Linus Torvalds kertoi Linuxcon-messuilla haluavansa edelleen linuxin ihmisten työpöydille. Samaan aikaan Münchenin kaupunki ilmoitti harkitsevansa linuxista luopumista. Moni suuri ja tärkeä organisaatio luottaa silti linuxiin enemmän kuin Windowsiin.
Ehkä tunnetuin linuxin kannattaja on Google. Sen työntekijöiden työpöydiltä löytyy Goobuntu OS -käyttöjärjestelmä. Kyse on Ubuntun versiosta.
Mikäli Googlen työntekijä haluaa käyttää Windowsia, sitä pitää erikseen anoa. Googlen mukaan Windowsiin sisältyy "erityisiä tietoturvaongelmia" ja lisäksi työkalut ovat yleensä raskaita ja joustamattomia.
Linuxiin luottaa myös NASA. Kansainvälisen avaruusaseman läppärit vaihdettiin viime vuonna XP-koneista laitteisiin, joissa pyörii Debian 6. Avaruusasemalla on kymmenittäin läppäreitä, joilla ohjataan aseman varsinaisia keskuskoneita.
Linuxin on valinnut myös Yhdysvaltain puolustusministeriö. Ministeriössä on kehitetty oma linux-versio, jonka avulla työntekijät voivat turvallisesti liittyä sen järjestelmiin muuten niin turvattomiksi koetuilta PC-koneilta. Työntekijät ajavat omaa käyttöjärjestelmää muistitikulta tai DVD-levyltä.
Linux kelpaa myös Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuslaitos CERN:lle. CERN:ssä on yli kolme tuhatta työasemaa, joissa käytetään useita eri linux-versioita. CERN:ssä erilaiset kokeet generoivat valtavia määriä dataa.
Linuxin osuus kaikista henkilökohtaisista tietokoneista on silti vain noin puolitoista prosenttia. Windowsin eri versioiden yhteenlaskettu osuus on lähes 90 prosenttia.