ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT USCONTACT

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

ETNtv

 
ECF24 videos
  • Timo Poikonen, congatec
  • Petri Sutela, Testhouse Nordic
  • Tomi Engdahl, CVG Convergens
  • Henrik Petersen, Adlink Technology
  • Dan Still , CSC
  • Aleksi Kallio, CSC
  • Antti Tolvanen, Etteplan
ECF23 videos
  • Milan Piskla & David Gustafik, Ciklum
  • Jarno Ahlström, Check Point Software
  • Tiitus Aho, Avnet Embedded
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Pasi Suhonen, Rohde & Schwarz
  • Joachim Preissner, Analog Devices
ECF22 videos
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Timo Poikonen, congatec
  • Kimmo Järvinen, Xiphera
  • Sigurd Hellesvik, Nordic Semiconductor
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Andrea J. Beuter, Real-Time Systems
  • Ronald Singh, Digi International
  • Pertti Jalasvirta, CyberWatch Finland
ECF19 videos
  • Julius Kaluzevicius, Rutronik.com
  • Carsten Kindler, Altium
  • Tino Pyssysalo, Qt Company
  • Timo Poikonen, congatec
  • Wolfgang Meier, Data-Modul
  • Ronald Singh, Digi International
  • Bobby Vale, Advantech
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Zach Shelby, Arm VP of Developers
ECF18 videos
  • Jaakko Ala-Paavola, Etteplan CTO
  • Heikki Ailisto, VTT
  • Lauri Koskinen, Minima Processor CTO
  • Tim Jensen, Avnet Integrated
  • Antti Löytynoja, Mathworks
  • Ilmari Veijola, Siemens

logotypen

TMSNet  advertisement
ETNdigi
A la carte
AUTOMATION DEVICES EMBEDDED NETWORKS TEST&MEASUREMENT SOFTWARE POWER BUSINESS NEW PRODUCTS
ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT US CONTACT
Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn

TECHNICAL ARTICLES

Sulautetun koodin virheet esiin etänä ja reaaliajassa

Tietoja
Kirjoittanut Veijo Ojanperä
Julkaistu: 15.01.2025
  • Devices
  • Embedded
  • Software

Mikro-ohjaimiin perustuvien sulautettujen järjestelmien sovelluskoodien testaukseen tarkoitetut debuggerit ja niihin liittyvät työkalut ovat välttämättömiä järjestelmien kehittäjille. Ne auttavat löytämään ja korjaamaan virheitä, testaamaan koodin suoritusta ja optimoimaan järjestelmän suorituskykyä.

Artikkelin kirjoittaja Rodger Richey toimii Microchipin Development Systems -liiketoimintayksikön johtajana. Richeyllä on yli 20 vuoden kokemus alueelta, joka kattaa kaikki sulautettujen järjestelmien suunnittelun näkökohdat. Richeyllä on sähkötekniikan B.Sc.-tutkinto Arizonan yliopistosta ja hän aloitti uransa Planning Systems -yhtiössä suunnitellen elektroniikkaa tutkimustyössä ja sotilassovelluksissa käytettäviin vedenalaisiin telemetriajärjestelmiin. Tämä kokemus sai hänet liittymään vuonna 1994 Microchip Technology -yhtiöön, jossa hän on sittemmin toiminut eri sovellusalueiden johtotehtävissä.

Kehittyneillä virheenkorjausominaisuuksilla on ollut merkittävä vaikutus kehitystyön tuottavuuteen ja ne voivat lyhentää siihen tarvittavaa aikaa. Saatavilla on lukuisia uusia työkaluja, jotka auttavat tekemään virheenkorjausprosessista entistä tehokkaamman ja käyttäjäystävällisemmän.

Yksi merkittävimmistä edistysaskelista mikro-ohjaimille tarkoitettujen virheenkorjausohjelmien kehityksessä on mahdollisuus edistyneiden debug-ominaisuuksien integrointiin. Tämä johtaa paljon pitemmälle kuin perinteinen tapa eli askel kerrallaan eteneminen ja keskeytyspisteiden asettaminen.

Nykyaikaiset debuggerit tarjoavat kehittäjille reaaliaikaista dataa koodin suorituskyvystä, jolloin virheitä voidaan helposti ja nopeasti tunnistaa sekä korjata. Ne voivat lisäksi tarjota hyvin yksityiskohtaisia tietoja järjestelmän suorituskyvystä ja energiatehokkuudesta.

Sovelluskoodin koon jatkuvasti kasvaessa kyky siepata ja analysoida koodin suorittamista reaaliajassa on erityisen hyödyllistä näiden monimutkaisten järjestelmien virheenkorjauksessa ja suorituskyvyn optimoinnissa. Tapahtumien valvonta antaa yksityiskohtaista tietoa järjestelmän toiminnasta ja suorituskyvystä. Kehittäjät voivat siepata ja analysoida koodin suorittamista kuvaavaa dataa, joka liittyy tehtävien ajoitukseen, keskeytysten käsittelyyn ja järjestelmän tapahtumiin.

Näitä tietoja voidaan käyttää suorituskyvyn pullonkaulojen tunnistamiseen sekä tehtävien ajoitukseen ja synkronointiin liittyvien virheiden korjaamiseen järjestelmän toiminnan optimoimiseksi. Kehittäjät voivat esimerkiksi käyttää jäljitystietoja tunnistaakseen tehtäviä, joiden suorittaminen kestää odotettua kauemmin, tai tunnistaakseen tehtäviä, joiden ajoitus on pielessä. Lisäksi jäljitystietojen avulla voidaan analysoida keskeytysten käyttäytymistä sekä tunnistaa siihen mahdollisesti liittyviä ongelmia.

Tehonkulutuksen optimointi ja etäkäyttö

Järjestelmän tehonkulutuksen optimointi ja akun käyttöiän maksimointi ovat tärkeitä monissa sovelluksissa. Kyky analysoida tehonkulutusta ja koodin suorittamista mahdollistaa sen, että kehittäjät voivat tunnistaa koodista ne osat, joissa kulutusta voidaan optimoida. Käyttämällä tehonkulutuksen korjaustyökaluja kehittäjät voivat tunnistaa eniten tehoa syövät koodiosat, optimoida tehonkulutustapoja ja vähentää kokonaistehonkulutusta, mikä mahdollistaa entistä energiatehokkaammat ja käytössä pitempään kestävät sovellukset.

Kyky korjata sovelluskoodia järjestelmän todellisessa ympäristössä, jossa se aiotaan ottaa käyttöön, on erittäin tärkeä ominaisuus. Usein nämä ympäristöt eivät kuitenkaan ole omiaan siihen, että tietokone tai debuggeria käyttävä kehittäjä voisivat fyysisesti olla samassa paikassa kuin sovelluspiirit. Verkkoon kytketyt virheenkorjaimet voivat tarjota monia etuja näille sovelluksille.

Mahdollisuus etäkäyttää ja ohjata mikro-ohjainpohjaista järjestelmää tarkoittaa, että kehittäjä voi työskennellä projektissa mukavasti pöytänsä ääressä, kun debuggeri ja sovellus sijaitsevat ympäristöltä suljetussa tilassa tai esimerkiksi ajoneuvon konepellin alla. WiFi-liitännät mahdollistavat virheenkorjauksen liittämisen itse järjestelmään esimerkiksi sovelluksissa, jotka sisältävät moottorinohjausta tai digitalisoitua tehonohjausta. Tämä estää tietokoneen ja muiden laitteiden vahingoittumisen sekä eliminoi kalliit korjaukset ja osien vaihdot.

Testaus tärkeällä sijalla

Testaus on tärkeä vaihe ennen järjestelmän luovuttamista eteenpäin. Silloin on varmistettava, että kaikki käyttötapaukset testataan perusteellisesti. On elintärkeää varmistaa, että käyttäjä saa positiivisen kokemuksen tuotteesta. Koodikattavuuden mittaus (code coverage) on usein vähätelty asia, mutta se on hyvin tärkeä mikro-ohjaimeen perustuvien sovellusten kehityksessä ja virheenkorjauksessa, koska sen avulla voidaan varmistaa, että sulautetun koodin kaikki osat käydään läpi testauksen aikana

Tämä on tärkeää, sillä se auttaa tunnistamaan koodista alueet, joita ei ehkä ole testattu, mikä taas voisi johtaa virheisiin tai muuhun epätoivottavaan toimintaan lopputuotteessa. Mittaamalla koodin kattavuutta kehittäjät voivat tunnistaa ne koodialueet, jotka tarvitsevat lisätestausta. Näin voidaan varmistaa, että koodi tulee perusteellisesti testatuksi ennen sen luovuttamista.

Jatkuva integrointi/käyttöönotto

Jatkuvaan integrointiin ja käyttöönottoon perustuvien CI/CD-järjestelmien (Continuous Integration/Continuous Deployment) käyttö on lisääntynyt merkittävästi koodin koon ja monimutkaisuuden jatkuvasti kasvaessa. Melko usein debuggeri on integroitu mikro-ohjainpohjaisen järjestelmän rakentamisen, testaamisen ja käyttöönoton automatisointiin.

CI/CD-järjestelmä voi auttaa varmistamaan, että kaikki koodikantaan tehdyt muutokset testataan perusteellisesti ja integroidaan sovellukseen oikea-aikaisesti ja tehokkaasti. Mikro-ohjainpohjaisten järjestelmien yhteydessä CI/CD-järjestelmät voivat automatisoida laiteohjelmiston luomisen ja testaamisen, mikä antaa kehittäjälle vakaan ja yhtenäisen ympäristön.

Tämä poistaa yksittäisen kehittäjän tietokoneessa mahdollisesti esiintyvät epäjohdonmukaisuudet, jotka saattavat vaikuttaa lopputuotteeseen. Käyttämällä Jenkins-ohjelmiston kaltaisia työkaluja muutokset lähdekoodivaraston koodikannassa voivat käynnistää automaattisesti laiteohjelmiston luomisen, testausjärjestelmän käyttöönoton, testikehyksen suorittamisen sekä tulosten kirjaamisen. CI/CD-järjestelmän käyttö mikro-ohjainpohjaisen järjestelmän testaamisessa voi auttaa parantamaan kehitysprosessin tehokkuutta ja laatua vähentäen samalla virheriskiä ja parantaen järjestelmän yleistä käyttökokemusta.

Staattinen koodianalyysi avuksi

Usein ylenkatsotaan staattisen koodianalyysin hyödyntämistä tapana auttaa kehittäjiä tunnistamaan mahdollisia ongelmia koodissa ennen sen suorittamista. Staattisen koodianalysaattorin käytön etuja ovat muun muassa koodin laadun parantaminen tunnistamalla koodausvirheitä, tietoturva-aukkoja ja muita ongelmia, jotka voivat vaikuttaa koodin laatuun.

Kehitysaikaa voidaan lyhentää tunnistamalla ongelmat jo kehitysprosessin varhaisessa vaiheessa. Näin vähennetään aikaa ja vaivaa, joka tarvittaisiin näiden ongelmien korjaamiseen myöhemmin. Staattinen koodianalyysi voi varmistaa, että koodi kirjoitetaan koodausstandardien ja parhaiden käytäntöjen mukaisesti, mikä auttaa parantamaan koodin ylläpidettävyyttä.

Microchip tarjoaa laajan valikoiman työkaluja sulautetun ohjelmiston kehitysprosessin tehokkuuden ja laadun parantamiseen, virheriskien vähentämiseen ja yleisen käyttökokemuksen parantamiseen. Vianhaun työkalut, kuten MPLAB ICE 4 ja ICD 5, tarjoavat edistyneitä jäljitysominaisuuksia tapahtumavalvonnan alijärjestelmien kautta ja antavat samalla mahdollisuuden vähentää järjestelmän tehonkulutusta.

Mukana ovat myös langalliset ja langattomat verkkoliitännät tukemaan kehitystyötä ja virheiden korjaamista missä tahansa ympäristössä. Kun käyttöön halutaan ohjelmiston automaattinen laadinta ja testaus, asennustyökalut kuten Jenkins ja Docker voivat olla hyödyllisiä. Jenkins on avoimen lähdekoodin automaatiopalvelin, jonka avulla kehittäjät voivat automatisoida ohjelmistojen laatimisen, testauksen ja käyttöönoton. Docker puolestaan auttaa luomaan yhtenäisen ja toistettavan suoritusympäristön tietovaraston kontteihin.

MPLAB X IDE -työkaluohjelmiston CI/CD Wizard voi luoda tarvittavan Docker-määritystiedoston sekä Jenkins-tiedoston nopeaan alkuun pääsemiseksi. Kun automaattisia koodin laadinta- ja testaustöitä suoritetaan Docker-konteissa, helpoin tapa on käyttää virheenkorjaustyökalua verkkoliitännän kautta, eikä USB-liitännän kautta. Kuten aiemmin mainittiin, MPLAB ICE 4 ja ICD 5 ovat joustavia työkaluja ja tarjoavat sekä langallisia että langattomia verkkoliitäntöjä USB:n lisäksi.

Mikro-ohjainten debuggerit ovat kriittisiä työkaluja kehittäjille, jotka työskentelevät sulautettujen järjestelmien parissa. Edistyneet vianhaku- ja korjausominaisuudet auttavat kehittäjiä löytämään ja korjaamaan virheitä nopeasti, testaamaan koodia ja optimoimaan järjestelmän suorituskykyä.

MORE NEWS

PCIe 5.0 tulee datakeskusten tallennukseen

Tallennusteknologian siirtyminen PCIe 4.0:sta PCIe 5.0:aan on käynnissä, ja se tuo mukanaan huomattavan suorituskykyloikan: PCIe 5.0 -väylä tuplaa kaistanleveyden 32 gigatransferiin sekunnissa (GT/s) per kaista. Tämä kehitys on erityisen merkittävä datakeskuksille, joissa SSD-levyjen tiedonsiirtokyky vaikuttaa suoraan palvelinten ja erityisesti tekoälyyn ja laskentatehoon perustuvien järjestelmien suorituskykyyn.

Yleistyvä tekoäly tuo haasteita sulautettujen suunnitteluun

ETN - Technical articleTekoälyn yleistyminen kaikkien saataville asettaa uusia haasteita sulautettujen järjestelmien suunnittelijoille. Tämä koskee erityisesti verkon reunalla toimivia, koneoppimista (ML) hyödyntäviä IoT-sovelluksia. Niiden on toimittava hyvin tehokkaasti mahdollisimman alhaisella syöttövirralla sekä täytettävä prosessorien ja muistien vähimmäisvaatimukset.

Tässä alkuvuoden luetuimmat uutiset

Vuoden 2025 ensimmäiset kuukaudet ovat tuoneet esiin selkeitä teknologian ja arjen muutostrendejä, jotka kiinnostavat suomalaisia lukijoita. Turvallisuus, energiatehokkuus, älylaitteiden käyttö ja tulevaisuuden laiteratkaisut ovat nousseet voimakkaasti esiin sekä yksilön että yhteiskunnan tasolla. Kuluttajat haluavat nyt ymmärtää laitteidensa riskit, hyödyntää teknologian koko potentiaalia – ja tehdä entistä järkevämpiä valintoja arjessaan.

Luetuimmat: GPMI uhkaa HDMI:n asemaa

Kiinassa on esitelty uusi monikäyttöinen kaapelistandardi, joka saattaa horjuttaa HDMI:n, DisplayPortin ja Thunderboltin asemaa. Yli 50 kiinalaisen teknologiajätin muodostama Shenzhen 8K UHD Video Industry Cooperation Alliance on kehittänyt General Purpose Media Interface -standardin (GPMI), jonka tekniset ominaisuudet tekevät siitä varteenotettavan kilpailijan nykypäivän yleisimmille liitännöille.

Luetuimmat: Näin sähköauton akun elinikä kasvaa 19-kertaiseksi

Korelaisten POSTECHin (Pohang University of Science and Technology) ja Sungkyunkwanin yliopiston tutkijat ovat löytäneet uuden tavan pidentää sähköautojen litiumioniakkujen käyttöikää jopa 19-kertaiseksi – ilman uusia materiaaleja tai teknologioita. Ratkaisu on yksinkertainen: siinä pitää välttää akun täydellistä tyhjentämistä.

Luetuimmat: Tämän takia litium-nikkeliakut hajoavat

Dallasin Texasin yliopiston (UTD) tutkijat ovat löytäneet syyn, miksi litium-nikkelioksidi (LiNiO₂) -akut menettävät kestävyyttään ja rappeutuvat toistuvien lataussyklien aikana. Löydös voi avata tietä pitkäikäisemmille ja tehokkaammille akuille, jotka voisivat parantaa esimerkiksi sähköautojen ja älylaitteiden suorituskykyä.

Luetuimmat: Pian aurinkopaneeli tulee pakolliseksi

EU:n uusi rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD) on nyt virallisesti hyväksytty ja aikataulutettu. Sen mukaan 31. joulukuuta 2029 jälkeen rakennusluvan saaneissa uusissa asuinrakennuksissa – mukaan lukien omakotitalot – on oltava soveltuvat aurinkoenergiajärjestelmät.

Luetuimmat: Bluetooth kannattaa aina sammuttaa älypuhelimesta

Bluetooth-yhteys on monelle arkipäiväinen apuväline langattomissa kuulokkeissa, kaiuttimissa tai paikannuslaitteissa. Harva kuitenkaan muistaa, että tämä näennäisesti harmiton toiminto voi kuluttaa akkua ja muodostaa merkittävän tietoturvariskin – erityisesti silloin, kun se on päällä turhaan.

Sudo vaihtuu Ubuntussa

Ubuntun takana oleva Canonical on ilmoittanut, että tulevassa Ubuntu 25.10 -versiossa perinteinen sudo korvataan uudella versiolla nimeltä sudo-rs. Tämä uusi komento on kirjoitettu Rust-ohjelmointikielellä ja se toimii lähes identtisesti vanhan sudon kanssa, mutta sen sisäinen toteutus on turvallisempi ja modernimpi.

Pian tietokoneesi tietää, oletko paikalla

STMicroelectronics on esitellyt uudenlaisen Human Presence Detection (HPD) -ratkaisun, joka yhdistää lentoaikaa mittaavia ToF- eli Time-of-Flight-antureita ja tekoälyä parantaakseen kannettavien tietokoneiden käyttökokemusta, akunkestoa ja turvallisuutta. Ratkaisu ei vaadi kameroita tai kuvien tallennusta.

WithSecure: telemetriatiedot tunnistavat 0-päiväuhkat tehokkaammin

Kyberturvallisuusyhtiö WithSecure on kehittänyt uuden, ennakoivan tavan tunnistaa nollapäivähaavoittuvuuksia hyödyntämällä päätelaitteiden käyttäytymistelemetriaa. Yrityksen mukaan kyseessä on merkittävä läpimurto, joka siirtää haavoittuvuuksien tunnistamisen reaktiivisesta mallista kohti ennakoivaa analytiikkaa – jopa ennen kuin haavoittuvuus on yleisesti tiedossa tai hyväksikäytetty.

Pian se vihdoin tapahtuu: Windows 11 nousee suosituimmaksi

Windows 11 on ennennäkemättömässä nousukiidossa. Vielä toukokuussa Windows 10 hallitsi selvästi maailmanlaajuista käyttöjärjestelmämarkkinaa, mutta tuoreimmat tilastot kertovat selkeästä käänteestä: Windows 11 on ohittamassa edeltäjänsä – mahdollisesti jo kesäkuun aikana.

Suunnittele RISC-V-piiri muutamassa minuutissa

Piirisuunnittelu, joka perinteisesti vie kuukausia ja vaatii monen hengen asiantuntijatiimin, voi nyt onnistua minuuteissa yksittäiseltä suunnittelijalta. Intialainen startup InCore Semiconductors on esitellyt SoC Generator -alustan, joka automatisoi järjestelmä- eli SoC- piirien suunnittelun ennennäkemättömällä tavalla.

Rakettitiede lentää onnistuneilla rekrytoinneilla

Helsinkiläinen ohjelmistokehitykseen erikoistunut IT-yhtiö Rakettitiede jatkoi kannattavaa kasvuaan viime vuonna. - Olemme onnistuneet rekrytoimaan kokeneita osaajia ja tarjoamaan heille juuri oikeanlaisia toimeksiantoja, sanoo toimitusjohtaja Juha Huttunen.

Maailman ensimmäinen lisälaitesovitin, joka säilyttää IP65-luokituksen

Sotilaskäytössä kentällä tarvitaan IP65-luokitusta – eli täyttä suojaa pölyä ja roiskevettä vastaan – jotta laitteet kestävät vaativissa ja vaihtelevissa olosuhteissa. Mutta entä jos laitteeseen täytyy liittää lisälaitteita, kuten radiot, LAN-verkot tai muut kenttävarusteet? Usein suojaus menetetään heti, kun portit avataan. Panasonic on ratkaissut tämän ongelman esittelemällä maailman ensimmäisen lisälaitesovittimen, joka säilyttää IP65-luokituksen myös käytön aikana.

Tekoälyn aikakaudella mikro-ohjain pitää ajatella uusiksi

ETN - Technical articleTekoälyä tuodaan nyt vauhdilla mikro-ohjaimiin. Ajan myötä kaikista päätelaitteiden ML-sovelluksiin tarkoitetuista mikro-ohjaimista tulee hybridilaitteita, joissa yhdistyvät CPU ja NPU. Tämä kehitys on väistämätöntä.

Suomalainen startup Ovido kesyttää tuotetiedon tekoälyn avulla

Helsinkiläinen teknologiayritys Ovido haluaa mullistaa tavan, jolla tuotetietoa hallitaan kansainvälisissä toimitusketjuissa. Yritys kehittää tekoälypohjaista SaaS-alustaa, joka auttaa valmistajia vastaamaan kiristyviin sääntelyvaatimuksiin, kertovat toimitusjohtaja Suvi Haimi ja toinen perustaja Antti Toponen.

VTT kehitti maatuvan aurinkokennon maatalouteen

VTT on kehittänyt maailman ensimmäisten joukossa täysin biohajoavan aurinkokennomoduulin, joka voidaan kiinnittää suoraan viljelykasvin lehteen tai varteen. Maatuvan kennon avulla maatalouteen voidaan tuoda uutta mittauselektroniikkaa ilman huolta jätteistä tai ympäristöhaitoista.

Uusi GaN-transistori voi mullistaa 6G-verkkojen radiotaajuuspiirit

Bristolin yliopiston ja Northrop Grummanin tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen galliumnitridiin (GaN) perustuvan transistoriarkkitehtuurin, joka voi merkittävästi parantaa tulevien 6G-verkkojen nopeutta, tehokkuutta ja signaalinlaatua. Löydös julkaistiin Nature Electronics -lehdessä.

OnePlussan Nord-sarja ottaa harppauksen lippulaivojen suuntaan

OnePlus valmistautuu isoon kesälanseeraukseen, kun se julkistaa 8. heinäkuuta viisi uutta laitetta, ajoitetusti keskelle lomakautta. Tuotteisiin kuuluvat uudet puhelinmallit OnePlus Nord 5 ja Nord CE 5, langattomat kuulokkeet Buds 4, älykello Watch 3 (43 mm) sekä edullinen tablettiuutuus OnePlus Pad Lite.

ETNdigi 1/2025 is out
TMSNet  advertisement

© Elektroniikkalehti

 
 

TECHNICAL ARTICLES

Yleistyvä tekoäly tuo haasteita sulautettujen suunnitteluun

ETN - Technical articleTekoälyn yleistyminen kaikkien saataville asettaa uusia haasteita sulautettujen järjestelmien suunnittelijoille. Tämä koskee erityisesti verkon reunalla toimivia, koneoppimista (ML) hyödyntäviä IoT-sovelluksia. Niiden on toimittava hyvin tehokkaasti mahdollisimman alhaisella syöttövirralla sekä täytettävä prosessorien ja muistien vähimmäisvaatimukset.

Lue lisää...

OPINION

Onko tekoäly nyt uusin uhka tietoturvalle?

Tekoäly on tullut jäädäkseen – siitä ei ole epäilystäkään. Mutta mitä tapahtuu, kun siitä tulee myös kyberturvallisuuden suurin uhka?

Lue lisää...

LATEST NEWS

  • PCIe 5.0 tulee datakeskusten tallennukseen
  • Yleistyvä tekoäly tuo haasteita sulautettujen suunnitteluun
  • Tässä alkuvuoden luetuimmat uutiset
  • Luetuimmat: GPMI uhkaa HDMI:n asemaa
  • Luetuimmat: Näin sähköauton akun elinikä kasvaa 19-kertaiseksi

NEW PRODUCTS

  • Maailman ensimmäinen lisälaitesovitin, joka säilyttää IP65-luokituksen
  • Uudenlainen termistori on iso askel sähköautoille
  • 10 wattia sokeripalan kokoisesta teholähteestä raiteille
  • Bluetoothin uudet ominaisuudet käyttöön pienellä USB-tikulla
  • Yksi piiri pidentää langattoman laitteen käyttöaikaa
 
 

Section Tapet