Vuonna 2020 markkinoilla on jo lähes miljardi laitetta, joita voidaan ladata langattomasti. Tähän on tarjolla kolme pääasiallista tekniikkaa, joista Qi-tekniikka on selvästi markkinajohtajan asemassa.
Allied Business Intelligencen mukaan Wireless Power Consortiumin Qi-latauslaitteita on viiden vuoden päästä myyty 713 miljoonaa. Samaan aikaan PMA-järjestön Powermat- ja Rezence-tekniikkaan perustuvia laitteita on myyty 213 miljoonaa.
Qi perustuu magneettiseen induktioon kahden käämin välillä, joista toinen (lähetin) on latausalustassa ja toinen (vastaanotin) mobiililaitteessa. Jjokaista ladattavaa laitetta varten täytyy olla yksi lähetin. Lisäksi tehon siirtäminen maksimiteholla ja yhteyden toimiminen edellyttää, että käämien välinen maksimietäisyys on korkeintaan neljä senttia.
PMA:n Power 2.0 -tekniikka hyödyntää sekin magneettista induktiota, joka toimii hyvin samoin kuin Qi. Sen etuna on ohjelmisto, jonka ansiosta Starbucksin ja McDonaldsin kaltaiset toimijat voivat monitoroida ja hallita latauspisteidensä käyttöä. Kolmas järjestö A4WP ajaa puolestaan standardiksi Qualcommin kehittämää WiPower-tekniikkaa. WiPower käyttää magneettista resonanssia, joka eroaa magneettisesta induktiosta ja toimii lisäksi korkeammilla taajuuksilla kuin Qi ja Power 2.0.
Magneettisessa resonanssissa sähköenergia siirtyy kahden käämin välillä, jotka on viritetty värähtelemään samalla taajuudella. Kun sekä lähetin että vastaanotin värähtelevät samalla taajuudella, vastaanotin muuntaa lähettimen generoimasta sähkömagneettisesta kentästä tulevan tehon sähkövirraksi, jolla voidaan sähköistää tai ladata mobiililaite.