logotypen
 
 

IN FOCUS

IP suojaan ulkoiseen muistiin

Monet markkinoilla olevat mikro-ohjaimet tarjoavat tallennuskapasiteettia muutamien megatavujen verran, mikä vaikuttaa merkittävästi tuotteen hintaan. Sopiva vaihtoehtoinen ratkaisu on käyttää ulkoista muistia, jota voidaan hankkia suuremmissa määrissä selvästi edullisempaan hintaan ja useilla eri kapasiteettivaihtoehdoilla – yleensä muutamasta megatavusta satoihin megatavuihin.

Lue lisää...

Kenellekään ei kai tarvitse enää vakuuttaa, että oikein valmistetut aurinkokennojärjestelmät voivat olla suureksi hyödyksi sekä kuluttajille että itse energiajärjestelmälle. Jopa pienen aurinkopuiston omistajasta tulee automaattisesti sähköenergian tuottaja, mikä alentaa huomattavasti sähkölaskuja. Järjestelmän optimaalinen tehokkuus edellyttää kuitenkin oikean säätimen valintaa.

Yhdessä energiavaraston kanssa aurinkokenno järjestelmä mahdollistaa joissakin olosuhteissa sähköverkosta eristäytymisen sekä sellaisen energiamäärän takaamisen, joka on riittävä omiin tarpeisiin. Sähköverkon näkökulmasta aurinkopaneeleista syntyvä sähkö on ilmaista (tuottajakuluttaja maksaa koko järjestelmästä) ja voimakkaan auringonsäteilyn hetkinä valtavat energiamäärät mahdollistavat suurten perinteisten voimaloiden joustavamman käyttämisen sekä kasvihuonekaasujen päästön rajoittamisen.

Jotta aurinkokennojärjestelmä toimii täysin tehokkaasti, on täytettävä useita ehtoja. Ensinnäkin paneelit on sijoitettava paikkaan, joka ei ole varjoisa. Kaikki järjestelmän lähistössä olevat kohteet, rakennukset tai korkeat puut saattavat heittää varjon, joka vaikuttaa aurinkokennojen tuottaman tehon alentamiseen. Paneelien pitäisi olla tietenkin suunnattu etelään, josta tulee eniten auringonsäteitä koko päivän aikana. Tärkeä on myös järjestelmän kallistuskulma Auringon suhteen. Sopivan asettamisen ansiosta järjestelmä suorittaa tehtävänsä mahdollisimman tehokkaasti.

Erittäin suosituiksi ovat myös tulleet pienet aurinkokennojärjestelmät, jotka akkuun kytkettyinä voivat toimia laturina, esimerkiksi leirintämatkoilla. Kyseessä ovat siis off-grid-järjestelmät, jotka eivät ole kytketty sähköverkkoon. Samoin kuin niiden isompien vastikkeiden tapauksessa, sopivan asennuksen ansiosta maksimaalinen määrä auringonsäteitä pääsee paneeliin, joten vain käyttäjästä riippuu, hyödyntääkö hän järjestelmänsä tehoa täysin. Onko siinä kuitenkin kaikki, mitä voimme tehdä, että generaattorimme hyödyntää luonnon koko potentiaalin?

Ilmeisesti ei. Onneksi avuksi tulevat aurinkosäätimien valmistajat. Järjestelmän toiminnan aikana juuri ne pitävät huolen siitä, että aurinkokennot toimivat meille täydellä tehollaan.

AURINKOSÄÄDIN - MIKÄ SE ON?

Sen selvittämiseksi, mikä aurinkosäädin on, aluksi täytyy ymmärtää, miten sähköenergiaa aurinkokennojärjestelmässä oikeastaan tuotetaan. Kyseisten paneelien tehoa kuvaa seuraava riippuvuus:

P=U\bullet Imula":{"formula":"P=U\bullet I","inline":true,"translations":["P=U\bullet I"],"variables":["P=U\bullet I"]}} }}

jossa:

P – järjestelmän teho PV [W],
U – sähköjännite [V],
I – sähkövirta [A].

Yllä olevan kaavan mukaan paneelien teho on jännitteen ja sähkövirran tulo. On selvä, että kyseiset arvot vaihtelevat vuorokauden aikana. Jos ei yritetä silloin vaikuttaa millään tavalla tuotannon normalisointiin ja keskiarvoistamiseen, se aiheuttaa aurinkovoimalan erittäin epävakaan toiminnan. Myös kokonaistuotanto ei ole siinä tapauksessa tyydyttävä. Mitä voi siis tehdä sähkövirran ja jännitteen arvojen säilyttämiseksi optimaalisella tasolla? Juuri siihen tarkoitukseen käytetään laitetta nimeltään aurinkosäädin.

Alla olevan kaavion mukaan aurinkopaneeli saavuttaa maksimaalisen tehonsa silloin, kun määritetään sellainen jännitteen ja sähkövirran piste, että sähkövirran käyrän alla määritetään suorakulmio, jolla on mahdollisimman iso pinta-ala. Säätimen tehtävä on siis hyödyntää aurinkoenergiaa tehokkaasti ja lyhentää pariston täydentämisaikaa täydentämällä jatkuvasti kulutettua sähköä. Kehittyneemmän mallin tapauksessa sen tehtävä on lisäksi jäljittää ja seurata maksimaalisia tehopisteitä, minkä ansiosta järjestelmä toimii täydellä tehollaan. Kyseisen laitteen asennus mahdollistaa sähkön tehokasta tuotantoa pilvisempinäkin päivinä. Yhden sellaisen laitteen asentaminen voi rajoittaa tarvetta laajentaa järjestelmää seuraavilla aurinkopaneeleilla.



PWM VAI MPPT?

On kaksi tyyppiä aurinkosäätimiä. Kyseessä ovat siis PWM (Pulse Width Modulator)- ja MPPT (Maximum Power Point Traffic)-säätimet. Ne eroavat toisistaan toimintaperiaatteella, hinnalla, tehokkuudella sekä (ja ehkä etenkin) kyvyllä toimia eri sääolosuhteissa. Määrittääkseen selvästi, onko valitun järjestelmän tapauksessa taloudellisesti perusteltua asentaa kalliimpi malli, on tutustuttava molempien hyviin ja huonoihin puoliin sekä ainakin perustasolla tutustua molempien laitteiden toimintaperiaatteeseen.

PWM-säätimet

PWM-säädin toimii pulssin leveyden säädön periaatteella. Yksinkertaisimmin sanottuna PWM-säädin lähettää akkuun lyhyitä jännitteen annoksia, eikä anna sen ylilatautua tai purkautua. Samalla ei ole akun ylikuumenemisen tai kaasumuodostuksen riskiä. Vakaan lataustason ylläpito pidentää pariston elinikää. Mitä korkeampi on akun lataustaso, sitä enemmän säädin vähentää energia-annosten määrää, ylläpitäen energian vakaata ja määritettyä arvoa.

Mitkä ovat kyseisen ratkaisun tärkeimmät edut?

  • Alhainen hinta verrattuna MPPT-säätimeen
  • Akun suojaus ylikuumenemiselta ja kaasunmuodostukselta
  • Akun eliniän pidentäminen
  • Laaja valikoima saatavilla olevia malleja
  • Toimittaa maksimaalisen saatavilla olevan määrän tehoa mahdollisimman lyhyenä aikana

Mitkä ovat PWM-säätimien huonot puolet?

  • Jotta laite toimii oikein, tulojännitteen täytyy tasapainottaa akun jännitettä;
  • Se toimii parhaiten täydessä auringonvalossa, eikä ole sopiva varjoisille järjestelmille
  • Se aiheuttaa häiriöitä, varsinkin sähköviran korkeampien arvojen tapauksessa
MPPT-säätimet – edut ja toimintaperiaate

MPPT-aurikosäätimet ovat laitteita, joilla on aikaisemmin mainittu kyky seurata parhaita tehopisteitä. Kyseisen järjestelmän toimintaperiaatteena on akun jännitteen sellainen säätö, että sen avulla voi saavuttaa maksimaalisen latausvirran. Toisin kuin PWM:t, MPPT:t hyödyntävät siis järjestelmän maksimaalisia suorituskykyjä ja käyttävät siihen parhaillaan vallitsevia aurinko-olosuhteita. Kyseisen ratkaisun valtava etu on kyky tuottaa sähköenergiaa sekä suotuisimmissa olosuhteissa, jolloin on täysi auringonvalo, että auringonnousun ja -laskun ja lisäksi pilvisen sään aikana. Säteily pääsee perille nimittäin aina, mutta tehokkaasti toimia voi ainoastaan se järjestelmä, joka pystyy mukautumaan auringonvalon tasoon. Käy ilmi, että hyvälaatuista MPPT-säädintä käytettäessä tuotantotehokkuus voi olla jopa 30% korkeampaa vähäisen auringonvalon olosuhteissa. Lisäksi laite vaikuttaa akun lataamisen aikana esiintyvien häviöiden alentamiseen.

Useita epäilemättömiä etuja seuraa valitettavasti huomattavasti korkeampi hinta. Se ei kuitenkaan ole kannattamaton sijoitus – järjestelmän sopiva tuki antaa nimittäin selviä hyötyjä, joista tärkein on sähköenergia ympäri vuorokauden, riippumatta siitä, onko yllämme pilvetön taivas, vai onko Aurinko piilossa korkealla pilvien yllä.

Jotta järjestelmä toimisi tehokkaimmin, MPPT-säätimellä varustetussa järjestelmässä sijaitsevat aurinkopaneelit pitää kytkeä sarjaan. Sellaisen järjestelmän toiminta on paljon tehokkaampaa, kuin useampien paneelien rinnankytkentä PWM-säätimen tapauksessa. Täytyy samalla ottaa huomioon, ettei saa ylittää aurinkopaneelien valmistajan määrittämää maksimijännitettä. Kyseinen tilanne on nimittäin vaaraksi laitteelle, joka pahimmassa tapauksessa saattaa vahingoittua.

MAKSIMAALISEN TEHOPISTEEN JÄLIJITYSMENETELMÄT

Maksimaalisen tehopisteen seuranta voi perustua muutamaan algoritmiin, jotka tarjoavat säätimen toiminnan eri tarkkuutta. Yleensä käytetään seuraavia menetelmiä:

  • Perturbaatio- ja havaintomenetelmä – sitä voi kutsua yritykseksi ja erehdykseksi. Se perustuu nimittäin jännitepisteen sijainnin minimaaliseen korjaukseen ja havaintoon, onko kyseinen toiminta aiheuttanut lataustehon nousun vai laskun. Sen jälkeen otetaan seuraava, samanlainen askel, kunnes saavutetaan tyydyttävä tulos. Täytyy huomata, että asennuspisteen siirtotaso on sama jokaisen seuraavan intervention tapauksessa.

  • Inkrementaalisen johtavuuden menetelmä – kyseessä on algoritmi, joka pystyy ennakoimaan tehokäyräkaavion perusteella, miten suuri muutos on tehtävä mahdollisimman suurten hyötyjen saavuttamiseksi. Algoritmi suorittaa sen analysoimalla sähkövirran ja jännitteen kasvua, mikä mahdollistaa suoritetun muutoksen tuloksen määrittämisen.

  • Lämpötilamenetelmä – maksimaalisen toimintapisteen määrittämiseen käytetään lämpötilan mittausta. Vertaamalla tulosta viitelämpötilaan pystymme määrittämään optimaalisen asetuksen. Ongelma esiintyy kuitenkin silloin, kun ilmestyy varjo. Lämpötilamenetelmä on tällöin virheellinen.

PV-JÄRJESTELMÄLLE SOPIVAN SÄÄTIMEN VALINTA

Voidakseen valita säätimen, joka olisi sopiva olemassa olevalle aurinkokennojärjestelmälle, täytyy tietää sekä itse paneelien perusparametrit että käytetyn akun tekniset tiedot ja tehonkulutuksen arvo. Tärkeimpiä tekijöitä, jotka kertovat aurinkokennojen ja PWM- sekä MPPT-säätimien keskinäisen yhteensopivuuden oikeellisuudesta, ovat:

  1. Aurinkopaneelien nimellisteho – kyseinen parametri on otettava huomioon, jotta järjestelmä yhdessä säätimen kanssa pystyisi jokaisessa tapauksessa lataamaan akun energiavarastolle sopivana ja turvallisena aikana
  2. PV-paneelien jännite, joka ei ylitä akun sallittua latausjännitettä sekä säätimen valmistajan määrittämää maksimaalista jännitettä
  3. Kulutettava huipputeho – sopivasti valitun säätimen ominaisuuksiin täytyy kuulua sama tai korkeampi latausvirta, joka kompensoi kaikkien kytkettyjen vastaanottimien virrankulutusta
  4. Aurinkopaneelien oikosulkuvirta – valitun laitteen ominaisuuksiin pitäisi kuulua korkeampi latausvirta, kuin PV-järjestelmän mainittu oikosulkuvirta
  5. Energiavaraston kapasitanssi – valitakseen sopivan laitteen, jonka avulla on mahdollista täydentää kulutettua energiaa lyhyenä aikana, täytyy määrittää ensin, miten paljon sitä pystytään käyttämään, eli miten tilavaa akkua tarvitaan. Silloin järjestelmä tulee olemaan räätälöity asiakkaan tarpeisiin.

Sopivan aurinkosäätimen valinta pystyy parantamaan järjestelmämme tehokkuutta, mikä vaikuttaa taloudelliseen laskuun. Sekä PWM- että MPPT-säätimillä on huonot ja hyvät puolensa ja vain hyvin harkitun ostoksen ansiosta laite voi täyttää käyttäjän odotukset.

Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.:n alkuperäinen teksti löytyy täältä.

MORE NEWS

PDF:stä tuli suosittu tapa hyökätä sähköpostiin

Kyberrikolliset ovat löytäneet uuden, tehokkaan keinon kiertää tietoturvasuojaukset: PDF-tiedostot. Check Point Researchin tuoreen tutkimuksen mukaan jo 22 % haitallisista sähköpostiliitteistä on PDF-muodossa. Samalla 68 % kyberhyökkäyksistä alkaa edelleen sähköpostista, mikä tekee PDF:stä entistä houkuttelevamman hyökkäysvälineen.

Uuden sirun avulla kännykkä voi tietää sijaintinsa sentin tarkkuudella

Nykyisten GPS-järjestelmien tarkkuus on vain muutamia metrejä, mutta uusi teknologia voi viedä paikannuksen tarkkuuden senttimetriluokkaan. Purdue Universityn ja Chalmersin teknillisen yliopiston tutkijat ovat kehittäneet sirupohjaisen aaltokampatekniikan, joka voi mullistaa navigoinnin, autonomiset ajoneuvot ja tarkat mittausjärjestelmät.

Uusi salaus suojaa jo tämän päivän kuituyhteyksiä kvanttikoneilta

Kvanttitietokoneiden uhka nykyiselle tietoturvalle on herättänyt huolta laajasti: tulevaisuudessa ne voivat murtaa laajasti käytössä olevat salausmenetelmät. Nyt Karlsruhen teknillisen instituutin (KIT) tutkijat ovat kehittäneet ratkaisun, joka tuo kvanttiturvallisen salauksen jo olemassa oleviin kuituyhteyksiin – ilman kalliita erikoislaitteita.

Tekoäly alkaa valvoa Pohjoismaihin tulevaa dataa

Tiedon valtaväylistä Pohjoismaissa vastaava GlobalConnect ottaa käyttöön kehittyneen tekoälypohjaisen valvontajärjestelmän. Yhtiö investoi ScienceLogicin alustan käyttöönottoon, jonka avulla voidaan reaaliaikaisesti seurata verkon toimintaa ja ratkaista ongelmia ennen kuin ne ehtivät vaikuttaa käyttäjiin.

Uusi fotonipiiri kiihdyttää tekoälyn prosessoinnin huippunopeuteen

Amerikkalainen teknologia-alan yritys Lightmatter on julkaissut uudenlaisen fotoniikkaan perustuvan superpiirin, joka lupaa mullistaa tekoälyn infrastruktuurin. Passage M1000 -niminen piiri mahdollistaa ennennäkemättömän nopean tiedonsiirron tekoälylaskennassa, avaten tien entistä suuremmille ja tehokkaammille AI-malleille.

Trumpin politiikka voi nostaa seuraavan iPhonen hintaa jopa 40 prosenttia

USA Todayn mukaan Applen iPhonet saattavat kallistua jopa 43 prosenttia Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin uusien tullien seurauksena. Trump ilmoitti keskiviikkona laajasta uudesta tullisuunnitelmasta, jonka tavoitteena on vauhdittaa yhdysvaltalaista tuotantoa. Tämä sisältää 34 prosentin lisätullit Kiinasta tuotaville tuotteille, mikä nostaa kokonaistullin 54 prosenttiin – korkeimmaksi Yhdysvaltain historiassa Kiinaa kohtaan.

Tänä vuonna jo joka viides uusi auto kulkee sähköllä

Sähköautojen suosio jatkaa kasvuaan haasteista ja epäilyksistä huolimatta. Uusimpien tilastojen mukaan vuonna 2025 jo 18 % maailmanlaajuisista autokaupoista kohdistuu sähköautoihin – kolme kertaa enemmän kuin viisi vuotta sitten.

Microsoft lähti liikkeelle 50 vuotta sitten BASIC-tulkista

Microsoft juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan, ja juhlan kunniaksi yhtiön perustaja Bill Gates julkaisi alkuperäisen ohjelmakoodin, joka käynnisti koko teknologiayrityksen – Altair BASIC -tulkin. Gatesin mukaan kyseessä on "siistein koodi, jonka olen koskaan kirjoittanut".

Rohde lisäsi tehoa EMC-mittauksiin

Rohde & Schwarz on julkaissut päivitetyn version ELEKTRA-ohjelmistostaan, joka tuo lisää tehoa ja automaatiota EMC-mittauksiin. Uusi ohjelmistoversio tukee kaikkia ajankohtaisia EMC-standardeja eri toimialoilla – mukaan lukien kaupallinen elektroniikka, autoteollisuus, langattomat järjestelmät, puolustus ja ilmailu.

Tekoäly vaikuttaa lähes joka toiseen työpaikkaan

Tekoäly on nopeasti nousemassa maailman talouksien uudeksi moottoriksi – ja murroksen keskiössä ovat työmarkkinat. YK:n kauppa- ja kehitysjärjestön (UNCTAD) tuoreen Technology and Innovation Report 2025 -julkaisun mukaan jopa 40 prosenttia maailman työpaikoista on alttiina tekoälyn vaikutuksille. Se voi tarkoittaa joko työn automatisointia tai sitä, että työtehtävät muuttuvat perustavalla tavalla.

Tamperelaissiru purkaa useampia audiovirtoja kuin mikään muu prosessori

Tamperelainen VLSI Solution on julkaissut uuden sukupolven audioprosessorin, joka asettaa uudet standardit äänenkäsittelylle sulautetuissa järjestelmissä. VS1073-uutuuspiiri pystyy purkamaan ja käsittelemään enemmän äänenpakkausmuotoja kuin mikään muu prosessori markkinoilla – mukaan lukien uudet tuetut formaatit kuten ALAC, DSD, Opus ja AC-3.

Uusi LUMI-supertietokone yllättää: kylkeen tulee kvanttitietokone

Suomeen rakennetaan maailman tehokkainta tekoälysupertietokonetta, ja sen rinnalle kehitetään nyt myös täysin uusi kvanttilaskenta-alusta. LUMI AI Factory -hankkeen johtaja Pekka Manninen vahvistaa, että uusi huippuluokan laskentaympäristö käynnistyy keväällä 2027.

Samsungin uusin tuo tekoälyn jäässä oleville tablettimarkkinoille

Tablettimarkkinat hakevat suuntaa, mutta Samsung uskoo tekoälyyn. Yhtiö julkaisi 2. huhtikuuta uuden Galaxy Tab S10 FE -sarjan, joka tuo älykkäät ominaisuudet yhä useamman käyttäjän ulottuville. Vaikka markkina kokonaisuudessaan junnaa lähes paikallaan, Samsung pyrkii herättelemään sitä AI-pohjaisella tuottavuudella ja kevyellä muotoilulla.

Trumpin tullit aiheuttavat suurta epävarmuutta puolijohdealalla

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ilmoittanut uusista tullipolitiikoista, jotka uhkaavat horjuttaa puolijohdeteollisuuden globaaleja toimitusketjuja. Trumpin hallinto on määrännyt 10 prosentin perustullin kaikkiin tuontituotteisiin ja jopa 32 prosentin tullit valikoiduille maille, kuten Taiwanille. Vaikka Taiwanin puolijohteet ovat toistaiseksi tullivapaita, alan toimijat elävät epävarmuudessa mahdollisista tulevista muutoksista.

Maailman ensimmäisessä MEMS-kompassissa ei ole liikkuvia osia

Ranskalainen teknologiayritys SBG Systems on esitellyt maailman ensimmäisen MEMS-pohjaisen gyrokompassin, joka kykenee määrittämään suunnan ilman GNSS-apua ja täysin ilman liikkuvia osia. Tämä inertianavigoinnin läpimurto avaa uuden luvun tarkassa ja kompaktissa paikannuksessa, erityisesti merenkulun ja robotiikan sovelluksissa.

Cadence demosi eurooppalaisvoimin kehitettyä ajoneuvojen SoC-piiriä

Euroopassa pitäisi vähentää riippuvuutta sekä kiinalaisesta että amerikkalaisesta tekniikasta. Muutaman viikon takaisilla Nürnbergin Embedded World -messuilla nähtiinkin tähän suuntaan kasvavia versoja. Esimerkiksi Cadence ja saksalainen Dream Chip Technologies esittelivät uuden sukupolven älykkään SoC-järjestelmäpiirin ajoneuvosovelluksiin.

LUMI-tekoälytehdas on yksi ensimmäisiä Euroopassa

LUMI-tekoälytehdas avaa uuden luvun eurooppalaisessa tekoälyn kehityksessä yhdistämällä huipputeknologian, asiantuntijuuden ja yhteistyön ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Tekoälyhubin fyysiset tilat sijoittuvat Espoon Otaniemeen Aalto-yliopiston yhteyteen, ja laskennan ydin toimii Kajaanissa, missä nykyinen LUMI-supertietokone tarjoaa maailmanluokan suorituskykyä tekoälykehitykselle.

Jyväskylän ylioppilaskylään maailman nopein opiskelijanetti

Kotimainen valokuituyhtiö Lounea toteutti Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan Soihtu-asuntoihin huippumodernit nettiyhteydet. Opiskelijakylä nousi kerralla maailman kärkeen tarjoamalla asukkailleen poikkeuksellisen nopeat verkkoyhteydet. 

Painetun elektroniikan tutkija TactoTekin teknologiajohtajaksi

Oululaistaustainen elektroniikkayhtiö TactoTek on nimittänyt tekniikan tohtori Pälvi Apilon uudeksi teknologiajohtajakseen. Apilo on ollut osa TactoTekin asiantuntijatiimiä vuodesta 2018 ja toiminut viimeksi yhtiön ennakoinnin ja tutkimuksen johtajana.

Linuxista tulee parempi pelaajille

Linux-kernelin tuore 6.14-päivitys lupaa merkittäviä suorituskykyparannuksia Windows-pelejä pelaaville Linux-käyttäjille. Ytimeen on tuotu parannettu NTsync-ajuri, jonka ansiosta Wine- ja Proton-yhteensopivuuskerrosten kautta ajettavat pelit voivat hyötyä jopa satojen prosenttien teholisästä tietyissä tilanteissa.

Maksupäätteen kosketusnäyttö vaatii vahvan tietoturvan

Kosketusnäyttö on olennainen osa jokaista nykyaikaista maksujärjestelmää ja myyntipisteen POS-päätettä (point of sale terminal). Sen tietoturvaan on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Lue lisää...

Tekoäly vaikuttaa lähes joka toiseen työpaikkaan

Tekoäly on nopeasti nousemassa maailman talouksien uudeksi moottoriksi – ja murroksen keskiössä ovat työmarkkinat. YK:n kauppa- ja kehitysjärjestön (UNCTAD) tuoreen Technology and Innovation Report 2025 -julkaisun mukaan jopa 40 prosenttia maailman työpaikoista on alttiina tekoälyn vaikutuksille. Se voi tarkoittaa joko työn automatisointia tai sitä, että työtehtävät muuttuvat perustavalla tavalla.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
 R&S -seminaari: 5G Advanced & Beyond
Oulussa 13.5.2025
Espoossa 14.5.2025
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025

Seminaareihin ilmoittautuminen ja tiedustelut:
asiakaspalvelu@rohde&schwarz
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

ETNinsta

THIS SPACE TEMPORARILY LEFT BLANK
 
article