logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...
" "

Jo pitkään tunnettua GaN-teknologiaa sovellettiin alun perin mikroaaltojärjestelmien suurtaajuusosissa ja myöhemmin huimaa vauhtia kehittyneissä ledivalaisimissa. Viime aikoina galliumnitridi on osoittanut voimansa myös monenlaisissa tehonsyöttöjärjestelmissä.

Artikkelin kirjoittaja Mark Patrick toimii Mouser Electronicsin tuotteiden teknisenä markkinointipäällikkönä EMEA-alueella.

Galliumnitridillä on luontaisesti leveä johtavuusvyön ja valenssivyön välinen energiaero (band gap), jonka ansiosta se soveltuu mainiosti erittäin korkeille, jopa 60-70 gigahertsin taajuuksille. Alun perin GaN-teknologiaa hyödynnettiinkin mikroaaltoalueen tiedonsiirtojärjestelmien puolijohdekomponenteissa, joita ovat valmistaneet menestyksekkäästi Wolfspeedin (osa Cree-konsernia) kaltaiset yhtiöt.

Bristolin yliopiston tutkijat puolestaan työskentelevät tällä hetkellä timanttialustalle valmistettavien GaN-pohjaisten HEMT-rakenteiden (High Electron Mobility Transistor) parissa. Niitä voidaan soveltaa esimerkiksi seuraavien sukupolvien solurakenteisissa 5G- ja 6G-verkoissa.

Leveä energiavöiden väli on tehnyt galliumnitridistä hyvin suositun myös ledien valmistuksessa. Yritykset kuten Broadcom/Avago, STMicroelectronics ja LiteOn ovat hyödyntäneet GaN-teknologiaa entistä tehokkaampien ja kestävämpien valaistusjärjestelmien kehittämiseksi.

Jatkuva kehitystyö on painanut GaN-tuotteiden valmistuskustannuksia alaspäin, ja kasvavan tuotannon tuomat mittakaavaedut ovat vielä vauhdittaneet kehitystä. On kuitenkin todettava, että GaN-tuotannon saantolukemat ovat edelleen alhaisemmat kuin piipohjaisilla tuotteilla ja tämä vaikuttaa yhä joidenkin GaN-komponenttien hintatasoon. Tosin ajan myötä nämäkin saantolukemat paranevat ja kustannukset sen myötä alenevat.

Viime aikoina kasvanut paine kohti ajoneuvojen sähköistämistä luo uusia mahdollisuuksia GaN-teknologian hyödyntämiselle tehonsyötön sovelluksissa. Lisäksi GaN-transistorien uudenlaiset rakenteet luovat kasvavaa kysyntää yhä suuremmilla taajuuksilla ja paremmalla hyötysuhteella toimiville laitteille.

Samalla myös teholähteiden fyysistä kokoa voidaan merkittävästi pienentää. Tämä kehitys on nähtävissä kaikentyyppisissä järjestelmissä älypuhelimista ja kannettavista tietokoneista aina datakeskusten konesaleihin asti.

Langattomaan lataukseen

GaN-teknologia antaa mahdollisuuden jopa tehonsyötön ja langattomuuden yhdistämiseen – uudenalaiset langattomat latausjärjestelmät tekevät teholähteen ja ladattavan laitteen väliset latauskaapelit tarpeettomiksi. Nämä uudet nousevat sovellusalueet kasvattavat GaN-pohjaisen elektroniikan suosiota dramaattisesti.

Parannellussa toimintamuodossa GaN-kytkimen seurantanopeutta voidaan ohjailla yksinkertaisesti säätämällä hilaresistanssia, mikä vähentää suurella nopeudella tapahtuvan kytkennän tuottamia sähkömagneettisia häiriöitä (EMI) ja antaa mahdollisuuden rakentaa esimerkiksi moottoriohjausjärjestelmiä oleellisesti pienempään kokoon.

Ratkaisuja sähköautoihin

Sähköautoilla ja hybridiajoneuvoilla on huomattavan kovat vaatimukset tehonmuunnoksen osalta. Auton tavanomainen voimansiirtojärjestelmä kytkee tehoa noin 100 kilowatin tasolla, ja tyypillinen piipohjainen muunnin voi yltää noin 95 prosentin hyötysuhteeseen. Sen sijaan GaN-rakenteinen muunnin voi yltää 98-99 prosentin hyötysuhteeseen hyvin laajalla kuormitusalueella.

Ero ei ehkä näytä kovin suurelta, mutta kun piipohjaisen muuntimen käyttö haaskaa tehoa lähes 5 kilowattia, vastaava GaN-muunnin hukkaa tehoa vain noin yhden kilowatin verran. Tämä näkyy valtavana erona ajoneuvon lämmönhallinnassa, kun tehopiirien jäähdytyslevyjä voidaan merkittävästi pienentää tai jopa poistaa kokonaan.

Saavutettava tehohäviöiden 300 prosentin väheneminen antaa mahdollisuuden tehdä moottoreista ilmajäähdytteisiä perinteisen nestejäähdytyksen sijasta. Tämä on vieläkin kriittisempää alhaisilla kuormitustasoilla, jolloin piipohjaisen muuntimen hyötysuhde voi valahtaa jopa 70 prosentin tasolle, kun GaN-muunnin yltää vastaavalla kuormituksella yhä 90 prosentin lukemiin.

Useat puolijohdevalmistajat kehittävät GaN-teknologiaa tehonsyöttösovelluksiin. Mukana on sekä ST Microelectronicsin ja Panasonicin kaltaisia vakiintuneita globaalipelureita että aloittelevia yrityksiä kuten GaN Systems.

Galliumnitridiin perustuvan teknologian merkittävä etu on tehonmuunnoksen korkea hyötysuhde, mutta useita edistysaskelia on edelleen otettava, jotta tätä tekniikkaa alettaisiin hyödyntää entistä laajemmin. On vielä kyettävä osoittamaan galliumnitridin pitkäaikainen luotettavuus sekä tarjottava tehoelektroniikan kehittäjille SPICE-malleja ja suunnitteluohjeita uusien laitteiden kehittämisen tueksi.

Myös suurille jännitteille

Koska galliumnitridillä on paljon leveämpi energiavöiden väli kuin piillä, sillä on myös korkeampi läpilyöntijännite. GaN-transistoreja voidaankin käyttää sovelluksissa, joiden jännitteet ovat jopa 650-700 voltin luokkaa. Lisäksi niiden pienempi fyysinen koko piipohjaisiin MOSFET- tai IGBT-transistoreihin verrattuna synnyttää vähemmän hajakapasitansseja. Tämä puolestaan parantaa transistorien kytkentänopeuksia.

Vähäiset hajakapasitanssit yhdessä nopeiden kytkentäaikojen ja korkeiden jännitteiden kanssa tarkoittavat, että piireissä voidaan käyttää entistä pienempiä induktiivisia komponentteja kuten muuntajia ja keloja. Tämä mahdollistaa energiatehokkaiden muuntimien valmistamisen hyvin kompaktiin kokoon niin, että älypuhelinten ja kannettavien tietokoneiden laturit voidaan rakentaa lähes samaan kokoon kuin pelkkä verkkopistoke.

Vaikka GaN-kytkimet itsessään ovat hyvin suorituskykyisiä, ne tarvitsevat myös hyvin pitkälle erikoistuneet ohjainpiirit hilaohjausta varten.

Kuva 1: Panasonicin X-GaN 600V -tehotransistorin evaluointikortti.

Panasonic on aloittanut parannellussa moodissa toimivien 600V X-GaN-transistorien ja niille tarkoitettujen huippunopeiden hilaohjainten massatuotannon. Hilaohjain ohjaa transistoreita jopa 4 MHz taajuuksilla (mikä on korkea lukema tehonsyöttöpiireissä) ja integroi kytkentään myös aktiivisen tasolukitustoiminnon (Miller clamp), joka ehkäisee ongelmia huippunopeiden kytkentäprosessien aikana. Transistoreja voidaan käyttää 100 W – 5 kW tehoalueella toimivissa sovelluksissa kuten aurinkokennojen inverttereissä, datakeskusten laitekehikoissa ja mobiilitukiasemien teholähteissä. Otollisia sovelluskohteita löytyy myös AV-välineistä ja lääketieteellisistä laitteista.

Kuva 2: GaN Systemsin kehittämät E-HEMT-tyyppiset GaN-transistorit.

Jäähdytysratkaisut kevenevät

GaN Systems on puolestaan kehittänyt omia prosessejaan, piirirakenteitaan ja kotelointiratkaisujaan tavoitteenaan päästä kokonaan eroon kytkentäjohtimien bondauksesta. Tuloksena yhtiö tarjoaa nyt entistä luotettavampia IC-piirejä aiempaa pienemmissä koteloissa. Yhdistämällä kehittämänsä Island-rakenteen GaNPX-kotelointiin yhtiö tarjoaa satoihin ampeereihin yltäviä kytkinkomponentteja, joiden jäähdyttäminen onnistuu entistä pienemmillä jäähdytyslevyillä ja tuuletusratkaisuilla. Piireillä on positiivinen lämpötilakerroin, minkä ansiosta virta alkaa automaattisesti pienentyä lämpötilan noustessa. Tästä on paljon apua, kun suurivirtaisia monisiruratkaisuja halutaan pakata pieniin IC-koteloihin.

Yhtiön patentoimalla Island-rakenteella voidaan sekä pienentää piirien kokoa että alentaa GaN-kytkimien kustannuksia, kun huomattava osa kytkettävästä virrasta siirretään sirun metalloinnista erilliseen kytkentäjohtimeen.

GaN Systems on kehittänyt erittäin korkeaan hyötysuhteeseen yltävän referenssisuunnitelman, joka perustuu sillattomaan toteemipaalurakenteeseen (BTP). Tehokertoimen korjauksella (PFC) varustetun 3 kilowatin HEMT-piirin tulojännitealue on 176 – 264 volttia ja lähtöjännite 400 volttia. Vaikka BTP-PFC-rakenne on tunnettu jo vuosien ajan hyötysuhteeltaan muita parempana muunninrakenteena, vasta GaN-transitorien tarjoama huippuluokan suorituskyky mahdollistaa ratkaisun tehokkaan hyödyntämisen käytännössä.

Tavanomainen PFC-piiri koostuu täydestä tasasuuntaussillasta ja boost-tyyppisestä esiregulaattorista. Suuri osa järjestelmän tehohäviöistä syntyy kuitenkin diodisillassa, eikä tätä voida välttää edes hyödyntämällä nollapistekytkentää (zero voltage switching) boost-lohkossa. Tämä luonnollisesti rajoittaa perinteisen PFC-rakenteen korkeinta mahdollista hyötysuhdetta.

Hyvin suunniteltu PFC-aste saattaa yltää 97 tai 98 prosentin hyötysuhteeseen, mutta tätä suurempien lukemien saavuttaminen on erittäin haastavaa tavanomaisella PFC-rakenteella diodisillan kiinteiden tehohäviöiden vuoksi.

Esimerkiksi 80PLUS Titanium -hyötysuhdestandardissa vaaditaan, että puolella kuormalla hyötysuhteen on oltava vähintään 94 % alemmassa linjassa ja 97 % ylemmässä linjassa. Koska DC/DC-muuntimien hyötysuhde on tyypillisesti noin 97,5 %, PFC-asteen hyötysuhteen tulisi standardin täyttämiseksi olla yli 98,5 prosenttia. Hyödyntämällä sillatonta PFC-rakennetta voidaan häviöllisten diodien käyttäminen välttää kokonaan ja yltää hyötysuhteessa jopa yli 99 prosentin lukemiin.

BTP-PFC-rakennetta on ehdotettu tehopiireihin jo aiemminkin, mutta sen soveltaminen on ollut hyvin rajallista aivan viime aikoihin asti. Suurin haaste on ollut perinteisen piipohjaisen MOSFET-transistorin kehno palautumiskyky estotilasta puolisiltakytkennässä. GaN-transistori sen sijaan ei tarvitse lainkaan sisäistä rinnakkaisdiodia, ja hyvä suorituskyky suurilla taajuuksilla mahdollistaa rankat kytkentätehtävät puolisiltaan kytketyissä tehoasteissa.

Evaluointikortti avuksi

GaN Systemsin piiriä varten kehitetty evaluointikortti koostuu kolmesta keskeisestä osasta: emolevystä, 5 voltin GaN-puolisillan tytärkortista ja 3,3 voltin PFC-ohjaimen tytärkortista. Emolevy sisältää EMI-suotimen, käynnistyspiirin, linjataajuudella toimivan pii-mosfetin hilaohjaimineen sekä jännitteen ja virran tunnistuspiirit.

PFC-ohjaimen sisältävä tytärkortti sisältää näytteistysnastat virralle sekä tulo- ja lähtöjännitteille. Kortilla on myös neljä pulssinleveysmoduloitua (PWM) lähtöastetta, joista kaksi on johdettu GaN-puolisillalle ja muut kaksi linjataajuudella toimiville MOSFET-transistoreille.

Suurilla taajuuksilla ja tehotasoilla toimivaa GaN-teknologiaa voidaan hyödyntää myös langattomaan lataukseen. AirFuel Alliancen kaltaiset standardit vaativat tehon kytkemistä 6,78 ja 13,56 megahertsin taajuuksilla, jotka tuottavat vaikeuksia pii-mosfeteille. GaN-kytkin taas mahdollistaa sekä suurtaajuisen kytkennän että entistä pienemmän koon, joten langaton laturi voidaan sen avulla sijoittaa pienikokoiseen 700 watin yksikköön esimerkiksi kannettavia tietokoneita varten. Mutta se mahdollistaa langattoman latauksen hyödyntämisen myös paljon suuremmilla, jopa 3, 7 tai 11 kilowatin tehotasoilla sähköautoja varten.

Tärkeä lisä suunnittelijan pakkiin

Langattomien suurtaajuussovellusten jälkeen GaN-teknologia on levinnyt ledipohjaisiin valaistusjärjestelmiin ja viimeksi tehonsyöttösovellusten valtavirtaan. Sen ainutlaatuiset ominaisuudet tarjoavat 99 prosentin hyötysuhdelukemia, joita vaaditaan tämän päivän tehostandardeissa kautta kaikkien järjestelmien. Sekä kannettavat että puettavat elektroniikkalaitteet tarvitsevat yhä enemmän tehoa yhä pienemmistä latureista, ja GaN-teknologiasta on tulossa oleellinen osa suunnittelijoiden ratkaisuvalikoimaa.

Samaten siinä vaiheessa, kun sähköautoista tulee valtavirtaa, korkeaan hyötysuhteeseen yltävien suuritehoisten latausjärjestelmien kysyntä kasvaa entisestään ja galliumnitridi nousee avainteknologiaksi näihin tarpeisiin. Sekä hybridiajoneuvojen, varsinaisten sähköautojen että seuraavan sukupolven langattomasti ladattavien autojen tehonsyöttöratkaisuissa GaN-transistoreilla on hyvät mahdollisuudet edistää autoteollisuuden tulevaisuutta samaan tapaan kuin lukuisilla muillakin teollisuuden sektoreilla.

MORE NEWS

Realme näyttää, että kännykkäakuissa on paljon kehitettävää

Älypuhelinvalmistaja realme julkaisee ensi viikolla uudet realme 14 5G- ja realme 14T -mallit, jotka nostavat erityisesti akunkeston uudelle tasolle. Uutuusmallit on suunniteltu tarjoamaan poikkeuksellisen pitkän käyttöajan, ja ne haastavat kilpailijat keskiluokan älypuhelinmarkkinoilla.

EU:n Chips Act saa kovaa kritiikkiä: tavoitteet epärealistisia

Euroopan tilintarkastustuomioistuin on esittänyt voimakasta kritiikkiä EU:n puolijohdestrategiaa, eli niin sanottua Chips Actia, kohtaan. Tuoreessa raportissaan tuomioistuin toteaa, että ohjelman keskeinen tavoite – nostaa EU:n osuus kehittyneiden ja energiatehokkaiden puolijohteiden maailmanlaajuisesta tuotannosta 20 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä – on nykymenolla saavuttamattomissa.

C++ sopii piirien suunnitteluun, mutta ei aina

Diplomi-insinööri Sakari Lahden tuore väitöskirjatutkimus Tampereen yliopistosta osoittaa, että korkean tason synteesi voi jopa puolittaa piirien kehitystyöhön kuluvan ajan verrattuna manuaaliseen RTL-suunnitteluun. Erityisesti FPGA-pohjaisissa projekteissa HLS tarjoaa huomattavan tuottavuushyödyn, kun aikaa vievät mikroarkkitehtuurin yksityiskohdat jätetään automaattisen työkalun huoleksi.

Uudenlainen valoanturi kiihdyttää optisen datansiirron nopeuden jopa 10-kertaiseksi

Elektroniikka- ja materiaaliteknologiayhtiö TDK on esitellyt vallankumouksellisen uuden valoanturin, joka lupaa kiihdyttää optisen datansiirron nopeuden jopa kymmenkertaiseksi nykyisiin teknologioihin verrattuna. Kyseessä on Spin Photo Detector – niminen muunnoselementti, joka yhdistää optiikan, elektroniikan ja magneettisuuden täysin uudella tavalla.

Tämän piti olla melkein mahdotonta – Wi-Fi 7 tulee IoT-käyttöön

Synaptics on rikkonut odotuksia tuomalla Wi-Fi 7 -teknologian kevyisiin ja vähävirtaisiin IoT-laitteisiin. Yhtiön uusi Veros-sarjan piiri tarjoaa huippunopeuden, matalan latenssin ja monipuolisen yhdistettävyyden, mikä avaa uusia mahdollisuuksia älylaitteille.

Uusi eSIM tulee Telenorin IoT-verkkoon

Telenor IoT ottaa käyttöön uuden sukupolven SGP.32-eSIM-standardin syksyllä 2025, vahvistaen asemaansa edelläkävijänä teollisen IoT-yhteyksien hallinnassa. Uusi standardi tuo merkittäviä parannuksia skaalautuvuuteen, hallinnan helppouteen ja energiankulutuksen optimointiin verrattuna aiempiin eSIM-ratkaisuihin.

Olisiko UWB parempi kuulokkeisiin kuin Bluetooth?

UWB-teknologia, joka lähettää dataa nopeina purskeina erittäin laajalla taajuusalueella (3,1–10,6 GHz), tarjoaa useita etuja perinteiseen Bluetoothiin verrattuna. Siinä missä Bluetoothin parhaatkin koodekit, kuten aptX Lossless ja LDAC, jäävät 1–1,2 megabitin sekuntinopeuksiin, UWB voi teoriassa tarjota yli 100 Mbps siirtonopeuden jopa 10 metrin säteellä.

Click-lisäkortti tarkkaan moottorinohjaukseen

MIKROE on julkaissut uuden Power Step 2 Click -lisäkortin, joka tuo erittäin tarkan ja tehokkaan moottorinohjauksen osaksi mikroBUS-ekosysteemiä. Uutuus sopii vaativiin sovelluksiin, kuten robotiikkaan, lääkintälaitteisiin, antennien suuntaukseen sekä turvajärjestelmiin.

​Intelin uusi pomo laittaa tuulemaan – joka viides saa lähteä

Intel on ilmoittanut suunnittelevansa vähentävänsä jopa yli 20 prosenttia henkilöstöstään. San Francisco Chroniclen raportoimat vähennyksen olisivat samalla yhtiön historian suurin irtisanomisaalto.

Lenovo jäähdyttää GPT-laskentaa nesteellä

Lenovo on julkaissut uuden sukupolven tekoälyratkaisun, jossa yhdistyvät hyperkonvergoitu infrastruktuuri (HCI), generatiivinen tekoäly ja ensi kertaa myös nestejäähdytys. Yhtiön uusi ThinkAgile V4 -sarjan laitekokonaisuus esittelee maailman ensimmäisen nestejäähdytetyn HCI-alustan, jonka tavoitteena on tehostaa tekoälylaskentaa ja pienentää energiankulutusta jopa 25 prosentilla edellisiin sukupolviin verrattuna.

Ransomware kasvaa hurjaa vauhtia

Kiristyshaittaohjelmahyökkäysten määrä kasvoi alkuvuonna 2025 peräti 126 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, kertoo Check Point Researchin tuore raportti. Tammi-maaliskuussa kiristyshaittaohjelmaryhmät ilmoittivat yhteensä 2289 uhrista – enemmän kuin koskaan aiemmin yhden vuosineljänneksen aikana.

Kalle Härkki on VTT:n uusi toimitusjohtaja

Tekniikan tohtori Kalle Härkki on nimitetty Teknologian tutkimuskeskus VTT:n uudeksi toimitusjohtajaksi 13.8.2025 alkaen. Härkki siirtyy VTT:lle Resand Oy:n toimitusjohtajan paikalta, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2021 lähtien.

USBC-liitännästä aiempaa viileämpi

Brittiläinen tehonmuunnospiirejä kehittävä Pulsiv julkaisee uuden sarjan 65–70 W:n USB-C-moduuleja, jotka on kehitetty erityisesti asennettaviin sovelluksiin, kuten pistorasioihin, työpöytiin ja huonekaluihin. Nämä erittäin kompaktit ja täysin koottavat moduulit saavuttavat maailman alhaisimman käyttölämpötilan.

Joka neljännellä on tili, joka on murrettu heikon salasanan takia

Salasanojen huono hallinta jatkaa tietoturvariskien kasvattamista myös vuonna 2025. Tuoreen Panda Securityn tutkimuksen mukaan joka neljäs ihminen on kokenut tilimurtoja, joissa heikko salasana on ollut syynä.

Varjon 3D-maailmoja voi nyt luoda vaikka älypuhelimen kameralla

Varjo on julkaissut Teleport 2.0 -alustan, joka mullistaa tavan, jolla ammattilaiset voivat luoda korkealaatuisia 3D-maailmoja. Uusi versio mahdollistaa fotorealistisen 3D-taltioinnin millä tahansa kameralla – aina älypuhelimista droneihin – ilman raskaita fotogrammetriarvotyökaluja tai manuaalisia työnkulkuja.

Uudet moduulit tekevät Bluetoothista paremman

Bluetooth-teknologia ottaa ison harppauksen eteenpäin uusien moduulien myötä. Panasonic Industry Europe on julkaissut uuden PAN1783 Bluetooth Low Energy -moduulin, joka tuo markkinoille merkittäviä parannuksia äänenlaadun, virrankulutuksen ja monikäyttöisyyden saralla.

Canatulle tärkeä autoteollisuuden sertifiointi

Canatu on onnistuneesti uusinut tärkeän autoteollisuuden laatujärjestelmäsertifiointinsa, kun sen Vantaan tuotantolaitokselle on myönnetty jatkettu IATF 16949:2016 -sertifikaatti. Sertifiointi on voimassa vuoteen 2028 asti ja vahvistaa Canatun asemaa luotettavana toimittajana maailmanlaajuisessa autoteollisuudessa.

Raipe vienyt tekoälyä 6-0

Digian tekoäly on yrittänyt datan perusteella ennustaa Liigan voittajaa lähes ifk-maisella menestyksellä. Nyt Digia myöntää, että SaiPa on Raimo Helmisen luotsaamana yllättänyt niin tekoälyn kuin koko jääkiekkoyleisön. SaiPan mestaruuteen tekoäly ei vieläkään usko, vaan povaa mestariksi KalPaa.

Sähköauton akku lähes täyteen 18 minuutissa

Autoteollisuus otti merkittävän askeleen kohti seuraavan sukupolven sähköajoneuvoja, kun Stellantis ja Factorial Energy julkistivat onnistuneen validoinnin uudelle kiinteän elektrlyytin FEST-akkuteknologialle. Uudet 77Ah-akut tarjoavat 375 Wh/kg energiatiheyden ja mahdollistavat akun lataamisen täyteen vain 18 minuutissa.

TSMC: CPU-sirut 1,4 nanometriin, RF-piirit neljään nanometriin

TSMC esitteli Pohjois-Amerikan teknologiaseminaarissaan seuraavan sukupolven A14-prosessinsa, joka vie prosessoritekniikan uudelle 1,4 nanometrin aikakaudelle. Samalla yhtiö julkisti myös uuden N4C RF -prosessin, joka tuo neljän nanometrin valmistustekniikan radioyhteyksiä hyödyntäviin siruihin.

Rekoistakin pitää tulla hiilivapaita

Maantiekuljetukset ovat elintärkeitä talouselämälle. Kuorma-autoilla kuljetetaan ruokaa, tarvikkeita, materiaaleja ja monia muita tavaroita mihin tahansa paikkaan. Vaikka keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen osuus maailman ajoneuvoista on vain neljä prosenttia, niiden osuus tieliikenteen hiilidioksidipäästöistä on 40 prosenttia, tehden niistä kasvihuonekaasupäästöjen päälähteen, joka on otettava huomioon pyrittäessä kohti hiilivapautta.

Lue lisää...

Kovaa käyttöä kestävät koneet voi ostaa palveluna

Kenttätyö vaatii kovia koneita – ja nyt ne saa palveluna. Panasonicin uusi Toughbook Mobile-IT As-A-Service (MaaS) -ratkaisu mullistaa tavan, jolla liikkuvaa työtä tukevat laitteet ja IT-palvelut hankitaan ja hallitaan. Ei enää isoja kertahankintoja, pitkiä IT-projekteja tai laitteiden elinkaaren miettimistä – nyt saat kaiken tarvittavan helposti ja kuukausimaksulla.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article