JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

CRM-sovelluksia kehittävä Salesforce on esitellyt uusia työkaluja Lightning-alustanaansa. Niiden avulla on mahdollista luoda yrityssovelluksia muutamalla klikkauksella. Ilman, että kirjoittaa yhtää riviä koodia.

Uusista työkaluista Lightning Object Creator tekee laskentataulukosta verkkolomakkeen ilman erillistä ohjelmointia. Lightning Flow Builderilla voidaan automatisoida ja hallita monimutkaisia, monivaiheisia bisnesprosesseja Salesforcen alustalla. Hyvä esimerkiksi on vaikkapa korvausvaatimusten käsittelyprosessi.

Low code -konsepti nojaa siihen tosiasiaan, että laskentataulukot – käytännössä excel-taulukot – ovat yleisin tietokantamuoto. Tämän informaation hyödyntäminen sovelluksina tarkoittaisi perinteisessä mallissa esimerkiksi SQL-tietokannan rakentamista sekä sovellusten linkittämistä siihen rajapintojen kautta.

Low code -ohjelmointi muuttaa koko idean. Sovelluksia voi periaatteessa tehdä kuka tahansa myyjistä it-henkilöstöön. Tuloksena on toiminnallisuudeltaan ja ulkoasultaan asiakkaiden odottamia sovelluksia, jotka eivät eroa kaupallisista ratkaisuista.

Salesforcen mukaan Lightning-alusta on nopein ja helpoin tapa luoda bisnessovelluksia ilman kehittäjien tukea. Käytännössä esimerkiksi Object Creator toimii niin, että käyttäjä vetää ja pudottaa laskentataulukon sisältöineen työkaluun, tarkistaa datakentät informaation oikeellisuuden takaamiseksi ja julkaisee digitaaliseen lomakkeen, joka on katsottavissa sekä tietokoneessa että mobiililaitteessa.

Uudet työkalut ovat nyt ladattavissa pilottitestaamiseen. Työkalujen hinnoittelun Salesforce kertoo kesään 2019 mennessä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template