logotypen
 
 

IN FOCUS

Gallimnitridi tuo laatua, kestävyyttä ja luotettavuutta

Gallium-nitridi (GaN) tarjoaa merkittäviä etuja tehokkuuden ja tehotiheyden lisäämisessä, mikä mahdollistaa suunnittelijoille huomattavasti haastavampien virtalähdemääritysten täyttämisen verrattuna piipohjaisiin MOSFET-komponentteihin. Yksi kohtuullinen huolenaihe minkä tahansa uuden, merkittäviä etuja tarjoavan teknologian suhteen on sen kestävyys ja luotettavuus. Poistaaksemme mahdolliset epäilykset, joita käyttäjillä saattaa olla, tarkastellaan GaN-teknologian kestävyyttä, luotettavuutta ja laatua.

Lue lisää...

Lopulta kaikki laitteet yhdistetään internetiin. Tämä edellyttää usein sekä prosessointitehoa että alhaista virrankulutusta lepotilassa. Cypressin PSoC 6 -piiri vastaa moneen haasteeseen.

Artikkelin on kirjoittanut Cypress Semiconductorin markkinointijohtaja Jim Davis.

Esineiden internetin lupaus on yhdistää – lopulta – kaikki internetiin. tämä lupaus on jo toteutumassa esimerkiksi älykkäinä katuvaloina, jotka mittaavat katutason ilmanlaatua 24/7-periaatteella tai älykelloina, jotka monitoroivat kuntoa ja terveyttä toiminnoilla, jotka lataavat fysiologista dataa älypuhelimen internetyhteyden välityksellä. Liitettävyys tulee ilman muuta laajenemaan niin, että jonakin päivänä myös laitteet, jotka eivät ole elektroniikkalaitteita kuten kupit, sateenvarjot tai ovilukot saavat oman internet-yhteytensä.

Monet IoT-tekniikan ideat tuntuvat venyttävän laitevalmistajien kykyjä ja kuluttajien maksuhalukkuutta äärimmilleen. Toisaalta älykkäät katuvalot ja älykellot tarjoavat jo huikeita, aitoja arvoja; ilmanlaatua kuvaava data informoi liikenteen hallintajärjestelmiä ja auttavat sydän- tai keuhkosairauksista kärsiviä välttämään vaarallisia ympäristöjä. Samoin älykellon tuottama syke- tai veren happitasodata voi auttaa lääkäreitä tekemään parempia diagnooseja tai varoittamaan potilaita esimerkiksi sydänkohtauksen kasvaneesta riskistä.

Näillä ja monilla muilla IoT-sovelluksilla on monia samoja piirteitä:

  • tarve useille anturiliitännöille, signaalinprosessoinnille ja datan prosessoinnille
  • datan lähettäminen purskeina yhdyskäytävään, reitittimeen tai muuhun laitteeseen, joka on yhteydessä internetiin
  • usein turvataan vain pieneen paristoon virranlähteenä tai jopa kerätään energiaa ympäristöstä. Energiaa voidaan kerätä eri lähteistä: radioaalloista, ympäröivästä valosta, lämpötilan muutoksista ja liikkeestä. Energian generointipiiri voi sisältää pienen lisäpariston, johon kerättyä energiaa varastoidaan. Kaikki nämä järjestelmät edellyttävät, että isäntäjärjestelmä kuluttaa erittäin vähän energiaa.

Tämä on uusi ja vaativa kokonaisuus vaatimuksia. Tässä artikkelissa tutkitaan kompromisseja tehonkulutuksen ja suorituskyvyn välillä, jotka ovat tyypillisiä tämän hetken mikro-ohjainperheille. Kuvaamme myös innovaatioita piiriarkkitehtuureissa ja valmistuksessa, jotka mahdollistavat uuden sukupolven aina päällä olevat IoT-laitteet.

Alhainen virrankulutus vai korkea suorituskyky?

Aiemmin mikro-ohjainvalmistajat saivat OEM-asiakkailta vaatimukset laitteille, jotka priorisoivat joko erittäin pientä tehonkulutusta tai pystyivät erittäin tehokkaaseen datan prosessointiin. Cypressin PSoC 4 -sarjan kaltaiset Arm Cortex M0-ytimeen perustuvat järjestelmäpiirit tarjosivat erittäin alhaista tehonkulutusta, joka sopi hyvin paristokäyttöisiin laitteisiin. Niiden suorituskyky ei kuitenkaan riittänyt käsittelemään useista antureista tulevia signaaleita ja hallitsemaan samalla yhteyksiä lyhyen kantaman radioilla kuten Bluetooth Low Energy tai WiFi.

Toisaalta yksiytimiseen Arm Cortex-M4- tai Cortex-M7-prosessoriin perustuvat ohjaimet tuovat enemmän suorituskykyä, mutta niiden tehonkulutuslukemat (µA/MHz) estävät niiden käytön pienillä tehonlähteillä. Tämän päivän mikro-ohjaimet valmistetaan yleensä 65 nanometrin prosessissa, mutta uudet innovaatiot valmistustekniikassa, kuten Cypressin ja UMC:n yhteistyö erittäin vähävirtaisessa 40 nanometrin prosessissa, voi tuoda merkittävän pienennyksen aktiivitilan tehonkulutukseen näissä sovelluksissa.

Lisäksi useimmat paljon tehoa kuluttavat suuren suorityskyvyn laitteet eivät kykene jatkuvaan datan prosessointiin ja lähetykseen, koska niissä on vain yksi prosessoriydin. Vaikka yksi ydin voi pitää yllä langatonta linkkiä tai käsitell anturisyötteitä, se ei voi tehdä niin samanaikaisesti. Yksiytimisen arkkitehtuurin käyttäminen edellyttää, että suunnittelija hyväksyy sen, että kun dataa käsitellään, yhteys katkeaa.

MCU:n ulkopuolella moni suurta prosessointitehoa tarvitsevaa sovellusta kehittävällä suunnittelijalla on kokemusta sovellusprosessoreista, jotka perustuvat Raspberry Pi -kortteihin tai vastaaviin protoalustoihin. Näissä kompromissi suorityskyvyn ja tehonkulutuksen välillä on vieläkin kivuliaampi kuin Cortex-M-pohjaisissa mikro-ohjaimissa. Ja joka tapauksessa sovellusprosessorien korkea yksikköhinta tekee siitä huonosti sopivan useimpiin sulautettuun ja IoT-laitesuunnitteluun.

Ennen IoT:tä rakennetut mikro-ohjaimet soveltuvat huonosti IoT-sovellusten vaatimuksiin. Sen sijaan tarvitaan uusi lähestymistapa mikro-ohjainsuunnitteluun, joka sovittaa yhteen jatkuvan prosessoinnin suurilla nopeuksilla ja alhaisen tehonkulutuksen, joka tukee toimintaa paristovirralla tai jopa ilman paristoa.

Arkkitehtuuri uusiin vaatimuksiin

Jokaisella mikro-ohjainvalmistajalla on oma lähestymistapansa MCU:n ”uudelleekeksimiseen” IoT-vaatimuksia varten. Cypressin tapauksessa tämä lähestymistapa perustuu pitkäaikaisiin vahvuuksiin:

  • Cypress on suunnitellut ja valmistanut nopeita SRAM-pohjaisia piirejä yli kolmen vuosikymmenen ajan ja sillä on uniikki osaaminen transistorisuunnittelussa ja kiekkotuotannossa edistyneissä valmistusprosesseissa
  • Pitkälle konfiguroitava mikro-ohjainten PSoC-perhe on rakennettu ohjelmoitavaksi sekä digitaalisen että analogisessa osassaan, mikä antaa käyttäjälle valtavasti joustavuutta anturihubin ja signaalinprosessoinnin toteutukseen

Nämä Cypressin luontaiset vahvuudet on otettu käyttöön uuden PSoC 6 -ohjainperheen kehityksessä. Kyse on erityisesti IoT:tä varten kehitetystä mikro-ohjaimesta. Ensimmäinen ominaisuus, joka nostaa PSoC 6:n esiin uudentyyppisenä IoT-ohjainpiirinä on sen kaksiydinarkkitehtuuri: siinä on sekä tehokas Arm Cortex-M4 -ydin että erittäin vähävirtainen Cortex-M0+-ydin (ks kuva 1). Tämä arkkitehtuuri palvelee kahta tärkeää tehtävää. Ensinnäkin se mahdollistaa kahden erillisen toiminnon yhtäaikaisen ajamisen. Sovellus, joka edellyttää jatkuvaa verkkoyhteyttä ja datan lähettämistä voi jakaa nämä tehtävät vähävirtaiselle Cortex-M0+-ytimelle, ja Cortex-M4-ydin voi suorittaa laskentaintensiivisempiä toimintoja ja satunnaisia anturihubitehtäviä ja digitaalista suodattamista.

 

Kuva 1: PSoC 6:n kaksiydinarkkitehtuurissa molemmat ytimet jakavat oheislaitteet yhteisen oheislaiteväylän kautta.

Kaksiytiminen arkkitehtuuri tuo myös selvää säästöä tehonkulutukseen. Jatkuvat toiminnot, jotka eivät ole kovin laskentaintensiivisiä, voidaan jakaa ultravähävirtaiselle Cortex-M0+-ytimelle, jolloin Cortex-M4-ydin voidaan jättää pitkiksi ajoiksi Sleep-tilaan. Sen täytyy vain herätä ajoittain suorittamaan satunnaisia prosessori-intensiivisiä tehtäviä. Tämä toimintoja jakaminen helpottaa, kun prosessori osaa herätä Sleep-tilasta erittäin nopeasti: piiriltä vie vain 10 mikrosekuntia nousta Sleep-tilasta aktiivitilaan. Perinteisissä mikro-ohjaimissa käynnistysaika mitataan normaalisti millisekunteina mikrosekuntien sijaan.

Edistyneellä prosessilla alhaiseen tehonkulutukseen

Toinen alhaisen tehonkulutuksen innovaatio PSoC 6 -piireissä on sen valmistusprosessi. Piiri valmistetaan 40 nanometrin viivanleveydellä, mikä tuo ison edun aktiivitilan tehonkulutuksessa verrattuna 65 nanometrin prosessiin, jossa useimmat mikro-ohjaimet tällä hetkellä valmistetaan. Ero on merkittävä: PSoC 6:n Arm Cortex-M4 -ydin, jonka maksimikellotaajuus on 150 megahertsiä, kuluttaa aktiivitilassa virtaa 22 mikroampeeria megahertsiä kohti 0,9 voltin käyttöjännitteellä. Seuraavaksi vähävirtaisin Cortex-M4-pohjainen mikro-ohjain markkinoille vie neljä kertaa yhtä paljon virtaa aktiivitilassa. Useimmat ohjaimet kuluttavat vielä paljon tätä enemmän.

On hyvin tiedossa, että kun viivanleveys piisirulla kutistuu, vuotovirralla on taipumus kasvaa. Aikaisemmin tämä johti ongelmiin, joissa horrostilan (Hibernate) virrankulutus oli korkea edistyneemmissä prosesseissa. Tässä Cypress on hyödyntänyt pitkäaikaista kokemustaan vähävirtaisten piirien suunnittelussa: omalla SONOS-metodologiallaan se on saavuttanut niin alhaisen vuotovirran, että se on useimmissa sovelluksissa merkityksetön. Horrostilassa PSoC 6 -piirin vuotovirta on niinkin alhainen kuin 500 nanoampeeria.

Edistyneitä tehonsäästötoimintoja

PSoC 6 saa luontaisen alhaisen tehonkulutuksensa konfiguroitavan DVFS- eli dynaamisen jännitteen ja taajuuden skaalauksen (Dynamic Voltage and Frequency Scaling) ansiosta. Tämä on edistynyt ominaisuus, joka yleensä löytyy mikro-ohjainten sijaan sovellusprosessoreista. DVFS:n ansiosta suunnittelija voi konfiguroida ohjausmalleja, alentavat piirin toimintataajuutta ja jännitettä, kun prosessointitaakka on suhteellisen alhainen. Kun DVFS on otettu käyttöön, PSoC 6 -piiri voi toimia tehotasoilla, jotka ovat jopa alhaisempia kuin datalehdissä määritellyt tasot.

Tuotteen dokumentaatio ei tietenkään koskaan kerro piirin suorituskyvystä koko totuutta tosielämän sovelluksessa. Paras testi suorituskyvylle on laitteen ajaminen aidossa sovelluksessa. Tässäkin kohtaa Cypress tarjoaa käyttäjälle keinon optimoida tehonkulutusta. PSoC 6 BLE Pioneer Kit on täysinvarusteltu evaluointijärjestelmä, jonka mukana toimitetaan E-ink-näyttöpaneeli. Kyse on erittäin vähän tehoa kuluttavasta näyttötekniikasta, jota käytetään esimerkiksi Amazon Kindlen kaltaisissa sovelluksissa (ks kuva 2). Suunnittelijat voivat kokeilla sen avulla, kuina vähän heidän sovelluksensa kuluttaa tehoa, kun sitä ajetaan graafisella käyttöliittymällä.

 

Kuva 2: PSoC 6 BLE Pioneer Kit -pakettiin sisältyy E-ink -näyttöpaneeli.

PSoC 6 -piirin tehoasetusten optimointia varten Cypress on sisällyttänyt BLE Pioneer Kit -kortille myös PSoC 5LP -ohjaimen, jonka avulla kortti ohjelmoidaan ja debugataan. PSoC 5LP -piirille on integroitu 20-bittinen AD-muunnin, ja tällä voidaan mitata PSoC 6:n kuluttava virta reaaliajassa nanoampeerien tarkkuudella ilman, että korttia tarvitsee liittää kalliisiin ulkoisiin tehomittareihin.

Vähävirtaisen IoT-suunnittelun aloittaminen

Pioneer Kit on paras ja käytännöllisin tapa tutkia PSoC 6 -piirin mahdollisuuksia vastata sovellusten alhaisen tehonkulutuksen vaatimuksiin. Kortin käyttäjien kannattaa rekisteröityä PSoC 6 Early Adopter Community -yhteisön sivuille, josta löytyy valtava määrä suunnitteluresursseja, mukaan lukien sovellusohjeita, parhaiden käytäntöjen ohjeita ja keskustelufoorumi jäsenten kysymyksille.

Lisäksi PSOC 6:a tuetaan muiden 32-bittisten PSoC-tuotteiden tavoin integroidulla PSoC Creator -kehitysympäristöllä, joka tuo intuitiivisen ja nopean tavan konfiguroida PSoC 6:n ohjelmoitavat komponentit ja kirjoittaa sovelluskoodia. PSoC 6 -suunnittelua voi tehdä myös kolmansien osapuolten työkaluilla kuten IAR Embedded Workbenchissä.

MORE NEWS

Mullistavaa 5G-verkkojen PAAM-antennia demotaan Barcelonan mobiilimessuilla

Kyocera ja Rohde & Schwarz esittelevät uraauurtavan millimetriaaltotaajuuksia (mmWave) hyödyntävän vaiheistetun antennimoduulin (PAAM) Mobile World Congress 2025 -tapahtumassa Barcelonassa. Innovatiivinen teknologia mahdollistaa useiden erisuuntaisten ja eri taajuuksilla toimivien säteiden samanaikaisen luomisen, mikä mullistaa 5G FR2 -verkkoinfrastruktuurin tehokkuuden ja skaalautuvuuden.

Suomalaismalli osaa arvioida GenAI-mallien tuotoksia tehokkaasti

Suomalainen tekoälyteknologia ottaa harppauksen eteenpäin, kun Root Signals -yritys julkaisee uuden Root Judge -mallin, joka on suunniteltu arvioimaan suurten kielimallien (LLM) luotettavuutta ja laatua. Tämä avoimen lähdekoodin malli tuo tarkkuutta ja läpinäkyvyyttä generatiivisten AI-järjestelmien arviointiin ja optimointiin.

ST kiihdyttää optisia yhteyksiä datakeskuksiin

STMicroelectronics (ST) on julkistanut uuden sukupolven piifotoniikka- ja BiCMOS-teknologioita, jotka mahdollistavat entistä nopeammat ja energiatehokkaammat optiset yhteydet datakeskuksissa ja tekoälyklustereissa. Uudet ratkaisut tukevat 800 Gb/s ja 1,6 Tb/s siirtonopeuksia, joita ollaan tuomassa laajamittaiseen tuotantoon vuoden 2025 toisella puoliskolla.

Litium-nikkeliakkujen hajoamisen syy löytyi

Dallasin Texasin yliopiston (UTD) tutkijat ovat löytäneet syyn, miksi litium-nikkelioksidi (LiNiO₂) -akut menettävät kestävyyttään ja rappeutuvat toistuvien lataussyklien aikana. Löydös voi avata tietä pitkäikäisemmille ja tehokkaammille akuille, jotka voisivat parantaa esimerkiksi sähköautojen ja älylaitteiden suorituskykyä.

NAND-flashin nopeus kasvaa

KIOXIA ja Sandisk ovat julkistaneet uuden sukupolven 3D-flash-muistiteknologian, jossa NAND-liitäntänopeus nousee ennätykselliseen 4,8 gigabittiin sekunnissa (Gb/s). Tämä tarkoittaa 33 prosentin parannusta edelliseen, 8. sukupolven versioon verrattuna.

Microchip toi tekoälyassistentin mikro-ohjainkehitykseen

Microchip Technology on ottanut tekoälyn hyötykäyttöön auttaakseen ohjelmistokehittäjiä ja sulautettujen järjestelmien insinöörejä koodin kirjoittamisessa ja virheiden korjaamisessa. Yhtiö on julkaissut uuden MPLAB AI Coding Assistant -työkalun, joka on ilmainen Microsoft Visual Studio Code -laajennus.

RISC-V-läppärit tulevat tänä vuonna

Vuosi 2025 tuo mukanaan merkittävän muutoksen kannettavien tietokoneiden markkinoille: avoimen arkkitehtuurin RISC-V-läppärit saapuvat kuluttajille. RISC-V on avoimen lähdekoodin käskykanta-arkkitehtuuri, joka tarjoaa vaihtoehdon perinteisille x86- ja Arm-pohjaisille prosessoreille, mahdollistaen laitteistojen entistä suuremman räätälöinnin ja vapauden.

Edullisempaa datankeruuta ethernetin yli

Vanhan NI-tuotemerkin nykyään omistava Emerson on esitellyt uudet NI CompactDAQ -tuoteperheen laitteet, jotka tarjoavat aiempaa edullisemman ja joustavamman ratkaisun datankeruuseen ethernetin yli. CDAQ-9187- ja cDAQ-9183-laitteet sekä NI-9204-syöttömoduuli mahdollistavat kustannustehokkaan testauksen ilman, että suorituskyvystä joudutaan tinkimään.

Kosketusta ja tietoturvaa ultrapienellä virralla

Sulautettujen järjestelmien ja IoT-ratkaisujen kehittäjät vaativat yhä energiatehokkaampia ja turvallisempia ratkaisuja. Renesas Electronics vastaa tähän tarpeeseen tuomalla markkinoille uuden RA4L1-mikro-ohjainperheen, joka yhdistää ultra-alhaisen virrankulutuksen, kapasitiivisen kosketustuen ja vahvan tietoturvan. 

Maailman ohuin superkondensaattori

Sveitsiläinen teknologiayritys Schurter on julkaissut uuden sarjan prismoitettuja superkondensaattoreita. SCPA-malli on maailman ohuin superkondensaattori vain 0,4 mm paksuudellaan. Tämä tekee siitä ihanteellisen komponentin mobiililaitteisiin, puettaviin teknologioihin, IoT-antureihin ja keskeytymättömiin virtalähteisiin.

Tekoäly on riski radioverkkojen protokollille

Ruotsin puolustusvoimien tutkimuslaitos FOI on julkaissut raportin, joka paljastaa tekoälyn ja koneoppimisen (ML) tuomat uhat langattomille verkoille. Tutkimuksen mukaan tekoäly voi optimoida langattoman viestinnän tehokkuutta, mutta samalla se avaa uusia mahdollisuuksia vihamielisille hyökkäyksille, joita perinteiset kyberturvallisuuskeinot eivät välttämättä tunnista.

FakeUpdates jatkaa kyberuhkien kärjessä

Tietoturvayritys Check tammikuun haittaohjelmakatsauksen perusteella FakeUpdates on yhä merkittävä kyberuhka ja keskeinen väline kiristyshaittaohjelmahyökkäyksissä. Suomessa uhkalistan kärjessä on Windows-käyttöjärjestelmään kohdistuva infostealer eli tietovaras Formbook .

VTT sai rahaa sirukoteloiden kehittämiseen

Euroopan sirusäädöstä (European Chips Act) ohjaava Chips Joint Undertaking on myöntänyt rahoitusta APECS-pilottilinjahankkeelle, joka keskittyy uusien paketointi- ja integraatioratkaisujen kehittämiseen. APECS-pilottilinjalle EU ja Suomen hallitus ovat myöntäneet 29 miljoonan euron rahoituksen, joka kohdistetaan VTT:n yhteiskäyttöisten puhdastilojen ja puolijohdevalmistusprosessien kehittämiseen.

OnePlus Watch 3: paremmat mittaukset ja pidempi akunkesto

OnePlus esitteli eilen uuden Watch 3 -älykellonsa. Kellossa on Googlen uusi Wear OS 5 -käyttöjärjestelmä ja se tarjoaa yhden Android Wear -älykellojen pisimmistä akunkestoista: jopa 16 päivän akunkeston virransäästötilassa ja viiden päivän akunkeston normaalissa älytilassa.

IoT-anturien tehonsyöttö edullisesti hallintaan

Uudenlainen primääriakun, superkondensaattorin ja tehonhallinnan yhdistelmä parantaa älykkäiden IoT-anturiverkkojen luotettavuutta sekä pidentää akkujen vaihtoväliä. Tämä puolestaan vähentää laitetoimittajien ja operaattorien kustannuksia. Microchipin ratkaisu tarjoaa parhaan kompromissin kustannusten, koon ja suorituskyvyn välillä.

Neljä anturia valvoo ilmanlaatua yhdessä paketissa

Bosch Sensortec on julkaissut uuden BME690-anturin, joka on alan ensimmäinen 4-in-1 -tyyppinen MEMS-anturijärjestelmä sisäilman laadun valvontaan. Kompaktissa paketissa yhdistyvä anturi mittaa kaasujen pitoisuuksia, kosteutta, lämpötilaa ja ilmanpainetta. Edeltäjiin verrattuna integrointiasteen nostaminen leikkaa tehonkulutuksesta jopa 50 prosenttia.

Instan uusi salain ei vuoda dataa

Teknologiayhtiö Insta on esitellyt uuden korkean turvallisuusluokan salaustuotteen, Insta SafeLink Secret -salaimen, joka on suunniteltu erityisesti turvallisuusluokan II (SALAINEN) tiedonsiirron turvaamiseen. Tämä tekee Instasta ensimmäisen suomalaisen toimijan, joka tuo markkinoille näin korkean turvallisuusluokan salausratkaisun.

Juoksuaan parantava Bittium vaihtaa toimitusjohtajan

Teknologiapalveluita tarjoava Bittium Oyj on vahvassa kasvuvaiheessa ja vaihtaa samalla toimitusjohtajaa. Nykyinen toimitusjohtaja Johan Westermarck on irtisanoutunut tehtävästään, ja hänen seuraajakseen on nimitetty Petri Toljamo, joka aloittaa tehtävässään 1. huhtikuuta 2025.

6G-professori Matti Latva-aholle merkittävä tunnustus

Oulun yliopiston 6G-lippulaivaohjelman johtaja, professori Matti Latva-aho on saanut WWRF:n Fellow -tunnustuksen. Arvonimitys julkistetaan tänään Intian Hyderabadissa Wireless World Research Forum (WWRF) -tapahtumassa, jossa Latva-aho on pääpuhujana.

C++ nousee Javan ohi

Helmikuun ohjelmointiyhteisöindeksi paljastaa kasvavan trendin ohjelmistokehityksen maailmassa: nopeus on valttia. Kun laskentatehon tarve kasvaa ja laitteistokehitys ei pysy vauhdissa, tehokkaat ohjelmointikielet keräävät suosiota. Tämä näkyy myös kielten suosiota mittaavassa TIOBE-indeksissä.

IoT-anturien tehonsyöttö edullisesti hallintaan

Uudenlainen primääriakun, superkondensaattorin ja tehonhallinnan yhdistelmä parantaa älykkäiden IoT-anturiverkkojen luotettavuutta sekä pidentää akkujen vaihtoväliä. Tämä puolestaan vähentää laitetoimittajien ja operaattorien kustannuksia. Microchipin ratkaisu tarjoaa parhaan kompromissin kustannusten, koon ja suorituskyvyn välillä.

Lue lisää...

Ota nämä seikat huomioon, kun teet räätälöityjä laitteistoja

Markkinoilla on tarjolla suuri määrä valmiita laitteistoratkaisuja ja ohjelmistoalustoja. Kun valmiit ratkaisut eivät suoraan sovellu aiottuun käyttötarkoitukseen, tarvitaan usein asiakaskohtaisten laitteistojen ja ohjelmistojen suunnittelua. Tämä artikkeli käsittelee keskeisiä asioita, jotka on huomioitava tietotekniikkaa sisältävän tuotteen teknisen ratkaisun valinnassa ja suunnittelussa.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
  
R&S -koulutus: RF Mittaustekniikan 2-päiväinen koulutus (huom. maksullinen)
Vantaalla 12.-13.3.2025
Ilmoittautuminen: RF Mittaustekniikka - Rohde & Schwarz Finland Oy
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

ETNinsta

THIS SPACE TEMPORARILY LEFT BLANK
 
article