logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

Kaikkialla maailmassa halutaan päästä hiilidioksidipäästöissä nettonollan tasolle. Teollisuus voisi olla tässä edelläkävijänä. Hyödyntämällä Teollisuus 4.0 -konseptia valmistajat voivat yhdistää lukuisia eri tekniikoita liiallisten hiilidioksidipäästöjen ja turhan energiankäytön vähentämiseen. Yhdessä ne tukevat tavoitetta, joka mahdollistaa nettonollatasoisen toiminnan.

Artikkelin kirjoittaja Ankur Tomar toimii Farnell-yhtiössä alueellisten ratkaisujen markkinointipäällikkönä. 

Maailman hiilidioksidipäästöt saavuttivat huippulukeman 36,7 miljardia tonnia vuonna 2019. Talouskasvun vetämänä päästötaso oli silloin jo 60 prosenttia suurempi kuin vuonna 1990. Sen jälkeen paine päästöjen hallintaan on vain kasvanut.

Teollisuus voisi olla tässä kehityksessä johtavassa asemassa, sillä valmistusprosessien aikana syntyvä hiilidioksidi muodostaa merkittävän osan maailman kokonaispäästöistä. Esimerkiksi kaikkialla tarvittavan valtavan määrän vuoksi pelkästään betonin valmistus tuottaa noin 8 prosenttia kaikista vuotuisista hiilidioksidipäästöistä.

Useat teollisuusjärjestöt ovat jo sitoutuneet nettonollatason toimintaan viimeistään vuosisadan puoliväliin mennessä. Nettonolla-periaatteen mukaisesti teollisuus sitoutuu olemaan tuottamatta kasvihuonekaasupäästöjä, joita ei kompensoida jollain tavalla.

Teollisuusyritykset voivat joko siirtyä prosesseihin, jotka eivät alun perin tuota kasvihuonekaasuja, tai halutessaan kompensoida päästöjä joissakin prosessin osissa. Tämä tarkoittaisi uusien menetelmien käyttöönottoa hiilidioksidin ja muiden kasvihuonekaasujen ottamiseksi talteen tai käyttämiseksi suoraan tai ostamalla päästöoikeuksia hiilen sitomiseen erikoistuneilta organisaatioilta.

Päähuomio energiankäyttöön

Miltei kaikilla toimialoilla on vaikea saavuttaa nettonollatasoa, ja tavoitteeseen pääseminen vaatii huomiota koko tuotanto- ja toimitusketjun jokaiselta osalta. Organisaatioiden on otettava vastuu ketjun jokaisen vaiheen tuottamista kasvihuonekaasuista ja löydettävä keinot vähentää päästöjä tai jopa poistaa ne kokonaan.

Selkeät säästökohteet ovat tiedossa varsinkin energiankulutuksessa, joka usein tuottaa suurimman osan teollisuuden koko toimitusketjun kasvihuonekaasupäästöistä. Osa energiankulutuksesta on väistämätöntä, mutta jos sitä voidaan siirtää uusiutuviin lähteisiin, päästötaseessa päästään nettonollaan helpommin.

Teollisen tuotannon keskeinen teema on viime vuosina ollut JIT-toimitusten (just-in-time) hallinta, mutta nettonolla-tavoite saattaa muuttaa maksimaalisen tehokkuuden laskentatapaa. Jos tuotantolaitoksen alueelle rakennetaan itse tuotettuun tuuli- tai aurinkoenergiaan perustuvaa kapasiteettia, voidaan valita, käytetäänkö kaikki energia itse vai myydäänkö osa julkiseen verkkoon. Verkkoon myytäessä uusiutuvien energialähteiden keskeinen tuotanto-ongelma on kuitenkin se, että tuotetun energian määrä harvoin korreloi kysynnän kanssa.

Tämä voi johtaa tilanteisiin, joissa ylimääräistä energiaa ei voida myydä sähköverkkoa hallinnoivalle operaattorille, vaan se pitää joko varastoida tai generaattorit on sammutettava väliaikaisesti. Vaihtoehtoisesti, jos suuria energiamääriä tarvitsevia prosesseja tehostetaan energiaylijäämän aikana, valmistaja voi parantaa kykyään vähentää hiilidioksidin kokonaispäästöjä varastoimalla etukäteen ylimääräistä energiantuotantoa keskeneräisiä töitä varten käytettäväksi myöhemmin.

Pilvi- ja reunalaskenta avuksi

Keskeisten tuotantoprosessien ohjausjärjestelmien toiminta voidaan liittää laajamittaiseen takaisinkytkentäpiiriin, joka hyödyntää pilvi- ja reunalaskennasta saatavaa suurta laskentatehoa. Pilvipalvelimet voivat käyttää tekoälymalleja (AI), jotka oppivat parhaiten varautumaan energiatasojen muutoksiin ja reagoimaan sään ja muiden ympäristötekijöiden aiheuttamiin vaihteluihin.

Korkeiden lämpötilojen tarve joissakin vahvasti hiilipitoisissa prosesseissa saattaa rajoittaa sitä, kuinka nopeasti järjestelmä voi reagoida muuttaakseen kokonaispäästöjä. Tämä saattaa rajoittaa kykyä reagoida energiankäytön muutoksiin. Ainakin käytettävän energiayhdistelmän tarkka seuranta kaikissa pisteissä antaa arvokasta tietoa päästöoikeuksien hyödyntämisen ja hiilidioksidin talteenottoratkaisujen suunnittelua varten.

Teollisten ohjausjärjestelmien integroijat ja operaattorit voivat soveltaa erilaisia strategioita mahdollistaakseen saumattoman siirtymisen nykyisistä arkkitehtuureista sellaisiin, jotka hyödyntävät kaikkia reunalaskennan etuja näissä ympäristöissä.

Huomiota prosessien ohjaukseen

On paljon muitakin mahdollisuuksia päästä nopeammin nettonollaan. Hyvä esimerkki on sementin valmistus. Sementtiprosessin ytimenä oleva kemiallinen reaktio vastaa noin puolta tuotannon kokonaispäästöistä. Vaikka sementtiteollisuus on maailmanlaajuisesti parantanut energiatehokkuuttaan, kansainvälinen energiajärjestö IEA (International Energy Agency) raportoi viime vuonna, että joidenkin alueiden tuottajat eivät ole pysyneet mukana kehityksessä.

Eroa analysoineet tutkijat huomauttivat, että ongelmana on sementin tärkeimpien ainesosien valmistuksen aikana tapahtuvan reaktion olosuhteiden huonompi hallinta. Tarkempi prosessinhallinta ratkaisisi ongelman ja tarjoaisi mahdollisuuksia vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Epäilemättä on monia muitakin teollisuusaloja, joilla parannettu prosessinhallinta voi edistää yleistä energiatehokkuutta skaalan eri tasoilla. Prosessien tiukempi valvonta voi vähentää tarpeetonta hukkalämpöä tai sivutuotteita. Materiaalien liikkeiden parempi ennustaminen vähentää kuljetusten energiankulutusta.

Entistä tehokkaampien ohjainten käyttö kohdentuu yksittäisiin toimilaitteisiin ja moottoreihin. Moottorit muodostavat noin 70 prosenttia prosessilaitosten koko energiankulutuksesta. Tähän asti teollisuustuotannossa on käytetty yleisesti melko energiatehottomia asynkronisia AC-moottoreita, koska niiden pääomakustannukset ovat alhaiset ja niitä on helppo huoltaa.

Uudemmat moottoritekniikat tarjoavat kuitenkin paljon paremman hallinnan ja energiatehokkuuden sekä vähentävät toimintaan liittyviä teknisiä ongelmia kuten moottorin jättämää (slip). Sen sijaan, että AC-moottoria pyöritettäisiin korkean vääntömomentin ylläpitämiseksi jatkuvasti vaihteiston kautta, elektronisesti ohjattu synkroninen moottori voidaan ohjelmoida käynnistymään vain tarvittaessa ja tuottamaan mitä tahansa ohjausalgoritmin määrittämää vääntömomenttia ja nopeutta. Eatonin ja Maxonin kaltaisten toimittajien tarjoamien elektronisten säätimien ja moottorikäyttöjen hyödyntäminen alentaa sähkönkulutusta ja vähentää myös lämmöntuotantoa ja kulumista.

Lähi- ja etäviestintä hyödyksi

Tieto siitä, milloin ja miten koneita käytetään, on avaintekijä materiaali- ja energiatehokkuuden maksimoinnissa. Tässä Teollisuus 4.0 -konseptin teknologiat nousevat etualalle. Perustana olevan arkkitehtuurin avaintekijä on lyhyen ja pitkän kantaman viestinnän käyttäminen, jotta paikalliset ohjausjärjestelmät voivat jakaa tietoa.

Nämä järjestelmät voivat varmistaa, että kuljettimet ovat aktiivisia vain silloin, kun tuotteita on siirrettävä paikasta toiseen ja että työstökoneet voidaan sammuttaa, kun komponentteja ei tarvitse käsitellä. Ja vastaavasti siirtyä valmiustilaan, kun prosessiin on tulossa uusi komponentti toimitettavaksi tuotantosoluun. Laajasti hajautetuilla antureilla ja laskenta-alustoilla on tärkeä osa tuotantoympäristöstä kerätyn tiedon vastaanottamisessa sekä päätösten tekemisessä - joskus etäpalvelimien tuella - reaaliajassa tehtyjen havaintojen perusteella.

Bluetoothin, WiFin ja LoRaWANin kaltaisten langattomien protokollien lisääntyvä käyttö helpottaa anturien asentamista sinne, missä niitä eniten tarvitaan. Tämä lisää käytössä oleviin työstökoneisiin ja niitä hallitseviin järjestelmiin tietoja välittävää instrumentointia. Näiden anturien ja pilvituen sisällyttäminen ei kuitenkaan edellytä ohjausjärjestelmien täydellistä uudistamista.

Monissa tapauksissa yksittäisiä työstökoneita hallitsevat ohjelmoitavat logiikkaohjaimet (PLC) voivat olla sopiva ratkaisu useiksi vuosiksi. Niitä voidaan kuitenkin täydentää teollisuustietokoneilla, jotka on toteutettu DIN-kiskomoduuleina, jotta ne voidaan helpommin liittää tehdasympäristöihin. Kehittyneet PLC:t (esim. Industrial Shields ja Kunbus) voivat toimia tehokkaina päivityksinä nykyisiin logiikkaohjaimiin, jos ohjausalgoritmeista halutaan muokata kehittyneempiä versioita.

Käyttämällä Ethernetiä ja vastaavia laajakaistayhteyksiä reunapalvelimet voivat ottaa syötteitä useista logiikoista ja ohjausjärjestelmistä sekä integroida ne edistyneisiin malleihin, jotka varmistavat tiiviin koordinoinnin koko tehtaassa sekä aktivoivat ja deaktivoivat järjestelmiä lennossa, jotta ylimääräistä energiaa ei hukata.

Älykkäät anturit tärkeitä

Älykkäisiin valvontajärjestelmiin liitettyjen anturien laaja käyttö antaa mahdollisuuden varmistaa, että koneet toimivat huipputeholla ja minimoivat hävikin. Jos järjestelmät havaitsevat poikkeaman normaaleista toimintaparametreista testauksen ja tarkastuksen aikana, vastaavat laitteet voidaan poistaa käytöstä ja tutkia nopeasti. Näin vältytään romuttamiselta ja uudelleenkäsittelyltä, jotka muuten vaikuttaisivat negatiivisesti päästöraportteihin ja aiheuttaisivat suoria kustannuksia yritykselle.

Valmistajat voivat myös hyödyntää ennakoivaa huoltoa varmistaakseen työstökoneiden ja muiden mekaanisten järjestelmien huipputehokkuuden. Samoin voidaan ajoittaa huollot sellaisiin jaksoihin, jotka parhaiten tukevat asetettuja tavoitteita kuten alhaisia hiilidioksidipäästöjä.

Perinteisesti päätöstä siirtää koneet offline-tilaan olisivat ohjanneet perinteiset työtavat. Nyt analyysiohjelma voi kuitenkin määrittää, että halvin tapa on ajoittaa huolto tehtäväksi silloin, kun vähähiilisiä energialähteitä on vähemmän saatavilla kuin muina aikoina. Kokemukseen perustuvat tekoälymallit voivat käyttää useita tehdasjärjestelmien syötteitä määrittääkseen, mikä on paras toimintatapa.

Kaikki yhteen

Jo yksittäiset muutokset ja parannukset voivat vähentää teollisuuden kasvihuonekaasupäästöjä. Hyödyntämällä Teollisuus 4.0 -konseptia valmistajat voivat kuitenkin yhdistää lukuisia eri tekniikoita hiilidioksidipäästöjen ja energiankäytön vähentämiseen. Niistä jokainen tukee tavoitetta, joka mahdollistaa nettonollatasoisen toiminnan.

Korkeaan palvelutasoon yltävät elektroniikkakomponenttien jakelijat, kuten Farnell, ovat avainasemassa siirrettäessä liiketoimintaa Teollisuus 4.0 -konseptin mukaiseksi. Teknistä tukea tarjoavat jakelijat voivat arvioida nykyistä infrastruktuuria paikan päällä ja neuvoa yrityksiä edistyneiden logiikkaohjainten, anturimoduulien, teollisuustietokoneiden ja muiden laitteiden sekä alijärjestelmien käyttöönotossa. Niitä yhdistämällä voidaan luoda tehokas suunnitelma nettonolla-toiminnan saavuttamiseksi.

MORE NEWS

Ruotsalaistutkijoiden vahvistin nostaa kuidun kapasiteetin 10-kertaiseksi

Göteborgilaisen Chalmersin teknillisen korkeakoulun tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen optisen vahvistimen, joka voi moninkertaistaa kuituverkkojen tiedonsiirtokyvyn. Uusi vahvistin mahdollistaa jopa kymmenen kertaa enemmän dataa sekunnissa verrattuna nykyisiin teknologioihin.

Google siirtää sovelluskehityksen selaimeen – tekoäly isossa roolissa

Google esitteli Cloud Next -tapahtumassaan uuden sukupolven sovelluskehitysalustan, Firebase Studion, joka siirtää koko kehitysprosessin selaimeen – suunnittelusta julkaisuun. Uutuus rakentuu vahvasti tekoälyavusteisuuden ympärille ja hyödyntää Googlen omaa Gemini-mallia läpi koko kehityksen.

Trumpin tullit iskevät rankasti suuriin amerikkalaisiin autonvalmistajiin

Yhdysvallat asetti viime viikolla 25 prosentin tuontitullit useista maista tuotaville autoille ja varaosille. Presidentti Trumpin hallinnon ilmoittamat laajat tuontitullit ovat tuomassa autoalalle uudenlaisia haasteita. Vaikka toimenpiteet on nimellisesti suunnattu vahvistamaan kotimaista teollisuutta, tuoreen analyysin mukaan myös Yhdysvaltain omat jättivalmistajat – General Motors, Ford ja Stellantis – ovat merkittävästi alttiita tullien vaikutuksille.

Nokian ja Telian 5G-viipale kattoi kolme maata

Nokia, Telia ja Puolustusvoimat ovat saavuttaneet maailmanlaajuisesti merkittävän teknologisen virstanpylvään toteuttamalla ensimmäisen saumattoman 5G Standalone -verkkoviipaleen (slice) siirron kolmen eri maan välillä toimivassa verkossa. Kokeilu osoittaa, kuinka 5G-teknologiaa voidaan hyödyntää viranomaisviestinnässä myös kansainvälisesti.

Optinen liitäntä tuotiin ensimmäistä kertaa SSD-levylle

Tallennustekniikan kehityksessä saavutettiin merkittävä virstanpylväs, kun KIOXIA, AIO Core ja Kyocera julkistivat ensimmäisen toimivan SSD-levyn, jossa käytetään optista liitäntää. Uusi prototyyppi yhdistää PCIe 5.0 -väylän ja valoon perstuvan optisen tiedonsiirron, mikä tekee siitä maailman ensimmäisen laatuaan.

Joskus yksittäinen komponentti voi olla vaarallinen takaovi

Yritykset investoivat valtavasti kyberturvallisuuteen suojatakseen verkkojaan ja sovelluksiaan. Silti, kaikista suojaustoimista huolimatta, verkkorikolliset onnistuvat vuosi vuodelta entistä paremmin. Miten tämä on mahdollista, kysyy Lenovon tietoturva-asiantuntija Steven Antoniou?

Trump haluaa nopeuttaa miljardi-investointeja Yhdysvaltain puolijohdeteollisuuteen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on antanut uuden presidentin asetuksen, jolla perustetaan United States Investment Accelerator -niminen virasto vauhdittamaan miljardiluokan investointeja maahan. Tavoitteena on houkutella sekä kotimaisia että ulkomaisia yrityksiä sijoittamaan erityisesti strategisesti tärkeisiin aloihin, kuten puolijohdeteollisuuteen.

Ethernet aikoo vallata autot

CAN-väylä on hallinnut autoja pitkään, mutta moni uskoo kaistatarpeen vaativan jatkossa Ethernetiä. Tätä silmällä pitäen Infineon on ostanut Marvellin aujoneuvojen Ethernet-liiketoiminnan 2,5 miljardilla dollarilla. Kauppa kattaa Marvellin Brightlane-tuotesarjan ja siihen liittyvät varat, ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2025 aikana.

STMicroelectronics julkisti kevyemmän version MP25-prosessorista

STMicroelectronics on tuonut markkinoille uuden STM32MP23-mikroprosessorisarjan, joka täydentää viime vuonna julkaistua MP25-sarjaa. Uutuusprosessori tarjoaa tehokkaan ja taloudellisen vaihtoehdon teollisuuden ja esineiden internetin (IoT) älykkäisiin reunalaitteisiin, koneoppimiseen ja kehittyneisiin käyttöliittymäratkaisuihin.

Androidin avustin voi muuttua vaaralliseksi takaoveksi

Androidin esteettömyyspalvelu – jonka tarkoitus on auttaa käyttäjiä käyttämään puhelinta paremmin esimerkiksi näkö- tai liikuntarajoitteiden kanssa – voi muuttua tietoturvariskiksi. Tuore Georgia Techin tutkimus esittelee uuden analyysityökalun, DVa:n, joka paljastaa, kuinka haittaohjelmat hyödyntävät tätä avustinta päästäkseen käsiksi käyttäjän tietoihin ja sovelluksiin.

Ruotsalaisinnovaatio mahdollistaa kiinteät litiumakut

Ruotsissa on otettu merkittävä askel kohti turvallisempia ja kestävämpiä akkuja. Luleån teknillisen yliopiston tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen materiaalin, joka voi mahdollistaa kiinteiden litiumakkujen eli ns. solid-state-akkujen laajemman käytön esimerkiksi sähköautoissa ja energian varastoinnissa.

Suomalaiset startupit keräsivät 1,4 miljardia euroa

Suomen startup-yritykset keräsivät vuonna 2024 yhteensä 1,4 miljardia euroa sijoituksia, mikä on 56 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, selviää Pääomasijoittajat ry:n tuoreista tilastoista. Kasvua vauhdittivat erityisesti loppuvuoden muutamat suuremmat rahoituskierrokset.

Murtamaton kvanttisalaus ja 33 terabitin linkki samaan kuituun

KDDI Research ja Toshiba Digital Solutions ovat tehneet merkittävän edistysaskeleen kvanttitietoturvan ja korkean kapasiteetin tiedonsiirron yhdistämisessä. Yritykset onnistuivat siirtämään 33,4 terabittiä dataa sekunnissa ja kvanttisalausavaimia yhtä aikaa yhdessä optisessa kuituyhteydessä.

GPS:lle korvaaja: Bosch haluaa kaupallistaa kvanttianturit

Bosch syventää panostustaan kvanttiteknologiaan ja tähtää nyt kvanttianturien kaupalliseen läpimurtoon. Yhtiö perustaa yhdessä synteettisiä timantteja valmistavan Element Sixin kanssa yhteisyrityksen, jonka tavoitteena on tuoda kvanttianturit teolliseen tuotantoon ja käytännön sovelluksiin.

Tuxera tähtää 100 miljoonan euron liikevaihtoon

Suuri yleisö ei tunne suomalaista Tuxeraa, jonka asiakaskunta on varsin nimekäs: joukossa ovat esimerkiksi ABB, LG, NASA, Rockwell, Siemens ja Weka. Uuden toimitusjohta Stefan Schumacherin johdolla viime vuonna 24 miljoonan euron liikevaihdon tehnyt yritys pyrkii kasvamaan sadan miljoonan euron taloksi viiden vuoden kuluessa.

Generatiiviseen tekoälyyn investoidaan 644 miljardia dollaria tänä vuonna

Gartnerin tuoreen ennusteen mukaan maailmanlaajuiset generatiivisen tekoälyn (GenAI) investoinnit nousevat 644 miljardiin Yhdysvaltain dollariin vuonna 2025. Tämä merkitsee 76,4 prosentin kasvua vuoteen 2024 verrattuna.

Vanhoista Windows-koneista tulee romurautaa? Iso mahdollisuus Linuxille

Microsoft muistuttaa käyttäjiä Windows 10 -käyttöjärjestelmän tuen päättymisestä 14. lokakuuta 2025. Tämän jälkeen yli 240 miljoonaa tietokonetta jää ilman tietoturvapäivityksiä, mikä tekee niistä yhtiön mukaan vakavan kyberturvariskin. Microsoftin blogin mukaan jatkaminen vanhentuneella käyttöjärjestelmällä on kuin "jättäisi ulko-oven auki tuntemattomille". Käytännössä koneista tulee lokakuussa romurautaa, jos niille ei tee mitään, Microsoft katsoo.

Kiinassa kehitettiin HDMI:n tappaja

Kiinassa on esitelty uusi monikäyttöinen kaapelistandardi, joka saattaa horjuttaa HDMI:n, DisplayPortin ja Thunderboltin asemaa. Yli 50 kiinalaisen teknologiajätin muodostama Shenzhen 8K UHD Video Industry Cooperation Alliance on kehittänyt General Purpose Media Interface -standardin (GPMI), jonka tekniset ominaisuudet tekevät siitä varteenotettavan kilpailijan nykypäivän yleisimmille liitännöille.

Xiaomin uusin on erinomainen kuvaajan laite

Xiaomi hehkuttaa uutta 15 Ultra -lippulaivaansa kuvaajien älypuhelimena, joten väite piti laittaa testiin. Leican optiikkaan perustuva neljän kennon yhdistelmä onnistuukin vakuuttamaan. Myös Xiaomin kameraohjelmisto ansaitsee kiitokset.

Galvaaninen erotus on yhä tärkeämmässä roolissa

Teollisuus- ja ajoneuvosovelluksissa siirtyminen kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tehokkaampia moottoreita tuo mukanaan uudenlaisia vaatimuksia elektroniikkasuunnittelulle. Järjestelmät yhdistävät yhä useammin laajan kaistaeron komponentteihin perustuvat suurjännitealijärjestelmät ja herkät pienjännitepiirit, kuten mikro-ohjaimet. Näiden yhdistäminen samassa kokonaisuudessa lisää sekä suorituskykyä että riskejä – galvaaninen erotus ja häiriösuojaus ovatkin nyt tärkeämpiä kuin koskaan, sanoo Toshiba Electronics Europe.

Galvaaninen erotus on yhä tärkeämmässä roolissa

Teollisuus- ja ajoneuvosovelluksissa siirtyminen kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tehokkaampia moottoreita tuo mukanaan uudenlaisia vaatimuksia elektroniikkasuunnittelulle. Järjestelmät yhdistävät yhä useammin laajan kaistaeron komponentteihin perustuvat suurjännitealijärjestelmät ja herkät pienjännitepiirit, kuten mikro-ohjaimet. Näiden yhdistäminen samassa kokonaisuudessa lisää sekä suorituskykyä että riskejä – galvaaninen erotus ja häiriösuojaus ovatkin nyt tärkeämpiä kuin koskaan, sanoo Toshiba Electronics Europe.

Lue lisää...

Joskus yksittäinen komponentti voi olla vaarallinen takaovi

Yritykset investoivat valtavasti kyberturvallisuuteen suojatakseen verkkojaan ja sovelluksiaan. Silti, kaikista suojaustoimista huolimatta, verkkorikolliset onnistuvat vuosi vuodelta entistä paremmin. Miten tämä on mahdollista, kysyy Lenovon tietoturva-asiantuntija Steven Antoniou?

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
 R&S -seminaari: 5G Advanced & Beyond
Oulussa 13.5.2025
Espoossa 14.5.2025
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025

Seminaareihin ilmoittautuminen ja tiedustelut:
asiakaspalvelu@rohde&schwarz
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

ETNinsta

THIS SPACE TEMPORARILY LEFT BLANK
 
article