Microchipillä on pitkään ollut PIC-ohjaimilla ytimestä riippumattomia oheislaitteita, joilla voidaan toteuttaa monia toimintoja ilman, että itse prosessoriydintä tarvitsee herättää. Nyt näiden CIP-oheislaitteiden (Core Independent Peripheral) joukkoon on lisätty konfiguroitava logiikkalohko.
Ensiksi CLB-lohko tuodaan tarjolla uudessa PIC-perheessä PIC16F13145. Ne mahdollistavat laitteistopohjaisten, mukautettujen yhdistelmälogiikkatoimintojen luomisen suoraan MCU-piirillä. Koska CLB on integroitu ohjaimelle, suunnittelijat voivat optimoida sulautettujen ohjausjärjestelmien nopeuden ja vasteajan.
Tämä eliminoi ulkoisten logiikkakomponenttien tarpeen ja vähentää materiaalikustannuksia ja virrankulutusta. Prosessia yksinkertaistaa entisestään graafinen käyttöliittymätyökalu, joka auttaa syntetisoimaan mukautettuja logiikkamalleja CLB:n avulla. PIC16F13145-perhe on suunniteltu sovelluksiin, jotka käyttävät mukautettuja protokollia tai I/O-ohjausta reaaliaikaisten ohjausjärjestelmien hallintaan teollisuudessa ja autoteollisuudessa.
Microchipin ohjaimilla on ollut konfiguroitavia logiikkasoluja jo kymmenen vuoden ajan. CLB-lohko on tähän luonteva laajennus. Yhtiön 8-bittisten ohjainpiirien liiketoimintaa vetävän Greg Robinsonin mukaan tämä mahdollistaa uuden MCU-perheen käytön sovelluksissa, jotka ovat tyypillisesti itsenäisten ohjelmoitavien logiikkalaitteiden alue.
- Harvat yksisiruiset ratkaisut nykymarkkinoilla vastaavat sulautettujen insinöörien suunnitteluhaasteisiin, kuten PIC16F131 MCU-perhe. Uudet MCU:t käsittelevät mukautettuja logiikkatoimintoja, minimoivat virrankulutuksen, yksinkertaistavat suunnittelua ja voivat mukautua muuttuviin suunnitteluvaatimuksiin, Robinson kehuu.
Koska CLB:n toiminta ei ole riippuvainen suorittimen kellotaajuudesta, se parantaa järjestelmän latenssia ja tarjoaa vähän virtaa kuluttavan ratkaisun. CLB-lohkoa voidaan käyttää loogisten päätösten tekemiseen CPU:n ollessa lepotilassa, mikä vähentää entisestään virrankulutusta ja ohjelmistojen riippuvuutta. PIC16F13145-ohjaimet sisältävät myös nopean 10-bittisen AD-muuntimen, 8-bittisen DA-muuntimen, 8- ja 16-bittiset ajastimet ja sarjaliikennemoduulit (I2C ja SPI), jotka mahdollistavat useiden järjestelmätason tehtävien suorittamisen ilman CPU:ta.
Uudet PIC-ohjaimet ohjelmoidaan tuttuun tapaan MPLAB Code Configurator -työkaluilla. Piirit maksavat volyymeissä 0,47 dollaria kappale. Lisätietoja täällä.