ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT USCONTACT

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

ETNtv

 
ECF24 videos
  • Timo Poikonen, congatec
  • Petri Sutela, Testhouse Nordic
  • Tomi Engdahl, CVG Convergens
  • Henrik Petersen, Adlink Technology
  • Dan Still , CSC
  • Aleksi Kallio, CSC
  • Antti Tolvanen, Etteplan
ECF23 videos
  • Milan Piskla & David Gustafik, Ciklum
  • Jarno Ahlström, Check Point Software
  • Tiitus Aho, Avnet Embedded
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Pasi Suhonen, Rohde & Schwarz
  • Joachim Preissner, Analog Devices
ECF22 videos
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Timo Poikonen, congatec
  • Kimmo Järvinen, Xiphera
  • Sigurd Hellesvik, Nordic Semiconductor
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Andrea J. Beuter, Real-Time Systems
  • Ronald Singh, Digi International
  • Pertti Jalasvirta, CyberWatch Finland
ECF19 videos
  • Julius Kaluzevicius, Rutronik.com
  • Carsten Kindler, Altium
  • Tino Pyssysalo, Qt Company
  • Timo Poikonen, congatec
  • Wolfgang Meier, Data-Modul
  • Ronald Singh, Digi International
  • Bobby Vale, Advantech
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Zach Shelby, Arm VP of Developers
ECF18 videos
  • Jaakko Ala-Paavola, Etteplan CTO
  • Heikki Ailisto, VTT
  • Lauri Koskinen, Minima Processor CTO
  • Tim Jensen, Avnet Integrated
  • Antti Löytynoja, Mathworks
  • Ilmari Veijola, Siemens

logotypen

TMSNet  advertisement
ETNdigi
A la carte
AUTOMATION DEVICES EMBEDDED NETWORKS TEST&MEASUREMENT SOFTWARE POWER BUSINESS NEW PRODUCTS
ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT US CONTACT
Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn

TECHNICAL ARTICLES

Tietokone estää hermovauriot

Tietoja
Kirjoittanut Veijo Ojanperä
Julkaistu: 28.01.2022
  • Devices
  • Embedded
  • Business

Tiettyihin lääketieteellisiin operaatioihin on jo pitkään liitetty postoperatiivisen hermovaurion vaara. Tätä riskiä voidaan vähentää tehokkaasti intraoperatiivisella neuromonitoroinnilla. Toimenpide käyttää sähköimpulsseja hermostossa, jotta pienet, piilotetut rakenteet näkyvät.

Inomedin uusimman sukupolven ISIS Xpert -järjestelmät nostavat tämän potilasystävällisen tekniikan ennennäkemättömälle tasolle. Lääketieteellisen ADLINK MLC 8 -tietokoneen prosessorin suorituskyky on tässä keskeisessä roolissa.

Magneettiresonanssikuvaus (MRI) näyttää saksanpähkinän kokoisen kyhmyn viisivuotiaan tytön aivorungon keskellä. Sveitsiläisen erikoisklinikan lääkärit etsivät turvallista tapaa päästä käsiksi kasvaimeen. He eivät missään tapauksessa halua vahingoittaa tässä kohtaa lähentyviä aivohermoja. Neurofysiologi tutkii neuromonitoroinnin avulla aivorungon pintaa ja näyttää kirurgille turvallisen tavan päästä käsiksi kasvaimeen. Toimenpiteen jälkeen magneettikuvaus osoittaa, että kasvain on poistettu onnistuneesti vahingoittamatta tytön aivohermoja.

Sähköiset ärsykkeet orientaatiomarkkereina

Tämän kaltaisten leikkausten aikana tilaa on hyvin rajoitetusti ja tärkeät toimintakeskukset ja aivohermot ovat lähes aina tiellä. Leikkauksensisäinen neuromonitorointi (IONM) mittaa aivohermojen toimittamia lihasten luonnollisia toimintavirtoja. Samanaikaisesti keinotekoisia sähköisiä ärsykkeitä voidaan viedä tiettyihin hermoihin ja lihaksiin. Leikkauksen aikana esimerkiksi silmälihasten motorisia kraniaalihermoja stimuloidaan pienillä sähköimpulsseilla ja niiden reaktiota seurataan. Erilaiset sähköfysiologiset mittaukset tuottavat sitten yksityiskohtaisen kuvan leikkausalueen rakenteista.

inomed on erikoistunut tällaisiin järjestelmiin neurologisten toimintojen suojaamiseksi ja hoitamiseksi. Etelä-Badenin Emmendingenissä päämajaansa pitävän yrityksen ydinosaamista on intraoperatiivinen neuromonitorointi. Sen ISIS Xpert -tuotevalikoimaa käyttävät erikoisklinikat ympäri maailmaa. - Olemme asettaneet tavoitteeksemme tarjota asiakkaillemme tänään sitä, mitä he tarvitsevat tulevaisuudessa. Haluamme, että laitteillemme on ominaista innovatiivisuus ja ainutlaatuinen laatu, kertoo inomedin tuotepäällikkö Tomasz Moszkowski.

- Uusimman sukupolven tuotteidemme avulla haluamme tarjota käyttäjille merkittävän suorituskyvyn lisäyksen ja mahdollisuuden näyttää monimutkaisia skenaarioita reaaliajassa niin pitkälle kuin mahdollista. Kehitimme ohjelmiston itse ja tarvitsimme laitteiston, joka oli tarpeeksi tehokas suorittamaan sitä.

Monimutkaisten skenaarioiden laitteistovaatimukset

inomedin järjestelmät on suunniteltu siten, että jokainen tärkeä prosessi perustuu yhteen prosessoriytimeen. Monimutkaisemmat skenaariot vaativat enemmän kapasiteettia rinnakkaisille prosesseille useissa ytimissä. Leikkaussaliympäristössä prosessorien virrankulutus on kuitenkin rajallinen, koska niiden on toimittava ilman tuulettimia: mikrobit voivat asettua tuulettimen tuuletusaukkoon. Lisäksi tuulettimet itse häiritsisivät tasaisen laminaarisen ilmavirran, joka varmistaa steriilin ilmanvaihdon leikkaussaleissa.

Lisäksi inomedin järjestelmät tulee hyväksyä lääketieteellisiksi tuotteiksi. EU on hiljattain nostanut rimaa jälleen uudella lääkinnällisiä laitteita koskevalla MDR-asetuksellaan (Medical Device Regulation). Hyväksyntäprosessi on erittäin monimutkainen, varsinkin kun tuote koostuu useista komponenteista. Tällaisissa tapauksissa on ratkaiseva etu, jos tavarantoimittajat ovat jo sertifioineet tärkeät komponentit lääketieteellisiksi tuotteiksi.

- Tarvitsemme myös takuun siitä, että laitteisto pysyy saatavilla tuotteen koko elinkaaren ajan. Käyttöjaksomme ovat huomattavasti pidempiä kuin "normaalissa" IT-maailmassa, jo tuotteiden korkeiden vaatimusten vuoksi. Yhden tuotesukupolven ikä lasketaan 5-10 vuodeksi, kertoo tohtori Tomasz Moszkowski.

Tietokoneet ovat lääketieteellisiä laitteita

Tämän takia inomed on useiden vuosien ajan luottanut ADLINKin MLC-paneelitietokoneisiin, jotka on suunniteltu lääketieteelliseen käyttöön. ISIS Xpert -sarjan uusimmassa sukupolvessa tähän asti käytetty MLC 5 on korvattu uudella MLC 8:lla. - Olemme lisänneet uuden tietokoneen suorituskykyä huomattavasti edelliseen malliin verrattuna, Andre Fortdran selittää.

Saksan ADLINKin teknologia- ja markkinointijohtaja listaa uuden tietokoneen tärkeimmät kulmakivet:

- Tietokone toimii kahdeksannen sukupolven 6-ytimisen Intel-prosessorin, 1 teratavun SSD-kiintolevyn ja 8 gigatavun DDR4-RAM-muistin kanssa. Elektroniikkakomponentit on sijoitettu tiiviiseen, ruuvittomaan alumiinikoteloon IP54-standardin mukaisesti, mikä tarkoittaa, että se kestää klinikoilla käytettäviä, aggressiivisiakin puhdistus- ja desinfiointiaineita. Samalla metalli varmistaa tehokkaan lämmönpoiston prosessorista ilman tuulettimen tarvetta.

ADLINKin paneelitietokoneiden jokainen yksityiskohta on optimoitu käytettäväksi klinikoilla ja leikkaussaleissa. PC-näyttöä voidaan käyttää vaaka- tai pystyasennossa, kun taas optinen liitos varmistaa, että sen kiinteä lasipinta kiinnittyy saumattomasti näyttöpaneeliin. Tämä vähentää heijastuksia, estää tiivistymisen kerrosten välillä ja pidentää tietokoneen käyttöikää. Sähköturvallisuuden ja sähkömagneettisen yhteensopivuuden (EMC) osalta ADLINKin paneelitietokoneet täyttävät erityisen korkeat vaatimukset leikkaussaleissa käytettäväksi. Lukuisten oheislaiteporttien avulla käyttäjät voivat mukauttaa tietokoneen kokoonpanon ympäristöönsä, esimerkiksi lisäämällä WiFi- tai Bluetooth-moduuleja tai lisänäyttöjä.

Intel listaa ADLINKin premium-kumppaniksi, mikä takaa, että kaikki tärkeät laitteistot, mukaan lukien prosessorit, ovat saatavilla yli kymmenen vuoden ajan. Viimeisenä silauksena ISIS Xpert -järjestelmien paneelitietokone on suunniteltu vastaamaan inomedin yritysbrändiä.

Ei odotusaikoja, enemmän turvallisuutta

MLC 8:n vaikuttavan suoritintehon ansiosta uudet ISIS Xpert -järjestelmät ovat merkittävästi lisänneet toiminta- ja arviointinopeuttaan, kun taas tiedonkäsittelyn ja visuaalisen esityksen viive on vähentynyt merkittävästi. Graafista suorituskykyä, jolla vaikuttaa suoraan fysiologisten käyrien näyttämiseen reaaliajassa, on lisätty 160 prosenttia. 60 prosentin lisäys moniytimiseen suorituskykyyn antaa PC:lle mahdollisuuden käsitellä monimutkaisia, multimodaalisia sovellusskenaarioita. Yhden ytimen suorituskykyä, jota käytetään useiden tallennuskanavien fysiologisten signaalien samanaikaisesti tallentamiseen ja käsittelemiseen, on lisätty 58 prosenttia.

- Uudet järjestelmämme mahdollistavat sähköfysiologisten signaalien johtamisen useista lihasrakenteista samanaikaisesti ja yhdistämisen kirurgisesta mikroskoopista tulevaan visuaaliseen informaatioon reaaliajassa. Laskentaprosessin aiheuttamaa viivettä ei enää huomaa, tohtori Moszkowski selittää.

Keskushermoston operaatioissa käytetään usein lisänavigointijärjestelmää. Navigointijärjestelmän tiedot voidaan nyt myös integroida näyttöön, mikä mahdollistaa paljon aikaisempaa monimutkaisempien skenaarioiden kartoituksen. Tämän ansiosta neurofysiologi voi välittää kirurgille paljon tarkempaa ja yksityiskohtaisempaa tietoa, mikä tarkoittaa, että he voivat työskennellä paljon nopeammin ja tehokkaammin samalla, kun potilaan turvallisuus paranee merkittävästi.

- Markkinoiden suurimman laskentatehon hyödyntämisen ansiosta olemme saavuttaneet aivan uuden tason hermo-lihasrakenteiden suojaamisessa operaatioiden aikana, tuotepäällikkö iloitsee.

Andre Fortdran huomauttaa, että ADLINKin asiakkaana inomed saa myös lisäturvaa. - MLC 8 -sarjan paneelitietokoneet on sertifioitu ja rekisteröity MDR-luokan I lääketieteellisiksi tuotteiksi, jotka ylittävät IEC/EN 60601 -määritysten mukaiset standardit. Tämä tarkoittaa, ettei asiakkaidemme tarvitse hankkia vaadittuja hyväksyntöjä ja tuotedokumentaatioita tälle tärkeälle komponentille. Myös komponentin jäljitettävyys paranee. Otamme siis myös vastuun kaikista tietokonelaitteistoon liittyvistä riskeistä.

Tohtori Tomasz Moszkowski vahvistaa tämän. - Voimme luottaa toimittajiimme tällä alueella. ADLINK oli ja on ainoa toimittaja, joka pystyi täyttämään kaikki vaatimukset ja toiveemme. Olemme erittäin tyytyväisiä niin tuotekehitysyhteistyöhön ja yhteisesti kehitettyihin ratkaisuihin kuin asiantuntevaan palveluun ja räätälöityyn tukeen. Tulemme varmasti jatkamaan tämän onnistuneen yhteistyön laajentamista.

MORE NEWS

Tässä alkuvuoden luetuimmat uutiset

Vuoden 2025 ensimmäiset kuukaudet ovat tuoneet esiin selkeitä teknologian ja arjen muutostrendejä, jotka kiinnostavat suomalaisia lukijoita. Turvallisuus, energiatehokkuus, älylaitteiden käyttö ja tulevaisuuden laiteratkaisut ovat nousseet voimakkaasti esiin sekä yksilön että yhteiskunnan tasolla. Kuluttajat haluavat nyt ymmärtää laitteidensa riskit, hyödyntää teknologian koko potentiaalia – ja tehdä entistä järkevämpiä valintoja arjessaan.

Luetuimmat: GPMI uhkaa HDMI:n asemaa

Kiinassa on esitelty uusi monikäyttöinen kaapelistandardi, joka saattaa horjuttaa HDMI:n, DisplayPortin ja Thunderboltin asemaa. Yli 50 kiinalaisen teknologiajätin muodostama Shenzhen 8K UHD Video Industry Cooperation Alliance on kehittänyt General Purpose Media Interface -standardin (GPMI), jonka tekniset ominaisuudet tekevät siitä varteenotettavan kilpailijan nykypäivän yleisimmille liitännöille.

Luetuimmat: Näin sähköauton akun elinikä kasvaa 19-kertaiseksi

Korelaisten POSTECHin (Pohang University of Science and Technology) ja Sungkyunkwanin yliopiston tutkijat ovat löytäneet uuden tavan pidentää sähköautojen litiumioniakkujen käyttöikää jopa 19-kertaiseksi – ilman uusia materiaaleja tai teknologioita. Ratkaisu on yksinkertainen: siinä pitää välttää akun täydellistä tyhjentämistä.

Luetuimmat: Tämän takia litium-nikkeliakut hajoavat

Dallasin Texasin yliopiston (UTD) tutkijat ovat löytäneet syyn, miksi litium-nikkelioksidi (LiNiO₂) -akut menettävät kestävyyttään ja rappeutuvat toistuvien lataussyklien aikana. Löydös voi avata tietä pitkäikäisemmille ja tehokkaammille akuille, jotka voisivat parantaa esimerkiksi sähköautojen ja älylaitteiden suorituskykyä.

Luetuimmat: Pian aurinkopaneeli tulee pakolliseksi

EU:n uusi rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD) on nyt virallisesti hyväksytty ja aikataulutettu. Sen mukaan 31. joulukuuta 2029 jälkeen rakennusluvan saaneissa uusissa asuinrakennuksissa – mukaan lukien omakotitalot – on oltava soveltuvat aurinkoenergiajärjestelmät.

Luetuimmat: Bluetooth kannattaa aina sammuttaa älypuhelimesta

Bluetooth-yhteys on monelle arkipäiväinen apuväline langattomissa kuulokkeissa, kaiuttimissa tai paikannuslaitteissa. Harva kuitenkaan muistaa, että tämä näennäisesti harmiton toiminto voi kuluttaa akkua ja muodostaa merkittävän tietoturvariskin – erityisesti silloin, kun se on päällä turhaan.

Sudo vaihtuu Ubuntussa

Ubuntun takana oleva Canonical on ilmoittanut, että tulevassa Ubuntu 25.10 -versiossa perinteinen sudo korvataan uudella versiolla nimeltä sudo-rs. Tämä uusi komento on kirjoitettu Rust-ohjelmointikielellä ja se toimii lähes identtisesti vanhan sudon kanssa, mutta sen sisäinen toteutus on turvallisempi ja modernimpi.

Pian tietokoneesi tietää, oletko paikalla

STMicroelectronics on esitellyt uudenlaisen Human Presence Detection (HPD) -ratkaisun, joka yhdistää lentoaikaa mittaavia ToF- eli Time-of-Flight-antureita ja tekoälyä parantaakseen kannettavien tietokoneiden käyttökokemusta, akunkestoa ja turvallisuutta. Ratkaisu ei vaadi kameroita tai kuvien tallennusta.

WithSecure: telemetriatiedot tunnistavat 0-päiväuhkat tehokkaammin

Kyberturvallisuusyhtiö WithSecure on kehittänyt uuden, ennakoivan tavan tunnistaa nollapäivähaavoittuvuuksia hyödyntämällä päätelaitteiden käyttäytymistelemetriaa. Yrityksen mukaan kyseessä on merkittävä läpimurto, joka siirtää haavoittuvuuksien tunnistamisen reaktiivisesta mallista kohti ennakoivaa analytiikkaa – jopa ennen kuin haavoittuvuus on yleisesti tiedossa tai hyväksikäytetty.

Pian se vihdoin tapahtuu: Windows 11 nousee suosituimmaksi

Windows 11 on ennennäkemättömässä nousukiidossa. Vielä toukokuussa Windows 10 hallitsi selvästi maailmanlaajuista käyttöjärjestelmämarkkinaa, mutta tuoreimmat tilastot kertovat selkeästä käänteestä: Windows 11 on ohittamassa edeltäjänsä – mahdollisesti jo kesäkuun aikana.

Suunnittele RISC-V-piiri muutamassa minuutissa

Piirisuunnittelu, joka perinteisesti vie kuukausia ja vaatii monen hengen asiantuntijatiimin, voi nyt onnistua minuuteissa yksittäiseltä suunnittelijalta. Intialainen startup InCore Semiconductors on esitellyt SoC Generator -alustan, joka automatisoi järjestelmä- eli SoC- piirien suunnittelun ennennäkemättömällä tavalla.

Rakettitiede lentää onnistuneilla rekrytoinneilla

Helsinkiläinen ohjelmistokehitykseen erikoistunut IT-yhtiö Rakettitiede jatkoi kannattavaa kasvuaan viime vuonna. - Olemme onnistuneet rekrytoimaan kokeneita osaajia ja tarjoamaan heille juuri oikeanlaisia toimeksiantoja, sanoo toimitusjohtaja Juha Huttunen.

Maailman ensimmäinen lisälaitesovitin, joka säilyttää IP65-luokituksen

Sotilaskäytössä kentällä tarvitaan IP65-luokitusta – eli täyttä suojaa pölyä ja roiskevettä vastaan – jotta laitteet kestävät vaativissa ja vaihtelevissa olosuhteissa. Mutta entä jos laitteeseen täytyy liittää lisälaitteita, kuten radiot, LAN-verkot tai muut kenttävarusteet? Usein suojaus menetetään heti, kun portit avataan. Panasonic on ratkaissut tämän ongelman esittelemällä maailman ensimmäisen lisälaitesovittimen, joka säilyttää IP65-luokituksen myös käytön aikana.

Tekoälyn aikakaudella mikro-ohjain pitää ajatella uusiksi

ETN - Technical articleTekoälyä tuodaan nyt vauhdilla mikro-ohjaimiin. Ajan myötä kaikista päätelaitteiden ML-sovelluksiin tarkoitetuista mikro-ohjaimista tulee hybridilaitteita, joissa yhdistyvät CPU ja NPU. Tämä kehitys on väistämätöntä.

Suomalainen startup Ovido kesyttää tuotetiedon tekoälyn avulla

Helsinkiläinen teknologiayritys Ovido haluaa mullistaa tavan, jolla tuotetietoa hallitaan kansainvälisissä toimitusketjuissa. Yritys kehittää tekoälypohjaista SaaS-alustaa, joka auttaa valmistajia vastaamaan kiristyviin sääntelyvaatimuksiin, kertovat toimitusjohtaja Suvi Haimi ja toinen perustaja Antti Toponen.

VTT kehitti maatuvan aurinkokennon maatalouteen

VTT on kehittänyt maailman ensimmäisten joukossa täysin biohajoavan aurinkokennomoduulin, joka voidaan kiinnittää suoraan viljelykasvin lehteen tai varteen. Maatuvan kennon avulla maatalouteen voidaan tuoda uutta mittauselektroniikkaa ilman huolta jätteistä tai ympäristöhaitoista.

Uusi GaN-transistori voi mullistaa 6G-verkkojen radiotaajuuspiirit

Bristolin yliopiston ja Northrop Grummanin tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen galliumnitridiin (GaN) perustuvan transistoriarkkitehtuurin, joka voi merkittävästi parantaa tulevien 6G-verkkojen nopeutta, tehokkuutta ja signaalinlaatua. Löydös julkaistiin Nature Electronics -lehdessä.

OnePlussan Nord-sarja ottaa harppauksen lippulaivojen suuntaan

OnePlus valmistautuu isoon kesälanseeraukseen, kun se julkistaa 8. heinäkuuta viisi uutta laitetta, ajoitetusti keskelle lomakautta. Tuotteisiin kuuluvat uudet puhelinmallit OnePlus Nord 5 ja Nord CE 5, langattomat kuulokkeet Buds 4, älykello Watch 3 (43 mm) sekä edullinen tablettiuutuus OnePlus Pad Lite.

Lopulta tekoäly lopettaa koodaamisen

AWS:n Principal Developer Advocate Gunnar Grosch esitti AWS Summit Stockholm 2025 -tapahtumassa rohkean näkemyksen ohjelmistokehityksen tulevaisuudesta. - Lopulta tekoäly lopettaa koodaamisen. Hänen mukaansa kehittäjien rooli on jo nyt siirtymässä koodin kirjoittajista kohti koodintarkastajaa – asiantuntijaa, joka ohjaa, tarkistaa ja optimoi tekoälyn tuottamaa koodia.

Mullistava muunninpiiri nostaa datansiirron nopeuden kolminkertaiseksi

Belgialainen mikroelektroniikan tutkimuskeskus IMEC on esitellyt digitaalista datansiirtoa mullistavan uutuuden. 150 giganäytetty sekunnissa näytteistävä DA-muunnin 300 gigabitin tiedonsiirtoon sekunnissa yhdellä kaistalla. Tämä on merkittävä harppaus verrattuna nykyisiin markkinoilla oleviin PAM-4-pohjaisiin ratkaisuihin.

ETNdigi 1/2025 is out
TMSNet  advertisement

© Elektroniikkalehti

 
 

TECHNICAL ARTICLES

Tekoälyn aikakaudella mikro-ohjain pitää ajatella uusiksi

ETN - Technical articleTekoälyä tuodaan nyt vauhdilla mikro-ohjaimiin. Ajan myötä kaikista päätelaitteiden ML-sovelluksiin tarkoitetuista mikro-ohjaimista tulee hybridilaitteita, joissa yhdistyvät CPU ja NPU. Tämä kehitys on väistämätöntä.

Lue lisää...

OPINION

Onko tekoäly nyt uusin uhka tietoturvalle?

Tekoäly on tullut jäädäkseen – siitä ei ole epäilystäkään. Mutta mitä tapahtuu, kun siitä tulee myös kyberturvallisuuden suurin uhka?

Lue lisää...

LATEST NEWS

  • Tässä alkuvuoden luetuimmat uutiset
  • Luetuimmat: GPMI uhkaa HDMI:n asemaa
  • Luetuimmat: Näin sähköauton akun elinikä kasvaa 19-kertaiseksi
  • Luetuimmat: Tämän takia litium-nikkeliakut hajoavat
  • Luetuimmat: Pian aurinkopaneeli tulee pakolliseksi

NEW PRODUCTS

  • Maailman ensimmäinen lisälaitesovitin, joka säilyttää IP65-luokituksen
  • Uudenlainen termistori on iso askel sähköautoille
  • 10 wattia sokeripalan kokoisesta teholähteestä raiteille
  • Bluetoothin uudet ominaisuudet käyttöön pienellä USB-tikulla
  • Yksi piiri pidentää langattoman laitteen käyttöaikaa
 
 

Section Tapet