JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

JEDEC työstää DDR-väylän seuraavaa versiota. Esistandardi on jo aika pitkällä, joten Cadence on esitellyt ensimmäisen toimivan DDR5-testipiirin. TSMC:n 7 nanometrin prosessissa valmistettu ohjain siirtää dataa 4400 megasiirtoa sekunnissa.

DDR5:n nopeus on 37,5 prosenttia rivakampi kuin tämän hetken DDR4-väyläisissä muisteissa. Uusi standardi tulee näin merkitsemään selvää hyppäystä eteenpäin datansiirrossa muistin ja prosessorin välillä.

Testipiiri sisältää sekä fyysisen osan että ohjaimen DDR5-väylän toteutukseen. Toimivan piirin toteutus osoittaa, että Cadencen DDR5-IP:llä voidaan pian ryhtyä valmistamaan huippunopeita DDR5-alijärjestelmiä palvelimiin, tallennuslaitteisiin ja muihin yrityssovelluksiin, joihin DDR5-tekniikan uskotaan ensiksi saapuvan.

Osana Cadencen testiohjelmaa DRAM-valmistaja Micron on toimittanut sille ensimmäiset DDR5-standardia tukevat protomuistit.

Cadencen mukaan monet sen järjestelmäpiiriasiakkaat alkavat pian suunnitella DDR5-muistia hyödyntäviä järjestelmiä. JEDEC on luvannut lopullisen standardin valmiina tämän vuoden aikana. Ensimmäisiä DDR5-järjestelmiä voidaan odottaa markkinoille ehkä jo ensi vuonna, viimeistään vuoden 2020 alkupuolella.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template