ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT USCONTACT

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

ETNtv

 
ECF24 videos
  • Timo Poikonen, congatec
  • Petri Sutela, Testhouse Nordic
  • Tomi Engdahl, CVG Convergens
  • Henrik Petersen, Adlink Technology
  • Dan Still , CSC
  • Aleksi Kallio, CSC
  • Antti Tolvanen, Etteplan
ECF23 videos
  • Milan Piskla & David Gustafik, Ciklum
  • Jarno Ahlström, Check Point Software
  • Tiitus Aho, Avnet Embedded
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Pasi Suhonen, Rohde & Schwarz
  • Joachim Preissner, Analog Devices
ECF22 videos
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Timo Poikonen, congatec
  • Kimmo Järvinen, Xiphera
  • Sigurd Hellesvik, Nordic Semiconductor
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Andrea J. Beuter, Real-Time Systems
  • Ronald Singh, Digi International
  • Pertti Jalasvirta, CyberWatch Finland
ECF19 videos
  • Julius Kaluzevicius, Rutronik.com
  • Carsten Kindler, Altium
  • Tino Pyssysalo, Qt Company
  • Timo Poikonen, congatec
  • Wolfgang Meier, Data-Modul
  • Ronald Singh, Digi International
  • Bobby Vale, Advantech
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Zach Shelby, Arm VP of Developers
ECF18 videos
  • Jaakko Ala-Paavola, Etteplan CTO
  • Heikki Ailisto, VTT
  • Lauri Koskinen, Minima Processor CTO
  • Tim Jensen, Avnet Integrated
  • Antti Löytynoja, Mathworks
  • Ilmari Veijola, Siemens

logotypen

TMSNet  advertisement
ETNdigi
A la carte
AUTOMATION DEVICES EMBEDDED NETWORKS TEST&MEASUREMENT SOFTWARE POWER BUSINESS NEW PRODUCTS
ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT US CONTACT
Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn

TECHNICAL ARTICLES

Sisätilapaikannusta sähköverkon ja näkyvän valon avulla

Tietoja
Kirjoittanut Veijo Ojanperä
Julkaistu: 15.12.2022
  • Devices
  • Embedded
  • Power

Power-over-Ethernet (PoE) pystyy toimittamaan yli 90 wattia tehoa turvallisesti ja tehokkaasti, joten se on ollut avainasemassa verkkoon liitettyjen valaistusjärjestelmien kasvussa. Kun tämä yhdistetään näkyvän valon datansiirron eli VLC-tekniikan etuihin, voidaan kehittää erittäin turvallisia ja tehokkaita sisäpaikannusjärjestelmiä, jotka voivat tarjota paremman suorituskyvyn kuin RF-pohjaiset ratkaisut tietyillä sovellusalueilla.

Artikkelin on kirjoittanut Mike Sandyck, joka toimii tuotemarkkinoinnin päällikkönä onsemillä.

Tässä artikkelissa tarkastellaan, kuinka PoE on kehittynyt toimivaksi ratkaisuksi teollisuusvalaistukseen, ja pohditaan, kuinka VLC-tekniikkaa voidaan lisätä järjestelmään paikannuksen mahdollistamiseksi.

PoE-standardi (IEEE 802.3xx)

PoE-standardi kehitettiin mahdollistamaan vähätehoisten oheislaitteiden virransyöttö keskusyksiköstä. Tämä poistaa yhteensopivuusongelmat, jotka liittyvät verkkovirran käyttämiseen ympäri rakennusta, ja alentaa kustannuksia. Kuten monet standardit, IEEE 802.3xx PoE -standardi on kehittynyt vuosien varrella ja tarjoaa enemmän toimintoja ja tehoa jokaisen uuden version myötä.

Ensimmäinen standardi (IEEE 802.3af) julkaistiin vuonna 2003, ja se tarjosi 15,4 W tehoa laitteille, kuten IP-puhelimille, tukiasemille ja antureille. Käytännössä kaapelihäviöiden vuoksi käytettävissä oleva teho kullekin oheislaitteelle oli noin 13,0 W. Standardin seuraava versio (IEEE 802.3at), joka tunnetaan myös nimellä PoE+, kasvatti kapasiteetin 30 wattiin, mikä tarkoitti häviöiden jälkeen 25 watin sähkötehoa. Tämä mahdollisti monimutkaisempien laitteiden virran kytkemisen ja pienempien laitteiden, kuten tablettien, lataamisen.

Vaikka kaksi muuta standardia ovat edelleen hengissä, nykyinen PoE-standardi on IEEE 802.3bt vuodelta 2018. Se on jaettu tyyppiin 3 (PoE++), joka voi tuottaa jopa 60 W porttia kohden, ja tyyppiin 4 (Higher Power PoE), joka voi tuottaa jopa 90 W käyttöpisteessä.

Kuva 1: Kehittyvien PoE-standardien yleiskuvaus.

Vaikka tyypin 4 kapasiteetti oli 802.3bt-standardissa tarkoitettu kannettaville laitteille, LED-valaistuksen myötä se tarjosi myös mahdollisuuden syöttää virtaa keskikokoisille ja suurille älykkäille valaistusjärjestelmille PoE:n kautta.

PoE-valaistusjärjestelmät ja näkyvän valon tietoliikenne

PoE-valaistuksella on monia etuja. Kaksi tärkeintä ovat turvallisuus ja joustavuus. Koska PoE-väylän jännite pysyy aina 60 voltin DC-turvakynnyksen alapuolella, AC-verkkojännitteen vaaroja, kuten sähköiskuja tai tulipalon vaaraa ei ole. Ainoa johdotus tarvitaan valaisimiin: yksi CAT 5 Ethernet -kaapeli virtaa ja dataa varten. Tämä poistaa tarpeen käyttää verkkovirtaa ja seinään asennettuja kytkimiä, mikä alentaa kustannuksia ja tekee järjestelmästä yksinkertaisemman.

Ethernet-liitännän ansiosta valaistusjärjestelmän ohjaus voidaan tehdä paikallisverkon kautta, mikä tarjoaa paljon laajemmat mahdollisuuksia ohjaukseen. Anturit voivat antaa palautetta huoneen käyttöasteesta tehonkäytön parantamiseksi sekä lämpötilan ja ilmanlaadun hallinnan integroimiseksi. Seinäkytkimissä voidaan siirtyä ohueen, energiaa keräävään langattomaan suunnitteluun, jolloin vältytään paristojen tai virtaliitäntöjen tarpeelta. Tämä mahdollistaa rakennuksen tilojen helpon ja nopean konfiguroinnin.

VLC-pohjainen paikannus

Datan lähettäminen näkyvän valon avulla ei ole mikään uusi tekniikka. Sew voidaan jäljittää 1880-luvulle, jolloin Alexander Graham Bell kehitti valokuvapuhelimensa. Tekniikka on kuitenkin nyt saamassa kiinnostusta erityisesti sisätiloissa. Ilmeinen sovellus VLC:lle on valopohjainen verkko (Li-Fi), joka on erityisen hyödyllinen sellaisilla alueilla, joilla on räjähdysvaara tai alueilla, joilla herkät laitteet voivat kärsiä RF-pohjaisen langattoman verkon häiriöistä, kuten sairaalassa tai lentokoneessa.

Toinen, vähemmän ilmeinen sovellus on käyttää valoa sisäpaikannusjärjestelmissä, jotka voivat ohjata automaattisen ohjatun ajoneuvon (AGV) ympäri varastoa tai älykästä tehdasta tai auttaa ihmisiä navigoimaan suurissa rakennuksissa, kuten lentokentillä, urheilustadioneilla tai sairaaloissa. Tällainen sijaintitieto synnyttää myös liiketoimintamahdollisuuksia, kuten sijaintiin perustuvaa markkinointia: kuluttajan huomio voidaan vaikkapa kauppakeskuksessa kiinnittää erikoistarjoukseen viereiseesä liikkeessä.

VLC-pohjaiset paikannusjärjestelmät korjaavat monia GPS-paikannuksen ongelmia sisätiloissa. GPS-signaali ei välttämättä tunkeudu rakennukseen kovin hyvin, ja jos se läpäiseekin seinät, niin seinistä pomppiessaan monitie-eteneminen johtaa epätarkkuuksiin järjestelmässä.

VLC-paikannus toimii jossain määrin GPS:n kaltaisesti. Jokaisella valaisimella on oma ainutlaatuinen koodinsa, joka lähetetään moduloimalla valoa taajuudella, jota ihmissilmä ei huomaa. Älypuhelin tai muu vastaava kameralla ja sovelluksella varustettu laite pystyy laskemaan etäisyyden kolmesta tai useammasta valaisimesta ja määrittämään sijainnin alle 30 senttimetrin tarkkuudella.

PoE-pohjaisten VLC-järjestelmien suunnittelu

PoE-pohjaisten VLC-järjestelmien suunnittelijoiden kohtaamista haasteista keskeisiä ovat energiatehokkuus ja pieni koko. Lisäksi haasteeksi nousee suunnittelujen toimittaminen markkinoille nopeasti. Onsemillä on runsaasti kokemusta energiatehokkaiden ratkaisujen suunnittelusta moniin sovelluksiin, mukaan lukien älykäs valaistus.ensisijaisista haasteista sekä tarve toimittaa mallit markkinoille nopeasti. onsemillä® on runsaasti kokemusta energiatehokkaiden ratkaisujen suunnittelusta moniin sovelluksiin, mukaan lukien älykäs valaistus.

Ratkaisu älykkääseen PoE-pohjaiseen valaistukseen yhdistää useita erittäin integroituja laitteita kompaktiksi järjestelmäksi, mikä yksinkertaistaa merkittävästi suunnitteluprosessia.

Kuva 2: Älykäs PoE-pohjainen valaistusjärjestelmä

NCP1095 ja NCP1096 ovat PoE-PD-liitäntäohjaimia, jotka varmistavat, että valaistusratkaisu on yhteensopiva IEEE 802.3af/at- ja -3bt-standardien kanssa. Ne sisältävät kaikki PoE-järjestelmän toiminnot, mukaan lukien havaitsemisen, luokituksen ja käynnistysvirran rajoittamisen. Sekä NCP1095 että NCP1096 tukevat sovelluksia 90 wattiin asti, ja niissä on ylivirta- ja ylikuumenemissuoja, mikä suojaa laitetta ja valaistuskuormaa. NCP1095 käyttää ulkoista päästötransistoria suunnittelun joustavuuden vuoksi, NCP1096 on puolestaan täysin integroitu ratkaisu.

Liitäntäohjaimen rinnalla on onsemin edistyksellinen NCL31000-valomoottori, joka sisältää kaikki erittäin tehokkaan ja älykkään valaistusjärjestelmän elementit. Piirin ytimessä on hyötysuhteeltaan 97 % tehokas buck-tyyppinen lediohjain, joka tukee suuren kaistanleveyden analogista himmennystä ja PWM-himmennystä nollavirtaan. Laitteessa on sisäänrakennetut DC/DC-muuntimet, jotka syöttävät virtaa mikro-ohjaimella ja oheislaitteita, kuten antureita, mikä poistaa erillisten DC/DC-muuntimien tarpeen. Tämä yksinkertaistaa suunnittelua ja säästää tilaa ja komponenttikustannuksia.

Piirin kyky himmentää 0,1 % tarkkuudella ja sen korkea lineaarisuus tekevät NCL31000:sta sopivan VLC-sovelluksiin, mukaan lukien valopohjaiseen paikannukseen. Korotettu, vakaa referenssi mahdollistaa todellisen himmentämisen nollaledivirtaan ja poistaa kaikki haamuvalon riskit. Kattava diagnostiikka, mukaan lukien virrat, jännitteet ja lämpötilat, mitataan tarkasti ja toimitetaan järjestelmän ohjaimelle MCU:lle I2C / SPI-liitännän kautta.

Yhteenveto

Älykkään valaistuksen yleistyminen vähävirtaisen leditekniikan kautta yhdessä PoE-standardin kehityksen kanssa johtavat siihen, että käyttöpisteessä on käytettävissä 90 wattia tehoa. Tämän ansiosta voimme kehittää valaistusjärjestelmiä ilman kalliita lisäjohdotuksia.

Vaikka näitä järjestelmiä voidaan käyttää missä tahansa, ne ovat erityisen arvokkaita vaarallisilla alueilla, kuten kaivoksissa ja öljy- tai kaasulautoilla, kosteissa ympäristöissä sekä herkkien laitteiden välittömässä läheisyydessä, kuten sairaaloissa tai lentokoneissa.

Onsemin NCP1095- ja NCP1096 PoE-PD -liitäntäohjaimet ja NCL31000-valomoottorit hyödyntävät yhtiön pitkää kokemusta tehoratkaisuissa ja lediajureita, jotka pienentävät suunnittelu-urakkaa tarjoamalla todistetun, erittäin tehokkaan ja täysin integroidun ratkaisun, joka auttaa saamaan valaistusratkaisuja markkinoida nopeammin.

MORE NEWS

Tässä alkuvuoden luetuimmat uutiset

Vuoden 2025 ensimmäiset kuukaudet ovat tuoneet esiin selkeitä teknologian ja arjen muutostrendejä, jotka kiinnostavat suomalaisia lukijoita. Turvallisuus, energiatehokkuus, älylaitteiden käyttö ja tulevaisuuden laiteratkaisut ovat nousseet voimakkaasti esiin sekä yksilön että yhteiskunnan tasolla. Kuluttajat haluavat nyt ymmärtää laitteidensa riskit, hyödyntää teknologian koko potentiaalia – ja tehdä entistä järkevämpiä valintoja arjessaan.

Luetuimmat: GPMI uhkaa HDMI:n asemaa

Kiinassa on esitelty uusi monikäyttöinen kaapelistandardi, joka saattaa horjuttaa HDMI:n, DisplayPortin ja Thunderboltin asemaa. Yli 50 kiinalaisen teknologiajätin muodostama Shenzhen 8K UHD Video Industry Cooperation Alliance on kehittänyt General Purpose Media Interface -standardin (GPMI), jonka tekniset ominaisuudet tekevät siitä varteenotettavan kilpailijan nykypäivän yleisimmille liitännöille.

Luetuimmat: Näin sähköauton akun elinikä kasvaa 19-kertaiseksi

Korelaisten POSTECHin (Pohang University of Science and Technology) ja Sungkyunkwanin yliopiston tutkijat ovat löytäneet uuden tavan pidentää sähköautojen litiumioniakkujen käyttöikää jopa 19-kertaiseksi – ilman uusia materiaaleja tai teknologioita. Ratkaisu on yksinkertainen: siinä pitää välttää akun täydellistä tyhjentämistä.

Luetuimmat: Tämän takia litium-nikkeliakut hajoavat

Dallasin Texasin yliopiston (UTD) tutkijat ovat löytäneet syyn, miksi litium-nikkelioksidi (LiNiO₂) -akut menettävät kestävyyttään ja rappeutuvat toistuvien lataussyklien aikana. Löydös voi avata tietä pitkäikäisemmille ja tehokkaammille akuille, jotka voisivat parantaa esimerkiksi sähköautojen ja älylaitteiden suorituskykyä.

Luetuimmat: Pian aurinkopaneeli tulee pakolliseksi

EU:n uusi rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD) on nyt virallisesti hyväksytty ja aikataulutettu. Sen mukaan 31. joulukuuta 2029 jälkeen rakennusluvan saaneissa uusissa asuinrakennuksissa – mukaan lukien omakotitalot – on oltava soveltuvat aurinkoenergiajärjestelmät.

Luetuimmat: Bluetooth kannattaa aina sammuttaa älypuhelimesta

Bluetooth-yhteys on monelle arkipäiväinen apuväline langattomissa kuulokkeissa, kaiuttimissa tai paikannuslaitteissa. Harva kuitenkaan muistaa, että tämä näennäisesti harmiton toiminto voi kuluttaa akkua ja muodostaa merkittävän tietoturvariskin – erityisesti silloin, kun se on päällä turhaan.

Sudo vaihtuu Ubuntussa

Ubuntun takana oleva Canonical on ilmoittanut, että tulevassa Ubuntu 25.10 -versiossa perinteinen sudo korvataan uudella versiolla nimeltä sudo-rs. Tämä uusi komento on kirjoitettu Rust-ohjelmointikielellä ja se toimii lähes identtisesti vanhan sudon kanssa, mutta sen sisäinen toteutus on turvallisempi ja modernimpi.

Pian tietokoneesi tietää, oletko paikalla

STMicroelectronics on esitellyt uudenlaisen Human Presence Detection (HPD) -ratkaisun, joka yhdistää lentoaikaa mittaavia ToF- eli Time-of-Flight-antureita ja tekoälyä parantaakseen kannettavien tietokoneiden käyttökokemusta, akunkestoa ja turvallisuutta. Ratkaisu ei vaadi kameroita tai kuvien tallennusta.

WithSecure: telemetriatiedot tunnistavat 0-päiväuhkat tehokkaammin

Kyberturvallisuusyhtiö WithSecure on kehittänyt uuden, ennakoivan tavan tunnistaa nollapäivähaavoittuvuuksia hyödyntämällä päätelaitteiden käyttäytymistelemetriaa. Yrityksen mukaan kyseessä on merkittävä läpimurto, joka siirtää haavoittuvuuksien tunnistamisen reaktiivisesta mallista kohti ennakoivaa analytiikkaa – jopa ennen kuin haavoittuvuus on yleisesti tiedossa tai hyväksikäytetty.

Pian se vihdoin tapahtuu: Windows 11 nousee suosituimmaksi

Windows 11 on ennennäkemättömässä nousukiidossa. Vielä toukokuussa Windows 10 hallitsi selvästi maailmanlaajuista käyttöjärjestelmämarkkinaa, mutta tuoreimmat tilastot kertovat selkeästä käänteestä: Windows 11 on ohittamassa edeltäjänsä – mahdollisesti jo kesäkuun aikana.

Suunnittele RISC-V-piiri muutamassa minuutissa

Piirisuunnittelu, joka perinteisesti vie kuukausia ja vaatii monen hengen asiantuntijatiimin, voi nyt onnistua minuuteissa yksittäiseltä suunnittelijalta. Intialainen startup InCore Semiconductors on esitellyt SoC Generator -alustan, joka automatisoi järjestelmä- eli SoC- piirien suunnittelun ennennäkemättömällä tavalla.

Rakettitiede lentää onnistuneilla rekrytoinneilla

Helsinkiläinen ohjelmistokehitykseen erikoistunut IT-yhtiö Rakettitiede jatkoi kannattavaa kasvuaan viime vuonna. - Olemme onnistuneet rekrytoimaan kokeneita osaajia ja tarjoamaan heille juuri oikeanlaisia toimeksiantoja, sanoo toimitusjohtaja Juha Huttunen.

Maailman ensimmäinen lisälaitesovitin, joka säilyttää IP65-luokituksen

Sotilaskäytössä kentällä tarvitaan IP65-luokitusta – eli täyttä suojaa pölyä ja roiskevettä vastaan – jotta laitteet kestävät vaativissa ja vaihtelevissa olosuhteissa. Mutta entä jos laitteeseen täytyy liittää lisälaitteita, kuten radiot, LAN-verkot tai muut kenttävarusteet? Usein suojaus menetetään heti, kun portit avataan. Panasonic on ratkaissut tämän ongelman esittelemällä maailman ensimmäisen lisälaitesovittimen, joka säilyttää IP65-luokituksen myös käytön aikana.

Tekoälyn aikakaudella mikro-ohjain pitää ajatella uusiksi

ETN - Technical articleTekoälyä tuodaan nyt vauhdilla mikro-ohjaimiin. Ajan myötä kaikista päätelaitteiden ML-sovelluksiin tarkoitetuista mikro-ohjaimista tulee hybridilaitteita, joissa yhdistyvät CPU ja NPU. Tämä kehitys on väistämätöntä.

Suomalainen startup Ovido kesyttää tuotetiedon tekoälyn avulla

Helsinkiläinen teknologiayritys Ovido haluaa mullistaa tavan, jolla tuotetietoa hallitaan kansainvälisissä toimitusketjuissa. Yritys kehittää tekoälypohjaista SaaS-alustaa, joka auttaa valmistajia vastaamaan kiristyviin sääntelyvaatimuksiin, kertovat toimitusjohtaja Suvi Haimi ja toinen perustaja Antti Toponen.

VTT kehitti maatuvan aurinkokennon maatalouteen

VTT on kehittänyt maailman ensimmäisten joukossa täysin biohajoavan aurinkokennomoduulin, joka voidaan kiinnittää suoraan viljelykasvin lehteen tai varteen. Maatuvan kennon avulla maatalouteen voidaan tuoda uutta mittauselektroniikkaa ilman huolta jätteistä tai ympäristöhaitoista.

Uusi GaN-transistori voi mullistaa 6G-verkkojen radiotaajuuspiirit

Bristolin yliopiston ja Northrop Grummanin tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen galliumnitridiin (GaN) perustuvan transistoriarkkitehtuurin, joka voi merkittävästi parantaa tulevien 6G-verkkojen nopeutta, tehokkuutta ja signaalinlaatua. Löydös julkaistiin Nature Electronics -lehdessä.

OnePlussan Nord-sarja ottaa harppauksen lippulaivojen suuntaan

OnePlus valmistautuu isoon kesälanseeraukseen, kun se julkistaa 8. heinäkuuta viisi uutta laitetta, ajoitetusti keskelle lomakautta. Tuotteisiin kuuluvat uudet puhelinmallit OnePlus Nord 5 ja Nord CE 5, langattomat kuulokkeet Buds 4, älykello Watch 3 (43 mm) sekä edullinen tablettiuutuus OnePlus Pad Lite.

Lopulta tekoäly lopettaa koodaamisen

AWS:n Principal Developer Advocate Gunnar Grosch esitti AWS Summit Stockholm 2025 -tapahtumassa rohkean näkemyksen ohjelmistokehityksen tulevaisuudesta. - Lopulta tekoäly lopettaa koodaamisen. Hänen mukaansa kehittäjien rooli on jo nyt siirtymässä koodin kirjoittajista kohti koodintarkastajaa – asiantuntijaa, joka ohjaa, tarkistaa ja optimoi tekoälyn tuottamaa koodia.

Mullistava muunninpiiri nostaa datansiirron nopeuden kolminkertaiseksi

Belgialainen mikroelektroniikan tutkimuskeskus IMEC on esitellyt digitaalista datansiirtoa mullistavan uutuuden. 150 giganäytetty sekunnissa näytteistävä DA-muunnin 300 gigabitin tiedonsiirtoon sekunnissa yhdellä kaistalla. Tämä on merkittävä harppaus verrattuna nykyisiin markkinoilla oleviin PAM-4-pohjaisiin ratkaisuihin.

ETNdigi 1/2025 is out
TMSNet  advertisement

© Elektroniikkalehti

 
 

TECHNICAL ARTICLES

Tekoälyn aikakaudella mikro-ohjain pitää ajatella uusiksi

ETN - Technical articleTekoälyä tuodaan nyt vauhdilla mikro-ohjaimiin. Ajan myötä kaikista päätelaitteiden ML-sovelluksiin tarkoitetuista mikro-ohjaimista tulee hybridilaitteita, joissa yhdistyvät CPU ja NPU. Tämä kehitys on väistämätöntä.

Lue lisää...

OPINION

Onko tekoäly nyt uusin uhka tietoturvalle?

Tekoäly on tullut jäädäkseen – siitä ei ole epäilystäkään. Mutta mitä tapahtuu, kun siitä tulee myös kyberturvallisuuden suurin uhka?

Lue lisää...

LATEST NEWS

  • Tässä alkuvuoden luetuimmat uutiset
  • Luetuimmat: GPMI uhkaa HDMI:n asemaa
  • Luetuimmat: Näin sähköauton akun elinikä kasvaa 19-kertaiseksi
  • Luetuimmat: Tämän takia litium-nikkeliakut hajoavat
  • Luetuimmat: Pian aurinkopaneeli tulee pakolliseksi

NEW PRODUCTS

  • Maailman ensimmäinen lisälaitesovitin, joka säilyttää IP65-luokituksen
  • Uudenlainen termistori on iso askel sähköautoille
  • 10 wattia sokeripalan kokoisesta teholähteestä raiteille
  • Bluetoothin uudet ominaisuudet käyttöön pienellä USB-tikulla
  • Yksi piiri pidentää langattoman laitteen käyttöaikaa
 
 

Section Tapet