logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

EMBEDDED

  • Laskennallinen ajattelu helpottaa osaamiskuilua

    Nykynuoret käyttävät sujuvasti älykästä tekniikkaa, mutta osaavatko he ratkoa ongelmia? Ehkäpä kaikille lapsille pitäisi opettaa tietotekniikasta tuttua laskennallista ajattelua.

  • Tekoäly kertoo sokealle kasvonilmeet

    Huawei on kehittänyt älypuhelinsovelluksen, joka auttaa näkövammaisia ”näkemään” keskustelukumppaninsa kasvonilmeet. Facing Emotions -sovellus tunnistaa erilaisia kasvonilmeitä, kuten ilon ja surun, ja soittaa tunnistettavan äänimerkin eri ilmeille.

  • Etteplaniin kolme liiketoiminta-aluetta

    Etteplan on uudistanut yritysorganisaationsa. Uudessa mallissa on kolme eri liiketoiminta-aluetta: suunnittelupalvelut, ohjelmisto- ja sulautetut ratkaisut sekä teknisen dokumentoinnin ratkaisut. Muutokset tulevat voimaan vuodenvaihteessa.

  • 15 miljoonaa hyökkäystä päivässä

    Tietoturvayhtiö Check Point on julkistanut tietoturvaennusteensa ensi vuodelle. Ikävä kyllä moni asia pysyy ennallaan ensi vuonna. Hyökkäysten määrä ei ole ainakaan vähentymässä. – Eilen kirjasimme 15 miljoonaa verkkohyökkäystä, kuvaa Check Pointin maajohtaja Robert Lindqvist (kuvassa).

  • Nokian Bridge-ohjelmasta ponnistanut Haltian sai lisärahaa

    Yksi Nokian Bridge-ohjelman menestyneimmistä yrityksistä on IoT-ratkaisuja kehittävä Haltian. Nyt yritys vie päätökseen 4,5 miljoonan euron rahoituskierroksen vauhdittaakseen Thingsee IoT -alustaansa pohjautuvien digitalisaatioratkaisujen vientiä kansainvälisille markkinoille.

  • MIPS-prosessorista tulee avoin

    MIPS oli takavuosina hyvin menestynyt 32- ja 64-bittinen prosessoriarkkitehtuuri, jota käytettiin laajasti esimerkiksi verkkolaitteissa. Nyt Wave Computingin omistuksessa MIPS halutaan elvyttää. Tällä kertaa malliksi on valittu avoin koodi.

  • Ihmiset käyttävät edelleen typeriä salasanoja

    Eipä ole mitään uutta auringon alla. Vaikka yksityisyyden menetystä pelätään yhä enemmän, ihmisten valitsemat salasanat ovat yhtä typeriä kuin aiemminkin. Splashdatan tämän vuoden tilaston ykkösenä komeilee edelleen ”123456”.

  • Kryptovaluutan alamäki ei haittaa haittaohjelmia

    Kryptovaluuttojen alamäki ei tunnu haittaavan kryptovaluuttaa louhivien haittaohjelmien menestystä. Kryptovaluuttalouhijat pitävät jo neljää sijaa Check Pointin globaalissa Top 10 -haittaohjelmalistauksessa. 

  • Hakkeri asensi Ubuntun Teslaan

    Tietysti tämä päivä piti tulla. Kun autot ovat yhä enenevässä määrin tietokoneita pyörillä, eräs koodaaja on asentanut Linuxin Teslan oman käyttöjärjestelmän rinnalle. Projektistaan herra kertoo Redditissä.

  • Lisätty todellisuus tuo valtavasti mahdollisuuksia

    Pokémon Go sen aloitti reilut kaksi vuotta sitten, mutta lisätty todellisuus tuo suuria muutoksia myös työhön ja tuotantoon.

  • Drone mallintaa työmaat digitaalisiksi

    Paremmin rakennuskoneiden vuokraajana tunnettu Cramo alkaa ensi vuoden alusta lukien myydä rakennusyrityksille palvelua, jossa työmaa voidaan digitaalisesti mallintaa. Palvelu on kehitetty yhteistyössä kasvuyritys Bliotin kanssa. Ratkaisussa mallinnus tehdään drone-lennokeilla.

  • Oululaiselle Minimalle huipputärkeä päänavaus

    Minima Processor on oululainen vuonna 2016 perustettu yritys, joka kehittää uudenlaista teknologiaa prosessorien tehonkulutuksen pienentämiseen. Nyt yhtiö kertoo ensimmäisestä kaupallisesta yhteistyöstä. Miniman tekniikalla tullaan vähentämään NXP Semiconductorsin lisensoitavien audioprosessorien virrankulutusta.

  • Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

    Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

  • Windows 10 kerää historiatietoja, vaikka sen kieltää

    Reddit-palvelun keskusteluissa esitetään, että Windows 10 jatkaa käyttäjän aktiivisuuden raportointia Microsoftilla, vaikka käyttäjä olisi asetuksissa kieltänyt tämän.

  • Ilmaisella softalla kaksi USB-porttia

    Saksalainen Segger on esitellyt edullisen kehityskortin, jolta löytyy kaksi isäntämoodissa toimivaa USB-liitäntää. emPower-alustan avulla on helppo kehittää laitteita, joihin voidaan liittää joustavasti erilaisia USB-lisälaitteita.

  • SIM-kortti katoaa seuraavaksi teollisuudesta

    Sulautetusta SIM-kortista on puhuttu pitkään ja onpa markkinoille jo tuotukin ensimmäisiä älypuhelimia, joissa SIM-kortti on toteutettu integroidulla piirillä. Nyt Infineon vie saman idean teollisuuteen esittelemällä maailman ensimmäisen teollisuuskäyttöön kvalifioidun eSIM-piirin.

  • Ostatko joululahjat verkosta? Varo roskaposteja!

    Jos ei halua viettää vapaa-aikaansa hikisissä kauppakeskuksissa muiden stressaantuneiden joululahjoja etsivien parissa, tekee ostoksensa verkossa. Mutta siihen sisältyy omat vaaransa. F-Secure varoittaa verkkoshoppaajia erityisesti toimitusilmoituksiksi naamioiduista roskapostiviesteistä.

  • Salasanoille pitää löytää korvaajia

    Tietoturvayhtiö Nixu juhli jo 30-vuotist taivaltaan tällä viikolla. Toimitusjohtaja Petri Kairinen odottaa tekoälystä paljon apua kyberturvan kehittämisessä. – Yritysten pitäisi löytää salsanoja turvallisempia ja käytettävämpiä ratkaisuja. Tällaisia ovat esimerkiksi biometrinen tunnistautuminen, kertakäyttöiset salasanat ja sertifikaattipohjaisuus, Kairinen evästää.

  • Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

    Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

  • Wifi-häiriöennustaja voitti Elisan tekoälykilpailun

    Elisan AI Co-Creation -kilpailun voittaja ratkottiin tänään Slush-tapahtumassa. Kolmen finalistin joukosta voittoon nousi Lifemote, joka palkittiin 50 000 euron pääpalkinnolla. Lifemote kehitti järjestelmän, joka ennustaa kodin WiFi-yhteyksien häiriötilanteet jo ennen kuin niistä syntyy todellista ongelmaa asiakkaalle.

Rekoistakin pitää tulla hiilivapaita

Maantiekuljetukset ovat elintärkeitä talouselämälle. Kuorma-autoilla kuljetetaan ruokaa, tarvikkeita, materiaaleja ja monia muita tavaroita mihin tahansa paikkaan. Vaikka keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen osuus maailman ajoneuvoista on vain neljä prosenttia, niiden osuus tieliikenteen hiilidioksidipäästöistä on 40 prosenttia, tehden niistä kasvihuonekaasupäästöjen päälähteen, joka on otettava huomioon pyrittäessä kohti hiilivapautta.

Lue lisää...

Kovaa käyttöä kestävät koneet voi ostaa palveluna

Kenttätyö vaatii kovia koneita – ja nyt ne saa palveluna. Panasonicin uusi Toughbook Mobile-IT As-A-Service (MaaS) -ratkaisu mullistaa tavan, jolla liikkuvaa työtä tukevat laitteet ja IT-palvelut hankitaan ja hallitaan. Ei enää isoja kertahankintoja, pitkiä IT-projekteja tai laitteiden elinkaaren miettimistä – nyt saat kaiken tarvittavan helposti ja kuukausimaksulla.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
tag