Toiminta-aika akkuvirralla on asia, joka kiinnostaa ja usein kiukuttaa meitä kaikkia. Mentor Graphics on nyt kehittänyt tekniikan, jonka avulla kännykkäpiirien tehonkulutus on aiempaa helpompaa optimoida. Sen pitäisi johtaa pidempään akkukäyttöön.
Mentorin ratkaisu on tuoda tehonkulutuksen analyysi osaksi emulaattoreidensa työkaluja. Tähän asti tehonkulutusta on älypuhelinten piireissä analysoitu funktionaalisilla testeillä lohko- tai järjestelmätasolla. Mentorin emulointiryhmässä tuotemarkkinoinnista vastaavan Gabriele Pulinin mukaan tämä on väärä tapa.
- Toiminnallinen testaus tai simulointi ei pääse kiinni esimerkiksi käyttöjärjestelmän käynnistämiseen tai todellisiin tilanteisiin, joissa älypuhelimen sovelluksia normaalisti käytetään.
Veloce-emulaattoreihin tuotu Power Application -työkalu sen sijaan paljastaa todelliset virtapiikit. Työkalu hyödyntää uutta DRW-rajapintaa (Dynamic Read Waveform API) ottaa informaation piirin aktiivisuudesta ja siirtää tämän datan suoraan tehon analyysityökalulle. Tässä analyysissä käytetään Ansysin PowerArtist-työkalua.
Menetelmä antaa selvästi aiempaa tarkemman kuvan järjestelmän tehonkulutuksesta ja virtapiikeistä eri käyttötapauksissa. Tämä informaatio auttaa kehittäjää suunnittelemaan paremmin piirin tehobudjetin RTL-tasolla. Käytännössä tehonkulutus voidaan emuloinnin ansiosta optimoida aina tuotantolinjalle asti.
Tämäntyyppinen analyysi edellyttää emulaattoria, sillä monien sovellusten todellinen ajaminen piirillä edellyttää satojen miljoonien kellojaksojen mittaisten prosessien analyysiä.
Kun data saadaan emulaattoriin suoraan ilman minkäänlaista käännöstä, tämä myös nopeuttaa tehonkulutuksen analyysiä. Mentorin mukaan emulointi nopeutuu 2,5-4,5-kertaisesti ajettavasta sovelluksesta riippuen. Esimerkiksi älypuhelimen prosessorin 45 miljoonan portin suunnittelun tehonkulutus saadaan selville emulaattorissa 12 tunnissa, kun aiemmin ajo vei aikaa 27 tuntia.