logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

Kosketusnäyttöjen koko kasvaa, mutta niiden pitäisi olla yhtä nopeita ja tarkkoja kuin pienemmällä ruudulla. Käyttökokemuksen pitää säilyä samalla tasolla.

Artikkelin ovat kirjoittaneet Cypress Semiconductorin Christi JamesTodd Severson ja Henry Wong. Christi (kuvassa ylh.) on TrueTouch-ratkaisujen tuotemarkkinoinnista vastaava spesialisti. Hänellä on pr-alan tutkinto Pepperdinen yliopistosta. Todd (kuvassa alh.) vastaa TrueTouch-tuotteiden teknisestä markkinoinnista. Hänellä on mekaniikkasuunnittelun tutkinto USA:n armeijan akatemiasta. Henry on TrueTouch-tuotteiden markkinoinnista vastaava johtaja Cypressillä. Hänellä on tietojenkäsittelyn insinöörin tutkinto Rensselaerin polyteknisestä instituutista. Henryllä on yli 16 vuoden kokemus suunnittelusta ja markkinoinnista puolijohdealalla ja kulutuselektroniikassa.

Joka vuosi kosketusnäytöllisten laitteiden ruutukoko kasvaa. Kosketus saavutti suosiota älypuhelimissa ja on nopeasti edennyt tabletteihin. Windows 8:n julkistamisen myötä kosketus on laajenemassa ultrabook-koneisiin, sylimikroihin sekä all-in-one -mikroihin. Näytön koon kasvaessa kapasitiivisen näytön suurin haaste on säilyttää sama suorituskyky, johon käyttäjät ovat tottuneet matkapuhelimissa. Tämä tarkoittaa enemmän skannattavaa suuremmalla pinnalla samassa ajassa. Lisäksi prosessorin pitää tulla toimeen pienemmällä signaalilla suuremman kohinan seassa ja silti säilyttää nopeus, tarkkuus ja nopea vaste, joita haluttavalta käyttökokemukselta edellytetään.

Kaikissa kosketusnäyttölaitteissa on halua siirtyä suurempiin näyttökokoihin. Kapasitiivisten kosketusnäyttöjen koko kasvaa uusia markkinoita varten, mutta niiden koko kasvaa myös nykyisissä tuotekategorioissa. Älypuhelinvalmistajien kärkinimet ovat siirtymässä superpuhelimiin, joissa suurempi näyttö on tärkeä erottautumisen väline.

Kulutuselektroniikan tärkeimmät tuoteryhmät tänään ovat 3-5 tuuman näytöllä varustetut älypuhelimet, 5-8 tuuman ruudulla varustetut superpuhelimet tai phabletit, 8-11,6-tuumaiset tabletit, utrabookit, joiden näyttö yltää 11,6 tuumasta 15,6 tuumaan sekä kannettavat tietokoneet, joissa nähdään jopa 17-tuumaisia näyttöjä. Tablettien myynti on sen 5-vuotisen historian aikana kasvanut enemmän kuin minkään muun mobiililaitteen koskaan, ja sen myyntilukujen ennustetaan ohittavan PC-myynnin lukemat vuoteen 2015 mennessä (ks. kuva 1). Kehitys on saanut PC-valmistajat siirtämään fokustaan kosketuslaitteiden suuntaan, esimerkiksi laitteisin jotka toimivat sekä sylimikroina että tabletteina.



Kuva 1. Tablettien myynti on kasvanut selvästi nopeammin kuin PC-koneiden tai kannettavien tietokoneiden myynti.

Käyttäjät odottavat suurempinäyttöisiltä laitteilta samaa suorituskykyä ja kosketuskokemusta kuin älypuhelimiltaan. Käyttökokemuksen avaintekijöihin kuuluvat herkkyys, useiden liikkuvien kosketusobjektien seuraaminen, sormien tunnistaminen ja seuraaminen erilaisissa kohinaympäristöissä ja hyväksyttävän tehonkulutuksen ylläpitäminen halutun akkukäytön saavuttamiseksi. Käyttökokemuksessa on olennaisesti kyse siitä, miten järjestelmä reagoi kun näyttöä kosketetaan erilaisia olosuhteissa.

Kapasitiivinen kosketunäyttö toimii kohdistamalla jännitteen laitteen anturipaneeliin, mikä luo signaalivarauksen. Kosketusohjain vastaanottaa tämän signaalin, ja kykenee määrittelemään anturin kapasitanssin mittaamalla muutoksen anturin varauksessa. Ohjaimen vastaanottama virta vastaa paneelin kapasitanssia jaettuna lähetysjännitteellä. Piiri kykenee poistamaan nimellisen, kosketuksesta aiheutumattoman varauksen niin, että järjestelmä voi keskittyä mittaamaan sormen kosketuksesta aiheutuvaa anturivarauksen muutosta. Tämä parantaa kosketuksen mittausta, resoluutiota ja herkkyyttä.

Kapasitiivisen kosketusnäytön kasvaessa myös tekninen haaste kasvaa. Suurin ongelma suuremmissa näytöissä on se, että lähetysjännitteen pitää peittää laajempi alue, ja anturin resistanssi ja kapasitanssi kasvavat. Kosketuspaneelin kokoa rajoittaa suurempi parasiittinen kapasitanssi ja resistanssi, jotka vaikuttavat RC-piirin aikavakioon, mikä johtaa hitaanpaan lähetystaajuuteen. Lähetyksen toimintataajuus vaikuttaa signaalin jännitteen asettumiseen (settling), virkistysnopeuteen ja tehonkulutukseen. Tavoite on määritellä olosuhteet korkeimmalle lähetystaajuudelle, jotta kosketusvaste olisi vakaa koko paneelin alueella niin, että samalla skannausaika olisi mahdollisimman lyhyt ja tehonkulutus mahdollisimman pieni.

Useimmat kulutuselektroniikan laitteet vaativat kosketusohjaimen, jonka virkistystaajuus on suurempi kuin 100 hertsiä, tai noin 10 millisekuntia. Tietyt sovellukset, kuten digitaaliset piirtoalustat tai myyntipäätteet (point of sale terminals) edellyttävät vieläkin suurempaa virkistystaajuutta tunnistaakseen nopeita kynän vetoja ja liikkeitä.

Isommilla ruuduilla o haastavaa pitää yllä korkeaa virkistystaajuutta, sillä kosketusohjaimen pitää pyyhkäistä suurempi ala, kerätä data kaikista anturiristeyksistä, ja prosessoida tämä data. Kaksi eniten virkistystaajuuteen vaikuttavaa tekijää ovat näytön skannauksen nopeu ja datan prosessoinnin nopeus. 17-tuumaisella näytöllä skannattavia pisteitä on 11 kertaa enemmän kuin 5-tuumaisella ruudulla (3108 vs. 275). Jotta käyttökokemus säilyisi vastaavana, pitää 17-tuumaisen ruudun ohjaimella olla selvästi enemmän skannaus- ja laskentatehoa.

Yksi tekniikka skannausongelman ratkaisemiseen on varmistaa, että kosketusohjaimessa on riittävästi vastaanottokanavia, jotta näytön voi skannata yhdellä ajolla. Useimmat kosketusnäytöt koostuvat lasipinnan alla kulkevista anturikuvioista, jotka muodostavat pysty- ja vaakasuunnassa kulkevien "solujen" matriisin, jossa X on lähetys- ja Y vastaanottopuoli tai päinvastoin. Vastaanottokanava kerää dataa ja muuntaa kapasitanssin muutoksen jokaisessa solussa AD-muuntimella isäntäprosessorille, joka tulkitsee mihin kohtaan näyttöä sormella kosketaan. Jos vastaanottokanavien tai AD-muuntimien määrä ei riitä, koko paneelin skannaaminen vaatii useita skannauksia ja enemmän aikaa. Tämä tarkoittaa, että tietyssä ajassa otettavien näytteiden määrä on rajallinen, mikä heikentää käyttökokemusta.

Laskentatehoa voidaan kasvattaa lisäämällä kosketusohjaimeen suurempi prosessori tai siirtämällä osa laskennasta järjestelmän isäntäprosessorille. Tällöin kapasitanssidataa pitää lähettää isäntäprosessorille ja algoritmeja pitäisi ajaa sovellus- tai grafiikkaprosessorilla. Yksi mahdollisuus on käyttää kosketusohjainta skannaamaan anturiverkko, etsiä ensimmäistä kosketusta ja lähettää sen kuva isäntäorosessorille. Isäntä prosessoisi sitten koko matriisin , suodattaisi kohinan, löytäisi kosketuskoordinaatit ja seuraisi sormien liikettä. Tällaisen rinnakkaisen prosessoinnin avulla raskas laskenta voitaisiin tehdä usean gigahertsin nopeudella moniytimisillä suorittimilla, jotka toimisivat kosketuspaneelin ja näytön isäntänä.

Kosketuspaneelin anturi toimisi ikään kuin suurena antennina, joka kykenee sieppaamaan ja tunnistamaan järjestelmän ja ympäristön kohinan, kuten loisteputkien valot, LCD-näytöt tai laturit.



Kuva 2. Kosketusanturin täytyy tunnistaa kosketukset ja suodattaa pois kaikki ylimääräinen kohina.

Suuremmat näytöt toimivat suurempina antenneisina, joten kohina kyllästää vastaanottokanavan helpommin. Tämä voi suuresti heikentää kosketuksen suorituskykyä, ja aiheuttaa vääriä kosketuksia, kosketuksen ohittamista tai jopa lukkiutuvia näyttöjä, jotka eivät lähetä minkäänlaista dataa. Häiriöiden ylittämiseksi kosketusohjaimen täytyy pystyä joko vahvistamaan signaalia tai vähentämään kohinaa. Keskeisiä tapoja saavuttaa parempi signaali-kohinasuhde (SNR, signal to noise ratio) ovat lähetysjännitteen nostaminen signaalin vahvistamiseksi, laitteistopohjaisen tai digitaalisen suodattamisen käyttäminen kohinan pienentämiseksi tai taajuushyppelyn hyödyntäminen, jotta siirrytään pois kohinaisilta taajuuksilta.

Signaali-kohinasuhde kasvaa lineaarisesti suhteessa lähetyksen jännitteeseen. Lähetysjännite saadaan joko latauspumpusta (charge pump) tai VDDA-ajurista. Latauspumpulla elektroniikkalaitteista saatava 2,7-3 voltin tyypillinen jännite voidaan kasvattaa suuremmaksi. Ongelma isoilla näytöillä on se, että latauspumpun teho on rajallinen suuren kapasitenssin paneeleissa. Tämä tarkoittaa käytännössä, että suunnitteluun pitää lisätä ulkoinen pumppu tai teholähde, mikä voi lisätä kustannuksia ja tehonkulutusta.

Mikäli signaali ei ole riittävän voimakas, toinen vaihtoehto on minimoida kohina. Ensimmäinen keino on suotimien avulla luoda selkeämpi ja putaampi kuva kapasitanssista. Mikäli tämä ei riitä, turvaudutaan yleensä taajuushyppelyyn, jotta löydetään taajuus jossa häiriöitä on vähemmän. Kuten aiemmin mainittiin, suuremmilla näytöillä parasiittinen kapasitanssi ja resistanssi ovat suuremmat, mikä vaikuttaa RC-piirin aikavakioon ja johtaa hitaampaan lähetystaajuuteen. alhaisempi taajuus tarkoittaa, että paneelia on vaikeampi skannata kohina-alueen ulkopuolella. Korkeampi lähetystaajuus antaa ohjaimelle enemmän pelivaraa siirtyä pois kohinan lähteestä. 350 megahertsin tai sitä suurempi maksimilähetystaajuus on ideaalinen, mutta tarvitaan kompromissi signaali-kohinasuhteen, virkistystaajuuden ja tehonkulutuksen välillä jotta näyttö saadaan optimoitua asiakkaan tavoitteiden mukaisesti.

Kun mobiilisuudesta on tullut niin iso osa elämäämme, tehonkulutus on avaintekijöitä, joiden perusteella valitsemme kannettavia elektroniikkalaitteitamme. Markkinatutkimukset osoittavat, että valtaosa käyttäjistä uskovat, että laitteen toiminta-aika akkuvoimalla on yksi tärkeimpiä ominaisuuksia uusia kannettavia laitteita ostettaessa (ks. kuva 3).



Kuva 3. Toiminta-aika akulla kuuluu kolmen tärkeimmän kriteerin joukkoon, kun valitsemme uutta kannettavaa laitetta.

Tehonkulutus yleensä kasvaa näytön suurentuessa, koska LCD-paneelin koko kasvaa. LCD:n osuus järjestelmän kokonaistehonkulutuksen kannalta on iso. Yksi keino pidentää akun käyttöikää on varustaa järjestelmä suuremmalla akulla, mutta tämä kasvattaisi laitteen painoa ja tekisi siitä ikävämmän kantaa mukana. Toinen vaihtoehto olisi heikentää suorituskykyä pienentämällä näytön virkistystaajuutta, pienentämällä lähetysjännitettä, ottamalla pois käytöstä erilaisia digitaalisia suotimia tai käyttämällä pienimpiä mahdollisia analogisia ja digitaaliia teholähteitä. Nämäkin keinot vaikuttaisivat negatiivisesti käyttökokemukseen.

Kun alhainen paino ja korkea suorituskyky ovat hyvän laitteen kulmakiviä, paras keino pidentää toiminta-aikaa akulla on optimoida tehonkulutus järjestelmän yksittäisten komponenttien osalta. Kosketusnäytön ohjaimen kannalta tämä trkoittaa, että laitteen tehonhallintamenetelmien pitää olla joustavia.

Kokonaistehonkulutus riippuu laitteen käyttöasteesta. Älykkäässä ja energiatehokkaassa kosketusohjaimessa olisi useita tehonhallinnan tiloja aktiiviseen, pienen tehokulutuksen ja torkkumoodiin. Tätä kaikkea hallitaan kosketusohjaimen konfigurointiparametreillä.

Jotta käyttökokemus säilyy laadukkaana kosketusnäytön koon kasvaessa, tarvitaan järjestelmätason lähestymistä. Fysiikka rajoittaa kosketusnäyttöjä ja mikäli kapasitiivinen kosketus haluaa pysyä kannettavan kulutuselektroniikan ykkösvaihtoehtona, tarvitaan sekä innovaatioita että integrointia. Paneeleja kehitetään nopeammiksi uusilla materiaaleilla ja isäntäprosessorien arkkitehtuuria muokataan niin, että ne voivat huoehtia osasta raskata laskentaa. Laitteiston ja ohjelmiston parannetaan jatkuvasti signaalin voimakkuutta samalla kun kohinaa poistetaan yhä tehokkaammin. Järjestelmäsuunnittelulla parannetaan tehonkulutusta ja lisätään toiminta-aikaa akulla. Kaiken tämän toteuttaminen kustannustehokkaasti säilyy suunnittelijoiden haasteena.

MORE NEWS

Raipe vienyt tekoälyä 6-0

Digian tekoäly on yrittänyt datan perusteella ennustaa Liigan voittajaa lähes ifk-maisella menestyksellä. Nyt Digia myöntää, että SaiPa on Raimo Helmisen luotsaamana yllättänyt niin tekoälyn kuin koko jääkiekkoyleisön. SaiPan mestaruuteen tekoäly ei vieläkään usko, vaan povaa mestariksi KalPaa.

Sähköauton akku lähes täyteen 18 minuutissa

Autoteollisuus otti merkittävän askeleen kohti seuraavan sukupolven sähköajoneuvoja, kun Stellantis ja Factorial Energy julkistivat onnistuneen validoinnin uudelle kiinteän elektrlyytin FEST-akkuteknologialle. Uudet 77Ah-akut tarjoavat 375 Wh/kg energiatiheyden ja mahdollistavat akun lataamisen täyteen vain 18 minuutissa.

TSMC: CPU-sirut 1,4 nanometriin, RF-piirit neljään nanometriin

TSMC esitteli Pohjois-Amerikan teknologiaseminaarissaan seuraavan sukupolven A14-prosessinsa, joka vie prosessoritekniikan uudelle 1,4 nanometrin aikakaudelle. Samalla yhtiö julkisti myös uuden N4C RF -prosessin, joka tuo neljän nanometrin valmistustekniikan radioyhteyksiä hyödyntäviin siruihin.

6G-läpimurto: PET-ikkunakalvo päästää kaikki millimetriaallot läpi

Elektroniikan ja tietoliikenteen tutkimuslaitos ETRI Koreassa on kehittänyt uudenlaisen läpikuultavan PET-pohjaisen ikkunakalvon, joka voi mullistaa sisätilojen 5G- ja tulevan 6G-verkon kuuluvuuden. Kalvo päästää lävitseen millimetriaallot (mmWave) tehokkaasti ja ohjaa niitä tarkasti – täysin passiivisesti, ilman sähköä tai vahvistimia.

Pieni poweri syöttää tiukasti säädeltyä tehoa tekoälykameralle

Tekoälyn siirtyessä yhä enemmän "reunalle" – eli laitteisiin, jotka suorittavat paikallista laskentaa ilman pilviyhteyttä – myös tehonhallinnan vaatimukset kasvavat. Uusi Microchipin MCPF1412 on suunniteltu vastaamaan tähän tarpeeseen: kyseessä on täysintegroitu buck-muunnin, joka pystyy syöttämään jopa 12 ampeeria virtaa erittäin kompaktissa koossa.

Nopeampi DisplayPort tulee – Rohde takaa toiminnan

Näyttöteknologian kehitys ottaa jälleen ison harppauksen eteenpäin, kun DisplayPort 2.1 -väylä yleistyy markkinoilla. Uusin versio nostaa siirtonopeudet uudelle tasolle. Jopa 80 Gbps mahdollistaa korkeita resoluutioita ja virkistystaajuuksia, kuten 8K-ruudun 165 hertsin taajuudella ilman pakkausta tai jopa 16K-tasoisen videon 60 ruudun sekuntinopeudella.

CompactPCI-sarjaliitännän nopeus kasvoi kaksinkertaiseksi

PICMG-järjestö on julkaissut CompactPCI Serial -standardin kolmannen version, joka tuplaa liitännän nopeuden ja kaistanleveyden. Näin väylä tuo entistä parempaa suorituskykyä vaativiin teollisiin sovelluksiin.

Elisan 5G kiihtyy 2 gigabittiin, mutta se on vielä vain harvojen herkkua

Elisa laajensi eilen 5.5G-liittymien saatavuutta koko maassa, mutta supernopeiden yhteyksien todellinen hyöty jää toistaiseksi rajatulle joukolle. Syynä ovat rajoittunut alueellinen kattavuus ja harvat yhteensopivat päätelaitteet.

NIS2 on nyt täällä

Uusi NIS2-direktiivi tuo mukanaan tiukentuneet velvoitteet erityisesti kyberturvallisuuden raportointiin. - Isoimmat toimijat ovat varmasti hyvin varautuneet, mutta pienemmillä riittää tekemistä, arvioi Into Securityn toimitusjohtaja Niki Klaus, kun direktiivi astui virallisesti voimaan Suomessa.

DigiKeyn alkuvuosi: lähes satatuhatta uutta tuotetta

Elektroniikan komponenttien jakelija DigiKey on käynnistänyt vuoden 2025 vauhdikkaasti lisäämällä valikoimaansa 104 uutta toimittajaa ja peräti 98 320 uutta tuotetta vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Nokialle tärkeä jatko T-Mobilen 5G-toimittajana

Nokia ja T-Mobile US ovat solmineet uuden monivuotisen strategisen kumppanuuden jatkosopimuksen, jolla vahvistetaan T-Mobilen 5G-verkon kattavuutta ja kapasiteettia koko Yhdysvalloissa. Sopimus on Nokialle merkittävä päänavaus jatkossa 5G-toimittajana maailman suurimpiin kuuluvan operaattorin rinnalla.

Nyt se tapahtui – kiinteistä verkoista tuli Nokian suurin ryhmä

Nokian uusi toimitusjohtaja Justin Hotard on ollut yhtiön ruorissa vasta muutaman viikon ajan ja nyt hän esitteli ensimmäisen osavuosikatsauksensa. Ehkä osuvasti ensimmäistä kertaa Nokian kiinteiden verkkojen liiketoiminta eli verkkoinfrastruktuuri ohitti liikevaihdossa mobiiliverkot. Tämä heijastaa Nokian muuttuvaa fokusta.

Nyt voit kehittää tarkasti paikantavia Bluetooth-laitteita

Bluetooth-teknologia on ottanut merkittävän askeleen eteenpäin uuden version myötä, ja nyt myös kehittäjillä on entistä paremmat työkalut hyödyntää sen mahdollisuuksia. Bluetooth Special Interest Group (SIG) on julkaissut Bluetooth Core Specification -version 6.0, joka tuo mukanaan useita uusia ominaisuuksia – niistä kenties kiinnostavin on kanavan kuulostelu (Channel Sounding).

Ilmainen seminaari kalibroinnin perusteista

Rohde & Schwarz järjestää maksuttoman puolen päivän seminaarin, joka pureutuu mittaus- ja testauslaitteiden kalibroinnin perusteisiin. Tapahtuma on suunnattu kaikille, jotka työskentelevät kalibroinnin parissa tai haluavat syventää osaamistaan aiheesta – riippumatta käytössä olevasta laitevalmistajasta.

Sähköautojen latauslaitteiden myynti piristyi

Sähköauton latauslaitteiden myynti kasvoi alkuvuonna 9,2 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan, kertoo Sähköteknisen Kaupan Liitto (STK). Tammi–maaliskuussa myytiin yhteensä 6156 kiinteistöihin asennettavaa latauslaitetta.

DNA pärjäsi parhaiten Ooklan 5G-vertailussa

DNA on noussut selkeäksi voittajaksi Ooklan tuoreessa 5G-verkkojen vertailussa Suomessa. Speedtest Intelligence -datan perusteella DNA oli vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla nopein mobiilioperaattori Suomessa – sekä kokonaisuudessaan että erityisesti 5G-teknologiassa.

5G-yksityisverkko voi nyt ulottua usean operaattorin verkkoon

Vodafone, A1 Group ja Ericsson ovat tehneet historiaa muodostamalla maailman ensimmäisen 5G Standalone (SA) -roaming-yhteyden kahden eri operaattoriryhmän välillä. Uraauurtava tekninen saavutus mahdollistaa nyt myös yksityisten 5G-verkkojen laajentamisen usean operaattorin ja maan yli.

Renesas helpottaa siirtymistä 32-bittisiin

Renesas on julkaissut uuden RA0E2-mikro-ohjainsarjan, joka tekee siirtymästä 8- ja 16-bittisistä ohjaimista tehokkaampiin 32-bittisiin ratkaisuihin entistä sujuvampaa – ilman kustannusten tai suunnittelutyön merkittävää kasvua.

Rekoistakin pitää tulla hiilivapaita

Maantiekuljetukset ovat elintärkeitä talouselämälle. Kuorma-autoilla kuljetetaan ruokaa, tarvikkeita, materiaaleja ja monia muita tavaroita mihin tahansa paikkaan. Vaikka keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen osuus maailman ajoneuvoista on vain neljä prosenttia, niiden osuus tieliikenteen hiilidioksidipäästöistä on 40 prosenttia, tehden niistä kasvihuonekaasupäästöjen päälähteen, joka on otettava huomioon pyrittäessä kohti hiilivapautta.

Nyt se tapahtui – Nvidia nousi suurimmaksi puolijohdetaloksi

Nvidia on noussut maailman suurimmaksi puolijohdeyritykseksi, ohittaen sekä Samsungin että pitkään kärkeä hallinneen Intelin. Gartnerin tuoreiden lukujen mukaan Nvidian liikevaihto kasvoi peräti 120 % vuodessa ja nousi 76,7 miljardiin dollariin. Markkinaosuus kohosi 11,7 prosenttiin.

Rekoistakin pitää tulla hiilivapaita

Maantiekuljetukset ovat elintärkeitä talouselämälle. Kuorma-autoilla kuljetetaan ruokaa, tarvikkeita, materiaaleja ja monia muita tavaroita mihin tahansa paikkaan. Vaikka keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen osuus maailman ajoneuvoista on vain neljä prosenttia, niiden osuus tieliikenteen hiilidioksidipäästöistä on 40 prosenttia, tehden niistä kasvihuonekaasupäästöjen päälähteen, joka on otettava huomioon pyrittäessä kohti hiilivapautta.

Lue lisää...

Kovaa käyttöä kestävät koneet voi ostaa palveluna

Kenttätyö vaatii kovia koneita – ja nyt ne saa palveluna. Panasonicin uusi Toughbook Mobile-IT As-A-Service (MaaS) -ratkaisu mullistaa tavan, jolla liikkuvaa työtä tukevat laitteet ja IT-palvelut hankitaan ja hallitaan. Ei enää isoja kertahankintoja, pitkiä IT-projekteja tai laitteiden elinkaaren miettimistä – nyt saat kaiken tarvittavan helposti ja kuukausimaksulla.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article