Oululainen entisten nokialaisten perustama Haltian haluaa tuoda esineiden internet -laitteita kehittäville yrityksille helpon alustan uusien laitteiden toteutukseen. Thingsee One -alustalle haetaan marraskuun aikana rahoitusta muodikkaasti joukkorahoituskampanjalla.
Kickstarter-palvelussa kampanja kestää 30 päivää. Se tavoitteena on kerätä 99 000 dollaria laitteen viimeistelyyn. Lisäksi kampanjassa kerätään palautetta alustan tulevilta, potentiaalisilta käyttäjiltä.
Haltianin mukaan Thingsee One on markkinoiden teknisesti monipuolisin avoimen lähdekoodin laite. Laite toimii GPRS-, wlan- ja bluetoothin vähävirtaisella ble-yhteydellä (Bluetooth Low Energy 4.1). Sen aistima anturidata on tarkoitettu siirrettäväksi eteenpäin matkapuhelinverkon kautta. Iskun- ja vedenkestävä laite toimii myös ilman virtalähdettä: optimoidun virrankulutuksen myötä akku kestää yhdellä latauksella jopa vuoden ajan, Haltian kehuu.
Haltianin perustajiin kuuluva Ville Ylläsjärvi kehuu sitä, miten Thingsee One on järkevästi hinnoiteltu valmislaite ohjelmistokehittäjille. - Laite on IoT-ohjelmoijien päiväuni. Tällaista laitetta ei ole ollut aikaisemmin olemassa, Ylläsjärvi hehkuttaa.
- Olemme jo valmistaneet laitteesta useita versioita. Tällä hetkellä viimeistelemme ohjelmistopakettia ja mobiilisovellusta, ja haluamme saada myös laitteen tyyppihyväksyntäprosessin alkuun. Uskomme todella, että Thingsee One voi muuttaa tavan, jolla uudet ideat muuttuvat todellisuudeksi asioiden internetissä – ja vaikuttaa merkittävästi siihen, miten viestimme ympäröivän maailman kanssa, Ylläsjärvi sanoo.
Haltian suunnittelee saavaansa laitteelle lopullisen tyyppihyväksynnän maaliskuussa 2015. Thingsee One sopii monille erilaisille käyttäjäryhmille tee-se-itse-harrastajista ohjelmisto- ja palvelukehityksen ammattilaisiin. Käyttäjiä sille haetaan startup-yrityksistä ja suuremmista ohjelmointiyrityksistä, jotka haluavat hyötyä avoimen lähdekoodin laitteesta.
- Tee-se-itse-ihmiset voivat puolestaan käyttää testiympäristöä, mobiilisovellusta ja web-sovellusta uusien asioiden kokeiluun, Ylläsjärvi jatkaa.
Yksinkertaisimmillaan Thingsee Onea voi käyttää kytkemällä sen päälle ja määrittämällä sensorien asetukset haluttua käyttöä varten, vaikkapa paikantamiseen tai nopeusrajoitusten seurantaan. Kaikkien sensorien tuottamaa informaatiota voi tutkia ja käyttää mobiilisovelluksen avulla.
Toinen tapa hyödyntää Thingsee Onea on rakentaa oma palvelim käyttämällä ohjelmistokehityspakettia (SDK), ohjelmointikieliä ja ohjelmistokehyksiä. Kehittäjät voivat rakentaa minkä tahansa sensoripohjaisen palvelun Thingsee Onen järjestelmän päälle. Thingsee One on rakennettu avoimen lähdekoodin reaaliaikakäyttöjärjestelmälle (RTOS), joten jos kehittäjät haluavat lisää joustavuutta, halutun toiminnallisuuden voi ohjelmoida laitteelle.