JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

JEDEC työstää DDR-väylän seuraavaa versiota. Esistandardi on jo aika pitkällä, joten Cadence on esitellyt ensimmäisen toimivan DDR5-testipiirin. TSMC:n 7 nanometrin prosessissa valmistettu ohjain siirtää dataa 4400 megasiirtoa sekunnissa.

DDR5:n nopeus on 37,5 prosenttia rivakampi kuin tämän hetken DDR4-väyläisissä muisteissa. Uusi standardi tulee näin merkitsemään selvää hyppäystä eteenpäin datansiirrossa muistin ja prosessorin välillä.

Testipiiri sisältää sekä fyysisen osan että ohjaimen DDR5-väylän toteutukseen. Toimivan piirin toteutus osoittaa, että Cadencen DDR5-IP:llä voidaan pian ryhtyä valmistamaan huippunopeita DDR5-alijärjestelmiä palvelimiin, tallennuslaitteisiin ja muihin yrityssovelluksiin, joihin DDR5-tekniikan uskotaan ensiksi saapuvan.

Osana Cadencen testiohjelmaa DRAM-valmistaja Micron on toimittanut sille ensimmäiset DDR5-standardia tukevat protomuistit.

Cadencen mukaan monet sen järjestelmäpiiriasiakkaat alkavat pian suunnitella DDR5-muistia hyödyntäviä järjestelmiä. JEDEC on luvannut lopullisen standardin valmiina tämän vuoden aikana. Ensimmäisiä DDR5-järjestelmiä voidaan odottaa markkinoille ehkä jo ensi vuonna, viimeistään vuoden 2020 alkupuolella.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template