JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Keskimääräiset laajakaistanopeudet ovat edelleen aika vaatimattomia, eivätkä ne riitä lähivuosien 4K-television ja muiden datasyöppöjen palvelujen jakamiseen. Lontoon University Collegessa on kuitenkin kehitetty tekniikka, jolla laajakaistan nopeus voi kasvaa jopa 10 gigabittiin sekunnissa jokaisessa kotitaloudessa.

UCL:n tutkija Dr Sezer Erkilinçin mukaan avuksi tässä voi tulla uusi vastaanotintekniikka, joka tuo oman dedikoidun valon aallonpituuden jokaiselle kuituyhteyden käyttäjälle. Tällaista vastaanotinta kutsutaan koherenssivastaanottimeksi.

Näitä vastaanottimia on jo olemassa, mutta ne ovat toistaiseksi olleet erittäin kalliita. Siksi laitteet on varattu lähinnä maiden välisten runkoverkkoyhteyksien käyttöön. Nature Communications -lehdessä esitelty tutkimus kuvaa nyt uutta, yksinkertaista ja edullista koherenssivastaanotinta.

Kuituyhteyksien tehokkuuden maksimoimiseksi data lähetetään eri aallonpituuksilla eli valon väreillä. Koherenssivastaanotin antaa jokaiselle käyttäjälle oman aallonpituuden, joten yhteyden nopeus ei riipu käyttäjien määrästä. Uudessa rakenteessa esimerkiksi valonilmaisia tarvitaan vain neljäsosa aiemmasta.

Yksinkertaisemmaksi vastaanotin saatiin ottamalla käyttöön koodaustekniikka, joka on alun perin kehitetty estämään langattoman signaalin vaimeneminen. Tämän ansiosta samaa kuituyhteyttä voidaan käyttää sekä ylä- että alavirtaan datalinkissä.

Tulokset ovat lupaavia. Erkilinçin johtama tiimi onnistui siirtämään dataa 37,6 ja 108 kilometrin matkat kahdeksalle käyttäjälle vähintään 10 giganitin sekuntinopeudella. Tämä on 30 kertaa nopeammin kuin tämän hetken nopein laajakaistayhteys Englannissa.

Parasta tekniikassa on se, että sitä voidaan hyödyntää olemassa olevassa kuituverkossa. Näin se ei vaadi valtavia lisäinvestointeja.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template