Älysormusyhtiö Oura on esitellyt sormuksiinsa sekä uuden unialgoritmin että sen mukana lähipiiri-ominaisuuden. Lähipiirin avulla Ouran käyttäjät voivat halutessaan jakaa sormuksen keräämät uni-, aktiivisuus- ja valmiustasolukunsa ystäviensä, perheenjäsentensä ja muun lähipiirinsä kanssa.
Ouran mukaan lähipiiri personoi sormuksen käyttökokemusta entisestään. - Annamme Ouran käyttäjille uudenlaisen mahdollisuuden pysyä yhteydessä myös perheidensä ja ystäviensä kanssa, kertoo toimitusjohtaja Tom Hale.
Oura-sormus hyödyntää kehittynyttä anturiteknologiaa mitatakseen biometristä tietoa, kuten sykettä, sykevaihtelua, lämpötilaa ja veren happipitoisuutta. Näistä luvuista muodostetaan sen jälkeen kolme avainlukua: valmiustaso, uni ja aktiivisuus. Tämän lisäksi sormus tarjoaa räätälöityjä neuvoja ja vinkkejä käyttäjänsä elämänlaadun parantamiseen.
Lähipiiri-ominaisuuden avulla käyttäjät voivat jakaa avainlukunsa viimeisen kahden viikon ajalta valitsemiensa henkilöiden kanssa. Oura-sormuksen käyttäjät voivat liittyä osaksi jopa kymmentä eri Lähipiiriä. Käyttäjä pystyy myös valikoimaan helposti mitkä tulokset hän haluaa jakaa muiden kanssa ja millä tarkkuudella. Lisäksi käyttäjät voivat reagoida muiden käyttäjien tuloksiin emojien avulla.
Lähipiiri-ominaisuus lanseerataan yhtä aikaa uuden unialgoritmin kanssa joka on aiemmin ollut beeta-käytössä iOS- ja Android-käyttäjillä. Uusi unialgoritmi on yhtiön mukaan yksi tarkimmista kuluttajakäyttöön suunnatuista univaiheiden tunnistusalgoritmeista. Se saavuttaa 79 prosentin yhteneväisyyden unipolygrafian (PSG) kanssa nelivaiheisen unisyklin (hereilläolo, kevyt uni, syvä uni ja vilke- eli REM-uni) osalta.
Algoritmi kehitettiin käyttäen yhtä maailman laajimmista unidatasarjoista. Käytetty datasarja sisältää Oura-sormusten käyttäjädataa lähes kahden vuoden ajalta sekä referenssinä samaan aikaan kerättyä unipolygrafiadataa.
Kolmannen sukupolven Oura-sormus maksaa materiaalista riippuen 314-417 euroa.