JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Yksi Nokian Bridge-ohjelman menestyneimmistä yrityksistä on IoT-ratkaisuja kehittävä Haltian. Nyt yritys vie päätökseen 4,5 miljoonan euron rahoituskierroksen vauhdittaakseen Thingsee IoT -alustaansa pohjautuvien digitalisaatioratkaisujen vientiä kansainvälisille markkinoille.

Suomalainen pääomasijoitusyhtiö Inventure sijoittaa Haltianiin 3 miljoonaa ja joukko nykyisiä sekä uusia sijoittajia kuten Nordic Option Oy, Scripo Oy Vencubator ja Sijoittaja.fi osallistuvat kierrokseen. Haltian odottaa nopeaa liikevaihdon kasvua lähivuosina ja sijoituskierroksen on tarkoitus moninkertaistaa yrityksen liikevaihto nopeasti.

Haltian tarjoaa tuotekehityspalveluiden lisäksi ainutlaatuisen tiedonkeruuratkaisun yritysten digitalisaatioprojekteihin. Yritys voi tuoda erilaisia älykkäisiin tiloihin liittyviä datankeruuratkaisuja markkinoille nopeammin ja valmiiksi optimoidulla hinnalla.

Haltian on panostanut myyntiin ja markkinointiin paljon kuluneen vuoden aikana. Thingsee-liiketoiminnan kasvuprosentiksi on kirjattumassiiviset 1500 prosenttia viime vuodesta eli kuluut vuosi on ollut Thingseen läpimurron aikaa.

Samalla alusta on saanut kymmeniä uusia asiakkaita. Ensi vuonna Haltian odottaa julkistavansa useita uusia kaupallisia ratkaisuja. - Maailmanlaajuisesti kaupallinen IoT on juuri lähtemässä käyntiin, joten ajoituksemme vaikuttaa täydelliseltä laite-, ohjelmisto- ja palvelutarjontamme huomioon ottaen, hehkuttaa Haltianin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Pasi Leipälä.

Thingsee on oikeastaan geneerinen, radioagnostinen alusta, josta 80 prosenttia on uudelleenkäytettävissä erilaisiin sovelluksiin. Asiakaskohtainen räätälöinti tarkoittaa, että alustasta kustomoidaan noin viidennes.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2