Tällä hetkellä Python, Java, C ja C++ ovat suosituimmat ohjelmointikielet. Mutta mikä on tilanne vuonna 2050? Tätä on vaikea ennustaa, mutta AnalyticsInsight on yrittänyt. Sen mukaan kärjessä jatkaa Python. Perustelujen mukaan Pythonin etu on monipuolisuus. Pythonilla voidaan toteuttaa yksinkertaisia ​​komentosarjoja tai kehittyneitä verkkosovelluksia. Python on helpottanut kehittäjien mahdollisuuksia käyttää erilaisia ​​ohjelmointityylejä. Sitä pidetään yhtenä helpoimmin opittavista  ohjelmointikielistä.

JavaScriptille ennustetaan kakkosijaa. Sitä pidetään ihanteellisena ohjelmointikielenä, jos tavoitteena on luoda dynaamisia web-elementtejä, kuten animoitua grafiikkaa tai interaktiivisia karttoja. Kolmanneksi tärkeimmäksi olisi nousemassa Googlen kehittämä Golang. Go on nopeasti kerännyt huomiota kaikkialta ympäri maailmaa, koska se pystyy käsittelemään moniytimis- ja verkkojärjestelmiä ja valtavia koodikantoja.

Javan veikataan säilyttävän merkityksensä. AnalyticsInsightin listalle se on sijalla neljä. Javaa luonnehditaan ennen kaikkea yleiskäyttöiseksi. Viidentenä listalla on C#, jonka kyky tukea olio-ohjelmointia on yksi tärkeimmistä syistä sen kasvavan suosion takana. C#:n katsotaan olevan ihanteellinen Windows-, Android- ja iOS-sovelluksiin, joten ei ihme, että C# pääsee 10 parhaan ohjelmointikielen joukkoon tulojen ja mahdollisuuksien kannalta.

Koko top10-lista löytyy täältä

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost €500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template