JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel ja Micron perustivat yhteisen flash-muisteja kehittävän IM Flash Technologiesin vuonna 2006. Nyt reilut 10 vuotta myöhemmin Intel luopuu osuudestaan yrityksessä. Sen aikana on kehitetty esimerkiksi Optane-muisteissa käytettävä 3D Xpoint -tekniikka.

3D Xpoint on mullistava flash-tekniikka, jossa ohuet muistisarakkeet pinotaan tiiviisti 3D-matriisiksi. Jokaisesta solusta päästään arkkitehtuurin ansiosta hakemaan dataa yksittäin, mikä kutistaa latenssia ja myös parantaa kestävyyttä NAND-rakenteeseen verrattuna.

Intel on jo ehtinyt kaupallistaa 3D Xpointin Optane-moduuleissaan (kuvassa), jotka ovat SSD-levyjen erittäin nopeita korvaajia, vaikkakin kalliita sellaisia. Micron puolestaan ei ole saanut vielä omia 3D Xpoint -tuotteitaan markkinoille, vaan on kertonut saavansa ne tarjolle ensi vuoden aikana.

Viime heinäkuussa Intel ja Micron ilmoittivat, että ne lopettavat yhteisen 3D Xpoint -kehitystyön tekniikan toisen sukupolven kehityksen valmistuttua. Tämä saadaan päätökseen noin vuoden kuluttua. Sen jälkeen yritykset kehittävät tekniikoitaan erikseen.

Micronin ostaessa Intelin ulos IMFT:stä se sitoutuu toimittamaan Intelille 3D Xpoint -kiekkoja, jotka valmistetaan IMFT:nUtahin tehtaassa Lehissä. Tämä sopimus pätee vuoden ajan, sen jälkeen Intel joutuu korvaamaan Optane-piirien valmistuksen jossain muualla.

Micronille liike on luonteva ja voidaan jopa odottaa flash-yrityksen siirtyvän jollakin aikataululla osaksi emoyritystä. Sen sijaan on epäselvää, miten tämä vaikuttaa Intelin flash-suunnitelmiin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template