturvan sokean pisteen, jota on vaikea valvoa ja suojata – erityisesti pienemmissä organisaatioissa, sanoo NordLayerin asiantuntija Edvinas Buinovskis.

FakeUpdates vaikutti 6 prosentissa organisaatioita

Tietoturvayritys Check Point Software Technologies on julkaissut huhtikuun 2025 haittaohjelmakatsauksensa. Raportin mukaan FakeUpdates jatkoi maailman yleisimpänä haittaohjelmana, vaikuttaen 6 prosenttiin organisaatioista maailmanlaajuisesti. Suomessa sen esiintyvyys oli 4,02 prosenttia.

Yksi ainoa molekyyli parantaa kennon suorituskykyä 0,6 prosenttia – ja sillä on merkitystä

Uusi kansainvälinen tutkimus osoittaa, että synteettinen molekyyli nimeltä CPMAC voi merkittävästi parantaa perovskiittipohjaisten aurinkokennojen tehokkuutta ja käyttöikää. Vaikka hyötysuhde parani vain 0,6 prosenttia, sillä on todellista merkitystä: suuressa mittakaavassa, kuten yhden gigawatin aurinkovoimalassa, se voi tuottaa tarpeeksi lisäenergiaa jopa 5000 kotitaloudelle.

Intel katkaisee linkin grafiikan ja CPU:n väliltä

Intel on virallisesti lopettanut Deep Link -teknologiansa kehityksen ja tuen, lopettaen näin kunnianhimoisen yrityksen yhdistää prosessorin ja näytönohjaimen voimat tiiviimmäksi kokonaisuudeksi.

Autojen tutkapiiri kutistui, teho kasvoi kaksinkertaiseksi

NXP Semiconductors on julkaissut uuden sukupolven tutkapiirin, joka mullistaa autonomisten ajoneuvojen tutkajärjestelmät. Uusi S32R47-imaging-tutkaprosessori tarjoaa jopa kaksinkertaisen suorituskyvyn edeltäjäänsä verrattuna ja mahtuu silti 38 prosenttia pienempään fyysiseen tilaan.

Vuoden lopulla jo 240 watin USB-lataus suoraan pistokkeesta

Pistorasiaan integroitava USB-lataus on siirtymässä täysin uudelle aikakaudelle. Brittiläinen tehoelektroniikkayritys Pulsiv on kehittänyt ensimmäisen valmiin ratkaisun, joka mahdollistaa jopa 240 watin USB-C-latauksen suoraan tavallisesta seinäpistokkeesta. Kyseessä on merkittävä tekninen läpimurto, joka voi muuttaa tapaa, jolla kannettavat tietokoneet, älypuhelimet ja jopa pienet kodinkoneet tai sähkötyökalut ladataan kotona ja työpaikoilla.

Omdia: Puolijohteet uuteen ennätykseen

Vuosi 2024 oli puolijohdeteollisuudelle historiallinen, sillä alan liikevaihto nousi Omdian mukaan 25 prosenttia edellisvuodesta ja ylsi ennätykselliseen 683 miljardiin dollariin. Kasvun moottorina toimi erityisesti tekoälyyn liittyvä kysyntä, joka nosti muistipiirien myynnin huikeaan 74 prosentin kasvuun.

Uusi standardi parantaa Bluetoothin tietoturvaa

Bluetooth-teknologia on saanut merkittävän päivityksen, joka parantaa käyttäjien yksityisyyttä ja laitteiden virrankulutusta. Bluetooth Special Interest Group (SIG) on julkaissut uuden Bluetooth Core Specification 6.1 -version, jossa keskeisenä uutuutena on satunnaistettu laiteosoitteiden päivitys – askel kohti vaikeammin jäljitettävää langatonta viestintää.

Tesla kiertää työsaartoa Ruotsissa suomalaisyrityksen kautta

Tesla on ajautunut erikoiseen selkkaukseen Ruotsin ay-liikkeen kanssa, ja yhtiö on nyt ryhtynyt kiertämään työtaistelutoimia suomalaislähtöisen yrityksen avulla. Kyseessä on ahvenanmaalainen ACS-konserni (Automation & Charger Solar), joka on aloittanut Teslan superlatureiden asennukset Ruotsissa kesken laajaa ay-liikkeen tukemaa saartoa.

Tehoelektroniikan PCIM oli suurempi kuin koskaan aikaisemmin

Nürnbergissä tällä viikolla järjestetty PCIM Expo & Conference 2025 ylitti odotukset niin laajuudeltaan kuin sisällöltään. Tapahtuma kasvoi tänä vuonna kuuteen näyttelyhalliin ja kattoi yhteensä 41 500 neliömetriä – enemmän kuin koskaan aiemmin. Näyttely houkutteli paikalle 685 näytteilleasettajaa ja noin 16 500 kävijää eri puolilta maailmaa.

Tuki uudelle USB4:lle laajenee

Testaus- ja simulaatiojärjestelmistään tunnettu Keysight Technologies on julkaissut päivitetyn version System Designer for USB -työkalustaan. Uusin versio tukee nyt USB4 v2-standardia, mikä mahdollistaa uusimpien USB-teknologioiden hyödyntämisen jo suunnitteluvaiheessa.

Python jyrää: Suosio ennätyslukemissa

Python ei ole vain suosituin ohjelmointikieli maailmassa – se on nyt suositumpi kuin yksikään kieli yli 20 vuoteen. Samalla kieli kehittyy entisestään, sillä toukokuussa julkaistu Python 3.14 -beta tuo mukanaan nipun merkittäviä uudistuksia, jotka tekevät kielen käytöstä entistäkin miellyttävämpää ja tehokkaampaa.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Infineon sai vihreää valoa Dresdenin uudelle tehtaalle

Infineon Technologies on saanut Saksan liittovaltion talousministeriöltä lopullisen rahoituspäätöksen uuden, huipputeknologiaan keskittyvän puolijohdetehtaan rakentamiseksi Dresdeniin. Yritys investoi Smart Power Fab -nimiseen tuotantolaitokseen yli viisi miljardia euroa omia varojaan. Hanke tuo arviolta 1000 uutta työpaikkaa alueelle.

Nokian uusi kuituratkaisu korvaa kuparikaapelit

Nokia on julkistanut uuden Aurelis Optical LAN -ratkaisunsa, joka tarjoaa yrityksille kehittyneen ja pitkäikäisen vaihtoehdon perinteisille kuparipohjaisille lähiverkoille. Uusi kuitutekniikka vähentää merkittävästi kaapelointia ja energiankulutusta, tarjoten samalla huippunopeaa ja luotettavaa verkkoyhteyttä tulevaisuuden tarpeisiin.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Lue lisää...

Selain on yritysten tietoturvan sokea piste

Yritykset nojaavat yhä enemmän verkkoselaimiin päivittäisessä työssään, mutta samalla altistuvat vakaville tietoturvauhille. NordLayerin kyberturva-asiantuntijan mukaan perinteiset selaimet muodostavat tietoturvan sokean pisteen, jota on vaikea valvoa ja suojata – erityisesti pienemmissä organisaatioissa, sanoo NordLayerin asiantuntija Edvinas Buinovskis.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article