logotypen
 
 

IN FOCUS

Gallimnitridi tuo laatua, kestävyyttä ja luotettavuutta

Gallium-nitridi (GaN) tarjoaa merkittäviä etuja tehokkuuden ja tehotiheyden lisäämisessä, mikä mahdollistaa suunnittelijoille huomattavasti haastavampien virtalähdemääritysten täyttämisen verrattuna piipohjaisiin MOSFET-komponentteihin. Yksi kohtuullinen huolenaihe minkä tahansa uuden, merkittäviä etuja tarjoavan teknologian suhteen on sen kestävyys ja luotettavuus. Poistaaksemme mahdolliset epäilykset, joita käyttäjillä saattaa olla, tarkastellaan GaN-teknologian kestävyyttä, luotettavuutta ja laatua.

Lue lisää...

Vuonna 2020 markkinoilla on jo lähes miljardi laitetta, joita voidaan ladata langattomasti. Tähän on tarjolla kolme pääasiallista tekniikkaa, joista Qi-tekniikka on selvästi markkinajohtajan asemassa.

Allied Business Intelligencen mukaan Wireless Power Consortiumin Qi-latauslaitteita on viiden vuoden päästä myyty 713 miljoonaa. Samaan aikaan PMA-järjestön Powermat- ja Rezence-tekniikkaan perustuvia laitteita on myyty 213 miljoonaa.

Qi perustuu magneettiseen induktioon kahden käämin välillä, joista toinen (lähetin) on latausalustassa ja toinen (vastaanotin) mobiililaitteessa. Jjokaista ladattavaa laitetta varten täytyy olla yksi lähetin. Lisäksi tehon siirtäminen maksimiteholla ja yhteyden toimiminen edellyttää, että käämien välinen maksimietäisyys on korkeintaan neljä senttia.

PMA:n Power 2.0 -tekniikka hyödyntää sekin magneettista induktiota, joka toimii hyvin samoin kuin Qi. Sen etuna on ohjelmisto, jonka ansiosta Starbucksin ja McDonaldsin kaltaiset toimijat voivat monitoroida ja hallita latauspisteidensä käyttöä. Kolmas järjestö A4WP ajaa puolestaan standardiksi Qualcommin kehittämää WiPower-tekniikkaa. WiPower käyttää magneettista resonanssia, joka eroaa magneettisesta induktiosta ja toimii lisäksi korkeammilla taajuuksilla kuin Qi ja Power 2.0.

Magneettisessa resonanssissa sähköenergia siirtyy kahden käämin välillä, jotka on viritetty värähtelemään samalla taajuudella. Kun sekä lähetin että vastaanotin värähtelevät samalla taajuudella, vastaanotin muuntaa lähettimen generoimasta sähkömagneettisesta kentästä tulevan tehon sähkövirraksi, jolla voidaan sähköistää tai ladata mobiililaite.

MORE NEWS

Tarkempi tehonhallinta pidentää Bluetooth-laitteen toiminta-aikaa

Nordic Semiconductor uusi nPM2100-tehonhallintapiiri pidentää paristokäyttöisten BLE-laitteiden toiminta-aikaa. Piiri sisältää erittäin tehokkaan boost-säätimen ja laajan valikoiman energiansäästöominaisuuksia, jotka merkittävästi pidentävät kertakäyttöparistoilla toimivien laitteiden käyttöaikaa.

Kvanttikoneen hyökkäyksen kestävä suojaus tuli mikro-ohjaimelle

Infineon on saavuttanut merkittävän virstanpylvään yhteistyössä Saksan liittovaltion tietoturvaviraston (BSI) kanssa. Infineon on ensimmäinen yritys maailmassa, joka on saanut Common Criteria EAL6 -sertifikaatin kvanttikoneiden hyökkäyksen kestävän PQC-algoritmin toteuttamisesta TEGRION-turvaohjaimella.

Muuttamalla vähän Linux-koodia datakeskuksen virrankulutus voi laskea 30 prosenttia

Kanadalaisen Waterloon yliopiston tutkijat ovat löytäneet keinon vähentää joidenkin datakeskusten energiankulutusta jopa 30 prosentilla. Mikä ihmeellisintä, tämä onnistuisi muuttamalla vain 30 koodiriviä Linux-ytimessä.

Anturi älypuhelimessa löytää sairaudet ja tunnistaa pilaantuneen ruuan

Aalto-yliopiston tutkijat ovat kehittäneet pienikokoisen anturin, joka tunnistaa ihmisille näkymättömiä valon ominaisuuksia. Tulevaisuudessa tämä tehokas, mutta edullinen spektrometri voitaisiin integroida vaikkapa esimerkiksi älypuhelimeen. Tällöin älypuhelin voisi diagnosoida sairauksia, havaita väärennettyjä lääkkeitä tai varoittaa pilaantuneesta ruoasta.

Tämän takia 80 prosenttia yrityksistä epäonnistuu tekoälyn käyttöönotossa

Tekoäly voi tutkitusti parantaa päätöksentekoa, jouduttaa innovaatioita ja auttaa johtajia lisäämään työntekijöiden tuottavuutta. Tästä ja useimpien yritysten parhaista pyrkimyksistä huolimatta tutkimukset kuitenkin osoittavat, että vain noin viidennes yrityksistä onnistuu tekoälyteknologioiden hyödyntämisessä toivomallaan tavalla, sanoo apulaisprofessori Natalia Vuori Aalto-yliopistosta.

Piirin osa "sirpale" sai ensimmäisen standardinsa

Piiriteknologian kehitys on ottanut merkittävän askeleen eteenpäin, kun Arm julkaisi ensimmäisen julkisen spesifikaation Chiplet System Architecture (CSA) -standardille. Tämä uusi standardi tähtää sirpaleteknologian yleistymiseen ja kehityksen vauhdittamiseen tarjoamalla yhtenäiset säännöt sirpaleiden suunnitteluun ja yhteentoimivuuteen.

Rohde & Schwarz toi skooppimittaukset PC:lle

Saksalainen Rohde & Schwarz on julkistanut uuden R&S ScopeStudio -sovelluksen, joka tuo MXO-sarjan oskilloskooppien toiminnot suoraan PC:lle. Tämä innovatiivinen ratkaisu parantaa insinööritiimien työskentelyä tarjoamalla monipuoliset työkalut mittausten visualisointiin, analysointiin, dokumentointiin ja jakamiseen, mikä tekee kehitysprosesseista entistä tehokkaampia.

Donitsi-moottorillaan kohahduttanut suomalaisyritys uskoo koodittomaan kehitykseen

Suomalainen Donut Lab, jonka tausta on Verge-sähkömoottoripyörissä, esitteli CES-messuilla sähkömoottorin, jota kehuttiin maailman suorituskykyisimmäksi. Yhtiö haluaa lisäksi kehittää ohjelmistokehitystyökaluja, joiden avulla ajoneuvojen kehityksestä tulee huomattavasti tehokkaampaa ja ketterämpää. Toimitusjohtaja Marko Lehtimäki uskoo koodittomaan kehitykseen.

Samsung on tekoälypuhelimissa pisimmällä, mutta sekin on vasta alussa

Samsung esitteli eilen illalla uuden älypuhelimiensa lippulaivasarjan. Galaxy S25 pitää sisällään kolme eri mallia, joissa ulkoiset uudistukset ovat minimaalisia, mutta laitteiden sisällä tapahtuu paljon aiempaa enemmän. Samsung osoittaa samalla olevansa selvästi pisimmällä siinä, miten tekoälyä voidaan hyödyntää älypuhelimissa.

Tekoäly mullistaa koodaamisen - myös haittakoodin

Vuosi 2025 on käänteentekevä tekoälyn (AI) ja kyberturvallisuuden kehityksessä. Nopeasti etenevä tekoälyn kehitys vaikuttaa syvällisesti digitaaliseen maailmaan, tuoden sekä uusia mahdollisuuksia että merkittäviä haasteita, kirjoittaa tietoturvayritys Check Pointilla AI-teknologioista vastaava Dan Karpati.

Maailman nopein e-urheilunäyttö virkistyy 600 kertaa sekunnissa

Taiwanilaisen BenQ:n omistama ZOWIE on julkistanut uuden XL2586X+ e-urheilunäytön, joka asettaa uudet standardit pelaamisen suorituskyvylle. Näytön Fast-TN-paneeli mahdollistaa huikean 600 Hz:n virkistystaajuuden, tehden siitä markkinoiden nopeimman näytön. Uusi DyAc 2 -teknologia minimoi liikkeestä johtuvan epätarkkuuden, mikä varmistaa sulavan kuvan ja tarkan toiston myös nopeatempoisissa pelitilanteissa.

Suomalaistutkijat mukana kehittämässä parempia OLED-materiaaleja

Suomalaiset tutkijat ovat mukana kehittämässä uuden sukupolven materiaaleja, jotka voivat merkittävästi parantaa orgaanisten valodiodien (OLED) suorituskykyä. Itä-Suomen yliopiston tutkijat osallistuivat tutkimusprojektiin, jossa kehitettiin 1,3,5-oksadiatsiinia sisältäviä uusia isäntämateriaaleja. Nämä materiaalit tarjoavat innovatiivisia ratkaisuja erityisesti syvän sinisen OLED-valon tuottamiseen, joka on ollut yksi alan suurimmista haasteista.

TSN ja Ethernet ovat avain ajoneuvojen reaaliaikaisiin vaatimuksiin

Ajoneuvojen kehittyessä kohti älykkäämpiä ja verkottuneempia järjestelmiä, reaaliaikaisen ja luotettavan tiedonsiirron merkitys kasvaa. Ethernetin Time-Sensitive Networking (TSN) -laajennukset tarjoavat deterministisiä ratkaisuja, jotka takaavat kriittisen datan oikea-aikaisen toimituksen. Tämä artikkeli esittelee, miten TSN-teknologia ja laitteet, kuten Toshiban TC9562 ja TC9563, mahdollistavat tulevaisuuden ajoneuvojen tehokkaan ja turvallisen tiedonsiirron.

Nokian Teknologia-ryhmä löysi vetäjän talon sisältä

Nokia ilmoitti tänään nimittäneensä Patrik Hammarénin Teknologia-liiketoimintaryhmän johtajaksi ja Nokian johtoryhmän jäseneksi. Hammarén on pitkän linjan nokialainen ja ollut yhtiössä vuodesta 2007 lähtien.

Teknologiajätit todella kuuntelevat keskusteluitasi – testaa itse

NordVPN:n tutkijat ovat kehittäneet yksinkertaisen testin, jonka avulla voit selvittää, kuunteleeko älylaitteesi sinua. Moni käyttäjä on epäillyt, että sovellukset ja laitteet kuuntelevat keskusteluja mainonnan kohdentamista varten – ja testin tulokset näyttävät vahvistavan tämän.

Tekoäly vetää it-investoinnit uuteen huippuun

Maailmanlaajuiset it-investoinnit nousevat tänä vuonna uuteen ennätykseen, kertoo tutkimusyhtiö Gartner. it-järjestelmiin panostetaan tänä vuonna 9,8 prosenttia enemmän kuin vuonna 2024. Kokonaisuudessaan investointien määrä on arviolta 5,61 biljoonaa dollaria vuonna 2025.

Valolla toimiva muisti tuo jopa 100-kertaisen laskentanopeuden

Uuden mullistavan teknologian myötä tietokoneiden ja tekoälyjärjestelmien laskentateho voi harpata täysin uudelle tasolle. Kansainvälinen tutkijaryhmä on kehittänyt innovatiivisen valoon perustuvan muistialustan, joka tarjoaa huikean nopeuden ja energiatehokkuuden yhdistelmän. Teknologiaa esittelevä tutkimus on julkaistu arvostetussa Nature Photonics -tiedejulkaisussa.

Yksi sormus hallitsee kaikkia älylaitteita

Älylaitteiden määrä kodeissa kasvaa, mutta niiden ohjaaminen perustuu yhä älypuhelimeen tai äänikomentoihin. Washingtonin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet IRIS-älysormuksen, jonka avulla käyttäjät voivat hallita kodin älylaitteita yksinkertaisesti osoittamalla niitä ja painamalla sormuksen painiketta.

DORA on täällä - pankeille ja rahoituslaitoksille tiukat vaatimukset

EU:n DORA-säännös (Digital Operational Resilience Act) on Euroopan unionin sääntelykehys, jonka tarkoituksena on parantaa rahoitusalan digitaalista toimintavarmuutta. Sen siirtymäaika on nyt päättynyt, joten lainsäädännän täytyy olla käytössä.

Yksityisyys vai turvallisuus? Laitevalmistajan pitää suojata molemmat

Turvallisuuden ja yksityisyyden suojelu ovat yhtä tärkeitä, eivätkä ne ole toistensa vaihtoehtoja. Vaikka turvallisuusuhat saattavat vaikuttaa akuutimmilta, myös yksityisyydensuojan laiminlyönti voi johtaa merkittäviin haittoihin, kirjoittaa Qualcomm Innocation Centerin suunnittelujohtaja Tyler Baker.

TSN ja Ethernet ovat avain ajoneuvojen reaaliaikaisiin vaatimuksiin

Ajoneuvojen kehittyessä kohti älykkäämpiä ja verkottuneempia järjestelmiä, reaaliaikaisen ja luotettavan tiedonsiirron merkitys kasvaa. Ethernetin Time-Sensitive Networking (TSN) -laajennukset tarjoavat deterministisiä ratkaisuja, jotka takaavat kriittisen datan oikea-aikaisen toimituksen. Tämä artikkeli esittelee, miten TSN-teknologia ja laitteet, kuten Toshiban TC9562 ja TC9563, mahdollistavat tulevaisuuden ajoneuvojen tehokkaan ja turvallisen tiedonsiirron.

Lue lisää...

Tekoäly mullistaa koodaamisen - myös haittakoodin

Vuosi 2025 on käänteentekevä tekoälyn (AI) ja kyberturvallisuuden kehityksessä. Nopeasti etenevä tekoälyn kehitys vaikuttaa syvällisesti digitaaliseen maailmaan, tuoden sekä uusia mahdollisuuksia että merkittäviä haasteita, kirjoittaa tietoturvayritys Check Pointilla AI-teknologioista vastaava Dan Karpati.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
Tapahtuma: Winter Satellite Workshop 2025
Espoo Otaniemi / Dipoli, 21. - 23.1.2025
Lisätietoja täällä
 
Tapahtuma: EMC -seminaari (Kotel)
Tampere 5. – 6.2.2025. Lisätietoja: asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com

R&S -seminaari: Demystifying SA and VNA
Oulussa 12.2.2024 ja Vantaalla 13.2.2024
Ilmoittautuminen: asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com

 
R&S -koulutus: RF Mittaustekniikan 2-päiväinen koulutus (huom. maksullinen)
Vantaalla 12.-13.3.2025
Ilmoittautuminen: RF Mittaustekniikka - Rohde & Schwarz Finland Oy
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

 
article