Markkinoille tulee nyt taivuteltavia puhelimia ja niissä kehitys on selvästi mennyt eteenpäin. Mutta entäpä, jos puhelimen näytön voisi taivuttaa vapaasti eri muotoihin. Lenovo on esitellyt tällaista konseptilaitetta Tech World ’23 -tapahtumassaan Teksasin Austinissa.
Konseptilaitteessa on FHD+ poLED-näyttö, jota voidaan taivuttaa ja muotoilla eri muotoihin käyttäjien tarpeiden mukaan. Mukautuva näyttökonsepti hyödyntää taivuteltavista laitteista saatuihin kokemuksiin mekaanisista rakenteista, sekä Lenovo kokemukseen rullatavista näytöistä sekä älypuhelimissa että tietokoneissa.
Futuristinen puhelin voidaan säätää tavallisesta litteästä Android-puhelimesta käärittyyn muotoon ranteeseen käytettäväksi tai useisiin seisontatiloihin. Tasolle asetettuna 6,9 tuuman näyttö toimii normaalina Android-kokemuksena. Pystyasennossa laite voidaan säätää itsenäisesti seisovaan asentoon, jolloin se käyttää kompaktimpaa Android-versiota 4,6 tuuman näytöllä.
Austinissa Lenovo esitteli myös ideoitaan siitä, miten tekoälyn voidaan hyödyntää jatkossa entistä paremmin älypuhelimissa. Yhtiön puhelinpuoli Motorola on sulauttanut tekoälyominaisuuksia moniin laitteisiinsa, kuten kameraan, akkuun, näyttöön ja laitteen suorituskykyyn. Nykyaikainen älypuhelinkokemus on kuitenkin käymässä läpi muutosta, ja tekoäly toimii yhä enemmän sekä henkilökohtaisena avustajana että työkaluna päivittäisten tehtävien tehostamiseksi.
Motorola on esimerkiksi kehittänyt generatiivisen AI-mallin, joka toimii paikallisesti laitteessa, jotta käyttäjät voivat laajentaa persoonallista tyyliään puhelimeensa. Tämän konseptin avulla käyttäjät voivat ladata tai ottaa kuvan asustaan tuottaakseen useita ainutlaatuisia tekoälyn luomia kuvia, jotka heijastavat heidän tyyliään. Näitä kuvia voidaan sitten käyttää mukautettuna taustakuvana laitteellaan.
Lenovo kehittää myös henkilökohtaista avustajaa sekä tietokoneille että älypuhelimille. Tekoälymalli on suunniteltu niin, että se ei koskaan lopeta oppimista, ja siinä on yksilöllisesti räätälöity perusmalli, joka suojaa silti hänen yksityisyyttään. Mallissa on myös tietopohja, joka mukautuu malleihin ja käyttöön luonnollisella äänen tai tekstin vuorovaikutuskyvyllä.
MotoAI-konsepti on innovatiivinen lähestymistapa tekoälyn uusimpaan trendiin suurilla kielimalleilla (LLM). Käyttäjät voivat olla yhteydessä henkilökohtaiseen MotoAI-avustajaansa vastatakseen kysymyksiin, luonnosviesteihin, ajoittaakseen tehtäviä ja paljon muuta. Vaikka useimmat LLM:t suorittavat pilvipohjaisia toimintoja, MotoAI voi käsitellä tietoja ja suorittaa tehtäviä paikallisesti laitteella, mikä tarjoaa käyttäjille parannetun tietosuojan. MotoAI sisältää myös laitteessa olevan tietokannan, jossa käyttäjien mallit ja mieltymykset kertovat heidän kokemuksestaan, mikä tekee siitä dynaamisemman, henkilökohtaisemman ja hyödyllisemmän ajan myötä.
Motorola on lisäksi esitellyt tekoälykonseptimallin, joka parantaa Motorolan kamerajärjestelmiin tällä hetkellä integroitua Doc Scanner -ominaisuutta. Tämän innovaation tavoitteena on parantaa lopullisen kuvan laatua minimoimalla ryppyjä ja varjoja, jotta asiakirjat tai kuvat näyttävät mahdollisimman teräviltä ja selkeiltä.
Motorolan Privacy Content Obfuscation -konsepti hyödyntää tekoälyä suojaamaan saumattomasti käyttäjien tietoja ja yksityisyyttä tunnistamalla ja sumentamalla älykkäästi sosiaalisten viestien profiilikuvia ja nimiä sisältävät alueet.