Sekasignaalipiirien osuus Euroopan suunnitteluista on noin 80 prosenttia. Silti piirejä tehdään edelleen vanhalla metodologialla, jossa analogia- ja digitaalisuunnittelijat eivät edes puhu keskenään. Tämän on muututtuva, sanoo Cadencella liiketoiminnan kehittämisestä Euroopassa vastaava Christian Malter.
- Seinät pitää kaataa analogia- ja digitaalisuunnittelijoiden väliltä. Työkalut ovat jo olemassa, mutta nyt vaaditaan muutos asenteissa, Malter vaatii.
Siinä missä digitaalisuunnittelu on jo käytännössä täysin automatisoitu, analogiasuunnittelu on sen täysi vastakohta. Analogiasuunnittelijat eivät pidä automaatiosta, eivät näe mitä digitaalisuunnittelijat tekevät, eivätkä usein edes halua nähdä.
- Siinä vaiheessa, kun kompleksinen sekasignaalipiiri pitää yhdistää, huomataan etteivät liitännät eri osien välillä toimi. Molempie leirien pitää ryhtyä käyttämään yhteistä tietokantaa, jotta läpinäkyvyys paranee, Malter vaatii.
Cadence on jo pitkään rakentanut kokonaista sekasignaalipiirien simulointivuota, joka yltää transistoritason SPICE-simuloinnista virtuaalisiin prototyyppeihin, joissa järjestelmän ohjelmistoja voidan testata käytännössä reaalijassa.
Vuon alkupäähän Cadence esitteli eilen uuden FastSPICE-simulaattorin, joka piirin lohkoja jakamalla ja eriyttämällä simuloinnin eri koneille nopeuttaa työtä jopa 10-kertaiseksi. Yhtiö kutsuu tekniikkaa nimellä XPS (eXtensive Partitioning Simulator). Tässä vaiheessa työkalu simuloi vasta muistipiirejä, mutta tuki sekasignaalipiireille on tulossa lähiaikoina.
Toinen uusi idea on emulaattoreiden ja virtuaalisten prototyyppien rinnakkainen käyttö, joka nopeuttaa sekasignaalipiirien yhteisverifiointia (co-verification).
Kysymys ei kuitenkaan ole siitä, etteikö sekasignaalisuunnitteluun olisi tarjolla työkaluja. Jo nyt kaikki voidaan tehdä läpinäkyvästi Open Access -pohjaisen tietokannan pohjalta. Mutta asenteiden on muututtava.
Malterin mukaan kyse on myös eurooppalaisen suunnittelun tulevaisuudesta. 80 prosenttia täällä suunnitelluista siruista on sekasignaalisuunnitteluja ja kisassa pärjätäkseen eurooppalaisten on omaksuttava uusi, joustavampi metodologia.