JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

CRM-sovelluksia kehittävä Salesforce on esitellyt uusia työkaluja Lightning-alustanaansa. Niiden avulla on mahdollista luoda yrityssovelluksia muutamalla klikkauksella. Ilman, että kirjoittaa yhtää riviä koodia.

Uusista työkaluista Lightning Object Creator tekee laskentataulukosta verkkolomakkeen ilman erillistä ohjelmointia. Lightning Flow Builderilla voidaan automatisoida ja hallita monimutkaisia, monivaiheisia bisnesprosesseja Salesforcen alustalla. Hyvä esimerkiksi on vaikkapa korvausvaatimusten käsittelyprosessi.

Low code -konsepti nojaa siihen tosiasiaan, että laskentataulukot – käytännössä excel-taulukot – ovat yleisin tietokantamuoto. Tämän informaation hyödyntäminen sovelluksina tarkoittaisi perinteisessä mallissa esimerkiksi SQL-tietokannan rakentamista sekä sovellusten linkittämistä siihen rajapintojen kautta.

Low code -ohjelmointi muuttaa koko idean. Sovelluksia voi periaatteessa tehdä kuka tahansa myyjistä it-henkilöstöön. Tuloksena on toiminnallisuudeltaan ja ulkoasultaan asiakkaiden odottamia sovelluksia, jotka eivät eroa kaupallisista ratkaisuista.

Salesforcen mukaan Lightning-alusta on nopein ja helpoin tapa luoda bisnessovelluksia ilman kehittäjien tukea. Käytännössä esimerkiksi Object Creator toimii niin, että käyttäjä vetää ja pudottaa laskentataulukon sisältöineen työkaluun, tarkistaa datakentät informaation oikeellisuuden takaamiseksi ja julkaisee digitaaliseen lomakkeen, joka on katsottavissa sekä tietokoneessa että mobiililaitteessa.

Uudet työkalut ovat nyt ladattavissa pilottitestaamiseen. Työkalujen hinnoittelun Salesforce kertoo kesään 2019 mennessä.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2