Vaikka pankit ja muut rahoitusalan tahot tekevät paljon suojatakseen asiakkaitaan korttipetoksilta, rikolliset onnistuvat siitä huolimatta tihutyöissään. NordVPN:n uusimmassa tutkimuksessa analysoitiin 6 miljoonaa maksukorttia, jotka löytyivät pimeästä verkosta. Kaksi kolmasosaa korteista oli yhdistetty muihin yksityisiin tietoihin, kuten osoite, puhelinnumero, sähköpostosoite tai jopa sosiaaliturvatunnus.
Analysoiduista korteista 2321 kuului suomalaisille. Tutkijat myös arvioivat, että suomalaisten korttien keskihinta pimeässä verkossa on 3,40 euroa, kun kaikkien korttien keskihinta oli 6,37 euroa. Suomalaiset kortit eivät ole kovin alttiita petoksille: NordVPN:n korttipetosriski-indeksillä (0-1) suomalaisten korttien lukemaksi tuli on 0,34.
NordVPN:n kyberturvallisuusneuvoja Adrianus Warmenhovenin mukaan kuusi miljoonaa korttia on kuitenkin vain jäävuoren huippu. - Korttien kanssa myynnissä olevat tiedot tekevät ilmiöstä paljon vaarallisemman. Useimmat kortit, jotka löysimme tutkimuksemme aikana, myytiin yhdessä uhrien sähköposti- ja kotiosoitteen kanssa, joita on mahdoton arvata. Voimme päätellä, että ne varastettiin käyttämällä hienostuneempia menetelmiä, kuten tietojenkalastelua ja haittaohjelmia.
1 000 myynnissä olevaa maksukorttia sisälsi niiden suomalaisen omistajan kotiosoitteen, 700 korttia sisälsi puhelinnumeron, 500 korttia sisälsi sähköpostiosoitteen ja noin 11 korttia sisälsi omistajan syntymäajan.
Jos käyttäjän korttitiedot paljastuvat tietovuodossa tai hakkeri paljastaa ne sekä osoitteet ja muita henkilötietoja, se voi johtaa identiteettivarkauteen. Kun hyökkääjä on saanut tietoonsa uhrin nimen, kotiosoitteen ja sähköpostiosoitteen, he voivat jopa hyödyntää laillisia metodeja (kuten käyttää EU:n tietosuoja-asetuksen oikeutta pääsyyn omiin tietoihin) edistääkseen identiteettivarkautta tai tehdäkseen muita rikoksia.
Lisätietoja täällä.