JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tutkimuslaitos IC Insights ennustaa, että tänä vuonna myydään yhteensä yli 13,1 miljardia MEMS-anturia ja -aktuaattoria. Keskimääräinen reilun yhdeksän prosentin kasvu nostaa MEMS-anturien markkinoiden koon 17,9 miljardiin dollariin vuonna 2022.

Hieman yli puolet MEMS-piireistä on kiihtyvyysantureita, kulmanopeusantureita, paineantureita ja mikrofonipiirejä. Näistä valtaosa menee reiluun pariin miljardiin älypuhelimeen vuosittain. Useassa laitteessa antureita on useampi kappale. Autoissa MEMS-piirejä on tietysti käytetty jo pitkään ja tämäkin alue on kasvussa.

Liikkeen aistimisen lisäksi MEMS-piirejä käytetään aktuaattoreina, joilla annostellaan mustetta tulostimissa tai lääkkeitä potilaille. Myös MEMS-piirien käyttö mikropeilijärjestelmissä kasvaa koko ajan tasaisesti.

IC Insightsin mukaan MEMS-piirien keskihinnat ovat tasaantumassa. Seuraavan viiden vuoden aikana hintojen odotetaan laskevan enää kahden prosentin vauhtia. Tämä tietää hyvää MEMS-piirien valmistajille.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template