Kiinalainen BOE (Beijing Oriental Electronics) on esitellyt näytön, joka virkistyy 600 kertaa sekunnissa. Lukema on uusi maailmanennätys. Toisaalta voidaan kysyä, onko näytössä mitään järkeä, jos ihmissilmä ei pysty prosessoimaan visuaalista dataa yli 60 ruudun sekuntinopeudella.
Itse asiassa yleisin käsitys on, että silmän erottelukyky on tyypillisesti 30-60 ruutua sekunnissa. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi e-pelaajien suosimat näytöt, jotka virkistyvät esimerkiksi 240 kertaa sekunnissa, ovat selvästi silmää nopeampia.
MIT eli Massachusetts Institute of Technology tutki asiaa vuonna 2014. Tutkimuksen mukaan aivot pystyvät prosessoimaan yhden kuvan 13 millisekunnissa. 13 millisekuntia kuvaa kohti tarkoittaa noin 72 kuvaa sekunnissa. Tämä on myös syy siihen, miksi tekoäly osaa tulkita kuvia niin nopeasti. Konenäköjärjestelmät kykenevät tulkitsemaan kuvia 50 tuhannen ruudun sekuntinopeudella. Ja nopeus kasvaa koko ajan raudan kehittyessä.
BOE kuitenkin esitteli näyttötekniikan maailmankonferenssissa Kiinassa 16-tuumaista LCD-ruutua, jonka virkistystaajuus oli 600 hertsiä. Tämä on vielä viidenneksen nopeampi kuin vuoden alussa yhtiön esittelemä 500 hertsin pelinäyttö.
Iso kysymys kuuluu, pystyykö kukaan ihminen hyötymään näin nopeasta näytöstä. Todennäköisesti ei. Samalla tapaa näyttöjen resoluution parantuminen alkaa lähestyä ihmissilmän erottelukykyä. Lopulta tuloksen on täysin fotorealistinen näyttökokemus.
Pelaajien kohdalla tilanne on toinen. Mikään näytönohjain tai näyttöpaneeli ei liene liian nopea.